Sabtu, 16 Februari 2013

07 di gopeng - Google Blog Search

07 di gopeng - Google Blog Search


Yusry bawa Lisa ke <b>Gopeng</b>

Posted: 14 Sep 2011 12:41 PM PDT

Yusry bawa Lisa ke Gopeng

TANPA selindung, pengarah filem Hikayat Merong Mahawangsa, Yusry memberitahu, dia telah membawa kekasihnya, Lisa Surihani ke kampung halamannya di Gopeng, Perak pada hari raya kedua untuk beraya di sana.

Menurut Yusry, tujuannya membawa Lisa adalah untuk merapatkan ukhuwah antara gadis berusia 25 tahun dengan ahli keluarganya memandangkan hubungan mereka sudah berada di tahap yang serius.

Bukan itu sahaja, saya juga pergi beraya ke rumah Lisa untuk bertemu dengan ibu dan adik-beradiknya yang lain.

Kami serius dengan hubungan ini, maka sebab itulah saya bawa Lisa ke kampung saya.

Mengenai perkahwinan pula, saya atau Lisa belum lagi memikirkannya. Tunggulah, jika masanya sudah sampai, kami akan umumkan. Insya-Allah, ujar Yusry ringkas.

Tambah Yusry lagi, Lisa membuat kejutan untuknya apabila membuat rekaan samping baju Melayu yang berupa ala-ala skirt mini.

Yusry begitu kagum dengan Lisa kerana sudah lama dia mahukan rekaan samping seperti yang direka oleh buah hatinya itu.

Samping ini betul-betul seperti sehelai skirt. Siap mempunyai poket di sisi kiri dan kanan. Bezanya, ia diperbuat daripada kain songket.

Itulah yang penting bagi saya untuk meletakkan telefon bimbit dan dompet saya kerana poket seluar telah ditutup oleh samping, jelas Yusry yang menerima tiga helai samping daripada Lisa itu yang dijahit oleh seorang pereka fesyen, Nazir Idris.

07 di hutan melintang - Google Blog Search

07 di hutan melintang - Google Blog Search


AR RISALAH الــرســالـة: Mempertahan Umno seperti menzalimi diri <b>...</b>

Posted: 13 Feb 2013 02:59 AM PST

KUALA LUMPUR: Kita lupakan Umno buat kali ini kerana jika kita masih memberikan sokongan dan undi untuk Umno, kita sesungguhnya sedang menzalimi serta memusuhi diri kita sendiri.
Demikian tulis Aspan Alias di dalam blognya http://aspanaliasnet.blogspot.com/

Beliau menyatakan demikian ekoran di Hutan Melintang semalam, Ahmad Zahid Hamidi, Naib Presiden UMNO mengingatkan Pakatan Rakyat tidak membuat huru hara jika kalah dalam pilihanraya yang akan datang.

Baginya, Zahid bercakap senada dengan apa yang diperkatakan oleh Najib dan beberapa orang pimpinan Umno sejak akhir-akhir ini seolah-olah Pakatan Rakyat akan melakukan keganasan seandainya kalah dalam PRU nanti.

Berikut ulasan penuh beliau.

Di Hutan Melintang semalam Ahmad Zahid Hamidi, Naib Presiden UMNO mengingatkan Pakatan Rakyat tidak membuat huru hara jika kalah dalam pilihanraya yang akan datang. Beliau bercakap senada dengan apa yang diperkatakan oleh Najib dan beberapa orang pimpinan UMNO sejak akhir-akhir ini seolah-olah Pakatan Rakyat akan melakukan keganasan seandainya kalah dalam PRU nanti.

Kata-kata ini seolah-olah hendak mempersediakan pemikiran rakyat yang huru hara akan berlaku jika Pakatan Rakyat kalah dalam pilihanraya kali ini. Tetapi sebaliknya UMNO lah yang mempunyai kecenderungan untuk melakukannya jika kalah dalam pilihanraya nanti. UMNO dan BN sebelum ini tidak pernah merasakan kekalahan dalam mana-mana pilihanraya, maka kekalahan mereka kali ini terpaksa kita berhati-hati menghadapi sentimen buruk yang akan ditunjukkan oleh UMNO itu nanti.

Pakatan Rakyat dan pembangkang telah biasa dengan kekalahan setiap kali pilihanraya dan tidak pernah melakukan huru hara kepada negara. Hanya kali ini pembangkang akan menerima giliran untuk memenangi PRU ini. Sebaliknya dalam rekod sejarah negara huru-hara hanya berlaku jika BN kalah atau hampir kalah seperti yang berlaku pada tahun 1969 dahulu. Kejadian 13 Mei adalah hasil dari keputusan pilihanraya yang mengejutkan Perikatan semasa itu apabila parti-parti dalam Perikatan telah banyak yang kalah.

Semasa Zahid menyeru supaya Pakatan Rakyat tidak melakukan huru hara, di Pekan, kawasan Najib sendiri, seorang mahasiswa Ali Ashraf telah dibelasah oleh penyokong UMNO kerana mengedarkan risalah untuk persediaan mahasiswa bertanding di kawasan itu menentang Najib. Oleh itu kita mesti ingat jika BN kalah lah yang memungkinkan huru hara itu akan berlaku kerana yang kalah (BN) akan berada di dalam ketakutan.

Saya membuat komen ini kerana tidak ada sesiapa di pihak pembangkang berniat untuk melakukan keresahan tetapi yang mempunyai kebarangkalian untuk melakukan huru hara itu ialah UMNO dan BN. UMNO mahukan kesempatan untuk membawa dan memaksa semua pihak bersatu dan UMNO tidak ditinggalkan dalam perbincangan untuk memulakan politik baru dalam negara ini.

UMNO telah menunjukkan bukti berkali-berkali mereka lebih beruntung jika ada kekecohan dalam negara. UMNO selama ini kekal di atas perpecahan rakyat. UMNO sekarang ini tidak seperti UMNO asal dahulu dalam mana parti yang asal itu diasaskan kerana penyatuan umat Melayu sedangkan UMNO baru ini terasas di atas perpecahan parti itu pada tahun 1987 dahulu.

Itu sebabnya saya dan ramai yang lain selalu menasihatkan orang ramai supaya jangan berbuat apa-apa selepas mengundi kerana UMNO hanya menunggu alasan untuk melakukan kerja yang tidak baik bagi membawa negara ke arah pembentukan pentadbiran ala MAGERAN dahulu.

Bagi saya, jika ada kekecohan ia akan datang dari pihak UMNO. UMNO adalah parti yang tidak 'gentleman' dan amat takut dengan kehilangan kuasa. Kita mesti ingat dan jangan mudah lupa yang Najib pernah berkata yang beliau akan lakukan apa sahaja untuk mengekalkan kuasa di Putrajaya, itu milik BN. Dan salah satu peristiwa awalan yang akan berlaku telah pun berlaku apabila Ali Ashraf telah dibelasah oleh penyokong Najib di Pekan semalam.

Apakah itu bukan bayangan apa yang BN akan lakukan jika mereka kalah dalam pilihanraya nanti? Pandai-pandailah berfikir siapa yang akan melakukan jenayah jika kalah dalam pilihanraya ini nanti.

Tetapi kita wajar melaksanakan tugas kita dengan memberikan sokongan kali ini terhadap Pakatan Rakyat, kerana kecelaruan pimpinan BN tidak boleh kita biarkan berlarutan.

Kita lupakan UMNO buat kali ini kerana jika kita masih memberikan sokongan dan undi untuk UMNO, kita sesungguhnya sedang menzalimi serta memusuhi diri kita sendiri.

07 di langkap - Google Blog Search

07 di langkap - Google Blog Search


Kertanegara, Krangean, <b>Langkap</b>, Margasana (Mergasana, Kutasari <b>...</b>

Posted: 27 Jan 2013 02:41 PM PST


Anda cari server pulsa all operator murah, distributor pulsa termurah, all operator pulsa, pulsa elektrik murah Jawa Tengah (Jateng), Purbalingga, Bobotsari, Bojongsari, Bukateja, Kaligondang, Kalimanah, Karanganyar, Karangjambu, Karangmoncol, Karangreja, Kejobong, Kemangkon, Kertanegara, Kutasari, Mrebet, Padamara, Pengadegan, Purbalingga, Rembang. Pusat pulsa murah, master dealer agen pulsa, jual beli pulsa murah, multi chips pulsa murah, pusat pulsa murah, token pln murah, server ppob murah, games online murah, server pulsa termurah dan pusat all operator termurah, telkomsel, indosat, XL, Simpati, Kartu AS, Mentari, IM3, Starone, Three, Axis, Flexi, Esia, Fren, Hepi, Smart dan Ceria, Kami melayani transaksi member pulsa di seluruh indonesia

Server pulsa elektrik pulsa murah all operator multi chips master dealer agen pulsa distributor pulsa termurah cepat dan aman. Telkomsel (Simpati, Kartu AS), Indosat (Mentari, IM3), XL, Starone, Three, Axis, Flexi, Esia, Fren, Hepi, Smart dan Ceria Murah. Agen jual beli pulsa murah, token PLN, PLN prabayar, tagihan bulanan, games online termurah Jawa Tengah (Jateng), Purbalingga, Bobotsari, Banjarsari, Bobotsari, Dagan, Gandasuli, Gunungkarang, Kalapacung, Karangduren, Karangmalang, Karangtalun, Limbasari, Majapura, Pakuncen, Palumbungan Kulon, Palumbungan Wetan, Talagening, Tlagayasa. Server pulsa elektrik pulsa murah all operator multi chips master dealer agen pulsa distributor pulsa termurah cepat dan aman. Telkomsel (Simpati, Kartu AS), Indosat (Mentari, IM3), XL, Starone, Three, Axis, Flexi, Esia, Fren, Hepi, Smart dan Ceria Murah. Agen jual beli pulsa murah, token PLN, PLN prabayar, tagihan bulanan, games online termurah Bojongsari, Banjaran, Beji, Bojongsari, Brobot, Bumisari, Galuh, Gembong, Kajongan, Karangbanjar, Metenggeng, Pagedangan, Patemon, Pekalongan, Bukateja, Bajong, Bukateja, Cipawon, Karangcengis, Karanggedang, Karangnangka, Kebutuh, Kedungjati, Kembangan, Kutawis, Majasari, Penaruban, Tidu, Wirasaba. Server pulsa elektrik pulsa murah all operator multi chips master dealer agen pulsa distributor pulsa termurah cepat dan aman. Telkomsel (Simpati, Kartu AS), Indosat (Mentari, IM3), XL, Starone, Three, Axis, Flexi, Esia, Fren, Hepi, Smart dan Ceria Murah. Agen jual beli pulsa murah, token PLN, PLN prabayar, tagihan bulanan, games online termurah Kaligondang, Penaruban, Arenan, Brecek, Cilapar, Kaligondang, Kalikajar, Kembaran Wetan, Lamongan, Pagerandong, Penolih, Selakambang, Selanegara, Sempor Lor, Sidanegara, Sidareja, Sinduraja, Slinga, Tejasari, Kalimanah, Kalikabong, Babakan, Blater, Grecol, Jompo, Kalimanah Kulon, Kalimanah Wetan, Karangmanyar, Karangpetir, Karangsari, Kedungwuluh, Klapasawit, Manduraga, Mewek, Rabak, Selabaya, Sidakangen. Server pulsa elektrik pulsa murah all operator multi chips master dealer agen pulsa distributor pulsa termurah cepat dan aman. Telkomsel (Simpati, Kartu AS), Indosat (Mentari, IM3), XL, Starone, Three, Axis, Flexi, Esia, Fren, Hepi, Smart dan Ceria Murah. Agen jual beli pulsa murah, token PLN, PLN prabayar, tagihan bulanan, games online termurah Karanganyar, Banjarkerta, Brakas, Buar, Bungkanel, Jambudesa, Kabunderan, Kalijaran, Kaliori, Karanganyar, Karanggedang, Lumpang, Maribaya, Ponjen, Karangjambu, Danasari, Jingkang, Karangjambu, Purbasari, Sanguwatang, Sirandu. Server pulsa elektrik pulsa murah all operator multi chips master dealer agen pulsa distributor pulsa termurah cepat dan aman. Telkomsel (Simpati, Kartu AS), Indosat (Mentari, IM3), XL, Starone, Three, Axis, Flexi, Esia, Fren, Hepi, Smart dan Ceria Murah. Agen jual beli pulsa murah, token PLN, PLN prabayar, tagihan bulanan, games online termurah Karangmoncol, Baleraksa, Grantung, Karangsari, Kramat, Pekiringan, Pepedan, Rajawana, Sirau, Tajug, Tamansari, Tunjungmuli, Karangreja, Gondang, Karangreja, Kutabawa, Serang, Siwarak, Tlahab Kidul, Tlahab Lor, Kejobong, Timbang, Bandingan, Gumiwang, Kedarpan, Kejobong, Krenceng, Lamuk, Langgar. Server pulsa elektrik pulsa murah all operator multi chips master dealer agen pulsa distributor pulsa termurah cepat dan aman. Telkomsel (Simpati, Kartu AS), Indosat (Mentari, IM3), XL, Starone, Three, Axis, Flexi, Esia, Fren, Hepi, Smart dan Ceria Murah. Agen jual beli pulsa murah, token PLN, PLN prabayar, tagihan bulanan, games online termurah Nangkasawit, Nangkod, Pandansari, Pangempon, Sokanegara, Kemangkon, Bakulan, Bokol, Gambarsari, Jetis, Kalialang, Karangkemiri, Karangtengah, Kedungbenda, Kedunglegok, Kemangkon, Majasem, Majatengah, Muntang, Panican, Pegandekan, Plumutan, Senon, Sumilir, Toyareka. Server pulsa elektrik pulsa murah all operator multi chips master dealer agen pulsa distributor pulsa termurah cepat dan aman. Telkomsel (Simpati, Kartu AS), Indosat (Mentari, IM3), XL, Starone, Three, Axis, Flexi, Esia, Fren, Hepi, Smart dan Ceria Murah. Agen jual beli pulsa murah, token PLN, PLN prabayar, tagihan bulanan, games online termurah Kertanegara, Adiarsa, Condong, Darma, Karang Tengah, Karangasem, Karangpucung, Kasih, Kertanegara, Krangean, Langkap, Margasana (Mergasana, Kutasari, Candinata, Candiwulan, Cendana, Karangaren, Karangcegak, Karangjengkol, Karangklesem, Karanglewas, Karangreja, Kutasari, Limbangan, Meri, Munjul, Sumingkir, Mrebet, Binangun, Bojong, Campakoah, Cipaku, Karang Nangka, Karangturi, Kradenan, Lambur, Mangunegara, Mrebet, Onje, Pager Andong, Pengalusan, Sangkanayu, Selaganggeng, Serayu Karanganyar, Serayu Larangan, Sindang, Tangkisan. Server pulsa elektrik pulsa murah all operator multi chips master dealer agen pulsa distributor pulsa termurah cepat dan aman. Telkomsel (Simpati, Kartu AS), Indosat (Mentari, IM3), XL, Starone, Three, Axis, Flexi, Esia, Fren, Hepi, Smart dan Ceria Murah. Agen jual beli pulsa murah, token PLN, PLN prabayar, tagihan bulanan, games online termurah Padamara, Bojanegara, Dawuhan, Gemuruh, Kalitinggar, Kalitinggar Kidul, Karanggambas, Karangjambe, Karangpule, Karangsentul, Mipiran, Padamara, Prigi, Purbayasa, Sokawera, Pengadegan, Bedagas, Karangjoho, Larangan, Pangadegan, Panunggalan, Pasunggingan, Tegalpingen, Tetel, Tumanggal. Server pulsa elektrik pulsa murah all operator multi chips master dealer agen pulsa distributor pulsa termurah cepat dan aman. Telkomsel (Simpati, Kartu AS), Indosat (Mentari, IM3), XL, Starone, Three, Axis, Flexi, Esia, Fren, Hepi, Smart dan Ceria Murah. Agen jual beli pulsa murah, token PLN, PLN prabayar, tagihan bulanan, games online termurah Purbalingga, Purbalingga Lor, Purbalingga Kulon, Purbalingga Kidul, Penambongan, Kedung Menjangan, Toyareja, Bancar, Jatisaba, Purbalingga Wetan, Wirasana, Bojong, Kandang Gampang, Kembaran Kulon. Server pulsa elektrik pulsa murah all operator multi chips master dealer agen pulsa distributor pulsa termurah cepat dan aman. Telkomsel (Simpati, Kartu AS), Indosat (Mentari, IM3), XL, Starone, Three, Axis, Flexi, Esia, Fren, Hepi, Smart dan Ceria Murah. Agen jual beli pulsa murah, token PLN, PLN prabayar, tagihan bulanan, games online termurah Rembang, Bantarbarang, Bodas Karangjati, Gunungwuled, Karangbawang, Losari, Makam, Panusupan, Sumampir, Tanalum, Wanogara Kulon, Wanogara Wetan, Wlahar.

Ini bukan MLM, money game, hype, scam, program cepat kaya, arisan berantai atau sejenisnya. Bukan pula bisnis semu atau bisnis gombal yang banyak dikeluhkan netter selama ini. Bisnis ini bisa langsung Anda rasakan manfaatnya. Bisa langsung dipakai sendiri atau dijual ke orang lain. Dan nomor hanphone Anda telah resmi menjadi Dealer di server kami. Tidak ada target, jangka waktu maupun beban penjualan yang kami letakkan di pundak Anda sebagai Mitra Bisnis. Hasil yang Anda peroleh berbanding lurus dengan seberapa giat Anda menjalankan bisnis pulsa ini. Jika Anda termasuk golongan orang yang sangat dinamis dan aktif, kami berani menjamin Anda akan cepat memperoleh kesuksesan. Namun kalaupun Anda adalah manusia yang biasa-biasa saja, minimal Anda telah memperoleh harga pulsa untuk pemakaian pribadi dengan harga lebih murah. Deposit bisa Anda gunakan kapan saja dan dimana saja 24 jam nonstop. Isi pulsa Anda secara mandiri.

Untuk menjalankan bisnis pulsa ini tidak dibutuhkan modal besar. Tidak perlu sewa kios, ruko atau gerai jika Anda belum sanggup. Lakukan saja sebagai bisnis sambilan Anda dalam mengisi waktu luang atau sebagai pelengkap bisnis Anda lainnya

Segera daftar dan rasakan manfaat nya...........

07 di bagan datoh - Google Blog Search

07 di bagan datoh - Google Blog Search


Program Gong Xi Fa Cai <b>Di</b> Dewan Cina - Ahmad Zahid Hamidi

Posted: 05 Feb 2013 04:03 PM PST

image

image

Tarikh 5.2.2013 Selasa

07 di parit buntar - Google Blog Search

07 di parit buntar - Google Blog Search


Parit Buntar REBELS: Sokongan BN <b>di Parit Buntar</b>.

Posted: 02 Feb 2013 02:30 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Kalau esok aku tiada, mohon sampaikan salam maafku pada anak-anak bangsa kita nanti, kerana belum berjaya menyelesaikan perjuangan ini. Google+ Followers. Saturday, February 2, 2013. Sokongan BN di Parit Buntar.

07 di kampar - Google Blog Search

07 di kampar - Google Blog Search


Wanita Hamil Tua Korban Tabrak Lari <b>di Kampar</b> Akhirnya Meninggal

Posted: 11 Feb 2013 12:10 AM PST

BANGKINANG-Setelah berjuang hampir tiga hari akhirnya perempuan korban tabrak lari di Kecamatan Kampar Timur Kabupaten Kampar meninggal dunia pada Ahad (10/2/13) pukul 10.45 wib diruang ICU Rumah Sakit Umum Bangkinang Kabupaten Kampar. 

Perempuan tanpa identitas tersebut tengah hamil tua dan pada Sabtu (9/2/13) lalu pada pukul 09.00 pagi dengan kondisi masih koma berhasil melahirkan anak laki-laki dengan kondisi bayi sangat lemah dan harus dipasang alat bantu nafas sejak pagi. Namun pada pukul 19.45 bayi tersebut meninggal dunia. 

'' Kita sudah berusaha memberikan yang terbaik namum akhirnya perempuan tersebut menyusul anaknya dan meninggal dunia pada pukul 10.45 wib diruang ICU RSUD Bangkinang,''terang Dirut RSUD Bangkinang Dr. Wira kepada riauterkini.com Ahad (10/2/13) 

Seperti diberitakan sebelumnya perempuan tanpa identitas itu merupakan korban tabrak lari didaerah Kecamatan Kampar Timur Kabupaten Kampar pada Jum'at (8/2/13) pagi dan dalam keadaan koma dan dirawat di ruang ICU Rumah Sakit Umum Bangkinang. Perempuan (30) tahun ini tengah hamil tua.Dengan ciri-ciri kulit sawo matang, rambul ikal dan tinggi 155 cm.***(man) 

Berita Terkait :

07 di bota - Google Blog Search

07 di bota - Google Blog Search


Telok Bakong: Rumah Nei terus semarakkan Agenda Perubahan <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 25 Jan 2013 11:32 AM PST

Aktivis muda Nei bersama rakan-rakan setempat dan diperkuatkuasakan oleh Telok Bakong Online telah menjayakan Program Ceramah Isu Semasa yang turut dihadiri oleh Ustaz Ismi, YDP Pas Kawasan Parit.
Dalam program ini Ustaz Ismi telah menyatakan sokongan padu dan kerjasama erat PAS dan Keadilan di bawah gagasan kerjasama Pakatan Rakyat Parit. 

07 di slim river - Google Blog Search

07 di slim river - Google Blog Search


5 Maut Kemalangan <b>Di</b> PLUS <b>Slim River</b> - Tv3

Posted: 26 Nov 2012 07:07 PM PST

27/11/2012 11:07:00

Lima orang maut selepas kenderaan yang dinaiki mereka bertembung dengan sebuah lori di Lebuh Raya Utara Selatan berdekatan Slim River, Perak pagi tadi.

Kejadian turut mengakibatkan empat penumpang yang lain cedera.

Kejadian berlaku kira-kira 7 pagi di KM372.3 Lebuh Raya Utara Selatan arah selatan berdekatan Slim River.

Dalam kejadian itu, sebuah kenderaan pelbagai guna, MPV melanggar sebuah lori yang berada di tepi jalan kerana tayarnya pecah.

Pasukan bomba dan penyelamat segera dikejarkan ke tempat kejadian untuk mengeluarkan mangsa.

Llima mangsa iaitu seorang lelaki dan empat wanita maut di tempat kejadian.

Iidentiti mereka sedang dikenalpasti.

07 di tronoh - Google Blog Search

07 di tronoh - Google Blog Search


Benarkah ADUN <b>Tronoh</b> Jadi Balaci Sebarkan Video Lucah <b>...</b> - Sel13

Posted: 21 Dec 2012 11:20 PM PST

DAP Perak berada dalam keadaan goyah dan ketakutan. Itu merupakan fakta yang tidak dapat dinafikan terutama setelah pendedahan berhubung keserakahan dan kehalobaan Ngeh-Nga yang merupakan WARLORDS terulung DAP Perak, didedahkan. Kedua-dua bersepupu itu memiliki tanah seluas 10, 526 hektar di Gua Musang, Kelantan menerusi Syarikat Upaya Padu Plantation Sdn. Bhd. sebagai timbal balas kepada persetujuan mereka untuk melantik Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak selepas PRU12 lalu.

Sebelum pendedahan tersebut, Ngeh-Nga menggunakan Nizar Jamaluddin, cuba menimbulkan keributan di sidang DUN Perak dengan pertuduhan salah laku terhadap beberapa orang pembantu pemimpin UMNO Perak. Bagaimanapun, tuduhan dan dakwaan tersebut bukan sahaja didapati tidak berasas, sebaliknya dipenuhi dengan pelbagai fitnah dan bertujuan agar perkara sebenar membabitkan Ngeh-Nga tidak didedahkan.

Umum mengetahui bahawa Ngeh-Nga telah menjadikan Nizar Jamaluddin sebagai ANJING MEREKA yang paling setia. Nizar akan menyalak apa-apa sahaja mengikut kemahuan Ngeh-Nga.

Kemudian, barulah muncul pendedahan berhubung pemilikan tanah oleh kedua-dua bersepupu tersebut menerusi syarikat Upaya Padu Plantation Sdn. Bhd. Skandal berkenaan turut membabitkan Menteri Besar Kelantan, Nik Abdul Aziz Nik Mat yang dikatakan telah bersetuju untuk meluluskan pemberian atau anugerah tanah seluas 10,526 hektar kepada syarikat berkenaan. Ngeh dan Nga memiliki kepentingan dan penguasaan saham dalam syarikat itu.

Sangat terdesak dengan pendedahan tersebut yang bukan sahaja memalukan Ngeh-Nga, sebaliknya meruntuhkan kesombongan dan pembohongan DAP, satu lagi serangan dilancarkan. Serangan kali ini, tidak membabitkan para pemimpin UMNO Perak yang dituduh korup dan menyalahgunakan kuasa dengan mengumpul kekayaan secara keterlaluan kerana tuduhan mereka tidak setanding dengan skandal Ngeh-Nga.

Jadi, mahu tidak mahu, terpaksalah dicipta satu isu sensasi yang diharap dapat menutup sensasi skandal tanah Ngeh-Nga dalam persetujuan mereka untuk berbaiah kepada Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak.

Isu sensasi tersebut adalah VIDEO LUCAH MEMBABITKAN SPEAKER DUN PERAK.

ADUN Tronoh, V.Sivakumar yang juga merupakan bekas Speaker DUN Perak yang cukup terkenal dengan KEMEROYANANnya, telah membuat laporan polis pada 21 Disember 2012 kononnya ketika berada di Dewan Makan SUK Perak, dia telah didatangi oleh Pegawai Media DAP Pera, Dan Adriel.

Dan Adriel telah menyerahkan sepucuk surat yang dipos laju dan dialamatkan kepada Sivakumar. Apabila sampul surat tersebut dibuka, di dalamnya terdapat sebuah CD yang mengandungi gambar lucah yang mempunyai kaitan dengan Speaker DUN Perak selain dokumen cetakan website dua muka.

Sivakumar telah membuat laporan polis dengan harapan, polis akan menyiasat dan kemudian menjadikan Barisan Nasional Perak, khususnya Speaker DUN Perak, Datuk Ganeson akan menggelabah dan pada masa yang sama, kes skandal tanah Ngeh-Nga tidak lagi diperkatakan.

Ganeson pada 22 Disember 2012 telah membuat laporan polis balas. Dalam laporan polisnya, dia menyatakan bahawa dia telah dimaklumkan oleh wartawan tertentu bahawa pemimpin-pemimpin DAP iaitu V.Sivakumar, Ngeh Kor Ham dan Nga Kor Ming telah mengadakan satu sidang media di bilik Sidang Media SUK Perak pada 21 Disember jam 12:15 sehingga 12:40 tengah hari di mana mereka secara bersama atau berasingan telah mengatakan Sivakumar dan Subramanian telah menerima satu sampul surat secara pos laju yang mengandungi satu cetakan daripada laman web National Express Malaysia bertarikh 27 Julai 2012. Di dalam sampul surat tersebut mengandungi gambar Ganeson dan satu keping gambar wanita lucah di atas cover VCD tersebut.

Menurut Ganeson, penerbitan video lucah tersebut adalah berniat jahat untuk mengaib dan menfitnahnya secara jenayah.

Walaupun penyebaran video lucah tersebut dilihat sebagai usaha memusnahkan harapan dan kerjaya politik Ganeson menjelang PRU13, pembabitan pemimpin-pemimpin India DAP di Perak dalam kes penyebaran VCD tersebut memang tidak dapat dinafikan.

Dan tidak hairanlah mengapa Sivakumar menjadi orang pertama yang 'MENERIMA' sampul surat mengandungi VCD tersebut. Lebih tidak menghairankan lagi ialah apabila Ngeh Kor Ham dan Nga Kor Ming menumpang mangkuk dalam penyebaran dan publisiti untuk kes berkenaan.

Mengapa?

Pokok tidak akan bergoyang kalau tidak ada angin yang bertiup. Pencuri tidak akan berteriak pencuri apabila ditangkap mencuri, melainkan dialah si pencurinya!!!

Comments

comments

07 di sitiawan - Google Blog Search

07 di sitiawan - Google Blog Search


Rumah Terbuka Malaysia Tahun Baru Cina <b>Di Sitiawan</b>, 28 Jan Ini <b>...</b>

Posted: 21 Jan 2012 11:51 PM PST

Kira-kira 50,000 orang terdiri daripada pemimpin negara dan orang awam dijangka hadir untuk memeriahkan sambutan Rumah Terbuka Malaysia Tahun Baru Cina 2012 di Sitiawan, Perak, pada 28 Jan ini.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata majlis sambutan yang dijangka paling hebat itu akan dirasmikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Perayaan sambutan rumah terbuka Tahun Baru Cina itu anjuran kementerian adalah yang paling hebat dan kami menduga mungkin hampir 40,000 ke 50,000 orang akan bersama-sama.

"Di situ semua pemimpin terutama dari parti MCA akan bersama-sama Perdana Menteri dan kami akan mempunyai satu kumpulan besar di mana kita akan meraih perasaan cintakan budaya masing-masing," katanya kepada pemberita selepas mengadakan tinjauan mesra di pekan Titi, di sini Sabtu.

Rais berkata terdapat pelbagai pengisian menarik akan disediakan untuk pengunjung termasuk persembahan dari artis popular antarabangsa dan tempatan.

Beliau berkata persembahan pada majlis sambutan itu nanti juga akan dicerminkan dengan inspirasi dalam gagasan 1Malaysia yang akan memberi gambaran perpaduan seluruh masyarakat di negara ini.

Pada tinjauan mesra itu, Rais bersama isteri Datin Masnah Rais berjumpa dan bermesra dengan penduduk pekan Titi, selain memberikan sumbangan berupa limau Mandarin dan "angpow" sempena sambutan perayaan Tahun Baru Cina Isnin ini.

– BERNAMA

07 di tambun - Google Blog Search

07 di tambun - Google Blog Search


Awesome SYA : Lost World Of <b>Tambun</b> !

Posted: 14 Feb 2013 07:56 AM PST

Hi ! Assalamualaikum :)

The story was like this... Once upon a beautiful Sunday.... hihi :3

K camni, Sunday tu kerja. Tapi terpaksa unpaid leave dengan tak seberapa sengaja. hihi ~
Why? Cuz ikut my family pergi Lost World of Tambun, Ipoh, Perak ! Wehuuuu best weiii. Di saat staff lain tengah kerja, serve customer, naikkan sale, aku suka hati ponteng. Hee sorry :3


Pengalaman pegang em...somekind of anak landak camtu lah. Weee :3


Bijak burung tu tau. Garang pulak tu, takut aku nk dekat2 sangat -.-

Ok, time mandi-manda kat sana, takde snap pictures pun. Cuz sume sibuk nak enjoy ! :3 
Then dah petang tu, pergi Fraser Hill, Pahang pulak. Hm oleh sebab takde hotel, dh fed up mencari, lepas je isi perut dekat sana, terpaksalah balik KL.

In one day, dua tempat Sya pergi. Then sampai rumah, pukul 1 pagi. Lepas tu kerjaaaaaaa. Wuuuu, penat weii. Dah lah sunburn. -_____-" 

Takpe, redha je. Yang penting, i love the memories ♥ 

#Next time nak pergi Sunway Lagoon pulak :3 Weeee

07 di kinta - Google Blog Search

07 di kinta - Google Blog Search


House PK: DULU SUPER <b>KINTA</b> KINI UTC IPOH!

Posted: 03 Dec 2012 10:19 PM PST


Kewujudan Pusat Transformasi Bandar (UTC) di bandar raya Ipoh bakal memberi impak positif kepada pertumbuhan sosial dan ekonomi di kawasan sekitarnya.

Ketika ini, kerja menaiktaraf bangunan yang dahulunya dikenali sebagai pasar raya Super Kinta sedang giat dilaksanakan oleh kontraktor dilantik dan sudah 70 peratus siap.

Pusat sehenti yang menempatkan pelbagai agensi kerajaan dan swasta itu dijangka beroperasi sepenuhnya pada Disember depan, sekaligus menjadi UTC ketiga di negara ini selepas di Kuala Lumpur dan Melaka.

Baru-baru ini, Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir dilaporkan berkata, kerajaan negeri berpuas hati dengan kerja menaiktaraf bangunan menempatkan pasar raya Super Kinta yang suatu ketika dahulu pernah menjadi tumpuan wargakota Ipoh.

Katanya, kewujudkan pusat sehenti itu pastinya akan menggembirakan rakyat khususnya wargakita Ipoh.

"UTC bakal berfungsi sebagai pusat khidmat setempat akan menempatkan pelbagai jabatan kerajaan bagi memudahkan orang ramai menyelesaikan pelbagai urusan di bawah satu bumbung," katanya.

Dalam perkembangan berkaitan, Zambry menegaskan, UTC Ipoh itu boleh dikategorikan sebagai pusat transformasi yang menarik, strategik dan terbesar dan apabila siap sepenuhnya, ia juga dijangka bakal mengubah landskap di kawasan berkenaan.

Beliau tambahnya, turut mengemukakan beberapa cadangan untuk kemudahan pengunjung kelak termasuklah menyediakan laluan bersesuaian, tempat solat, bilik mesyuarat dan kawasan khas untuk ibu menempatkan anak mereka buat sementara ketika berurusan di pusat berkenaan.

"Di bahagian bawah UTC ini pula, kita sarankan agar disediakan gelanggang futsal atau kawasan-kawasan permainan untuk golongan muda. Secara keseluruhannya, kita harap UTC ini akan mampu menjadi satu pusat untuk semua," katanya lagi.

Sementara itu, peniaga yang ditemui Peraktoday.com menyahut baik usaha kerajaan Pusat menaiktaraf pasar raya Super Kinta menjadi UTC ketiga di negara ini.

Salah seorang daripada mereka, Normah Idris, berkata projek itu mampu melonjakkan semula pendapatan peniaga di Pasar Besar Ipoh yang terjejas teruk apabila pasar raya Super Kinta ditutup kira-kira sembilan tahun lalu.

Read more...

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


<b>Kuala Sepetang</b> Railway Land Settlement | hikaru2000

Posted: 11 Feb 2013 11:53 PM PSTTAIPING 14 Jan. - Kerajaan negeri mampu menunaikan janji untuk menyelesaikan kemelut tanah di sepanjang tanah rizab Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) Taiping-Kuala Sepetang apabila menganugerahkan 870 geran hak milik sementara kepada penduduk terlibat.

Selain memberi 560 lot kepada penduduk di Kampung Kurnia Jaya, 320 lot lagi turut diberikan bagi penempatan semula penduduk bagi memberi laluan kepada pembinaan landasan kereta api berkembar Ipoh-Padang Besar.

Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir berkata, penyelesaian isu itu adalah antara intipati lawatan turun padang beliau ke sekitar Parlimen Bukit Gantang bagi memastikan janji-janji Barisan Nasional (BN) sebelum ini dikotakan kepada rakyat.

Beliau berkata, ia termasuk pembinaan masjid, sekolah agama, surau, jalan raya serta lampu isyarat selain pembinaan 20 Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) di Kurnia Jaya bernilai RM40,000.
"Ini merupakan sebahagian daripada sentuhan akhir bagi melihat sejauh mana pelaksanaan terhadap janji-janji yang telah dibuat.

"Tiada kena-mengena dengan pilihan raya kerana program turun padang ini sudah dibuat sejak empat tahun ini dan hampir seharian kita ke seluruh ceruk kampung bertemu masyarakat," katanya selepas mengadakan pertemuan kali ketiga bersama penduduk Rancangan Kemajuan Tanah (RKT) Kurnia Jaya Tambahan, di sini semalam.

Yang turut hadir isteri beliau, Datin Seri Saripah Zulkifli, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Trong, Datuk Rosli Husin, ADUN Changkat Jering, Mohd. Osman Mohd. Jailu, Penasihat Hal Ehwal Kaum India negeri, Datuk S. Veerasingam dan Ketua Pegawai Eksekutif Pihak Berkuasa Pelaksanaan Koridor Utara (NCIA), Datuk Redza Rafiq.

Pada majlis itu, Zambry turut menyampaikan bantuan beg sekolah oleh NCIA, basikal sumbangan Persatuan Nelayan Negeri Perak dan beberapa kotak makanan kepada Yayasan Bina Upaya Darul Ridzuan.

Selain itu, beliau turut mengumumkan peruntukan RM30,000 bagi kerja-kerja membaik pulih sebuah sekolah agama di Kurnia Jaya dan RM37,000 lagi untuk mengganti kelengkapan perabot Sekolah Agama Rakyat (SAR) Al Falah Addiniah di Taman Yayasan, Kamunting.

Zambry turut menyerahkan sumbangan replika kunci bernilai RM35,000 kepada Mohd. Zin Saad bagi membaik pulih rumah keluarganya yang terbakar baru-baru ini.

Selain itu, beliau juga sempat menghadiri kenduri penduduk tempatan, Tarmizi Shamsuddin yang melangsungkan perkahwinan anak keduanya, Mohd. Helmi bersama pasangannya, Fathimatusshifaa Mohd. Zulkifli.

Kemelut tanah yang berlarutan sejak April 2009 melibatkan masalah setinggan di kawasan sepanjang jalan kereta api Taiping-Kuala Sepetang pada awalnya menemui jalan buntu apabila KTMB meminta RM37 juta untuk mengambil alih tanah berkenaan.

Namun, kerajaan negeri merayu kepada Kerajaan Persekutuan untuk mengetepikan bayaran itu demi kepentingan rakyat memandangkan ia telah didiami oleh beberapa generasi kira-kira selama 60 tahun.

Berikutan itu, Kerajaan Pusat akhirnya bersetuju melepaskan tanah rizab itu kepada Kerajaan Perak kerana ia tidak lagi digunakan untuk operasi kereta api sejak 1941.

Terdahulu, Zambry yang dalam lawatan sehari di sini, bersarapan pagi di Gerai Kota Jaya di Simpang sebelum bertemu masyarakat di dewan Kuil Sri Meenachi Soma Sundareswarar di Simpang Halt di sini.

Beliau turut sempat melawat tapak pembinaan Masjid Taman Yayasan di sini bernilai RM1.5 juta yang boleh memuatkan kira-kira 500 jemaah dan dijangka siap pada Mei tahun ini.

07 di sungkai - Google Blog Search

07 di sungkai - Google Blog Search


IdaMan: NGO Ugut BN !, Kekal MIC <b>Di</b> Behrang, <b>Sungkai</b>

Posted: 13 Feb 2013 09:02 AM PST

Sebanyak 27 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di kawasan Tanjung Malim mendesak kepimpinan tertinggi Barisan Nasional (BN) mengekalkan pemimpin kaum India bertanding di kerusi Dun Behrang dan Sungkai pada Pilihan Raya Umum ke-13.

Jurucakapnya, MP Subramaniam berkata, jika dua kerusi Dun itu ditukar, kesemua ahli daripada 27 NGO kawasan itu mengambil keputusan untuk tidak akan keluar undi pada PRU13.

"Dijangkakan hampir 2,000 ahli daripada 27 NGO ini tidak akan keluar mengundi jika dua kerusi ini ditukarkan kepada parti komponen lain dalam PRU akan datang.

"Saya pasti tindakan ini bukan sahaja bakal merugikan BN bahagian Tanjung Malim khususnya jika mahu menang pada PRU akan datang dan ini menunjukkan kami serius dalam tuntutan ini," katanya ketika ditemui di hadapan Pejabat Umno Bahagian Tanjung Malim, di sini, semalam.

Kira-kira 60 ahli daripada 27 NGO daripada kawasan Tanjung Malim turut mengadakan perhimpunan aman di hadapan Pejabat Umno Bahagian Tanjung Malim bagi mendesak tuntutan mereka dipenuhi.

Subramaniam berkata, 27 NGO yang hadir di sini merupakan wakil yang menyokong BN mahukan kerusi Dun Behrang dan Sungkai dikekalkan kepada MIC.

Katanya, jika dua kerusi itu diberikan kepada parti lain, jumlah kerusi untuk MIC hanya tinggal dua sahaja di Perak sedangkan Behrang dan Sungkai merupakan kawasan tradisi MIC sejak dahulu lagi.

Beliau turut mempersoalkan dengan konsep 1Malaysia dalam pengagihan di kawasan Tanjung Malim jika dua kerusi Dun itu tidak dikekalkan.

Menurutnya, BN tidak sepatutnya mengabaikan undi sokongan kaum India di kawasan Tanjung Malim dan Perak khususnya pada PRU13 nanti.

Menurutnya, jika kedua-dua kerusi diambilbalik pastinya ianya akan mengecewakan kaum India khususnya kerana dua Dun itu adalah kawasan boleh menang untuk MIC dalam PRU akan datang.

Katanya, ianya berdasarkan kepada sokongan kaum India di Dun Sungkai sudah kembali ke MIC-BN kerana parti komponen itu telah membuat pelbagai aktiviti yang menarik balik sokongan kepada BN itu sendiri.

Beliau menjelaskan, tindakan menarik balik kerusi Dun Sungkai untuk MCA pastinya akan menjejaskan imej parti MIC dan kehilangan kepercayaan rakyat.

"Jika kerusi di Dun Sungkai ditukarkan dengan Buntong, ianya lebih sukar untuk dimenangi oleh MIC disebabkan masih berlaku masalah pemilhan calon tempatan yang tidak mempunyai masalah.

"Namun, jika di Dun Sungkai, kami ada pemimpin tempatan yang berpengalaman yang disukai ramai dan mempunyai sokongan dalam kalangan semua bangsa,"katanya.~ Sinar

Berkaitan : Zambry Arah Presiden MIC Tutup Mulut !

di negeri perak - Google Blog Search

di negeri perak - Google Blog Search


Awekz Bukit Gantang: Ada Apa Dengan Rakyat <b>Negeri Perak</b>???

Posted: 02 Jan 2013 07:59 PM PST


Selama ni, kita sering disajikan 'surat terbuka' dari rakyat kepada pemimpin tapi hari ini, Awekz nak kongsikan surat terbuka dari rakyat untuk rakyat di negeri Perak khususnya. Awekz melihat, ia sesuatu yang boleh dikongsikan. Apa yang benar kita perjuangkan, apa yang salah kita cuba perbetulkan agar menjadi lebih baik.
Surat terbuka dari DR AIRIL YASREEN MOHD YASSIN di atas isu tanah Ngeh dan Nga yang menjadi perbualan hangat dikalangan bukan sahaja pemimpin, malah rakyat secara amnya. 
Diantara kandungan surat terbuka itu:
Assalammualaikum wbt kepada semua saudara senegeri Teman,
Sesungguhnya, apa yang terjadi dalam sehari dua ini dimana terbongkarnya rahsia kekayaan dan keupayaan kewangan YB Ngeh Koo Ham sehingga beliau mampu untuk menyediakan RM31 juta untuk membeli dan memiliki (secara langsung dan tidak langsung) syarikat Upaya Padu Sdn Bhd (UPSB) seterusnya pengusahaan tanah pajakan dari Yayasan Islam Kelantan (YIK) seluas 10,526 ekar, adalah satu rahmat dari Allah SWT; satu petunjuk kepada 'kita' menjelang PRU13 nanti.
Awekz: Kita semua diberikan akal untuk berfikir, mana yang baik dan sebaliknya. Namun, bukanlah menjadi suatu kesalahan untuk menyatakan pendapat dan apa yang dirasakan benar, bukan bersifat peribadi sebaliknya untuk kebaikan bersama. Tidak dirasakan pandangan Dr. Airil ini bersifat rasis atau pesimistik kepada BN dan juga UMNO sebaliknya sesuatu untuk difikirkan dan diambil tindakan oleh semua agar kita UMNO/BN tetap menjadi yang terbaik. Fikir-fikirkan...