Selasa, 16 Ogos 2011

07 di seri iskandar - Google Blog Search

07 di seri iskandar - Google Blog Search


<b>Seri Iskandar</b> Bakal Jadi Pusat Jualan Borong

Posted: 05 Aug 2011 10:15 AM PDT


IPOH, 5 Ogos (Bernama) -- Bandar Seri Iskandar yang terletak kira-kira 50 kilometer dari sini, bakal menjadi pusat membeli belah ala "Nilai 3" di Negeri Sembilan apabila pembangunan sebuah pusat jualan borong bernilai kira-kira RM200 juta dibangunkan di situ.

Projek berkenaan akan dimajukan secara usahasama antara Syarikat Setia Awan Holdings dan Persatuan Peniaga Nilai 3 di tapak seluas kira-kira 19.2 hektar.

Pengarah Syarikat Setia Awan Holdings, Marcus Doh berkata kompleks itu akan melibatkan pembinaan 222 unit kedai yang merupakan sebahagian dari projek Sri Iskandar Business Centre (SIBC).

"Pembinaan dijangka siap sepenuhnya pada pertengahan 2012 dan bakal meletakkan Perak sebagai pusat jualan borong bagi zon utara selain menyediakan kira-kira 5,000 peluang pekerjaan kepada penduduk di sekitar Daerah Perak Tengah.

"Kami menjangkakan dapat menarik kira-kira tiga juta pelancong tempatan ke pusat ini termasuk dari negeri berdekatan seperti Pulau Pinang dan Kedah," katanya selepas majlis menandatangani perjanjian persefahaman antara syarikatnya dan Persatuan Peniaga Nilai 3 di sini Jumaat.

Persatuan berkenaan diwakili pengerusinya Dr Tee Boon Thiam dan majlis berkenaan disaksikan Menteri Besar Perak Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Marcus berkata keputusan memilih Seri Iskandar dibuat kerana kedudukan yang strategik dan berdasarkan pertumbuhan pembangunan ekonomi sekitar dan juga seluruh negeri yang baik dan dijangka berkembang pesat.

Sementara itu, Dr Zambry berkata projek yang membabitkan kerjasama sektor swasta itu bakal memberi nilai dan tarikan baru kepada Daerah Perak Tengah, khususnya di Sri Iskandar.

"Projek ini dibangunkan sepenuhnya oleh sektor swasta dan kita di pihak kerajaan negeri amat mengalu-alukan penyertaan mana-mana syarikat yang boleh memberi nilai tambah kepada kawasan sedia ada," katanya.

Seri Iskandar juga terkenal sebagai sebuah bandar universiti kerana menempatkan Universiti Teknologi Petronas dan Universiti Teknologi MARA.

-- BERNAMA

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di manjoi - Google Blog Search

07 di manjoi - Google Blog Search


House PK: FUYOH! PASARAYA MYDIN AKAN DIBUKA <b>DI</b> GUGUSAN <b>MANJOI</b>!

Posted: 16 Aug 2011 05:00 AM PDT

Gugusan Manjoi, perkampungan Melayu tradisional terbesar di Malaysia dijangka berubah menjadi sebuah perkampungan yang serba moden apabila pasaraya Mydin, gedung jualan borong dengan harga berpatutan mula beroperasi menjelang April tahun depan.

Projek yang dibina dengan kos RM50 juta itu juga bakal menawarkan kira-kira 300 peluang pekerjaan kepada anak tempatan serta memberi peluang kepada pengusaha kecil dan sederhana (IKS) di kawasan sekitarnya memasarkan produk mereka di pasaraya itu.

Pengarah Urusan Mydin, Datuk Ameer Ali Mydin, berkata pihaknya juga menyediakan 18 lot kedai dan lapan lot gerai makanan untuk disewa kepada penduduk yang berminat untuk berniaga dalam pasar raya itu.

"Keutamaan pastinya diberi kepada penduduk tempatan untuk menyewa lot kedai dan gerai makanan yang disediakan dalam pasaraya ini.

Read more...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di hutan melintang - Google Blog Search

07 di hutan melintang - Google Blog Search


Propaganda S.Kesavan suntik virus permusuhan Umno-Mic <b>...</b>

Posted: 16 May 2011 02:11 AM PDT

Dalam diam-diam Adun Hutan Melintang ada menyimpan niat untuk melaga-lagakan penyokong Umno dan Mic di kawasan itu.

Dikatakan S.Kesavan dalam propagandanya cuba menyuntik virus permusuhan di antara pemimpin dan penyokong kedua-dua parti komponen Barisan nasional itu.

Antara isu yang digembar-gemburkan termasuk berkaitan penentuan kuota calon pada Pilihan raya akan datang.

Yang hairannya mungkin pemimpin PKR ini sengaja buat lupa ataupun buta akan sejarah Adun di Hutan Melintang dimana kawasan itu asalnya adalah milik UMNO.

Bukanlah satu isu besar sekiranya UMNO ingin mengambil semula kuota itu sebaliknya apa yang lebih penting adalah kejayaan BN itu sendiri dalam membela nasib rakyat.

Masyarakat sudah membuka mata dan minda sendiri, BN bergerak dengan satu kumpulan parti komponen pelbagai kaum yang mantap tanpa sedikit pun menyisihkan kaum-kaum lain.

Tidak seperti Pakatan Rakyat yang selalu bertelagah dalam menentukan kerusi untuk pilihan raya dan ini dapat dilihat pada pilihan –pilihan raya kecil yang lalu.

Itu tak termasuk pilihanraya dalam parti sendiri semuanya berakhir dengan pergaduhan dan pergolakan sesama sendiri.

Sepatutnya apa yang menjadi kepentingan adalan Kesavan perlu membela nasib rakyat kawasan Dun Hutan Melintang tidak kira dari kaum Melayu, India atau Cina.

Kita boleh lihat bagaimana keadaan rakyat dikawasan itu yang rata-ratanya daif namun dimana pula Kesavan sebagai pemimpin. Adakah bantuan disalurkan bagi membantu meringankan bebanan rakyat.

Jangan kerana sibuk sangat nak menghasut virus kebencian diantara penyokong Umno dan Mic sampai rakyat sendiri tercicir.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di ipoh - Google Blog Search

07 di ipoh - Google Blog Search


Bazar istimewa sempena Ramadan <b>di Ipoh</b> - Komunitikini

Posted: 21 Jul 2011 01:31 AM PDT

Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) telah menawarkan sebuah lagi tapak perniagaan sempena bulan Ramadan tahun ini di bandar raya Ipoh selain daripada bazar-bazar biasa.

Datuk Bandar Roshidi Hashim berkata "Bazar Istimewa" yang menyediakan 96 petak perniagaan itu adalah kawasan perniagaan alternatif kepada tapak perniagaan popular Gerbang Malam yang tereltak di Jalan Orbourne.

Beliau berkata tapak baru di sepanjang jalan susur antara Bangunan MBI dan Taman Bougainvilla itu merupakan alternatif kepada tapak tambahan di Gerbang Malam yang dimansuhkan pada bulan Ramadan tahun ini.

"Kita terpaksa membatalkan tapak tambahan di Gerbang Malam disebabkan masalah kesesakan lalu lintas. Banyak aduan yang diterima dari orang ramai sepanjang tahun lalu.

Bazar ini akan beroperasi selama sebulan sepanjang Ramadan dan MBI tidak bercadang untuk memanjangkan tempoh itu," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Roshidi berkata kadar caj bagi tapak bazar istimewa itu ditetapkan sebanyak RM100 dan pihak majlis tidak menyediakan sebarang khemah atau kanopi kepada peniaga.

Katanya pembatalan bayaran lesen yang diumumkan kerajaan negeri semalam adalah bagi lesen bazar Ramadan dan tidak membabitkan lesen bagi bazar istimewa itu.

Semalam, Menteri Besar Perak Dr Zambry Abdul Kadir mengumumkan pemansuhan bayaran lesen bazar Ramadan kepada kesemua peniaga di negeri ini.

Roshidi berkata berbeza dengan bazar Ramadan yang membabitkan jualan makanan, peniaga di bazar istimewa itu adalah bagi para peniaga yang menjual pakaian, songkok dan aksesori.

Orang ramai yang ingin memohon lesen diminta mengambil borang di Bahagian Pengurusan Penjaja, Jabatan Kesihatan Persekitaran bermula hari ini dan tarikh tutup permohonan adalah pada 27 Julai.

- Bernama

Related article

The leading Malaysian website for news and information on community events, food, entertainment and community resources on education and development.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di pasir salak - Google Blog Search

07 di pasir salak - Google Blog Search


Melayu Bangkit <b>Di Pasir Salak</b> | Pribumi Perkasa Negara

Posted: 26 Feb 2011 08:22 AM PST


Keluaran terbaru sudah berada dipasaran dapatkannya di kedai berhampiran,Sekiranya tiada sila berhubung dengan Sdr.Rahman ditalian 03 4142 8257

Gelang Bergaya PERKASA, Harga RM 80.00 ( harga promosi ).Berbelanja sambil menderma pada tabung PERKASA, Sesuai untuk lelaki dan wanita, Berminat sila hubungi En. Zul Iskandar 0175900969. En Rahman 0163672120. En Idrus 0122682325 dan Cik Anum 0193443959.


Senarai Ahli Dewan Tertinggi PERKASA Bagi sesi 2010 - 2013

Sila hubungi Cik Anum 03 3165 1350 / 019 344 3959 untuk tempahan.

Mereka melampau

Ceramah umum di Taiping, Perak Oleh YB Dato Ibrahim Ali Presiden Perkasa Merangkap Ahli Parlimen Pasir Mas (Bebas).
Untuk melihat vedio selainnya lihat di sini

Sebaran Media PERKASA.
18 Julai 2O11

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di tronoh - Google Blog Search

07 di tronoh - Google Blog Search


Taiping Mali: PATUTLAH MCA TERGOLEK <b>DI TRONOH</b>

Posted: 05 Feb 2011 12:00 AM PST


Melihat kepada pusat khidmat MCA Cawangan Tronoh Mines pastinya sudah cukup untuk menggambarkan betapa marhein dan bermasalahnya MCA untuk menguasai undi di Tronoh. Apakan tidak, bangunan pusat khidmatnya tidak ubah seperti bangunan berhantu yang sudah bertahun-tahun ditinggalkan.

Barangkali bangunan berkenaan hanya digunakan ketika musim pilihanraya semata-mata dan selepas itu, ia kekal menjadi bangunan berhantu yang digeruni oleh penduduk sekitar. Tinjauan menunjukkan tiada sebarang aktiviti yang dilakukan di bangunan tersebut. Dan yang sohehnya, bangunan memang sudah lama ditinggalkan.

MCA merupakan parti yang paling bermasalah di Barisan Nasional. Pengaruh MCA terhakis dengan teruk dan sehingga kini, MCA Perak antara parti komponen Barisan Nasional selain MIC, GERAKAN dan PPP yang hidup segan mati tidak mahu, malah tidak keterlaluan kalau dikatakan, merupakan parti-parti yang malas berusaha untuk menang, sebaliknya mengharapkan sepenuhnya UMNO akan bekerja bagi pihak mereka.

Mungkin terlalu mendengar nasihat daripada Presiden MCA yang cuba mengadaptasi kaedah DAP ke dalam MCA bagi mendapatkan kuasa, maka MCA Tronoh pun tidak perlu bekerja, sebaliknya cukup menaikkan sentimen Cina di kawasan berkenaan bagi memastikan undi berpihak kepada mereka.

Taktik tersebut telah berjaya digunakan sepenuhnya oleh DAP. DAP tidak melakukan sebarang kerja di kawasan-kawasan yang telah mereka menangi, sama ada Parlimen mahupun DUN. Sebaliknya mereka skadar menaikkan semangat kecinaan dan memainkan sentimen perkauman selain memperkatakan tentang Katholik yang merupakan mazhab rasmi DAP di Malaysia.

Mungkin sekiranya Tronoh ditukarkan menjadi Sibu, Sarawak yang penuh dengan aktiviti Katholik dengan locengnya lebih kuat bunyinya berbanding azan, maka DAP akan mula bekerja bersungguh-sungguh untuk membangunkan Tronoh.

Sewajarnya taktik yang digunakan oleh DAP itu tidak langsung cuba digunakan oleh MCA. Malangnya, oleh kerana Presiden MCA sekarang merupakan Presiden yang paling tidak senonoh yang pernah ditampilkan oleh MCA, maka nasib MCA di mana-mana sahaja, kekal seperti bangunan pusat khidmat MCA Cawangan Tronoh Mines, yang bukan sahaja dikelilingi semak belukar, bahkan bangunan itu sendiri sudah cukup menyeramkan dan menjauhkan orang ramai daripada menghampirinya.

Mujurlah ada anjing yang menjaga jalan masuk ke bangunan berkenaan.

Sumber: Perak Today

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di lenggong - Google Blog Search

07 di lenggong - Google Blog Search


Taiping Mali: Menentang Demo Jijik Ambiga <b>di Lenggong</b> Petang ini

Posted: 23 Jun 2011 11:09 PM PDT

Salam.

Demonstrasi anti bersih akan dibuat ddataran lenggong jam 4ptg 24.6.2011. Edaran t.shirt warna merah .kain lilit kepala ANTI BERSIH dpakai olih perserta perhimpunan. Lapuran polis juga akan dbuat d balai polis lenggong.tq
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di tanjung malim - Google Blog Search

07 di tanjung malim - Google Blog Search


My Muslim Family: faris <b>di tanjung malim</b>

Posted: 13 Jul 2011 11:13 PM PDT

MasyaAllah. Dia happy di sini. Dah besar. Dan ade partner baru iaitu abg syabil yg comel.
Published with Blogger-droid v1.6.8
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di kamunting - Google Blog Search

07 di kamunting - Google Blog Search


Taiping Mali: Ummi Hafilda membongkar kemunafikan Anwar <b>di Kamunting</b>

Posted: 20 Jun 2011 08:09 AM PDT

Pada 24 Jun 2011 Jumaat ini Ummi Hafilda sekali lagi akan berada di Kpg Sungai Relong untuk membongkar kemungkaran dan kejahatannya dalam menjahanamkan negara dan merosakan negara
Published with Blogger-droid v1.7.1
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.