Khamis, 9 Ogos 2012

07 di teluk intan - Google Blog Search

07 di teluk intan - Google Blog Search


i n t a n h i j a u: (video) SHAM KAMIKAZE <b>DI TELUK INTAN</b>

Posted: 19 Jul 2012 11:44 PM PDT

1 JULAI / RABU - CERAMAH UMUM OLEH USTAZ ABU BAKAR HUSSIN (PESURUHJAYA PAS PERAK) DAN PEGUAM HJ. ASMUNI AWI (AJK PAS PUSAT) DI BILIK GERAKAN PEMUDA PAS TELUK INTAN, SELABAK LUAR)JAM 9.30 MALAM

11 JULAI / RABU - FORUM SELEBRITI HIJRAH : ANTARA KEINSAFAN & GLAMOUR BERSAMA 1. PELAKON ABBY ABADI 2. DR. NAJIHAH 3. USTAZ JAMALUDDIN AHMAD. MODERATOR : USTAZ ABDUL FATTAH AWANG DI MARKAZ PAS KAWASAN JAM 9.30 MALAM.

14 JULAI / SABTU - CERAMAH BERSAMA SHAM KAMIKAZE DI BENGKEL WELDING SDR. SALLEH DI SIMPANG 3, BT 9 KG. BARU CHANGKAT JONG JAM 9.30 MALAM.

18 JULAI/RABU - LIQA FIKRI PAS KAWASAN. NAQIBAH JEMPUTAN USTAZAH WAN HASRINA DI MARKAZ PAS KAWASAN. BERMULA MAGHRIB.

07 di bukit merah - Google Blog Search

07 di bukit merah - Google Blog Search


Untuk Semua : Segalanya untuk kita: Percutian <b>di Bukit Merah</b>

Posted: 30 May 2012 06:52 PM PDT


Seperti di entri sebelum ini aku ada ceritakan yang aku sekeluarga terpaksa berkorban agar aku dapat menjalani ujian ADFELPS di Kementerian Pertahanan, KL. Pada hari ujian tersebut, sepatutnya aku bercuti ke Bukit Merah Laketown Resort seperti yang telah aku rancangkan dan booking.

Walaupun percutian ke Bukit Merah terpaksa di tangguhkan, aku tetap juga pergi ke sana pada sebelah petang selepas aku habis ujian ADFELPS tersebut. Percutian ini adalah idea isteri aku yang insist untuk pergi setelah mendapat kupon ke Waterpark secara percuma daripada Majalah Santai yang aku langgan setiap tahun. Oleh kerana dateline kupon terbabit jatuh pada hari sebelum 31 Mei 2012, maka aku kena gunakannya segera dan jika tidak maka tiada peluang untuk aku masuk bermain air secara percuma dengan anak kecil, Aliya Nuha.
Pakej penginapan juga percuma di Laketown Hotel. Yang ini aku dapat daripada Holiday voucher yang ayahku terima sewaktu menang peraduan basikal antik di Bukit Merah. So, dipendekkan cerita, aku tamat ujian pada jam 4 petang dan terus kami meluru laju ke Bukit Merah yang hanya mengambil masa 2 jam daripada KL. Hehe. Tapi disebabkan penat dan dan unpack barang, tiada aktiviti yang dapat dibuat petang itu. Hanyalah berehat untuk keesokkan harinya.
Banyak aktiviti yang menarik yang dapat dibuat disini yang antaranya adalah melawat ke Pulau Orang Utan, EcoPark, bermain air di taman temanya dan lain-lain lagi. Memang menyeronokkan lebih-lebih lagi informasi yang boleh di perolehi di Pulau Orang Utan. Sangat inspiring dan amat bagus untuk dilawati. Disamping dapat menderma untuk kelangsungan Orang Utan, dapat juga ilmu penjagaan Orang Utan supaya tidak pupus kelak.
Percutian aku ke Bukit Merah ini memang menyeronokkan, lebih-lebih lagi ilmu yang aku dapat dan terpesona dengan cara Tan Sri Mustafa Kamal (Pengerusi Kumpulan EmKay) berjaya dan menjadi business tycoon terkemuka di Malaysia. Daripada risalah artikel yang dibekalkan di bilik hotel, anak Tan Sri MK iaitu Tuan Haji Khaliff telah dilantik menjadi Managing Director kumpulan EmKay yang baru. Semoga anak beliau dapat meneruskan kecemerlangan legasi Tan Sri Mustafa Kamal.
p/s: Teringat dulu yang aku pernah tinggal di Bandar Baru Sg. Buloh yang merupakan antara projek hartanah terawal yang dibangunkan oleh Kumpulan EmKay.

AROWANA D&#39;ASSAKINAH: AGROTEK - AROWANA <b>BUKIT MERAH</b>

Posted: 21 Jul 2012 04:48 PM PDT

Rancangan AGROTEK di TV1 yang disiarkan pada 22 Julai 2012 jam 6 petang, memaparkan industri penternakan arowana di Bukit Merah.

Selamat menonton ...

07 di sitiawan - Google Blog Search

07 di sitiawan - Google Blog Search


<b>Manjung</b> Mari: Gambar-gambar PAS menjadi pencacai DAP <b>di</b> DUN <b>...</b>

Posted: 04 Aug 2012 10:08 PM PDT

Puak-puak UMNO bahagian Lumut dok bercakap bercerita pada penduduk di daerah Manjung mengatakan PAS jadi pencacai, kuda tunggangan DAP, sehingga mereka sanggup mengadakan ceramah mengapa saya harus sokong DAP beberapa bulan yang lalu...

Tapi sekarang dah terbukti sebaliknya, gerak kerja DAP di DUN Pasir Panjang, yang mana calonnya dari parti PAS.. Terima kasih,  buat Saudara Loh Eng Soon & The Gang yang menganjurkan program tersebut serta menyedia 3 meja buat team Media Perak berbuka puasa..  

Labun Cikgu Lin: PRESTASI NGEH <b>DI</b> N50 <b>SITIAWAN</b> MENURUN <b>...</b>

Posted: 08 Jul 2012 10:00 AM PDT


DUN N50 SITIAWAN memang tidak pernah kalah di tangan BN sejak dari dulu lagi.
PRU 2008, YB James @ Ngeh Ko Ham, DAP menang mengalahkan Calon MCA 
Ngeh has been the state assemblyman for SitiawanPerak since the 2004 General Election. From 2004 to 2008 he was head of the Opposition in the Perak State Assembly. In 2008, with the formation of the Perak government by the coalition of DAP, PKR and PAS (later known as Pakatan Rakyat), they faced a problem of the candidate of new Chief Minister. Among the 3 parties, DAP has the most seats, but the Perak state constitution says that the Chief Minister must be a Malay Muslim. Ngeh, being the Chairman of the Perak DAP, is ethnic Chinese and a Christian.[citation ne They initially agreed that Mohammad Nizar Jamaluddin from PAS should be the Chief Minister but in the end try persuading the Sultan, Sultan Azlan Shah, to appoint Ngeh as the non-Malay, non-Muslim Chief Minister. They listed three candidates, the other two being Mohammad Nizar andJamaluddin Mohd Radzi from PKR. Finally the Sultan rejected Ngeh and wanted to appoint a Malay who is a professional. Thus Mohammad Nizar, being an engineer and carrying the highest position in PAS among the Perak PAS State Assemblymen, became the new Chief Minister.
Walau pun TIDAK KALAH, tapi MAJORITI DAP akan menurun di PRU 13 nanti.
Ada beberapa faktor yang memangkin perkara ini berlaku :-
1.   Sokongan dari Penyokong DAP dan Parti Komponen Pakatan Rakyat dah mula kurang.
2.   Wujudkan Daerah Mengundi Baru di DUN Sitiawan di mana Majoritinya  Melayu iaitu LEKIR TENGAH
3.   Kesan dari TRANFORMASI BN.
4.   Keperihatinan dua Tokoh BN di Parlimen Lumut iaitu YAB Menteri Besar Perak dan YB Menteri Pengangkutan.
PRU 2004, Ngeh menang dengan manjoriti 5,037 undi sementara PRU 2008 bertambah ke 8,529 TAPI, di PRU 13 nanti, Majoriti ini dijangkakan AKAN MENURUN.