Selasa, 27 Mac 2012

07 di parit buntar - Google Blog Search

07 di parit buntar - Google Blog Search


Makhluk Asing (UFO) Muncul <b>Di Parit Buntar</b>, Perak | blogr.my

Posted: 26 Mar 2012 03:07 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Makhluk Asing (UFO) Muncul Di Parit Buntar, Perak Tetingkap baru. Makhluk Asing (UFO) Muncul Di Parit Buntar, Perak. 1 jam lepas oleh JohnJimatMania ... Baca selanjutnya → · Lawak terbakor.com 0 pelawat ...

07 di pantai remis - Google Blog Search

07 di pantai remis - Google Blog Search


Teratakarmo: Pertandingan Memancing <b>di Pantai Remis</b> Kuala <b>...</b>

Posted: 06 Feb 2012 08:12 AM PST


Pertandingan Memancing di Pantai Remis Kuala Selangor disergah semalam semata-mata ingin melihat jiran-jiran masuk pertandingan memancing. Bermula pukul 3.00 petang sehinggalah pukul 6.30 petang. Cuaca toksah cerita panas ya amat dan Para Peserta memancing dianggarkan lebih 500 orang kut.

Suasana macam pesta bila hadiah tempat pertama berjumlah RM12,000 tunai menjadi rebutan para peserta. Memang ramai betul peserta yang masuk pertandingan kali ini. Aku taklah nak tunggu sampai habis sebab cuaca panas banget. Sekadar memberi sokongan kepada jiran aku dengan batang pancing mereka dari 15 kaki ke 18 kaki.

SIAP ADA JURU TEKNIKAL LAGI..
PANCING PESERTA BERSELIRAT BILA RAMAI PESERTA

Hampa gak sebab aku tengok kebanyakan ikan yang naik sekadar ikan "Blues Gang" @ Ikan Belukang. Selain daripada itu ikan sembilang dan juga ikan gelama turut menjadi mangsa pancing. Para Peserta aku rasa tak kisah ikan jenis apa yang naik sebab pertandingan berdasarkan berat ikan, jadi ikan jenis apa tak kisah janji berat.

HASIL TANGKAPAN YANG ANTARANYA DIJANGKA MENANG RM12,000
SALAH SEORANG PESERTA BERJAYA MENAIKKAN TANGKAPAN
Gian gak rasanya bila tengok jiran-jiran layan pancing ni, tapi memandangkan jumlah yuran sebanyak RM70 agak tinggi bagi aku. Kalau yuran RM20 ke RM30 mahu aku pun turut serta masuk pertandingan. Kesesakan luarbiasa kali ini dipantai remis dengan kehadiran kaki-kaki pancing ini.

SUASANA PANTAI REMIS DENGAN PARA PESERTA PEMANCING
PANTAI REMIS TEMPAT BERSANTAI SEISI KELUARGA
Pantai remis ni kalau dibangunkan aku rasa boleh menjadi tarikan kepada orang luar yang ingin beriadah dan jalan-jalan cari makan. Pembangunan perlu dilakukan agar ia dapat menarik para pengunjung ke lokasi yang bagi aku cukup cantik sekali sekiranya diberi penjagaan yang baik.

07 di seri manjung - Google Blog Search

07 di seri manjung - Google Blog Search


EXPO Perniagaan "Karnival Gegar Aidilfitri 2011" <b>di Seri Manjung</b> <b>...</b>

Posted: 03 Jul 2011 10:48 PM PDT

JOM BERNIAGA !!!
Karnival Jommmm berniaga 1Malaysia.....

Sempena menyambut musim perayaan yang semakin hampir, saiz pasaran yang meningkat dan kuasa beli yang besar, kami akan menganjurkan satu EXPO "karnival gegar aidilfitri" bertempat di Seri Manjung, Perak.


Tapak/lot perniagaan yang di sediakan adalah terhad,
Jumlah tapak keseluruahan : 24 lot
Jumlah yang masih kosong setakat 4/7/2011 : 19 lot

Kelebihan@Lokasi Yang Strategik:-

1.Kemudahan parking yang luas dan juga selesa untuk pengunjung EXPO

2. Bersebelahan jalan besar utama, yang menghubungkan Lumut- Seri Manjung - Sitiawan

3. Keluasan Khemah 20' x 20' (jenis arabic)

4. Kemudahan untuk pengujung membeli belah menggunakan kredit kad (EXPO yang pertama menyediakan kemudahan sedemikian)

5. Pengiklanan yang meluas di kawasan2 sekitar yang berhampiran
-banner & streamer 300-500pcs
-flyer 20,000pcs

6. Berhampiran Pengkalan TLDM, Lumut(terbesar di Malaysia)

7. KAWALAN KESELAMATAN 24 JAM

8. Bendera fair(warna warni), belon angin untuk menarik perhatian pengunjung dan memeriahkan lagi suasana EXPO

9. Hadiah percuma untuk pengunjung dan kanak-kanak, DAN PERBAGAI AKTIVITI UNTUK KEMERIAHAN.

Provide/disediakan: Kanopi 20'x20', kipas, plugpoint, kerusi dan meja

DALAM PERANCANGAN:

Sasaran @ target pengunjung melebihi 100,000 orang

Cara bayaran bole nego lagi... sila call:-
012 - 509 9605 - am
atau
019 - 478 3891 - shahril

07 di changkat keruing - Google Blog Search

07 di changkat keruing - Google Blog Search


SERVANTHOOD: Soalan-soalan jawapan bertulis dan lisan bagi <b>...</b>

Posted: 16 Mar 2012 03:10 AM PDT

Soalan-Soalan Yang Memerlukan Jawapan Lisan dan Bertulis Bagi Mesyuarat Pertama, Penggal Kelima, Dewan Negeri Yang Kedua Belas Perak Darul Ridzuan mulai 3hb April, 2012.

Tarikh : 16hb Mac 2012

Daripada : YB DATO' NGEH KOO HAM (Kawasan Sitiawan)

Soalan-Soalan yang memerlukan jawapan lisan

1. Bertanya kepada YAB Menteri Besar kenapa Kerajaan Negeri Perak BN meluluskan projek pusat penagihan bijih besi Syarikat Vale International untuk dibina di kawasan pelancongan Teluk Rubiah dan tidak di Tanjung Hantu yang dicadangkan oleh Kerajaan Negeri Perak Pakatan Rakyat.

2. Bertanya kepada YAB Menteri Besar menyatakan kenapa bayaran premium untuk tempoh pajakan 99 tahun lebih tinggi daripada tanah selama-lamanya seperti dalam kes Yeoh Woo Kiang di Kampong Jering, Ayer Tawar (Ruj Pejabat Tanah Manjung Bil(10)dlm PT MJG A2/452/08-5).

3. Bertanya kepada YAB Menteri Besar kenapa potongan premium 80% tidak diberikan kepada pemohon Lim Su choon dan Lim Su Jee (Ruj Pejabat Tanah Manjung: Bil(12)dlm PT MJG A2/20/08-3) di Changkat Keruing dan lot-lot kedai di Pasar awam, Ayer Tawar sungguhpun tanah-tanah tersebut adalah juga dalam kawasan kampung-kampung Baru.

Soalan-Soalan yang memerlukan jawapan bertulis

1. Bertanya kepada YAB Menteri Besar untuk menyatakan samada pegawai Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) telah menghubungi Kerajaan Negeri berkenaan dengan lapuran SPRM No. 50/2011 yang dibuat oleh ADUN Sitiawan untuk mendapat senarai penerima-penerima 68,503 ekar tanah yang diluluskan oleh Kerajaan Negeri dari 2009 hingga Julai 2011 dan sudahkah Kerajaan Negeri memberikan butir-butir yang diminta oleh SPRM?

2. Bertanya kepada YAB Menteri Besar untuk menyatakan berapakah jumlah keluasan tanah yang telah diluluskan oleh Kerajaan Negeri kepada Yayasan Perak untuk menjana hasil bagi sekolah-sekolah Tamil di Negeri Perak dan sudahkah tanah tersebut didaftarkan atas nama Yayasan Perak.

3. Bertanya kepada YAB Menteri Besar untuk menyatakan butir-butir 7 kes dalam Negeri Perak yang disiasat oleh Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia berkenaan dengan perkara-perkara yang dibangkitkan dalam lapuran Ketua Audit Negara bagi tahun 2010.

4. Bertanya kepada YAB Menteri Besar untuk menyatakan kenapa tempat pembakaran yang tertutup (incinerator) di Pulau Pangkor sudah lama siap dibina masih belum boleh digunakan.

5. Bertanya kepada YAB Menteri Besar nyatakan jumlah wang yang telah dibayar oleh Kerajaan kepada orang-orang berikut dan senaraikan kerja-kerja yang telah dilaksanakan oleh mereka sejak perlantikan mereka.

(a) Dato' Chan Ko Youn sebagai penasihat Menteri Besar.
(b) Dato' S. Veerasingham sebagai penasihat Menteri Besar.
(c) Dato' Hamdi Bin Abu Bakar sebagai pengarah penerangan Kerajaan Negeri.

07 di taiping - Google Blog Search

07 di taiping - Google Blog Search


Operasi Sita Mesin Penapis Air <b>Di Taiping</b>

Posted: 24 Mar 2012 11:12 PM PDT

Enam kes melibatkan mesin penapis air (water dispenser) dicatatkan setelah Pejabat Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (PPDNKK) Cawangan Taiping menjalankan operasi besar-besaran di sekitar bandar Taiping, di sini.

Ketua PPDNKK Cawangan Taiping, Basaruddin Mohiyuddin berkata, operasi yang diketuai Pegawai Penguatkuasa Kamarul Anaz Kassim itu bermatlamat membanteras kegiatan salah laku berhubung ketepatan isi padu air mesin berkenaan.

Menurutnya, bertindak atas aduan orang awam, pihaknya, menjalankan operasi ke atas individu/ pemilik mesin penapis air dengan kadar harga RM0.10 seliter yang diletakkan di kaki lima kedai.

"Sepanjang operasi ini, enam kes telah dikenal pasti dan kesemua mesin-mesin penapis air tersebut disita untuk siasatan lanjut di bawah kesalahan Akta Timbang Sukat 1972.

"Nilai rampasan melibatkan RM30,000 dan jika disabitkan kesalahan, individu terbabit boleh dikenakan denda sehingga RM4,000 bagi setiap kesalahan atau penjara sehingga tiga tahun," katanya.

Katanya, PPDNKK ingin mengingatkan dan memberi amaran kepada semua peniaga supaya mematuhi undang-undang yang dikuatkuasakan.

Beliau berkata, sehingga kini bagi tahun ini sahaja, PPDNKK Taiping telah menerima 21 kes di bawah kesalahan Timbang dan Sukat 1972 dengan jumlah keseluruhan nilai rampasan sebanyak RM60,000 bagi kesalahan sama.

di negeri perak - Google Blog Search

di negeri perak - Google Blog Search


Jawatan Kosong di Perbadanan Pembangunan Pertanian <b>Negeri</b> <b>...</b>

Posted: 26 Mar 2012 08:52 AM PDT

[KLIK] KONGSIKAN KEPADA RAKAN ANDA DI FACEBOOK

Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak (PPPNP) diperbadankan pada tahun 1973 di bawah enakmen Perbadanan Pembanguna Pertanian Negeri Perak dan mula beroperasi pada tahun 1974. Ianya merupakan badan berkanun di bawah kerajaan negeri Perak dan diletakkan di bawah kementerian kemajuan luar bandar dan wilayah Malaysia.

PPPNP kini mempelawa calon yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut

1. Operator Backhoe

Tarikh Tutup: 31 Mac 2012

2. Polis Bantuan

Temuduga Terbuka pada 28 Mac 2012

KLIK SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON