Ahad, 16 September 2012

07 di parit buntar - Google Blog Search

07 di parit buntar - Google Blog Search


<b>PARIT BUNTAR</b>!!! Golongan belia diseru tingkatkan amal <b>di</b> bulan

Posted: 24 Jul 2012 11:06 PM PDT


PARIT BUNTAR, 21 Julai : Sepanjang bulan Ramadhan ini umat Islam akan berlumba-lumba meningkatkan amalan untuk mencari keredhaan Allah SWT. Namun tanggungjawab itu bukan hanya untuk golongan tua sahaja akan tetapi golongan belia juga disaran agar turut sama mengambil peluang berbuat amal ibadah mencari keberkatan Ramadhan Al-Mubarak ini.
Menurut Timbalan Ketua Pemuda PAS Parit Buntar, Hairul Nizam Ishak, golongan belia disaran mengambil peluang di dalam bulan yang penuh barakah ini untuk menambahkan amalan seperti beriktikaf di masjid, bertadarus, solat tarawikh, berqiyamullail dan banyak lagi amalan-amalan lain yang boleh menambahkan pahala yang berganda-ganda sepanjang Ramadhan. 
Pemuda PAS Parit Buntar juga akan mengadakan program khusus bersama-sama dengan golongan belia sepanjang Ramadhan ini dengan program seperti mengedarkan bubur lambuk, mengadakan tadarus Al-Quran di masjid-masjid, qiyamullail perdana serta program Badar Al-Qubra.
Pemuda PAS juga akan bekerjasama dengan Pusat Khidmat Parlimen Parit Buntar serta PAS Kawasan Parit Buntar mengadakan program sumbangan untuk fakir miskin, meraikan anak yatim, guru Al-Quran serta lawatan ziarah ke Hospital Parit Buntar.
Kita minta golongan belia bersama-sama mengambil peluang ini. Sudah terlalu lama dan banyak kita menumpukan urusan dunia, hiburan, sukan dan macam-macam lagi, jangan kita menunggu apabila usia tua baru hendak beramal, sebaliknya semasa usia muda ataupun belia inilah kita jadikan sepanjang Ramadhan ini untuk meraih keuntungan saham di akhirat. 
 

07 di kuala kangsar - Google Blog Search

07 di kuala kangsar - Google Blog Search


Sambutan hebat ceramah UAI <b>di Kuala Kangsar</b>! (Bergambar <b>...</b>

Posted: 16 Sep 2012 08:09 AM PDT

Suasana pengunjung di pinggiran jalan ke tempat ceramah

"mana nak parking nih? ramai benor orang!"

tu dia!

muslimat

Persiapan sebelumnya:

Menyiapkan penunjuk arah ke tempat ceramah

Keadaan Padang ceramah di sebelah siang

Related posts:

Filed Under: Dari MediaPerak

07 di bukit merah - Google Blog Search

07 di bukit merah - Google Blog Search


Homestay <b>di Bukit Merah</b> Laketown Resort - KelateDaily - Yaa&#39;pa <b>...</b>

Posted: 25 Jul 2012 09:58 AM PDT

Bisnes Anok Kelate
Monthly Rent: RM 200 Apartments Utk  diSewa                Area: Semanggol
Bedrooms: 3 Bathroom: 2
Furnished: Fully furnished
Property Type:Apartment/ Flat
Facilities: Swimming pool, Gymnasium, Tennis court, Mini market, Playground, Jogging track, Balcony/Patio, Cable TV

Fully furnished Apartment for daily rental at Bukit Merah laketown resort.

Cooking allowed and cooking utensils are provided.

Rental Rates,
RM 200 for 2 Day 1 Night
RM 350 for 3 Day 2 Night
RM 450 for 4 Day 3 Night
RM 500 for 5 Day 4 Night.

Call Bakri 013 530 5128 for reservation. 


Maklumat lain:


07 di kinta - Google Blog Search

07 di kinta - Google Blog Search


AZNi AUDiO SYSTEM: Majlis Perkahwinan <b>di</b> RPA Ulu <b>Kinta</b> (8 <b>...</b>

Posted: 09 Sep 2012 07:18 PM PDT

Menyediakan Perkhidmatan PA System untuk majlis keraian dan keramaian seperti:

- Majlis Perkahwinan
- Majlis Pernikahan
- Majlis Pertunangan
- Hari Ulangtahun
- Hari Keluarga
- Hari Sukan
- Khidmat Deejay
- Acara-Acara Korporat
- Rumah Terbuka
- Persembahan Pentas dan sebagainya.

Alunan Muzik dari Pop Yeh-Yeh hingga masa kini. Tidak kira dimana jua majlis diadakan, di dalam DEWAN, KHEMAH, PENTAS, kami sedia memberi perkhidmatan terbaik.

Sekiranya berminat, sila berhubung dengan Aizat:-
019-5761823
ijat.azize85@gmail.com

Kami menerima tempahan di dalam Daerah KINTA, PERAK TENGAH & KUALA KANGSAR. Bagi daerah lain, ia bergantung kepada faktor masa perjalanan dan kekosongan pada hari berkenaan.

Perak Historical Crew: Warisan Prasejarah Lembah <b>Kinta</b>

Posted: 15 Sep 2012 06:42 PM PDT

Ipoh dan Lembah Kinta sememangnya amat sinomin dengan gunung dan gua batu kapurnya yang unik serta kedua-dua landskap alam ini didapti menggelingi hampir ke seluruh tempat ini. Landskap yang indah ini juga telah menyebabkan orang Cina menggelarkan Ipoh sebagai 'San Feng' yang bermaksud bandar berbukit. 
Dari segi geografi, Lembah Kinta ini terletak di antara dua banjaran gunung iaitu Banjaran Kledang dan Banjaran Titiwangsa. 
Jika dilihat hari ini, gua-gua batu kapur yang terdapat banyak di sekitar Lembah Kinta seperti gua biasa sahaja. Namun tidak ramai yang tahu bahawa sebenarnya gua-gua ini adalah sebahagian daripada warisan negara yang kaya dengan penemuan artifak, lukisan prasejarah dan fosil. 
Menurut Adnan Jusoh dalam artikel 'Warisan Semulajadi Gua-gua batu Kapur di Lembah Kinta', gua-gua batu kapur di Lembah Kinta ini memainkan peranan penting dalam aspek pensejarahan dan arkeologi prasejarah di Malaysia. Buktinya, H.D.Noone dan P.V.Van Stein Callenfels telah menemui serpihan tembikar di Gol Bait pada tahun 1936. 
Kemudian, Leonard Wray pula menemui serpihan manik di Gunung Cheroh, Ipoh dalam tahun 1891 dan penyelidikan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) pada tahun 2006 di Gua Mat Sirat turut menemukan serpihan tembikar, alat-alat batu dan sisa makanan.
Keistimewaan yang paling menarik bagi gua-gua batu kapur di Lembah Kinta ialah lukisan gua di Gua Tambun, Ipoh. Di sini terdapat 30 buah lukisan gua yang memaparkan pelbagai objek seperti manusia, haiwan dan lain-lain yang dilukis menggunakan hematite. Selain Gua Tambun, lukisan gua juga ditemui di Gua Kelawar, Sungai Siput.
Penemuan dan bukti arkeologi ini telah membuktikan bahawa gua-gua batu kapur di Lembah Kinta ini pernah menjadi pusat kehidupan masyarakata prasejarah negara. Gua-gua bukan sahaja berfungsi sebagai rock shelter tetapi menjadi tempat pengebumian. Walau bagaimanapun, gua-gua batu kapur ini sedang diancam dengan kemusnahan menerusi pembangunan pesat yang berlaku hari ini.

07 di manjung - Google Blog Search

07 di manjung - Google Blog Search


Pasar Tani Konsep Baru Kini Beroperasi <b>Di</b> Seri <b>Manjung</b> – Perak <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2012 12:08 AM PDT

Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) negeri Perak tampil memperkenalkan konsep baru pasar tani dikenali Pasar Komuniti dan Karavan (PAKAR) dengan membuka cawangan pertamanya di Seri Manjung, dekat Lumut.

Pengarahnya, Basri Jasmo berkata bangunan yang dibina dengan kos RM2 juta itu menempatkan 90 lot niaga dan dilengkapi dengan kemudahan surau, bekalan air, elektrik, pentas dan 'wi-fi'.

"Bangunan ini bukan sahaja menempatkan peniaga pasar tani sedia ada tetapi juga memberi peluang niaga kepada kira-kira 500 orang penduduk tempatan sekiranya ada cadangan untuk beroperasi pada setiap hari dilaksanakan nanti," katanya.

Beliau berkata demikian selepas Majlis Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri Pasar Tani Mega Seri Manjung dan Penyerahan Bangunan PAKAR Seri Manjung, Ahad.

Terdahulu, wakil kontraktor Syarikat 2r Contraction, Zambri Razali menyerahkan secara rasmi bangunan PAKAR Seri Manjung kepada Pengarah Kejuruteraan FAMA Perak, Majid Tusiran.

Menurutnya, bangunan itu juga akan berfungsi sebagai pasar malam, pasar minggu, 'up town', pasar pelancongan serta pasar komuniti.

Selain itu, ia boleh digunakan sebagai tempat menjalankan pelbagai aktiviti oleh pihak persatuan termasuklah badan bukan kerajaan (NGO).

Sementara itu, Rashidi berkata, konsep terbaru yang diperkenalkan FAMA Perak itu diharap dapat menjadi destinasi baru tarikan pelancong ke daerah terbabit terutamanya pada hari minggu.

"Bagi tujuan itu, kita akan bekerjasama dengan Pejabat Daerah Manjung, Majlis Perbandaran Manjung (MPM), Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Kepenggunaan Koperasi (KPDNKK) dan Tourism Perak untuk menarik kehadiran pelancong ke situ," katanya.

- Nooraini Mahamad