Isnin, 13 Februari 2012

07 di lekir - Google Blog Search

07 di lekir - Google Blog Search


1 TAIPINGMALI: ZUlkifli Nordin Dedahkan Wajah Anwar <b>di Lekir</b>

Posted: 07 Feb 2012 03:32 AM PST

[unable to retrieve full-text content]ANTARA BINTANG GAY DAN BINTANG CHINGAY DI JOHOR BAHRU - Dalam masa 2 hari ni, ada dua event besar kat Johor ni. Semalam ada ceramah oleh penyokong gay, banyak tempat...kira buat ceramah macam ...

07 di bagan datoh - Google Blog Search

07 di bagan datoh - Google Blog Search


Catatan Sehari Bersama Datuk Seri Zahid @ <b>Bagan Datoh</b> Siri 1 <b>...</b>

Posted: 12 Mar 2011 06:44 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Ini adalah restoran Mastan Ghani, Bagan Datoh yang terkenal dengan mee celup yang sangat lazat. Gambar dirakam dari bilik penginapan kami di Hotel Melintang, Bagan Datoh. Sebelum bergerak mengikut program yang ...

07 di trolak - Google Blog Search

07 di trolak - Google Blog Search


Lawatan TPM Ke Perak - Aku Budak <b>Trolak</b>

Posted: 11 Feb 2012 01:59 PM PST

Semalam 11 Februari 2012, YAB Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengadakan lawatan ke negeri kesayanganku ini iaitu Perak Darul Ridzuan. Lawatan pada pemerhatian aku adalah lawatan berunsur politik tersebut telah memberi lambakan rezeki untuk beberapa tempat iaitu daerah Hilir Perak khususnya Kampung Bahagia dan Pulau Pangkor yang merupakan tempat DUN Menteri Besar Perak, Datuk Wira Di Raja Dr Zambry bin Abd Kadir.

Jumlah keseluruhan peruntukan yang diberikan untuk tempat-tempat tersebut berjumlah RM57.5.

 • RM30.846 juta untuk pembangunan pendidikan dan infrastruktur.
  • RM27 juta - pembinaan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kampung Bahagia

  • RM800,000 - Membina Sekolah Agama Rakyat (SAR) Pangkor

  • RM12.17 juta - Bantuan Kumpulan Wang Amanah Pelajar Miskin (KWAPM)

  • RM14.5 juta - Sekolah Agama Rakyat yang menjalankan Kelas al-Quran dan Fardu Ain (SAR KAFA)

 • RM500,000 - Naiktaraf Jalan Sungai Manik-Changkat Jong

 • RM400,000 - Jeti nelayan baru

Mungkin payah nak dihuraikan sepenuhnya peruntukan yang diberikan dalam lawatan kali ini.

Sebagai Menteri Pelajaran pula, TPM telah menyertai Program Pengurusan Pementoran Perkhidmatan Awam bersama kira-kira 3,000 warga pendidik di Ipoh. Menurut sumber warga pendidik ini merupakan guru besar dan pengetua serta pegawai di Jabatan Pelajaran Negeri dan Pejabat Pelajaran Daerah seluruh negeri Perak.

Dalam ucapan dalam majlis tersebut antara di disentuh ialah berkaitan apabila beliau diminta mengulas adakah wajar individu yang terlibat dengan sebarang skandal meletak jawatan dalam kerajaan. Namun jawapan yang diberikan seperti berikut:

"Beliau berkata keyakinan rakyat terhadap BN tidak akan tergugat jika kerajaan secara berterusan memberi penjelasan kepada mereka tentang keadaan sebenar yang berlaku."

"Kita ni manusia ada kelemahan, kalau sedar perbetulkan... rakyat pun faham bahawa kita bukan main-main dan kita serius, atas dasar itu mungkin mereka boleh terima pandangan kita," katanya. (Sumber: BERNAMA)"

Jawapan ini telah menimbulkan tanda tanya. Adakah pemimpin yang bermasalah tetap dipertahankan oleh kerajaan? Jika begitu alasannya, rasanya rakyat telah mempunyai pilihan untuk PRU 13 ini.

Mengapa tidak dijelaskan tindakan yang akan diambil kepada pemimpin yang bermasalah untuk membersihkan imej kerajaan dan parti? Pemimpin yang mempunyai masalah tidak sepatutnya diberi peluang seterusnya kerana akan menjadi penyumbang kepada keruntuhan sesebuah kerajaan seterusnya meruntuhkan negara.

Seterusnya apabila diminta mengulas berhubung kenyataan bekas Menteri Kewangan Tun Daim Zainuddin bahawa peluang untuk BN memenangi pilihan raya umum akan datang agak tipis berikutan skandal yang berlaku di kalangan individu tertentu.

Muhyiddin berkata: "Kita ambil baik pandangan beliau. Kita ambil untuk lebih semangat bekerja."

Beliau berkata BN mempunyai rekod tentang kedudukan parti perikatan itu bagi setiap kawasan Parlimen dan Dewan Undangan Negeri.

Keseluruhan lawatan tidak dipastikan objektif sebenarnya, namun pastinya tujuan sebenar lawatan bermotif politik, namun penjelasan kepada jawapan kepada umum melalui media massa adalah satu yang mungkin memerangkap diri dan menjadi modal untuk parti politik haluan kiri di Malaysia.

Ikuti berita lawatan ini di laman-laman berikut:
Bernama
Utusan Online
Sinar Harian

Wangsa Setia: JADUAL LAWATAN KERJA MB PERAK KE <b>...</b>

Posted: 13 Feb 2012 09:36 AM PST

Menteri Besar Perak, Dato' Seri Diraja Dr. Zambry Abd Kadir akan melakukan lawatan kerja ke DUN Behrang dan DUN Slim pada 15-16 Februari ini. 
Antara jadual lawatan beliau pada 15 Februari ialah :
1. Mengadakan mesyuarat mingguan Exco Kerajaan Negeri Perak di Bilik Mesyuarat Majlis Daerah Tanjong Malim bermula jam 9.00 pagi.
2. Menyampaikan amanat kepada semua pemimpin dan masyarakat di Slim River/Tanjung Malim pada jam 2.00 ptg di Dewan Sri Tanjung Majlis Daerah Tanjong Malim di Behrang 2020.
3. Minum petang bersama penduduk Behrang Stesen jam 5.00 petang di Medan Selera Behrang Stesen.
4. Solat Maghrib dan Isyak berjemaah di Masjid Behrang 2020.
5. Perjumpaan tertutup dengan BN Bahagian Tanjong Malim di Dewan Auditorium MDTM pada jam 9.00 malam.
6. 'Program Lepak' bersama rakyat dan rakan Facebook di Restoran Wangsar, Tanjong Malim bermula jam 10.30 malam.
 
Program pada 16 Februari pula ialah :
1. Solat Subuh berjemaah di Masjid Tanjung Malim.
2. Sarapan pagi bersama rakyat di Medan Selera Tanjung Malim.
3. Klinik Dr. Zambry jam 10.00 pagi hingga 12.00 tengahari di tempat letak kereta pasar awam Tanjung Malim.
4. Jamuan Rakyat untuk penduduk sekitar Slim River dan kampung dan taman perumahan berdekatan di Dewan Tan Sri Ghazali Jawi, Slim River bermula jam 12.30 tengahari.
5. Melawat Hospital Slim River dan ramah mesra bertama kakitangan hospital serta menziarah pesakit di wad kanak-kanak pada jam 2.30 petang.
6. Ramah mesra bersama rakyat di Trolak Pekan dan menziarah 3 buah rumah pada jam 3.30 petang.
7. Klinik bolasepak Dr. Zambry melibatkan 2 pelajar bagi setiap sekolah dalam Parlimen Tanjong Malim bermula jam 2.00-5.00 petang di Padang Awam Slim River.
8. Perlawanan bolasepak Team MB menentang Team Pilihan Slim River/Tanjung Malim di Padang Awam Slim River pada pada jam 5.00 petang.
Barisan Exco Kerajaan Negeri juga mempunyai jadual programnya sendiri di sekitar DUN Behrang sepanjang lawatan kerja MB pada tarikh berkenaan.

07 di teluk intan - Google Blog Search

07 di teluk intan - Google Blog Search


mi1: BR1M: Hak pekerja estet dinafikan, MIC buta

Posted: 13 Feb 2012 01:36 AM PST

Perkara ini dikesan semasa kepimpinan serta petugas PKR Pasir Salak turun padang pada hari ini untuk bertemu masyarakat ladang di Estet Rubana, Teluk Intan.

PETALING JAYA: PKR Pasir Salak kecewa kerana masyarakat estet yang rata-rata berpendapatan di bawah paras kemiskinan (bawah RM500 sebulan) telah dinafikan hak mereka untuk mendapat bayaran RM500 yang diwar-warkan di bawah skim Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M).

Perkara ini dikesan semasa kepimpinan serta petugas PKR Pasir Salak turun padang pada hari ini untuk bertemu masyarakat ladang di Estet Rubana, Teluk Intan dibawah Dewan Undangan Negeri (Dun) Kampung Gajah dalam kawasan Parlimen Pasir Salak.

Lawatan turun padang tersebut turut disertai oleh beberapa AJK Biro Masyarakat Kaum India PKR Negeri Perak, demikian menurut satu kenyataan media dari parti itu.

Program tersebut diketuai Haji Osman Abdul Rahman Ketua Cabang PKR Pasir Salak Haji Osman Abdul Rahman yang juga merupakan Penyelaras Dun Sungai Manik dan Penyelaras Parlimen Pasir Salak, Abdul Razak Bin Ismail.

Kenyataan itu memberitahu daripada 30 keluarga masyarakat India yang tinggal di estet tersebut hanya tiga keluarga sahaja mengesahkan menerima bantuan tersebut.

Salah seorang dari pemohon menunjukan surat penolakan tersebut dengan hanya memberi alasan "tidak memenuhi syarat kelayakan" sedangkan gajinya sebagai buruh am membersih kawasan ladang hanya RM400 sebulan dan isteri pula tidak bekerja.

Osman berkata, perkara ini berlaku mungkin disebabkan oleh Barisan Nasional (BN) ingin 'menghukum' pekerja-pekerja ladang tersebut kerana menyebabkan BN tewas di peti undi ladang tersebut dalam PRU 12 yang lalu.

Terdapat lebih 400 orang pengundi berdaftar di ladang tersebut.

Sementara itu, Razak pula menyifatkan bahawa pemberian BR1M hanya sekadar 'gula-gula' kerajaan BN untuk memancing undi dan menguasa minda masyarakat luar bandar dan golongan rakyat yang berpendapatan rendah untuk menyokong BN tapi mereka sebenarnya tidak mempunyai 'perasaan' langsung untuk membantu golongan miskin ini.

Berdasarkan perangkaan ini kata Razak, tidak mustahil ramai masyarakat pekerja ladang di seluruh negara telah ditolak permohonan mereka.

"Lantaran itu PKR mengesa kerajaan memberikan butiran berapa ramai jumlah permohonan pekerja ladang yang telah diluluskan dan ditolak oleh pihak kerajaan," katanya.

07 di changkat keruing - Google Blog Search

07 di changkat keruing - Google Blog Search


Siapa Bunuh Ketua Cawangan MCA <b>Changkat Keruing</b>? ~ SEDAKA <b>...</b>

Posted: 31 Jul 2010 06:07 AM PDT

LUMUT, 31 Julai - Ketua Cawangan MCA Changkat Keruing ditemui mati, dipercayai dibunuh dalam perigi di sebuah ladang ternakan ayam di Changkat Keruing, Ayer Tawar dekat sini hari ini.

Mayat Lim Ping Peng, 49, ditemui pada kira-kira pukul 6 pagi ini oleh anggota keluarga dan pasukan Rela yang mencarinya selepas dia tidak pulang ke rumah sejak semalam.

Ketua Polis Daerah Manjung ACP Mohd. Jamil Osman berkata, Lim sebelum itu keluar dari rumah untuk ke ladang ternakan ayam miliknya di Changkat Keruing yang terletak tidak jauh dari rumahnya pada pukul 8 pagi semalam.

"Mangsa yang baru lima hari dilantik sebagai anggota Majlis Perbandaran Manjung (MPM) bagaimanapun tidak pulang ke rumah seperti biasa sebelum ahli keluarga bertindak membuat laporan polis semalam.

"Selain melaporkan kejadian itu kepada polis, mereka (anggota keluarga mangsa) turut berusaha mengesan mangsa di ladang ternakan ayam itu," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

07 di pasir salak - Google Blog Search

07 di pasir salak - Google Blog Search


mi1: BR1M: Hak pekerja estet dinafikan, MIC buta

Posted: 13 Feb 2012 01:36 AM PST

Perkara ini dikesan semasa kepimpinan serta petugas PKR Pasir Salak turun padang pada hari ini untuk bertemu masyarakat ladang di Estet Rubana, Teluk Intan.

PETALING JAYA: PKR Pasir Salak kecewa kerana masyarakat estet yang rata-rata berpendapatan di bawah paras kemiskinan (bawah RM500 sebulan) telah dinafikan hak mereka untuk mendapat bayaran RM500 yang diwar-warkan di bawah skim Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M).

Perkara ini dikesan semasa kepimpinan serta petugas PKR Pasir Salak turun padang pada hari ini untuk bertemu masyarakat ladang di Estet Rubana, Teluk Intan dibawah Dewan Undangan Negeri (Dun) Kampung Gajah dalam kawasan Parlimen Pasir Salak.

Lawatan turun padang tersebut turut disertai oleh beberapa AJK Biro Masyarakat Kaum India PKR Negeri Perak, demikian menurut satu kenyataan media dari parti itu.

Program tersebut diketuai Haji Osman Abdul Rahman Ketua Cabang PKR Pasir Salak Haji Osman Abdul Rahman yang juga merupakan Penyelaras Dun Sungai Manik dan Penyelaras Parlimen Pasir Salak, Abdul Razak Bin Ismail.

Kenyataan itu memberitahu daripada 30 keluarga masyarakat India yang tinggal di estet tersebut hanya tiga keluarga sahaja mengesahkan menerima bantuan tersebut.

Salah seorang dari pemohon menunjukan surat penolakan tersebut dengan hanya memberi alasan "tidak memenuhi syarat kelayakan" sedangkan gajinya sebagai buruh am membersih kawasan ladang hanya RM400 sebulan dan isteri pula tidak bekerja.

Osman berkata, perkara ini berlaku mungkin disebabkan oleh Barisan Nasional (BN) ingin 'menghukum' pekerja-pekerja ladang tersebut kerana menyebabkan BN tewas di peti undi ladang tersebut dalam PRU 12 yang lalu.

Terdapat lebih 400 orang pengundi berdaftar di ladang tersebut.

Sementara itu, Razak pula menyifatkan bahawa pemberian BR1M hanya sekadar 'gula-gula' kerajaan BN untuk memancing undi dan menguasa minda masyarakat luar bandar dan golongan rakyat yang berpendapatan rendah untuk menyokong BN tapi mereka sebenarnya tidak mempunyai 'perasaan' langsung untuk membantu golongan miskin ini.

Berdasarkan perangkaan ini kata Razak, tidak mustahil ramai masyarakat pekerja ladang di seluruh negara telah ditolak permohonan mereka.

"Lantaran itu PKR mengesa kerajaan memberikan butiran berapa ramai jumlah permohonan pekerja ladang yang telah diluluskan dan ditolak oleh pihak kerajaan," katanya.

07 di sungai siput - Google Blog Search

07 di sungai siput - Google Blog Search


MIC <b>Sungai Siput</b> mahu Palanivel sebagai calon Parlimen – Perak <b>...</b>

Posted: 13 Feb 2012 06:15 AM PST

MIC Bahagian Sungai Siput memberi keutamaan kepada Presidennya, Datuk Seri G Palanivel untuk bertanding kerusi Parlimen berkenaan kerana ia adalah kerusi tradisi bagi presiden parti itu sejak 1960-an.

Ketua MIC Bahagian Sungai Siput, R Ganesan, berkata sekiranya Palanivel mempunyai calon tertentu bagi kerusi itu, parti tetap memberi sokongan dan bekerja keras untuk memastikan kemenangan calon berkenaan.

"Kita menjemput dan mengalu-alukan Datuk Seri (Palanivel) bertanding kerusi Parlimen Sungai Siput pada Pilihan Raya Umum ke-13.

Kerusi ini adalah kerusi yang bersejarah bagi MIC, keutamaan kita adalah untuk presiden, jika beliau memilih calon lain, kita juga bersetuju dan akan bekerja untuk memastikan kemenanganya," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata, persetujuan untuk Palanivel bertanding di Sungai Siput bukan saja dicapai secara sebulat suara oleh MIC, malah turut dipersetujui oleh UMNO, MCA, GERAKAN, PPP serta disokong oleh IPF dan Makkal Sakthi.

Katanya, apa yang jelas, sekiranya Palanivel bertanding bagi kerusi itu, rakyat Perak khususnya penduduk di Sungai Siput akan menikmati pelbagai manfaat terutama dalam aspek pendidikan dan infrastuktur, ditambah pula jika Palanivel dipilih sebagai menteri kanan dalam Kabinet.

- BERNAMA

DIALOG RAKYAT: MIC mahu Palanivel tanding Parlimen <b>Sg Siput</b>

Posted: 13 Feb 2012 04:14 AM PST

"Kerusi ini adalah kerusi yang bersejarah bagi MIC, keutamaan kita adalah untuk presiden," kata R Ganesan.

IPOH: MIC Bahagian Sungai Siput memberi keutamaan kepada Presidennya Datuk Seri G Palanivel untuk bertanding kerusi Parlimen berkenaan kerana ia adalah kerusi tradisi bagi presiden parti itu sejak 1960-an.

Ketua MIC Bahagian Sungai Siput, R Ganesan berkata sekiranya Palanivel mempunyai calon tertentu bagi kerusi itu, parti tetap memberi sokongan dan bekerja keras untuk memastikan kemenangan calon berkenaan.

"Kita menjemput dan alu-alukan Datuk Seri (Palanivel) bertanding kerusi Parlimen Sungai Siput pada pilihan raya umum ke-13.

Kerusi ini adalah kerusi yang bersejarah bagi MIC, keutamaan kita adalah untuk presiden, jika beliau memilih calon lain, kita juga bersetuju dan akan bekerja untuk memastikan kemenangannya," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata persetujuan untuk Palanivel bertanding di Sungai Siput bukan sahaja dicapai secara sebulat suara oleh MIC, malah turut dipersetujui oleh Umno, MCA, Gerakan, PPP serta disokong oleh IPF dan Makkal Sakthi.

Katanya apa yang jelas, sekiranya Palanivel bertanding bagi kerusi itu, rakyat Perak khususnya penduduk di Sungai Siput akan menikmati pelbagai manfaat terutama dalam aspek pendidikan dan infrastuktur, ditambah pula jika Palanivel dipilih sebagai menteri kanan dalam Kabinet.

Ganesan turut membidas kenyataan bekas ketua pemuda MIC Sungai Siput K Manimaran di dalam sebuah akhbar berbahasa Tamil hari ini yang mahu kerusi itu diserahkan kepada Umno.

Sambil menyatakan kekesalan atas kenyataan seperti itu, beliau berkata sesiapapun tidak mempunyai kuasa untuk mengatakan sedemikian kecuali dipersetujui oleh semua anggota dalam MIC dan Presiden kerana cadangan seperti ini boleh menjejaskan suasana harmoni dalam sebuah keluarga Barisan Nasional (BN), katanya.

"Umno tidak pernah meminta kerusi ini daripada MIC, begitu juga parti komponen lain. Jangan beri kenyataan seperti ini lagi," katanya.

Buka cawangan baru

Katanya setakat September tahun lepas, terdapat 11,066 pengundi India di Sungai Siput dengan MIC mempunyai 7,500 anggota di kawasan itu.

MIC Bahagian itu telah memohon untuk membuka 23 cawangan baru dan ia menunjukkan sokongan berterusan kaum India terhadap MIC dan BN.

Katanya masalah setinggan bandar di samping masalah yang bersifat setempat yang lain merupakan antara isu yang dihadapi penduduk Sungai Siput tetapi atas keprihatinan kerajaan negeri, masalah setinggan melibatkan 300 keluarga dapat diselesaikan.

Baru-baru ini, Palanivel telah mengambil alih jawatan Pengerusi MIC Perak daripada Datuk S Veerasingam dan ia dilihat sebagai gerakan positif untuk terus memperkukuh kedudukan MIC dalam menghadapi pilihan raya umum ke-13 yang dijangkakan pada bila-bila masa sekarang.

Sebelum ini, Datuk Seri S Samy Vellu yang merupakan bekas presiden MIC, bertanding bagi kerusi Parlimen Sungai Siput mulai tahun 1974 hingga pilihan raya umum 2008 apabila kalah kepada calon Parti Sosialis Malaysia, Dr Michael D Jeyakumar. Bernama

07 di sitiawan - Google Blog Search

07 di sitiawan - Google Blog Search


Persiapan sambutan Tahun Baru Cina kebangsaan <b>di Sitiawan</b>

Posted: 27 Jan 2012 07:41 AM PST

Persiapan sambutan Tahun Baru Cina kebangsaan di Sitiawan lancar

Persiapan sambutan Tahun Baru Cina kebangsaan di Sitiawan lancar

27/01/2012 5:44pm

KUALA LUMPUR 27 Jan. - Persiapan rapi sedang giat dilakukan untuk sambutan Tahun Baru Cina peringkat kebangsaan di Sitiawan, Perak esok dengan rakyat pelbagai lapisan sibuk membuat persediaan untuk acara sambutan itu sejak beberapa minggu lepas.

Agensi-agensi kerajaan negeri dan persekutuan turut tidak menang tangan membuat persiapan bagi acara gilang gemilang anjuran Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan itu dan begitu juga penduduk setempat yang turut bekerja keras bagi memastikan kejayaannya.

"Penduduk setempat, bersama-sama dengan pelbagai agensi berkenaan, mula membuat persiapan sejak 31 Disember lepas. Malahan semasa perayaan Tahun Baru Cina (Isnin dan Selasa lepas), persiapan tetap diteruskan. Orang ramai amat teruja dengannya," kata Menteri Pengangkutan dan Ahli Parlimen Lumut, Datuk Seri Kong Cho Ha kepada Bernama di sini hari ini. — BERNAMA

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


Melantak Mee Udang <b>Kuala Sepetang</b>

Posted: 09 Feb 2012 10:03 PM PST

Kebiasaanya hari ahad memang dah jadi program tetap aku dan family mencari tempat makan yang sedap dan menarik tak kiralah tempat tu dekat atau jauh. Korang mesti pernah dengar kefamousan Mee Udang Mak Jah Kuala Sepetang kan…

Jalan-Jalan Cari makan kali ni aku, isteri dan anak-anak berkesempatan menikmati Mee Udang Mak Jah di Kuala Sepetang, Taiping, Perak. Seawal jam 10 pagi, kami pun bergerak dari Bangi menuju arah Utara demi mencari Mee Udang Mak Jah Kuala Sepetang yang aku terbaca "keenakannya" di akhbar Kosmo 2 minggu yang lalu. Sedap sangat ke sampai mendapat liputan akhbar dan TV ni?

Bukti... Mee Udang Mak Jah memang Ngetop!!

Serius!! Aku memang tak pernah sampai Kuala Sepetang. Oleh itu bantuan GPS diperlukan untuk mencari lokasi Mee Udang Mak Jah. Sepanjang laluan Taiping – Kuala Sepetang terdapat banyak Singboard gerai yang menjual Mee Udang antaranya Salleh Mee Udang, Mak Teh Mee Udang, Mee Udang Banjir… tapi aku tetap nak carik Mee Udang Mak Jah gak sebab nak tau sesedap mana rasanya sampai menjadi bualan di akhbar dan TV.

Pemandangan Pekan Kuala Sepetang

Lebih kurang jam 2 petang kami pun tiba di warung Mee Udang Mak Jah yang terletak di Kg. Menteri, Matang, Kuala Sepetang. Pehhh!!! Memang ramai giler orang yang datang menikmati mee udang kat sini. Bukan takat orang kita je… pelancong dari luar negara pun ramai. Hebat betul penangan Mee Udang Mak Jah ni… Apa pun, aku kena try dulu rasanya hehehe…

Pehh!! Champion la... Full House der..

Untuk rasa sedap atau tak Mee Udang ni… aku dan isteri order 2 mangkuk Mee Udang Special yang harganya RM11 semangkuk. Hampir setengah jam menunggu, mee udang yang aku pesan pun sampai. Nampak memang menarik. Memang terliur aku dibuatnya… dengan hiasan udang segar yang bersaiz XL dalam mangkuk mee tersebut. Dalam bab makan udang ni… aku perlukan bantuan isteri aku untuk mengupas kulitnya hehehe… Ternyata udang yang digunakan untuk Mee Udang ni memang segar… Terbaek dari Ladang!!

Mee Udang Special... RM11 semangkuk

Kami pun jamahlah apa yang kami order. Memang banyak sangat jumlah udang dalam mangkuk Mee Udang Special kami tu. Kalau tak silap ada 6~7 ekor!! Bagaimanapun, rasa keseluruhan Mee Udang Mak Jah ni biasa-biasa jer. Kuahnya rasa manis sikit untuk tekak cam aku ni… Wife aku komen pun cam aku gak. Kalau pedas sikit mungkin lebih mengancam. Cuma… Udang yang disediakan agak fresh membuatkan Mee Udang Mak Jah jadi popular… mungkin huhuhu. Kalau nak compare dengan Mee Udang yang wife aku buat… rasanya sedap lagi yang wife aku buat… Statement ni aku buat berdasarkan tekak aku le. Tak tau la plak kalau tekak korang hehehe…

Wife aku tukang kupas Udang... aku tau melantak je hehehe

Tapi apa pun, kalau korang nak ke sini memang aku galakkan. Ye la… Jalan-jalan cari makan kan… Gerai Mee Udang Mak Jah kat Kuala Sepetang di buka dari jam 11 pagi hingga 10 malam. Untuk pengetahuan korang, Mee Udang Mak Jah Kuala Sepetang ini ada cawangannya di Wangsa Walk, Kuala Lumpur.

Related Posts with Thumbnails

No related posts.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

07 di tambun - Google Blog Search

07 di tambun - Google Blog Search


THE HAVEN <b>DI TAMBUN</b>, PERAK DIJANGKA SIAP PADA 2013

Posted: 12 Feb 2012 11:45 PM PST

No of View :13
Sebagai Rakyat 1 Malaysia, Jum Bersatu Hati..Tak Yah Gaduh2

The Haven siap 2013

Superboom Projects Sdn Bhd, menerusi projek pembangunan The Haven di Tambun, Perak dijual 70 peratus daripada 497 unit sejak dilancarkan Januari lalu dan dijangka siap menjelang 2013.

Ketua Pegawai Eksekutif Superboom Projects Sdn Bhd, Peter Chan berkata, projek pembangunan mewah pertama itu menggunakan pelaburan sehingga RM280 juta dan di jangka meningkat sebaik projek siap sepenuhnya.

"The Haven ditawarkan dengan nilai RM488 kaki persegi setiap unit adalah harga berpatutan berikutan kawasan pembangunan dikelilingi kawasan tumpuan seperti kolam air panas, restoran makanan laut, kebun limau bali dan bukit batu kapur cantik," katanya.

Menurutnya, projek itu terdiri daripada pembinaan tiga menara kondominium dan kini dalam pembinaan meliputi 30,000 kaki persegi; setiap menara mempunyai 26 tingkat bagi 497 unit kondominium. Manakala, baki tanah itu disimpan­ untuk aktiviti rekreasi, tempat letak kenderaan dan landskap tanah.

Di sini Di Himpunkan Kisah Pelik dan Lucu, Anda Pasti terhibur...

Dapatkan info terkini dengan klik link ini

"Nilai satu kaki persegi bangunan itu dibuat berdasarkan kadar kondominium mewah sebagai tanda aras iaitu RM600 kaki persegi dan dijangka meningkat sehingga RM800 kaki persegi apabila projek lengkap sepenuhnya," katanya.

Katanya, projek luar biasa itu mempunyai siling setinggi 10 kaki (3 meter), dinding konkrit, kabinet yang menarik dan dihasilkan menggunakan bahan berkualiti tinggi. Bagaimanapun, tarikan utama pembangunan itu adalah pemandangan bukit bakau, hutan dan tasik yang cantik.

Selain KL dan Singapura, projek The Haven juga dipromosi ke Indonesia, China dan Hong Kong sebagai rumah persaraan ideal warga asing dan tempatan selain menarik perhatian pembeli 15 negara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

07 di bidor - Google Blog Search

07 di bidor - Google Blog Search


KAMUNTING CENTRAL: TAHNIAH : PERLANCARAN JENTERA <b>...</b>

Posted: 13 Feb 2012 12:56 AM PST

Tahniah kpd Pemuda BN Tapah di atas kejayaan konvoi dan pelancaran Jentera PRU 13 Pemuda BN Tapah pada 03hb Febuari 2012 itu hari dari KC. Tahniah juga kpd YB Dato Samsudin, YB Dato Dr Mah, YB Dato Saravanan dan Ketua Pemuda Tapah Cikgu Din. BN Pilihan Orang Muda.
Perlancaran yang dimulai dengan konvoi bermotor Pemuda BN Tapah dari Bangunan UMNO Bahagian Tapah ke Bidor. Konvoi yang hampir 300 buah motor telah diketuai oleh YB Pengerusi BN Tapah merangkap ADUN Ayer Kuning,YB Dato Samsudin dan YB ADUN Chenderiang. Ketika konvoi sampai di Bidor, mereka disambut oleh YB Ahli Parlimen Tapah. Tahniah Pemuda Barisan Nasional Tapah atas Perlancaran Jentera Pemuda BN Tapah.
Ini adalah langkah permulaan dalam merencanakan program dan susun atur gerak kerja pilihanraya. BN Tapah BOLEHH!!