Ahad, 21 Oktober 2012

07 di langkap - Google Blog Search

07 di langkap - Google Blog Search


Tirta Muara <b>Langkap</b> ~ Wisata Bengkulu

Posted: 16 Oct 2012 07:44 PM PDT

Objek Wisata Tirta Muara Langkap Yang Terleak Di Kecamata Bermani Ilir Ini Sangat Di Minati Pengunjung Lokal, Terlebih Disoreh Hari
. Objek Wisata Yang Telah Dilengkapi Dengan Gedung Pertemuan Dan Villa Ini Dapat Ditempuh Kurang Lebih 15 Menit Dari Kota Kepahiang.
Kondisi Alam Yang Masi Alami, Merupakan Potensi Yang Dapat Dikembangkan. Akses Menuju Jalan Utama Sangat Lancar

07 di lumut - Google Blog Search

07 di lumut - Google Blog Search


PM Lancar Gagasan NAJ1B <b>Di Lumut</b> Hari Ini

Posted: 18 Oct 2012 01:28 AM PDT

KUALA LUMPUR 18 Okt - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini melancarkan "Gagasan NAJ1B", iaitu lanjutan kepada pendekatan Gagasan Aman Jaya yang selama ini dipraktikkan dalam pentadbiran kerajaan negeri Perak.

Gagasan NAJ1B yang merupakan akronim kepada Gagasan Negeri Aman Jaya 1Malaysia Bersatu, cetusan idea Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, dilancarkan sempena program Jamuan Janji Ditepati, di Lumut hari ini, lapor Bernama.

Majlis itu merupakan antara beberapa acara yang dihadiri Perdana Menteri sempena lawatan beliau ke Teluk Intan, Seri Manjung dan Lumut.

Zambry berkata Gagasan NAJ1B akan memperkukuh lagi slogan "Tiada Tertinggal Tiada Terpinggir" dalam memastikan semua rakyat mendapat nikmat daripada limpahan kemakmuran negeri di bawah pentadbiran kerajaan Barisan Nasional.

Beliau berkata gagasan itu juga merupakan terjemahan kepada pendekatan 3P iaitu Padang, Perasaan dan Penyelesaian yang dilaksanakan oleh kerajaan negeri.

"Melalui pendekatan-pendekatan ini, pada akhirnya, rakyat yang hidup aman dan berjaya akan menyumbang kepada pencapaian matlamat negara Malaysia yang bersatu padu melalui konsep 1Malaysia," katanya.

07 di bukit merah - Google Blog Search

07 di bukit merah - Google Blog Search


Catatan Perjalanan: <b>Bukit Merah</b> Lake Town Resort

Posted: 25 Sep 2012 09:23 PM PDT

Percutian sememangnya merehatkan minda. Sesudah balik dari menyaksikan keindahan alam terutamanya panorama tasik di permukaan pagi atau saat terakhir matahari terbenam antara keindahan jiwa yang dicari.

Sabtu dan Ahad di Bukit Merah Lake Town Resort sememangnya memberikan kelapangan. Jalan ke sini amat mudah apabila menggunakan lebuhraya PLUS Utara Selatan. Cari susur keluar ke Bukit Merah dan sebaik bayar tol akan bertemu simpang tiga. Anda perlu memilih ke kanan dan tidak lebih dari 300 meter akan bertemu gerbang Bukit Merah Lake Town Resort di sebelah kanan jalan.


Selain, penginapan disediakan - terdapat taman tema air dalam kawasan resort ini serta kemudahan gerai makan dan sebagainya.

Coretan: Muhd Shatar

07 di taiping - Google Blog Search

07 di taiping - Google Blog Search


Nusa Mahsuri BC: Misbun kendali Kem Bakat Badminton <b>di Taiping</b> <b>...</b>

Posted: 18 Oct 2012 12:02 PM PDT

LAGENDA badminton negara, Datuk Haji Misbun Dato' Haji Sidek (gambar) mengetuai barisan jurulatih Kelab Badminton Nusa Mahsuri (NMBC) akan mengendalikan latihan Program Kem Bakat Badminton KBS-Nusa Mahsuri Peringkat Negeri Perak selama tiga hari bermula petang ini.
Selain Misbun, turut menyertai kem bakat ialah bekas pemenang pingat gangsa Sukan Olimpik Barcelona, Haji Jalani Dato' Haji Sidek dan Ketua Jurulatih NMBC, Haji Abdul Rahman Dato' Haji Sidek.
Difahamkan seramai 70 orang peserta dijangka mengambil bahagian di dalam program tersebut yang akan berlangsung di Kompleks Rakan Muda Larut Matang & Selama, Taiping.

07 di sungkai - Google Blog Search

07 di sungkai - Google Blog Search


D SCHOEN HAUS: Beraya di teratak opah <b>di Sungkai</b>....

Posted: 27 Aug 2012 05:32 AM PDT

Raya tahun ni turn Perak pulak..so , mama dan keluarga menyambutnya di Perak...Tengoklah wajah ceria opah memandangkan anak menantu dan cucu beraya di Perak..alamak Tok Wan pulak mata pejam..anyway ni lah couple paling romantik...

Mama posing ngan seme cucu lelaki opah..hadif,addan  dan iddin 

satu-satunya bachelor dalam rumah opah...dipanggil ummi oleh cucu opah..

 

seme cucu opah posing ngan opah dan tok wan kecuali BUNGA yang beraya di Pekan

posing ramai2 di pagi raya selepas sembahyang sunat raya..

keluarga Angah iaitu adik mama 

ni la pengantin suam...bukanpengantin baru ..sebab dah 4 bulan rasanya dah kawin..tak ingatlah ..kene tengok balik entri mama sebelum ini..tapi mama mmg salute dengan adik ipar baru ni..pandai masak..mama dulu baru2 kawin x pandai masak..tapi dia mmg cekap di dapurni tengoklah anak cucu nak posing pulak

dua anak dara yang keletah...iman dan che pah

family mama ngan tok wan dan opah

Bujang mama yang macho pun nak posing gak...

Iman ngan mama nak posing gak...

banyak ke dapat duit raya tu...kira..jangan tak kira..