Rabu, 10 Oktober 2012

07 di lekir - Google Blog Search

07 di lekir - Google Blog Search


Pelancaran School Times <b>Di</b> SMK Batu 10, <b>Lekir</b> – Perak Today

Posted: 27 Oct 2011 03:05 AM PDT

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin Merasmikan Pelancaran School Times Di Lekir

07 di trolak - Google Blog Search

07 di trolak - Google Blog Search


7,845 peneroka Felda Wilayah <b>Trolak</b> terima durian runtuh – Perak <b>...</b>

Posted: 10 May 2012 06:10 AM PDT

Seramai 7,845 peneroka Felda Wilayah Trolak yang mewakili ketua keluarga akan menerima durian runtuh bernilai lebih RM39 juta secara peringkat-peringkat mulai hari ini sehingga 15 Mei depan.

Hari ini, seramai 25 peneroka dari Felda Besout 1 hingga 5 cukup bertuah kerana terpilih sebagai penerima awal durian runtuh bernilai RM5,000 setiap orang dan tarikh 10 Mei pastinya terpahat kemas di ingatan mereka apabila menerima cek durian runtuh itu daripada Menteri Besar sendiri, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir petang tadi.

Ungkapan syukur kepada Tuhan dan terima kasih kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dilontarkan warga peneroka Wilayah Trolak di atas pemberian durian runtuh RM15,000 kepada setiap keluarga peneroka di seluruh negara.

Pengumuman durian runtuh yang membabitkan kos lebih RM1.6 bilion itu sekaligus menangkis dakwaan pembangkang bahawa Felda bankrap atau muflis, sebaliknya berupaya membela nasib dan kebajikan warga peneroka di negara ini.

Bagi Kamali Mohamed, dari Felda Besout 2, beliau sama sekali tidak menyangka setiap keluarga peneroka Felda bakal menerima durian runtuh bernilai RM15,000.

"Saya berterima kasih kepada PM kerana sejak lebih 20 tahun menjadi peneroka, inilah kali pertama saya mendapat durian runtuh sebesar ini.

"Bukan sahaja ketua keluarga, isteri dan generasi kedua Felda juga tidak dilupakan kerana masing-masing turut menerima durian runtuh RM5,000.

"Kerajaan Barisan Nasional (BN) di bawah kepimpinan Perdana Menteri begitu prihatin terhadap nasib warga peneroka Felda termasuklah mengotakan janji yang diungkapkan sebelum ini," katanya gembira sambil ditemani isterinya, Siti Hawa Borhan, 46.

Bapa kepada tiga anak lelaki itu bercadang untuk menyimpan wang RM5,000 yang diterima dalam Koperasi Permodalan Felda (KPF) untuk jaminan masa depan.

Siti Hawa pula menegaskan, beliau turut tersentuh dengan keprihatinan kerajaan BN kerana turut menghargai jasa dan peranan yang dimainkan oleh golongan isteri peneroka.

"Ketika Perdana Menteri mengumumkan durian runtuh juga bakal diterima oleh golongan isteri peneroka, ramai di kalangan mereka menitiskan air mata kerana berasa sebak di atas penghargaan yang diberikan oleh pihak kerajaan," tegasnya lagi.

Peneroka Felda Besout 2, Abdullah Saidi Yusof, 58,  berkata pemberian durian runtuh itu seumpama mimpi dan pastinya sesuatu yang di luar dugaannya.

"Terima kasih kepada kerajaan BN di atas berita gembira ini yang bukan sahaja menceriakan ketua keluarga tetapi juga isteri dan generasi kedua Felda kerana mereka juga masing-masing bakal mendapat durian runtuh RM5,000," katanya yang berhasrat untuk menabung wang yang diterimanya itu.

Terdahulu, ketua peneroka Felda Wilayah Trolak, Sulong Jamil Mohamed Shariff dalam ucapannya, berkata pengagihan durian runtuh itu akan dilaksanakan secara berperingkat-peringkat.

Tegasnya lagi, warga peneroka seharusnya bersyukur dengan pemberian durian runtuh itu dan tidak mudah terpengaruh dengan dakyah pembangkang untuk menggagalkan transformasi yang diperkenalkan oleh Perdana Menteri.

"Peneroka tidak perlu berasa bimbang atau takut kerana Perdana Menteri memberi jaminan bahawa segala kemudahan yang dinikmati selama ini seperti dividen KPF, duit raya serta pinjaman tanpa faedah untuk membina rumah kekal seperti biasa.

"Yang lebih penting, jaminan tanah yang diusahakan kekal menjadi milik peneroka," katanya lagi.

07 di behrang - Google Blog Search

07 di behrang - Google Blog Search


Kulaan Niring: Puaka Niring : Misteri Laluan Berhantu <b>Di Behrang</b> <b>...</b>

Posted: 07 May 2012 05:04 AM PDT

Kemalangan maut yang meragut dua nyawa di laluan 'berhantu' di Kilometer 114, Jalan Behrang-Tanjung Malim di sini, 19 April lalu, menyebabkan penduduk sekitar semakin bimbang keselamatan mereka.
Kerisauan itu turut dikongsi penuntut Politeknik Sultan Azlan Shah (PSAS), yang berulang-alik antara politeknik itu dan Bandar Behrang 2020 iaitu tempat rumah sewa mereka.
Difahamkan, beberapa kemalangan serius turut berlaku sebelum ini di laluan berkenaan yang hanya berada kira-kira 100 meter dari PSAS.
Tinjauan mendapati laluan maut itu lebih berbahaya bagi pemandu yang datang dari arah Behrang terutama pada waktu malam kerana tiada lampu jalan.
Justeru, penduduk dan pengguna berharap pihak berkuasa tempatan (PBT) mengambil tindakan segera menangani laluan maut itu termasuk mencadangkan supaya PBT meluruskan jalan berkenaan.

Jika kerja meluruskan jalan memerlukan kos besar, mereka berharap PBT memasang lampu dan membuat papan tanda amaran kepada pengguna jalan raya.
Seorang penduduk yang berulang-alik dari Tanjung Malim ke Slim River, Mohd Rozaidi Ramli, 34, berkata, laluan berdekatan PSAS itu memang berbahaya terutama pada ketika hujan dan malam.
Katanya, ketiadaan lampu pada waktu malam di selekoh itu boleh mengundang kemalangan terutama pemandu yang pertama kali melalui laluan itu kerana mereka tidak sedar keadaan sebenar laluan itu.
"Ini kerana laluan itu agak bercerun dan kebimbangan lebih terasa setiap kali berselisih dengan kenderaan terutama lori besar yang dipandu laju," katanya.
Beliau berkata, PBT juga perlu memasang papan tanda amaran sebagai ingatan kepada pengguna jalan raya sebelum laluan itu supaya pengguna berhati-hati dengan memperlahankan kenderaan ketika melalui laluan itu.
Katanya, rimbunan pokok di tepi jalan di sepanjang selekoh itu juga perlu ditebang dan diselenggara supaya pemandu yang datang dari arah Tanjung Malim dapat melihat dengan jelas kenderaan yang datang dari arah bertentangan.

07 di teluk intan - Google Blog Search

07 di teluk intan - Google Blog Search


Imej Pontianak <b>di</b> Menara Condong <b>Teluk Intan</b>

Posted: 06 Oct 2012 07:52 PM PDT

Imej Pontianak di Menara Condong Teluk Intan

Satu imej menyeramkan telah berjaya dirakam oleh seorang peniaga di Menara Condong Teluk Intan dengan menggunakan handphone sahaja.

Menurut sumber, peniaga tersebut sendiri tidak perasan akan gambar yang dirakam itu mempunyai satu imej hantu seperti pontianak.

Gambar tersebut berjaya dirakam secara tidak sengaja ketika peniaga tersebut sedang mengemas gerainya selepas tamat waktu perniagaan di ekspo dan karnival jualan sempena sambutan Tahun Baru Cina.

Imej Pontianak di Menara Condong Teluk Intan

Wajah 'gadis' berpakaian putih yang duduk di bawah Menara Condong Teluk Intan ini dikatakan mula tersebar meluas melalui telefon bimbit.

Berdasarkan imej kabur itu, kelihatan 'seorang gadis misteri' yang sedang duduk sambil merenung ke arah sesuatu.

Tidak dapat di sahkan kebenaran gambar ini sama ada benar-benar tulin atau pun tidak, namun ianya sudah mulai tersebar di laman-laman web tempatan.

Info Riadah @ forblogger.net

Connect Facebook

5.0

07 di malim nawar - Google Blog Search

07 di malim nawar - Google Blog Search


FAIL 001252: Tiga Mason Melayu

Posted: 04 Oct 2012 07:04 PM PDT


Tiga manusia ini mendapat pengiktirafan oleh bangsanya sendiri akibat sebab-sebab yang tertentu.Tiga manusia ini adalah pemimpin yang diangkat dengan harapan untuk memimpin bangsanya ke arah masa depan yang lebih gemilang.Ketiga-tiga manusia ini juga dihina oleh sebilangan manusia yang marah dan kecewa.Masing-masing dari tiga manusia ini mendapat bahagian masing-masing dari dari bermacam kutukan dan penghinaan.
Ketiga-tiganya adalah pemimpin Melayu yang tersohor dan memimpin organisasi masing-masing.Mahathir diambil kerana kepimpinannya telah teruji manakala pemimpin-pemimpin yang menggantikannya tidak mampu untuk mengalahkan karismanya setakat ini.Seorang darinya pula menerima penghinaan yang teramat teruk dan amat memalukan.Yang lagi seorang pula tidak perlu dijelaskan lagi.
Seorang digelar Mahafiraun,seorang berjawatan Peliwat Negara dan Penjilat Dajjal Amerika.Seorang pula dilabel Pak Turut Dajjal Komunis.
(artikel ini tidak bermaksud bahawa ketiga mereka benar-benar 'Mason')
Ketiga-tiganya adalah pemimpin Melayu yang berpengaruh.Masing-masing mempunyai aura mereka yang tersendiri.Menurut ilmu strategi Dajjal The Antichrist,para pemimpin seperti ini perlu didekati untuk menjerumuskan mereka kepada 'zombie-zombie' yang dapat bekerja untuk secara membuta-tuli di pihak syaitan manusia.Para pemimpin seperti ini perlu dimanjakan dan dibujuk-bujuk supaya menjadi terpukau dan menurut sahaja kehendak sang Dajjal.Kakitangan Dajjal tidak akan menemui Pak Mat yang menjual air tebu ditepi jalan untuk program memecahbelahkan umat Melayu beragama Islam atau Mak Bedah yang menjual pinggan mangkuk di Malim Nawar bagi usaha 'inter-religious faith' yang sebenarnya menghentam agama Islam semata.Adalah amat merugikan jika Dajjal menghantar para pencacainya kepada mat-mat rempit yang bersidai di Central Square di Sungai Petani.Lebih baik duit peruntukan itu ditabur kepada para pelacur kelas atasan untuk dihantar kepada para pemimpin Melayu supaya dapat diugut (blackmail) untuk menurut apa jua arahan Para Elit Dajjal.
Bagi yang mempelajari segala jenis konspirasi sang Dajjal, mula meneka-neka adakah mereka ini berjawatan Mason Melayu.
Soalannya sekarang,adakah ketiga-tiga manusia ini adalah Mason?
Jawapan kadangkala tidak menjawab persoalan yang ditanya.Jawapan kadangkala tidak membantu,malah menyusahkan,memecahbelahkan dan menghala si pengharap jawapan tadi ke arah kebinasaan.KADANGKALA LEBIH BAIK TIDAK MENGETAHUI DARI MENGETAHUI.Jika pengetahuan itu tidak mampu digunakan dengan baik,mungkin ia akan membinasakan orang yang punya pengetahuan tadi.
Kita tidak perlukan jawapannya sekarang.Walaupun salah seorang,atau kesemuanya adalah Mason Melayu yang bertopengkan Islam,namun itu bukanlah tujuan kita.Tujuan kita di sini adalah untuk memahami perjalanan The Hidden Hand untuk mencatur arah sosio-politik Melayu sama ada sebetulnya Islam atau hanya Islam pada namanya sahaja.Tujuan kita adalah untuk mengambil manfaat dari semua percaturan The Hidden Hand ke atas kita.Dengan kata lain,apabila racun disuapkan ke dalam mulut kita,kita dapat mengubahnya menjadi madu yang amat manis,segar lagi menyihatkan.
Dr. Mahathir adalah seorang Melayu yang mempunyai karisma dalam bidang pentadbiran,percaturan ekonomi dan pembangunan.Tidak sia-sia beliau digelar Bapa Pembangunan.Jika beliau adalah seorang diktator,ya...beliau adalah seorang diktator Melayu yang berjaya membawa orang-orang Melayu menyedut bau penghawa dingin di dalam KLCC dan LRT.Putrajaya,adalah nama ibukota kerajaannya yang baru sebagaimana kerajaan Mala-Khmer memindahkan ibukota mereka ke Angkor pada masa-masa yang lalu.
Tidak dinafikan segala sumbangan beliau dalam arena material dan kebendaan di Malaysia.Jika tidak asbab inisiatif beliau,Malaysia mungkin lebih lambat atau tiada langsung untuk mempunyai industri kereta sendiri.Orang Melayu yang disangka tidak mampu membuat apa-apa walaupun sebatang jarum telah mampu mengeluarkan kereta sendiri.Kesampingkan pesimis-pesimis yang berkata itu dan ini.Jepun yang dikagumi mereka itu sebenarnya bermula sebagai penciplak dan peniru paling licik dan profesional.Teknologi Jepun yang menjadikannya hebat kini bermula dari kaedah meniru ciptaan orang-orang Barat seterusnya membaikinya sedikit demi sedikit.
Malangnya,beliau seorang yang 'lack of manner' dalam bidang pembangunan insan dan agama.Beliau bukanlah orang yang boleh disebut-sebut telah mencipta sejarah dalam arena kemajuan agama secara hakikatnya di Malaysia.Malah beliau telah dikutuk-kutuk dan dituduh mempersendakan janggut nabi dan memecat mufti dan menangkap ulama yang tidak menyetujui dasar mengabaikan agama sendiri oleh beliau.Di zaman beliau,semua media dikawal dengan sebaiknya.SEmua orang termasuk kawan dan lawan merasa gerun dengan karisma kediktatoran beliau.Kaum-kaum lain juga hanya berani berbisik di dalam kelambu mengenai isu Ketuanan Melayu dan DEB.Tidak seperti hari ini apabila Ketua Neo-Chauvinist Marxisme di Pulau Pinang mengumumkan DEB akan dihapuskan segera secara terbuka dan berani.Dalam kes lain,perbuatan mengangkat keris sahaja dikatakan mengancam kaum lain.Jika ini terjadi di era Dr. Mahathir,sudah tentu orang ini akan 'layak digelek ditengah jalan'.
Katakan saya ialah Dajjal The Antichrist.Sudah tentu saya perlu memerhatikan pemimpin ini supaya dapat dibujuk-bujuk untuk menerima Program Mengabaikan Agama Sendiri dan Mempersendakan Hukum Allah.Suntikkan dia dengan dana-dana yang besar-besar,beri dia penasihat dari kalangan Yahudi atau Neo-Christian supaya dia tidak jauh dari landasan yang ditetapkan.
Jika saya seorang pengkaji konspirasi di Malaysia pula,apabila seorang telah membisikkan ke telinga saya,bahawa Mahathir Mohamad adalah seorang Mason,sudah tentu kepercayaan saya terhadap maklumat baru ini mencapai tahap sebanyak 95%.Dia hanya menyuapkan pembangunan semata,menghina janggut nabi,menggalakkan lahirnya para Modenis Melayu-Islam yang keliru dan sesat seperti Sister In Islam dan Astora Jabat yang rela melacurkan agama demi sesuap nasi dan bersikap pesimis terhadap hukum Allah s.w.t.Apakah sumbangan Mahathir kepada umat Islam?Jakim?Ahh...Jakim hanyalah topeng sahaja.Kemajuan Islam yang bagaimana dijana oleh si JAKIM ini?SEmakin lama si JAKIM ini bernafas,selagi itulah agama dikurung didalam surau,masjid dan pejabat agama.Ya,ada juga peneraju JAKIM ini ikhlas tetapi jika diuji dengan pasir yang ditabur di dalam periuk nasi mereka,adakah mereka rela berkorban atas nama agama atau merayu pasir tadi dibuang dari periuk nasi tadi?Hipokrit,mungkin itulah pandangan saya sebagai pengkaji konspirasi di Malaysia.
Tetapi ada cara lain yang lebih bermakna bagi menangani seorang 'Mason' tegar seperti Dr. Mahathir Mohamad ini.
Kita lihat manusia malang bernama Anwar Ibrahim ini.Kisahnya amat sedih lagi menyayat hati.Beliau seorang yang penuh karisma sebagai pemimpin pelajar,peneraju kesatuan dan pertubuhan,amir gerakan yang punya visi dan misi yang mantap.Percakapannya memukau,gerak tubuhnya kena dengan situasi dan auranya begitu menyilaukan.Beliau pada mulanya berjuang di dalam ABIM,sebuah NGO berteraskan perjuangan islah agama namun segan untuk 'menikah' dengan PAS,sebuah gerakan Islam berteraskan politik.Ini kerana percaturan beliau yang selama ini dimpikan ialah;memasuki UMNO yang diketahui umum sebahagian besar gerakan islah agama sebagai organisasi sekular yang sakit,memulihkan dari dalam,menerajuinya dan mungkin...menggabungkannya dengan ABIM dan PAS.Sungguh indah percaturan manusia bernama Anwar Ibrahim ini,kalau benar seperti yang dimpikannya maka begitu suci niatnya untuk memulihkan penyakit UMNO yang membarah dan berdarah.Betapa manisnya umat Islam jika cita-citanya tercapai.
Namun,panas yang disangka hingga ke petang,rupa-rupanya hujan di tengah hari.
Beliau berjaya menyusup ke dalam Umno.Plannya yang pertama tercapai.Maka selepas itu beliau berjaya menaiki puncak demi puncak hingga menjawat Timbalan Perdana Menteri.Di masa-masa kegemilangan beliau,Malaysia menikmati zaman Harimau Ekonomi.Siasah pentadbiran dan ekonomi beliau tidak kalah dengan Dr. Mahathir.Gandingan dua insan Melayu yang bijak pandai ini menghasilkan keajaiban sebentar,sebelum The Hidden Hand menghantar George Soros menyerang ekonomi Harimau-harimau Asia Tenggara.Istilah 'spekulasi' mendadak semakin popular hingga Pok Nik Hasse di Lata Buaya di Kelantan dapat menyebutnya dengan fasih.Selepas itu,seolah-olah dirancang,satu demi satu nasib malang hinggap di bahu beliau.
Anwar telah dituduh dengan pelbagai tuduhan yang pelik-pelik.Pada masa inilah beliau diberi jawatan Peliwat Negara buat pertama kalinya.Satu tilam tanpa cadar terpaksa diusung untuk membuktikan kesalahan beliau.Nasib baiklah tidak diusung sekali Tivoli Villa tempat tilam tadi bersemayam.Anwar bingkas mempertahankan dirinya.Beliau mengambil jalan revolusi.Road show dan demonstrasi jalanan.Dan Mahathir punya alasan yang cukup untuk menangkap Anwar dan menyumbatnya ke penjara.JIka Anwar Ibrahim duduk diam dan bersikap tawaduk dan 'defensive' apakah jalan Mahathir untuk memenjaranya?FIKIRKAN RAHSIA INI.
Di dalam penjara,Anwar Ibrahim telah menerima tamparan yang paling hebat dalam hidupnya.Dari orang No.2 dalam negara jatuh mendadak ke seorang banduan dan yang paling menyedihkan dituduh sebagai peliwat.Hina sehina-hinanya.Jika Anwar seorang manusia biasa yang punya perasaan,sudah tentu ini amat-amat menekan beliau.Adakalanya ketika waktu-waktu yang membosankan di penjara,beliau mengalami trauma yang amat dasyat.Dibogelkan dan dipukul.Dan 1001 azab yang ditimpakan ke atasnya,walaupun dia pernah berjasa memajukan universiti dan pendidikan anak-anak polis yang memukulnya tadi,itu bukan persoalannya sekarang.
Jika saya seorang yang bergelar Dajjal The Antichrist,inilah masanya untuk bertindak.Saya akan menghantar para pencacai saya untuk menemui Anwar di penjara.Para pencacai saya akan bertanya khabar dengan Anwar dan memberikan kata-kata semangat.Para pencacai saya juga akan menaburkan janji-janji manis kepada Anwar jika dia dibebaskan nanti.Anwar Ibrahim akan dibantu dari segi kewangan dan diberi pekerjaan.Saya akan mengagak,sudah tentu Anwar akan ter'mindcontrol' dengan sendirinya apabila dihipnosis oleh pakar mindcontrol saya.Teorinya tidak susah,orang seperti Anwar yang dibenci oleh umat Melayu (media massa dikawal oleh seorang kuli saya yang lain,maka Anwar telah dipromosi secara besar-besaran kepada umat Melayu sebagai pengkhianat dan peliwat) akan merasakan orang-orang yang datang ini adalah sahabat sejati yang menolong ketika susah.Anwar dalam keadaan begini berada dalam kondisi yang amat lemah.Moral dan semangatnya amat lemah.Kekecewaan,kesedihan dan rasa marah yang dasyat pasti menguasai diri.Di masa inilah yang sesuai untuk saya cucukkan jarum.Anwar perlukan sokongan di masa ini.Saya takkan biarkan musuh-musuh saya dari kalangan pengikut agama Allah atau para ulama datang menemui Anwar dan mengatasi para pencacai saya.Tetapi saya tahu saya ada kelebihan yang tersendiri.Memanglah ada penyokong dia yang datang memberikan sokongan dan kata-kata semangat termasuk ahli keluarganya,namun manusia tidak kenyang dengan hanya makan kata-kata semangat.Hahaha...mereka tidak boleh mengatasi kunjungan orang-orang suruhan saya.Mereka datang bukan dengan tangan kosong,tetapi janji-janji benar tentang dana-dana dan pekerjaan yang akan diberikan kepada Anwar selepas keluar dari penjara.Anwar sudah tentu tidak boleh mengharapkan para penyokongnya yang miskin dan papa kedana itu untuk mencarikannya pekerjaan.Dia musuh No. 1 negara sekarang.Adakah Anwar akan terhegeh-hegeh membeli Utusan Melayu atau The Star untuk membuka halaman iklaneka mencari pekerjaan bagi menyara dirinya dan keluarganya?Fikirkan.Strategi bijak saya ini akan mengena.Saya ialah Dajjal,Manusia Bijak.Siapa boleh lawan saya dalam hal kawalan minda dan seni mempengaruhi manusia??Siapa Dale Carnegie?Anthony Robbins?Neuro-Linguistic Programming?Itu semua sampah!Rubbish!Seni mindcontrol saya lebih dasyat!
Setelah keluar dari penjara,Anwar akan bertugas sebagai penceramah di universiti-unversiti luar negara.Kami para Elit akan melayan beliau dengan baik.Biar dia jauh hati dengan bangsanya sendiri yang menghina dan menjatuhkannya ke dalam lubang tandas penghinaan paling keji dalam sejarah hidupnya.Kami akan bentuk mindanya supaya apabila dia kembali menjadi pemimpin di negaranya,dia akan kurang sensitiviti terhadap agama dan bangsanya.Apabila kami akan promosikan konsep persamaan agama,dan teka...adakah Anwar akan menuruti langkah kami?
Jika saya seorang pengkaji konspirasi di Malaysia pula,apabila seorang telah membisikkan ke telinga saya,bahawa Anwar Ibrahim adalah seorang Mason,sudah tentu kepercayaan saya terhadap maklumat baru ini mencapai tahap sebanyak 95%.Logo Parti Keadilan berlambangkan 'mata satu' lambang Dajjal The Antichrist.Anwar menyambut baik 'inter-religious dialogue' yang sebenarnya menghentam Islam sahaja.Nama Allah boleh dipakai penganut agama lain.Jadi mereka boleh mengukir kalimah Allah di dalam gereja,kuil dan tokong.Anwar selalu ke luar negara dan menghadiri majlis-majlis para pengikut Dajjal.Hak-hak Melayu-Islam semakin lama semakin diperkosa di bawah order Anwar.Al-Gore sudah tentu idola Anwar.HIdup Anwar kini dikelilingi Yahudi dan Nasrani yang menaburkan hartabenda ke atasnya.Jerusalem Post menabalkan Anwar sebagai bakal Perdana Menteri Malaysia,apa maknanya itu?Ya..ini bukti konkrit Anwar adalah seorang Mason.Misinya hanya mahu berkuasa sebagai Perdana Menteri Malaysia,selepas itu mungkin dia menjadi boneka atau digantikan dengan Mason yang lebih sadis.
Namun sebenarnya ada cara lain yang lebih bermakna untuk menangani seorang 'Mason' seperti Anwar Ibrahim.
Kita beralih pula dengan seorang lagi pemimpin Melayu.Beliau bergelar Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat.Beliau berjuang atas nama agama Islam.Beliau bukan sahaja dilihat sebagai seorang pemimpin politik,tetapi seorang pemimpin spiritual.Beliau mempunyai visi untuk menubuhkan negara Islam yang menegakkan hukum Allah di Malaysia.Tiada apa lagi yang dapat di ulas berkenaan manusia bernama Nik Aziz ini.Dia bukan seorang pemimpin negara.Dia hanya ustaz biasa yang bergelar Mursyidul Am Pas.itu sahaja.Noktah.
JIka saya seorang yang bergelar Dajjal The Antichrist,saya akan menggunakan taktik seperti yang dikenakan ke atas Mahathir.Saya akan dekati Nik Aziz ini.Bagaimana saya mahu dekati dia?Dia seorang yang berlatarbelakangkan agama.Haha...tidak susah.Malah amat senang sekali.Setiap masalah pasti ada penyelesaiannya.Saya akan menghantar para orientalis yang hebat ilmu agamanya,hafiz dan fasih dalam pelbagai disiplin agama Islam.Mereka saya pastikan memakai serban besar-besar dan jubah-jubah.Mulut mesti sentiasa bergerak-gerak,berzikir mengingati musuh No .1 saya (Allah) kononnya...huhuhu.Nik Aziz akan didoktrin secara senyap-senyap.Dia semakin tua.Sudah pasti tekanan kerja makin tinggi kerana keupayaan dia makin melemah.Saya biarkan dia mengeluarkan kenyataan yang pelik-pelik.Saya biarkan dia menerajui Pas supaya umat Islam tidak bersatu.Saya biarkan dia mencorakkan Pas sebagai sebuah parti Islam yang agresif.Dia akan kafir-mengkafirkan saudara sendiri dalam Umno jadi orang Islam dalam Umno akan jauh hati dengan Pas dan semakin benci dengan Pas dan Hukum Allah nya.Jadi biarlah Umno dengan fahaman Sekularnya dan tidak lagi mahu berjinak-jinak dengan ajaran Islam secara keseluruhan.Biarkan si Luncai terjun dengan labu-labunya...biarkan...biarkan.Nik Aziz semakin tua,dan semakin nyanyuk hehehe...lepas itu saya akan kawal fikirannya supaya lebih banyak mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang pelik-pelik dan akhirnya bertentangan dengan Islam sendiri.Akhirnya parti Pas akan dicop Parti Ajaran Sesat disebabkan gelagat Nik Aziz tadi yang sudah nyanyuk.Saya akan pastikan dia tidak menyetujui apa jua cadangan menyatupadukan umat Islam di dalam Umno dan Pas.Saya akan jadikan Pas itu seolah-olah Sunnah dan Umno itu Syiah.Tidak mustahil orang-orang Pas dan Umno akan bercakaran dan berbunuhan sesama sendiri seperti yang berlaku kepada pengikut Sunnah dan Syiah di negara-negara Timur Tengah,India,Iran atau Pakistan.
Jika saya seorang pengkaji konspirasi di Malaysia pula,apabila seorang telah membisikkan ke telinga saya,bahawa Nik Aziz Nik Mat adalah seorang Mason,kepercayaan saya terhadap maklumat baru ini mencapai tahap sebanyak 75%.Kenapa?Sebab dialah Parti Pas banyak mendapat susah sekarang.Bila Pas nak muzakarah dengan Umno,kenapa si tua ni tak sungguh-sungguh?Bila gagal,boleh kutuk-kutuk Umno pula.Bila Hadi Awang nak buat Kerajaan Perpaduan,si tua ni lagi yang buat masalah.Agaknya dia anggap orang Umno ni ibarat najis anjing.Tidak boleh disentuh langsung.Haram.Nama Allah boleh dipakai oleh paderi gereja?Biar betul si tua ni.Pelik dan semakin pelik.Amat teruk penghinaan dia terhadap ahli Umno.Tidak beragak langsung.Mengapa dia tidak memilih imej pemimpin berakhlak mulia dan sopan sebaliknya memilih untuk bermulut celupar dan menjauhkan lagi hidayah kepada orang Umno kepada agama Islam sendiri?Betul-betul pening dengan si bangka ini.
Sebenarnya ada cara yang bermakna untuk menangani seorang 'Mason' bernama Nik Aziz Nik Mat ini.
Ketiga-tiga manusia ini masih menerajui organisasi masing-masing kecuali yang pertama.Ketiga-tiga mereka bertanggungjawab dengan persoalan;mengapa tidak duduk berbincang dan bersatu sahaja?Ketiga-tiganya telah memotong kek perpaduan Melayu-Islam kepada tiga bahagian.Tiga bahagian ini cukup untuk menghuruharakan Melayu yang memiliki dilemanya sendiri dipanggil Dilema Melayu.Tiga bahagian ini cukup menserabutkan kesatuan Melayu sehingga Dajjal Komunis selesa menaiki takhta pemerintahan,menggalakkan industri babi dan arak dengan selesa.Mengapa tidak duduk berbincang dan bersatu sahaja?
Mari kita main permainan teka-meneka.JIka Mahathir adalah Mason,Anwar adalah orang yang mahu diperangkap oleh Mahathir supaya dapat dikawal sehingga menjadi Mason seperti dirinya.JIka Anwar adalah Mason dan Mahathir bukan,ini sesuatu yang bodoh bagi The Hidden Hand.Lebih baik me'Mason'kan Mahathir dahulu,kerana dia lebih dahulu mendaki takhta kerajaan.Anwar tidak akan menjadi Mason yang bersusah payah mendaki takhta sehingga akhirnya gagal.Mason perlu berjaya dengan mudah.Lihat senarai presiden Amerika.Berapa ramai yang menjadi Mason?Berapa ramai yang tidak?Dan Nik Aziz.
Jika dia seorang Mason,ini adalah sesuatu yang istimewa.Dan unik.Hanya teori Thesis dan Antithesis boleh menjawab mengapa Nik Aziz ditahbiskan di sebuah Lodge Mason.Bodohla The Hidden Hand jika membiarkan para pejuang Islam berjuang dengan selesa dan selamat.Mereka akan diuji.Adakah benar-benar mahu berkorban atas nama Allah s.w.t.Atau hanya menjaga periuk nasi sendiri.
Sekarang mari kita muhasabah diri kita.MENGAPA KITA SELALU BERSANGKA BURUK DENGAN SAUDARA KITA YANG MENGANUT AGAMA YANG SAMA DENGAN KITA??
Cara yang lebih bermakna untuk menangani persoalan adakah mereka semua ini adalah Mason,ialah dengan KEMBALI KEPADA PENCIPTA MEREKA SENDIRI.
Mereka berbangsa Melayu dan beragama Islam.Tidak pula Mahathir si Mahafiraun menyembah patung Hindu atau mengisytiharkan dirinya murtad.Kita tahu dia seorang Islam seperti kita.Jangan persoalkan imannya.Itu urusan Tuhan.
Dan tidak pula terang-terang si Anwar Peliwat Negara mengaku dirinya hamba Dajjal Amerika yang setia dengan misi mahu menghancurkan Islam dari dalam,sebagai ganti misi untuk menghancurkan Umno dari dalam.Tiada.Anwar seorang Islam seperti kita.Isteri dan anak-anak perempuannya bertudung kemas.Tidak pula terlihat gambar Nurul Izzah berparti di disko sambil memakai tube,skirt pendek yang menghairahkan sambil memegang Tiger Beer dengan posing yang ceria.Tetapi anak-anak pemimpin kerajaan acapkali 'terkantoi' dengan foto-foto yang memalukan.
Anwar seorang Islam seperti kita.Jangan ragu.
Nik Aziz?Tidak perlu diulas.Jika diulas,ini namanya pembaziran.
Wahai manusia yang mengaku Islam,
Justeru itu,tidak bolehkah kita berdoa dan bermunajat ramai-ramai sebagai saudara seIslam kepada mereka,dengan hati penuh tulus ikhlas...mendoakan keselamatan mereka dan tetap dalam iman.Hindarkan mereka dari menjadi hamba Dajjal dan Iblis.Jika kita bersangka baik dengan mereka,bukan seorang tetapi jika jutaan umat Islam bersangka baik dengan mereka dengan ikhlas...lambat laun...sekiranya Mahathir seorang Mason sejati,insyaAllah sudah pasti Allah akan menterbalikkan hatinya menjadi seorang pembela agama di akhir hayatnya.Mengapa kita terus menghina dia dengan gelaran Mahafiraun,nanti jika benarlah Mahathir Mohamad ini seorang Mason pencacai Dajjal yang namanya tertulis di dalam Lauh Mahfuz sebagai ahli Neraka Jahannam,sudah pasti dia akan menempuh jalan yang amat menyedihkan dek kerana tiada siapa yang bersangka baik,membetulkan agamanya dan mendoakannya apatah lagi mahu mengajaknya mendekati Penciptanya sendiri.Mungkin setelah berada di alam barzah,Mahathir akan menyumpah-nyumpah seluruh ahli Umno yang tidak membetulkan kesalahannya dan seluruh ahli Pas kerana bencikannya dan menjauhkan diri darinya.Na'uzubillah min zalik.
Tidak bolehkah kita sebagai saudara seIslam kepada insan bernama Anwar Ibrahim,mendoakan dia supaya terhindar dari pujukrayu kakitangan Dajjal Laknatullah,ditetapkan iman dan perjuangan?
Jika kita beramai-ramai bersangka baik sebagai saudara Islamnya sambil mendoakan dia tetap dalam iman,insyaAllah...Allah Azza Wa Jalla yang Maha Menjaga Hati-hati manusia,jika benarlah Anwar Ibrahim seorang Mason yang sadis maka Allah s.w.t akan menterbalikkan hatinya menjadi pejuang Islam yang tegar dan istiqamah.Anwar Ibrahim seorang anak Melayu yang penuh karisma.Amat rugi jika ribuan umat Melayu memakihamun mendoakan kecelakaannya,maka kemungkinan Anwar sebagai seorang Mason akan tetap dengan jalannya yang sesat dan selepas menggelapar kesakitan akibat sakarat...ohh...dia akan dicampak ke dalam lubang-lubang neraka yang amat panas sambil ditemani ular dan jengking akibat dosanya mengikut kata-kata kakitangan Dajjal Laknatullah.
Tidak bolehkah kita bersangka baik dengan manusia bernama Nik Aziz Nik Mat.Doakan dia teguh imannya dan sihat akal dan tubuh badannya supaya kekal berjuang di dalam Islam.Adakah kita merasa mendapat kebajikan dengan menggelar dia sebagai Nik Najis dan sebagainya.Doakan dia supaya lebih berhati-hati dalam percakapan dan menggerakkan usaha untuk mentarbiah dan mendekati ahli Umno supaya lebih faham agama mereka sendiri.Jika 1000 orang Islam mendoakan kesejahteraan Nik Aziz,insyaAllah sudah pasti 1000 oarng tadi akan mendapat manfaatnya.Masalah tidak akan selesai jika asyik mengutuk Nik Aziz,maka kita seolah-olah mendoakan dia supaya tetap di jalan sesat,jika dia sebenarnya seorang pendakyah Mason yang berpura-pura.FIKIRKANLAH.
Doakan mereka yang menerajui tiga parti terbesar orang Melayu-Islam ini supaya diberi ilham dan hidayah oleh Allah Azza Wa Jalla supaya duduk berbincang menyelesaikan pertelingkahan yang ada.JIka Mahathir...ya tidak mustahil Najib sendiri secara tiba-tiba bertukar menjadi pembela agama yang teguh,insyaAllah sudah pasti The Hidden Hand akan mendapat stroke secara tiba-tiba.JIka Anwar Ibrahim tiba-tiba membubarkan partinya dan mengajak semua penyokongnya memasuki Pas dan dikuti pula tanpa banyak soal oleh para pengikutnya,maka terkejutlah Dajjal Komunis.Akan gagallah segala perancangan laksana roket yang meletup sebelum sempat berlepas ke angkasa.
JIKA SEMUA UMAT MELAYU BERSATU DAN MENGAMALKAN ISLAM SUNGUH-SUNGGUH,MAKA AKAN TERPEKIKLAH DAJJAL DI PULAU SINGA.
Mungkin ini semua sebuah utopia,fikir sesetengah pesimis.Biarlah ia kekal sebagai utopia dan tunggulah masa dan ketikanya umat Melayu akan dihina sekali lagi,dijajah dan dihalau.Jika kebangkitan akhir zaman sepatutnya dimiliki oleh umat Melayu,tidak mustahil Tuhan akan menggantinya dengan umat yang lain.Dan umat Melayu akan dihapuskan kerana masih berdegil berpecahbelah.
Tidak ada ruginya kita bersangka baik.Tetapi memaki hamun dan berburuk sangka sudah semestinya tidak membuahkan pahala dan kebajikan.
Allah Maha Menjaga Hati-Hati Manusia.Kekuasaan di tangan-Nya.Allah Maha Kuasa.Makhluk tiada kuasa.
------------------------------------------------
Kami dapati ada sebilangan pembaca yang terkeliru maksud tersirat dari artikel ini.Nasihat kami:BACA SAMPAI HABIS.Setiap tokoh telah kami 'attach'kan dengan kutukan-kutukan oleh para pengkritik mereka.BUKAN KAMI tapi semua itu diambil dari suara-suara dalam politik.
Kami tidak mengatakan mereka adalah Mason.Judul artikel hanyalah sensasi sahaja.
Apa yang penting,moral yang dapat diambil dari artikel ini adalah:bersangka baik dengan mereka dan mendoakan mereka.Itu lebih baik.
Jika mereka sebenarnya seorang Muslim yang baik,itu adalah kelebihan.Tetapi jika mereka sebenarnya memang penipu bangsa seterusnya seorang MASON,berkat keikhlasan anda mendoakan dan bersangka baik dengan saudara seagama dengan saudara Insya Allah,Tuhan akan menterbalikkan hati mereka ke jalan-Nya.Lihat,adakah mereka seorang Mason,itu tidak penting.
Inilah yang dinamakan win-win situation,dan inilah maksud kami,
"apabila racun disuapkan ke dalam mulut kita,kita dapat mengubahnya menjadi madu yang amat manis,segar lagi menyihatkan"

07 di tanjung tualang - Google Blog Search

07 di tanjung tualang - Google Blog Search


10,000 pengunjung hadir ke Karnival 1Malaysia <b>Tanjung Tualang</b> <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2011 08:58 PM PDT

Karnival Tanjung Tualang yang dirasmikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hari ini menarik kehadiran lebih 10,000 pengunjung yang terdiri pelbagai bangsa dan agama.

Sebelum program Walkabout di pekan Tanjung Tualang, Najib sempat beramah mesra dengan masyarakat Mambang Di Awan di SJKC Mambang Di Awan.

Terdahulu, beliau dan isteri, Datin Seri Paduka Rosmah Mansor tiba di Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah di Ipoh, jam 9.30 pagi tadi untuk lawatan kerja sehari ke Perak.

Program pertama yang dihadiri pemimpin nombor satu negara itu berlangsung di Taman Soon Choon, iaitu Program Sepagi Bersama Perdana Menteri yang membabitkan majlis rumah terbuka dan ramah mesra Hari Raya Aidilfitri.

Pada sebelah petang, beliau dijadual mengunjungi perkampungan Orang Asli di Sungai Siput dan menyampaikan bantuan yang golongan yang memerlukan di sana.

07 di slim river - Google Blog Search

07 di slim river - Google Blog Search


Bas melekat belakang treler <b>di Slim River</b> | Abg Cik Punyer Belog

Posted: 30 Aug 2012 09:26 PM PDT

Klik sini untuk dapat iPhone 5 dengan harga tak masuk akal !!
Klik sini untuk saksikan iklan terbaru dari KDU !!
Klik sini untuk tengok barang murah dari Reebonz!!

"Kerusi tercabut dan saya tercampak ke bahagian depan bas. Dalam kesakitan, saya terpandang pemandu sudah tidak sedarkan diri dan tersepit di tempat duduknya yang remuk."

Demikian kata R Kumutha, 23, seorang daripada 12 penumpang bas yang cedera, empat daripada mereka parah dalam kemalangan meragut nyawa pemandu bas berkenaan di Kilometer 362.7, Lebuhraya Utara-Selatan berhampiran susur Plaza Tol Slim River, di sini, jam 10.30 malam kelmarin.

Agaknya pemandu mengantuk tu kot .

Pemandu bas ekspres yang terbunuh itu dikenali sebagai Hussain Jaafar, 29 dan ketika kejadian bas terbabit dalam perjalanan dari Klang, Selangor ke Butterworth, Pulau Pinang.

Kemalangan berlaku apabila bas terbabit melanggar belakang sebuah treler dengan muatan besi seberat 30 tan itu sebelum menyeret treler itu sejauh lebih 100 meter.

Kumutha yang juga penuntut Sarjana Sumber Manusia, Universiti Selangor (Unisel) berkata, ketika kejadian dia sedang tidur tidak jauh dari pemandu bas itu.

"Saya tidak ingat apa yang berlaku dan hanya tersedar apabila saya tercampak. Saya tidak dapat bergerak dan berasa sangat sakit.

"Ketika itu, keadaan menjadi kelam-kabut dan ramai orang menjerit kesakitan serta meminta tolong," katanya yang dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Sungai Petani, Kedah.

Menurutnya, orang awam dan penumpang bas kemudian membantu memapahnya keluar dari bas berkenaan sebelum dihantar dengan ambulans ke Hospital Slim River di sini.

Kumutha yang ditemui di Hospital Slim River (HSR) semalam berkata, doktor yang melakukan pemeriksaan dan imbasan X-Ray memberitahu tulang pinggangnya patah dan dia perlu menjalani pembedahan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Tanjung Malim, Superintendan Othman Nanyan berkata, kemalangan dipercayai berlaku apabila bas dipandu Hussain gagal mengelak treler yang bergerak perlahan di depan.

Menurutnya, impak perlanggaran yang kuat itu menyebabkan kebanyakan kerusi penumpang di bahagian hadapan bas tercabut dan penumpangnya tercampak "Pemandu bas ekspres itu maut di tempat kejadian. Kedua-dua kakinya hancur akibat tersepit.

"Mayat pemandu bas dan empat penumpang yang parah serta lapan yang cedera ringan dihantar ke HSR," katanya ketika dihubungi, di sini, semalam.

Othman berkata, ada penumpang mendakwa bas itu dipandu keadaan terhoyong-hayang sebelum nahas dan kemungkinan pemandu bas berkenaan mengantuk.

Menurutnya, pemandu kedua bas ekspres itu dan pemandu treler tidak mengalami sebarang kecederaan.

Penolong Penguasa Bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Slim River, Md Zin Mohd Saaidin berkata, anggota bomba yang tiba di tempat kejadian mendapati bas ekspres itu melekat di belakang treler. -metroApa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni ...
Klik sini untuk dapat iPhone 5 dengan harga tak masuk akal !!

07 di jelapang - Google Blog Search

07 di jelapang - Google Blog Search


Pemeriksaan kesihatan percuma <b>di</b> Klinik Kesihatan <b>Jelapang</b> <b>...</b>

Posted: 05 Dec 2011 06:42 AM PST

Orang ramai khususnya penduduk sekitar Jelapang, Silibin dan Meru di sini berpeluang menjalani pemeriksaan kesihatan percuma sempena Hari Terbuka Klinik Kesihatan Jelapang pada Sabtu ini.

Penyelaras program Nofan Md Zahir berkata pemeriksaan kesihatan yang disediakan ialah pemeriksaan BMI, ujian diabetes serta PAP smear bagi kaum wanita.

"Tujuan program adalah untuk memberi pengetahuan kepada masyarakat tentang perkhidmatan kesihatan yang disediakan di klinik itu serta mendidik masyarajat men genai pentingnya mengikuti cara hidup sihat," katanya kepada pemberita hari ini.

Beliau berkata beberapa agensi seperti Polis, Bomba dan AADK akan mengadakan pemaran sempena program itu yang bermula 8 pagi hingga 2 petang.

Orang ramai boleh menyertai acara senam robik beramai-ramai yang akan turut dianjurkan manakala kanak-kanak berpeluang memenangi pelbagai hadiah menarik dengan menyertai pertandingan mewarna, katanya.

Nofan berkata para pengunjung juga berpeluang membawa pulang hadiah-hadiah menarik melalui acara cabutan bertuah.

Anggota Exco Kerajaan Negeri Perak Datuk Dr Mah Hang Soon dijadual merasmikan program itu pada 10 pagi, tambahnya.

07 di bukit merah - Google Blog Search

07 di bukit merah - Google Blog Search


Newly open hawker stall - Claypot in <b>Bukit Merah</b>

Posted: 09 Oct 2012 05:40 PM PDT

» Inter-Forum Competition GR (SG) Vs MyGolf (MY)
by keithlim Today at 1:09 am

» Golf mould character??
by keithlim Today at 1:06 am

» THE 2nd BIG MATCH - (Chien + Andrew-Golf) VS (Suzuki + 3131T) and many more...
by 3131T Today at 12:53 am

» Xcaliber shafts
by cristel Today at 12:41 am

» Golf Course in JB suitable for newbie
by Mike888 Yesterday at 11:57 pm

» Hi People of GR.
by robert33 Yesterday at 11:00 pm

» Happy Birthday Daveaha
by Birdman Yesterday at 10:42 pm

» Cobra AMP Irons
by andrew-golf Yesterday at 10:26 pm

» What to do if in a bad slump/funk
by aquaman Yesterday at 9:42 pm

» BSO 2012 Volunteers Program
by aquaman Yesterday at 9:29 pm

» tokkokking is new here
by jacktan1960 Yesterday at 8:27 pm

» GOLF RULES
by jacktan1960 Yesterday at 8:15 pm

» HCP hunt!
by d1g Yesterday at 8:01 pm

» how often do you practice practice at Driving range?
by Slicer51 Yesterday at 6:39 pm

» Anyone know anything about this titleist iron?
by glespaul Yesterday at 6:39 pm

» Laguna drving range card top up
by enwee Yesterday at 6:04 pm

» Where to buy Aldila Rip shaft?
by enwee Yesterday at 6:01 pm

» Keppel Oct 12, AM. Walking game
by Master Yesterday at 4:14 pm

» SSN alternative
by mloy Yesterday at 2:17 pm

» Reviews: BFG CB003 Forged Irons
by BabyCroc Yesterday at 2:01 pm

07 di chemor - Google Blog Search

07 di chemor - Google Blog Search


24 rumah <b>di Chemor</b> rosak dipukul ribut – Perak Today

Posted: 24 Jan 2012 06:29 PM PST

Kejadian ribut yang berlaku di Kampung Ulu Chemor, dekat Chemor lewat petang kelmarin mengakibatkan kira-kira 24 buah rumah rosak akibat ditiup angin kuat atau dihempap pokok yang tumbang.

Sebuah rumah mengalami kerosakan teruk di bahagian bumbung akibat dihempap pokok durian yang terletak di seberang sungai.

Mangsa, Nor Hisyam Mustafa, 42, memberitahu ketika kejadian keluarganya sedang berehat sementara menanti azan Maghrib.

"Ada sembilan ahli keluarga dalam rumah ketika itu dan kami semua cemas dan segera bergegas keluar dari rumah sebaik sahaja terdengar bunyi kuat," katanya.

Hisyam yang terperanjat dengan bunyi dentuman kuat itu semakin cemas apabila seluruh rumah bergegar dengan bunyi angin kuat sebelum melihat sebahagian bumbung bilik tidur tercabut.

"Pada mulanya kami sangkakan bunyi kilat… tidak sangka ia rupanya bunyi pokok durian yang berusia lebih 40 tahun menghempap salah satu bilik tidur di rumah ini," katanya.

Tambah beliau, disebabkan kejadian itu, dia mengalami kerugian hampir RM 3,000 bagi kos membaiki bumbung serta dinding rumah yang rosak selain untuk melakukan kerja-kerja mengalihkan pokok yang tumbang.

Turut menjadi mangsa, Zaharuddin Bahari, 46, yang menganggap kejadian ribut itu paling buruk pernah dialaminya sejak lapan tahun lalu.

"Sebelum ini tak pernah jadi kejadian buruk macam ini dan paling teruk pun banjir kecil sahaja tetapi apa yang berlaku semalam begitu menakutkan apabila bunyi angin yang kuat beserta hujan lebat.

"Memang kilat sambung-menyabung dan tidak sampai beberapa minit saya terdengar bunyi kuat dari arah depan.

"Saya tidak menyangka tiupan angin itu telah menyebabkan pokok kunin di hadapan rumah saya tumbang dan menghempap anjung rumah," jelasnya.

Bagaimanapun, Zaharuddin bersyukur kerana tidak ada ahli keluarganya yang tercedera aikbat kejadian itu.

Katanya, disebabkan pokok kuinin yang rebah itu bersaiz besar, ia tidak dapat dialihkan berikutan bimbang merosakan struktur rumah kayu.

07 di bagan serai - Google Blog Search

07 di bagan serai - Google Blog Search


Perasmian Kedai Rakyat 1 Malaysia <b>Di Bagan Serai</b> – Perak Today

Posted: 24 Dec 2011 12:07 AM PST

Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir Merasmikan Kedai Rakyat 1 Malaysia Yang Pertama Di Bagan Serai Perak.

07 di kerian - Google Blog Search

07 di kerian - Google Blog Search


Jom Mancing <b>di Kerian</b> – Perak Today

Posted: 10 Dec 2011 09:09 AM PST

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


Ai Punya Cerita: Makan Mee Udang <b>di Kuala Sepetang</b>.

Posted: 10 Oct 2012 06:18 AM PDT

Assalamualaikum....

Jom makan kat Kuala Sepetang.
Daripada zoo ke Kuala Sepetang lebih kurang 15 - 16 km ja. Patutnya dalam setengah jam dah sampai, tapi disebabkan GPS tunjuk jalan yang 'paling dekat' maka ambil masa lebih kurang 45 min. Entri zoo  kat sini.

Dekat Kuala Sepetang tu paling femes kedai MakTeh dan kedai MakJah. Ada jugak kedai PakHashim tapi tgk tak ramai singgah kat situ.

So aku n family p kedai MakJah. Kat situ femes makanan yang berasaskan udang. Mintak sotong goreng tepung mmg nan ado.  Mee udang biasa RM7.00, kalau nak yang special RM11.00. Depa kata special tu saiz udang. Tapi aku tgk sama ja. Udang dia mmg rasa fresh.  
Tapi mintak maaf sebab aku suka lagi makan mee udang kat Juru, Penang (warung Paksu).  Sebab masa aku p tu kuah mee just rasa sos.  Dan bila mintak cili potong, dia kata habis.  Last sekali bawa mai sos. :-(.

Makyah mintak mee goreng, sampai nak balik mee goreng tak sampai. Entah la kat mana silapnya. Malam tu tak la ramai sangat orang. Mungkin kalut nak solat maghrib rasanya. So Makyah share mee udang dengan aku.

Aku order udang goreng tepung. 1st time aku dapat udang yang digoreng dengan kulit2nya sekali.  Walaupun kulit dia macam lembut tapi selalunya kalau makan udang, aku mesti buang kulit so dgn otometiknya aku buang sekali tepung tu. So udang goreng tepung aku dan jadi udang togel!

Makyah oder ABC dan cucur udang.  Cucur udang dia ok jugak.

Bila semua orang makan, dia pun nak makan.  Bila orang tak layan, budak kecik ni dah mula nak buat perangai.

Sebelum dia bukak speaker, tok dia dukung dulu.  Kalau dengan makcik tak jalan sebab kalau tengah dok gelak2 pun, dia boleh nangis kalau makcik dukung.  Pengasuh dia panggil Queen of Vocal.