Jumaat, 27 Julai 2012

07 di slim river - Google Blog Search

07 di slim river - Google Blog Search


Pemandu maut, empat cedera dalam nahas <b>di Slim River</b> - Inimajalah

Posted: 17 Jun 2012 12:10 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]IPOH: Seorang terbunuh, empat lagi cedera termasuk seorang parah, apabila kereta yang mereka naiki terbabit dalam kemalangan di Kilometer 379.9 Lebuhraya Utara-Selatan dekat Slim River hari ini.

07 di tronoh - Google Blog Search

07 di tronoh - Google Blog Search


Syarahan Thevaram Dan Kesuciannya <b>di</b> Pekan <b>Tronoh</b> - blog*spot

Posted: 27 Jul 2012 10:32 AM PDT


Kenyataan Media YB V.Sivakumar , ADUN Kawasan Tronoh pada 27/7/2012 di Pekan Tronoh
Syarahan Thevaram Dan Kesuciannya di Pekan Tronoh
DAP Tronoh telah menganjurkan program syarahan agama di Bilik Gerakan DAP Tronoh pada 15/7/2012. Program ini telah dimulakan dengan ucapan aluan YB V.Sivakumar ADUN kawasan Tronoh. Lebih kurang 70 orang telah menghadiri program syarahan agama Hindu. Syarahan bermula pada 8pm dan tamat keseluruhannya pada 10pm. Pensyarah jemputan pada petang itu ialah Puan Rukumani Krishnasamy, seorang tokoh agama yang terkenal di kawasan Ipoh dan sekitarnya. Beliau dalam syarahannya menyentuh tentang perlunya kita belajar Thevaram yang mana merupakan matra bahasa Tamil yang unggul. Beliau juga memberi penjelasan yang mudah mengenai beberapa perkara asas agama Hindu.  Program tersebut telah memberi rangsangan baru kepada ibubapa untuk menghantar anak-anak mereka untuk belajar Thevaram di kuil-kuil yang berhampiran. DAP DUN Tronoh juga bercadang untuk menganjur program-program keagamaan di Pekan Tronoh dari masa ke semasa. 

07 di sungai siput - Google Blog Search

07 di sungai siput - Google Blog Search


UMNO Online - Kem PLKN <b>Di Sungai Siput</b> Ditutup Susulan <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2012 11:17 PM PDT

Kategori Dari Parlimen

Kem PLKN Di Sungai Siput Ditutup Susulan Kematian Pelatih – Ahmad Zahid

KUALA LUMPUR, 5 April – Kem Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) Terkok di Sungai Siput, Perak telah ditutup operasinya susulan kematian seorang pelatih pada 12 Mac lepas.

Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata semua jenis latihan air di semua kem PLKN di seluruh negara turut dihentikan serta-merta.

"Kita tidak berkrompomi dan sedaya upaya melaksanakan program bersandarkan 'Standard Operating Procedure' (SOP) serta kita akan pastikan jika wujud sebarang permasalahan di mana-mana kem PLKN, tindakan tegas akan ditentukan.

"Justeru saya ambil keputusan bukan sahaja menghentikan latihan-latihan pengairan malah kem PLKN Terkok ditutup dan tidak mengambil peserta untuk pengambilan kali akan datang," katanya menjawab soalan Fong Po Kuan (DAP-Batu Gajah) di Dewan Rakyat, di sini hari ini.

Fong ingin tahu tindakan kementerian terhadap kes tersebut dan sama ada akan  akan menangguhkan PLKN untuk meneliti dan mengkaji pelaksanaannya.

Ahmad Zahid berkata kematian R.Vinoth, 18, itu bukan disebabkan oleh kencing tikus dan perkara tersebut disahkan selepas pemeriksaan makmal dan juga Jabatan Kesihatan Perak, mendapati air kolam di kem itu bebas bakteria Leptospira.

Namun katanya, tindakan menutup kem Terkok dan menghentikan latihan air adalah bagi menjaga keberkesanan PLKN dan bagi memastikan tidak akan berlaku masalah kesihatan disebabkan oleh kelemahan pentadbiran dan kebersihan.

"Diingatkan, kami tidak akan berkompromi sama ada dengan komandan, jurulatih atau pihak yang menjadi operator mana-mana kem berkenaan sekiranya mereka melanggar SOP," katanya.

Beliau menyifatkan cadangan untuk menangguhkan atau menghentikan terus PLKN hanya kerana berlaku beberapa kematian, adalah sebagai langkah ke belakang.

"Seramai 629,052 pelatih PLKN direkodkan sehingga 29 Feb lepas dan 19 pelatih meninggal dunia atas faktor lain-lain yang bukan kecuaian kem," katanya sambil menambah sebanyak RM4.36 bilion telah dibelanjakan untuk PLKN sejak dilaksanakan.

Terdahulu, ketika menjawab soalan Mohd Nor Othman (BN-Hulu Terengganu), Ahmad Zahid berkata setakat ini seramai 33,591 bekas pelatih telah mendaftar sebagai anggota Briged Sukarelawan Khidmat Negara (BSKN) dan jumlah dijangka terus bertambah dengan adanya kemudahan pendaftaran dalam talian yang disediakan oleh Jabatan Latihan Khidmat  Negara (JLKN).

Beliau berkata penubuhan BSKN tidak terbatas kepada remaja yang menjalani latihan PLKN sahaja tetapi juga mencakupi bekas pelatih PLKN yang telah dewasa yang masih mahu menyumbang khidmat bakti secara sukarela.

Katanya anggota BSKN boleh digembleng bagi membantu Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dalam pelbagai kejadian malapetaka atau bencana alam seperti banjir, tanah runtuh atau kebakaran.

"Kerajaan akan terus berusaha membina generasi muda bersemangat patriotism tinggi di negara ini dan dengan adanya sikap kesukarelawan dan saling bantu membantu, ia sudah tentu akan memantapkan persefahaman dan perpaduan antara kaum," katanya.

Berita Bertarikh Pada 2:17 PM

ShiZone » PANAS | Cameron ,<b>Sungai Siput</b> atau Teluk Kemang <b>...</b>

Posted: 25 Jul 2012 12:35 AM PDT

Berita yang baru penulis terima, bahawa presiden parti Malaysian Indian Congress Datuk Seri Palanivel belum lagi memutuskan kawasan mana beliau akan bertanding namun telah memberi indikasi kepada 3 kawasan iaitu Cameron Highlands, Sungai Siput dan Teluk Kemang.

Penulis berpendapat bahawa Sungai Siput mungkin menjadi pilihan Datuk Seri Palanivel, ini kerana ia merupakan kawasan parlimen yang ditandingi oleh bekas – bekas Presiden MIC. Oleh itu Sungai Siput mungkin menjadi pilihan utama Presiden. Jika tidak, Cameron Highlands akan menjadi pilihan yang selamat untuk menang dengan selesa, kerana ia merupakan kubu kuat Barisan Nasional.

Penulis juga beranggapan kawasan Teluk Kemang tidak akan menjadi pilihan Datuk Seri Palanivel. Ini kerana tampok kepimpinan Barisan Nasional Negeri Sembilan dikatakan "GOYAH".

Biar apa pun dikatakan oleh semua, Penulis pasti sesiapa yang menjadi calon di Sungai Siput dan jika telah memenangi Kawasan Parlimen Sungai Siput, Individu atau MP MIC tersebut bakal menjadi Presiden MIC kerana Kerusi Sungai Siput merupakan Kerusi sebilangan Bekas Presiden MIC.

Ayuh Kita tunggu dan Lihat!

07 di bagan serai - Google Blog Search

07 di bagan serai - Google Blog Search


JoranPancing: Imbuhan RM30,000 bergelar "Raja Taliair Kerian" <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 13 Jul 2012 10:47 AM PDT

Sila klik flyer diatas untuk melihat paparan berskala besar

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search


Seputih Kapas: MAHFUZ <b>DI</b> UNDANG KE <b>TANJUNG RAMBUTAN</b> <b>...</b>

Posted: 24 Jul 2012 07:26 PM PDT

Mahfuz Tak Sedar Dirinya Liabiliti Paling Besar Untuk PAS..?
Terbaru, Mahfuz mendakwa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak "not in control". Terkejut juga mendengar Mahfuz bercakap menggunakan bahasa Inggeris! Mungkin dia ambil kursus intensif bahasa Inggeris baru-baru ini? Itu pun "rojak"!
Mahfuz menuduh kononnya Najib tidak mampu membuat keputusan sendiri dan dibayangi oleh dua tokoh yang kononnya lebih superior iaitu mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohammad dan Tan Sri Muhyiddin Yasin.
Dia membayangkan bahawa Tun Dr. Mahathir masih lagi berkuasa sebagai Perdana Menteri dengan alasan kononnya kroni-kroni negarawan itu dikurniakan projek-projek mewah.
Selain itu, Mahfuz menyatakan bahawa kononnya Muhyiddin mahu PRU ke-13 berlangsung pada tahun ini dan bertentangan dengan kehendak Najib yang dikatakan mahu mengadakan PRU ke-13 pada tahun depan.
Mahfuz cuba memcetus persepsi dengan melaga-lagakan Najib dengan Tun Dr. Mahathir dan Muhyiddin sedangkan dia sendiri tidak tahu apa yang dikatakan itu sama ada benar atau tidak. Ia sekadar persepsi bodoh orang yang tidak lulus SRP…
Benarkah kroni-kroni mantan Perdana Menteri itu dikurniakan projek-projek mewah? San Miguel? Exxon Mobil? Petron Malaysia? Cuba dikaitkan dengan Mokhzani?
Rasanya Mahfuz boleh upah mana-mana pencacainya untuk melawat website-website syarikat yang dikatakan milik Mokhzani itu dan lihat sendiri sama ada nama anak mantan Perdana Menteri itu tersenarai sebagai salah seorang board of director atau tidak.
Selanjutnya, Mahfuz boleh upah "private investigator" untuk merisik sama ada Mokhzani memiliki syarikat-syarikat tersebut atau Mahfuz sendiri yang hanya dengar cakap-cakap kedai kopi yang tidak tahu hujung pangkalnya.
Peliknya, tak malu betul seorang Naib Presiden parti yang kononnya berjuang atas nama Islam suka menabur fitnah di bulan Ramadhan ini…kan?
Berkaitan tuduhan Mahfuz mengenai kenyataan Muhyiddin yang kononnya bertentangan dengan kenyataan Najib, rasanya Naib Presiden PAS itu tidak punya akal seorang lelaki mumayyiz untuk berfikir.
Siapa Perdana Menteri? Najib atau Muhyiddin? Sudah tentulah Najib! Dari itu, sudah tentulah tarikh PRU ke-13 terletak ditangan Najib! Biar siapa pun yang umumkan tarikh PRU ke-13 selain Perdana Menteri, maka bolehkah individu itu membubarkan parlimen?
Pada pandangan saya, lebih teruk Mahfuz mendesak mahu Najib mengumumkan tarikh PRU ke-13, makin teruklah juga dia dipermainkan oleh Perdana Menteri dan Timbalannya itu.
Kalau lebih teruk Mahfuz dipermainkan oleh kedua pemimpin utama negara itu, saya risau juga jika rakyat di Pokok Sena akan kehilangan Ahli Parlimen mereka akibat tekanan mental dan kecelaruan pemikiran tahap 12!
Justeru itu, saya merayu kepada Mahfuz untuk mengambil inisiatif bertemu dengan pakar jiwa untuk menenangkan tekanan dalam "kepala otak"nya.
PAS juga perlu mengambil peranan untuk melaksanakan dasar "tutup mulur Mahfuz" segera. Bukan apa, lebih banyak Mahfuz bercakap, makin teruk dia tunjukkan kebodohan dirinya dan PAS. Mahfuz tidak sedar dirinya adalah liabiliti utama untuk PAS!

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search


Event Rakit Berhias <b>di</b> Tasek Takong, <b>Pengkalan Hulu</b>

Posted: 05 Jul 2012 04:57 AM PDT

Ehem.....hehehe. Ibu nak updated event yg ibu join kat tempat ibu.
Event ni adalah Pertandingan Rakit Berhias...event ni once a year.
So ibu amik peluang ni join tgk mcmn rakit berhias tu.
Mana tau taun depan rezeki ibu dpt pindah dok dekat ngan abah... ^_^
Biasa kecik2 dulu kat kelantan tgk kereta berhias je..hihihihi.
So layan pic k...
 *Band sek ibu yg dijemput utk memeriahkan event ni waktu siang*

*Beberapa rakit yang bertanding malam tu*