Sabtu, 27 Oktober 2012

07 di langkap - Google Blog Search

07 di langkap - Google Blog Search


iklan tawaran sewa perkedaian 2 tingkat sri <b>langkap</b> - Blog Setiuku

Posted: 16 Oct 2012 12:57 AM PDT


PEMBERITAHUAN IKLAN TAWARAN SEWA
PERKEDAIAN 2 TINGKAT SRI LANGKAP, SETIU.
Tawaran ini adalah dipelawa daripada orang ramai untuk menyewa  No. 1 Bawah, Perkedaian Sri Langkap, Setiu.
2.               Kepada sesiapa yang berminat hendaklah mengemukakan permohonan tersebut melalui borang rasmi yang boleh didapati di Pejabat Majlis Daerah Setiu ( Jabatan Perbendaharaan ) dengan kadar bayaran RM 2.00 ( Ringgit Malaysia : Dua Sahaja ).  Borang yang telah disempurnakan hendaklah dikembalikan kepada :
                                                                Yang Dipertua,
                                                                Majlis Daerah Setiu,
                                                                Wisma MDS,
                                                                22100 Permaisuri, Setiu,
                                                                TERENGGANU.
3.               Kadar Sewa RM 320.00 (Ringgit Malaysia : Tiga Ratus Dua Puluh Sahaja ) Satu perjanjian penyewaan akan ditandatangani di antara Majlis Daerah Setiu dan penyewa yang berjaya nanti.
4.               Tarikh tutup permohonan pada  30 Oktober 2012
Permohonan yang lewat diterima tidak akan dipertimbangkan.

07 di seri iskandar - Google Blog Search

07 di seri iskandar - Google Blog Search


Satu hari <b>di Seri Iskandar</b>… | MOnster KeKhAi...TiKa Cuma!! 9W2 KKX

Posted: 07 Sep 2012 09:29 PM PDT

Ini kali pertama aku dalam beberapa bulan permis di seri iskandar di buka…aku berkerja di sini…selalu nya aku duk melepak atau menyinggah saja…perasaan?…biasa saja cuma jauh dari pemerhatian boss…jadi aku bebas buat apa saja…tapi tidak yg bukan bukan lah…

Apa yg aku perhatikan di seri iskandar ini kebanyakan nya pelajar dari UITM…UTP dan kolej kolej sekitar nya…jd ramai lah budak budak muda di sini…jd mmg strategik jika membuka satu perniagaan yg menarik hati budak budak muda ini..

Alhamdulillah..kini ada nya ACE Tech di seri iskandar bertambah nya lagi satu pusat servis komputer di sini…

Ok..agak boring jgk duduk terperap di sudut kedai ni…naseb baek aku membawa buku utk di baca (apa??.buku??)…yup…kini aku sahabat setia buku buku…hahaha…tapi tumpuan buku yg aku baca bukan pada novel cinta tapi pada cerita cerita perjuangan…motivasi…islamik dan photografi…alhamdulillah…kini sudah beberapa buku aku baca…salah satu nye buku motivasi tulisan Ustaz Kazem…bertajuk Tuhan Sedang Menguji Kita…byk info dan kata kata motivasi di dlm nya…sgt sesuai utk pelajar dan orang dlm kebuntuan…

Kini aku sedang membaca buku bertajuk Kiyai Salleh tulisan Abdul Latip Talib….cerita berkisarkan kisah perjuangan pemimpin Selempang Merah di Johor pada zaman keganansan komunis…baru aku sedar dan paham apa rasa nya bila negara kita di jajah dan rasanya bila keluarga kita di tindas…

Bagi aku…aku sangat menghargai apa yang kita kecapi sekarang…keamanan dan kemakmuran…cuba bayang kan jika keadaan aman ini tiada…keganasan sana sini…mampu kah kita menghadapi nya?…kita bukan seperti pejuang dulu yang di bekalkan ilmu perang dan ilmu agama yang dalam…tepuk dada tanya lah iman…mahu kan apa yang ada sekarang ini hilang begitu saja…aku bukan lah memihak kepada mana mana…aku memihak kepada agama ku…agama Allah…agama Islam…terguris dan terhina agama Islam…aku sanggup mempertahankan nya…itu sumpah yg telah aku ambil sejak dari dulu lagi…

Ntah la…mana hilang nya jiwa sayang kan agama di kalangan kita…memperjuangkan perkara yang sia sa adalah…harap kita sedar…kita kini berdepan dengan musuh yg sgt halus dakyah nya…moga kita sedar….

07 di pangkor - Google Blog Search

07 di pangkor - Google Blog Search


MPM Diarah Kaji Cadangan Wujud Taman Tema Air <b>Di</b> Pulau <b>...</b>

Posted: 27 Oct 2012 12:52 AM PDT

Bagi menarik lebih ramai kehadiran pelancong, Majlis Perbandaran Manjung (MPM) boleh mempelbagaikan lagi produk pelancongan di Pulau Pangkor termasuklah dengan mewujudkan taman tema air.

Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir, berkata pulau peranginan itu bukan lagi menjadi kunjungan pada cuti panjang sebaliknya menjadi destinasi pilihan pada setiap minggu.

Sehubungan itu, MPM katanya, boleh mempelbagaikan lagi produk pelancongan di Pulau Pangkor sebagai tarikan pelancong ke pulau peranginan itu di masa depan.

"Saban hari bilangan pelancong ke Pulau Pangkor semakin meningkat dan ini merupakan satu perkembangan yang baik.

"Selain tarikan pantainya, kerajaan negeri mahu produk pelancongan di pulau ini dipelbagaikan termasuklah dengan mewujudkan taman tema air yang agak ringkas contohnya dengan menyediakan kolam mandi seperti di Sunway Lagoon dan Marina Island.

"Dengan adanya kemudahan baru seperti ini, pelancong dapat melaksanakan pelbagai aktiviti di pulau ini dan tidak terhad kepada aktiviti pantai semata-mata," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas Majlis Korban di Kawasan DUN Pangkor di Masjid Teluk Raja Bayang, Pulau Pangkor, pagi tadi.

Tahun ini, sebanyak 18 ekor lembu dan kambing dikorbankan di Pulau Pangkor sebelum dagingnya diagih-agihkan kepada fakir miskin.

Mengulas lanjut mengenai program itu, Zambry yang juga Adun Pangkor, berkata masyarakat Islam di pulau itu bergotong-royong menyembelih, melapah dan seterusnya mengagih-agihkan daging korban kepada fakir miskin.

Pada majlis itu juga, beliau sempat meluangkan masa untuk menikmati juadah yang dimasak secara bergotong-royong dan seterusnya mengagih-agihkan daging kepada ahli jawatankuasa masjid yang bertungkus-lumus menjayakan program berkenaan.

07 di seri manjung - Google Blog Search

07 di seri manjung - Google Blog Search


Pasar Tani Konsep Baru Kini Beroperasi <b>Di Seri Manjung</b> – Perak <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2012 12:08 AM PDT

Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) negeri Perak tampil memperkenalkan konsep baru pasar tani dikenali Pasar Komuniti dan Karavan (PAKAR) dengan membuka cawangan pertamanya di Seri Manjung, dekat Lumut.

Pengarahnya, Basri Jasmo berkata bangunan yang dibina dengan kos RM2 juta itu menempatkan 90 lot niaga dan dilengkapi dengan kemudahan surau, bekalan air, elektrik, pentas dan 'wi-fi'.

"Bangunan ini bukan sahaja menempatkan peniaga pasar tani sedia ada tetapi juga memberi peluang niaga kepada kira-kira 500 orang penduduk tempatan sekiranya ada cadangan untuk beroperasi pada setiap hari dilaksanakan nanti," katanya.

Beliau berkata demikian selepas Majlis Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri Pasar Tani Mega Seri Manjung dan Penyerahan Bangunan PAKAR Seri Manjung, Ahad.

Terdahulu, wakil kontraktor Syarikat 2r Contraction, Zambri Razali menyerahkan secara rasmi bangunan PAKAR Seri Manjung kepada Pengarah Kejuruteraan FAMA Perak, Majid Tusiran.

Menurutnya, bangunan itu juga akan berfungsi sebagai pasar malam, pasar minggu, 'up town', pasar pelancongan serta pasar komuniti.

Selain itu, ia boleh digunakan sebagai tempat menjalankan pelbagai aktiviti oleh pihak persatuan termasuklah badan bukan kerajaan (NGO).

Sementara itu, Rashidi berkata, konsep terbaru yang diperkenalkan FAMA Perak itu diharap dapat menjadi destinasi baru tarikan pelancong ke daerah terbabit terutamanya pada hari minggu.

"Bagi tujuan itu, kita akan bekerjasama dengan Pejabat Daerah Manjung, Majlis Perbandaran Manjung (MPM), Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Kepenggunaan Koperasi (KPDNKK) dan Tourism Perak untuk menarik kehadiran pelancong ke situ," katanya.

- Nooraini Mahamad

07 di kampar - Google Blog Search

07 di kampar - Google Blog Search


Jawatan kosong 2012 <b>di</b> Majlis Daerah <b>Kampar</b>

Posted: 21 Oct 2012 10:20 PM PDT

Jawatan kosong 2012 di Majlis Daerah Kampar

Jawatan kosong 2012: Kampar memberi pengertian Bandar Kampar dan kawasan-kawasan sekitarnya dalam lingkungan 10-20 batu persegi. Penerokaan dan petempatan awal Kampar mempunyai kaitan dengan penemuan bijih timah itu sendiri, maka tidak hairan jika ada pendapat yang mengatakan 'Kampar dibangunkan di atas bijih timah' dan sehingga kini bijih timah masih dilombong meskipun kepesatannya mulai berkurangan akibat kemerosotan pasaran timah.

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia dan keutamaan kepada Rakyat DYMM Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan yang berkelayakan untuk mengisi jawatan berikut di Majlis Daerah Kampar, Perak Darul Ridzuan.

1.Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran – Gred U29

Semua permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan borang yang boleh didapati dari Pejabat Majlis Daerah Kampar dan hendaklah disampaikan kepada:-

Yang Dipertua
Kompleks Pentadbiran
Majlis Daerah Kampar
Jalan Iskandar,
31900 Kampar
Perak Darul Ridzuan.
Tidak lewat dari : 31 Okt. 2012

Tiap-tiap permohonan hendaklah disertakan dengan salinan Kad Pengenalan, Surat Beranak, Surat berhenti Sekolah, salinan Sijil Pelajaran atau keputusan peperiksaan yang diperolehi dan sekeping gambar ukuran pasport dengan dua sampul surat beralamat sendiri dan bersetem RM0.80.

Permohonan dari pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat dengan kerajaan/ Badan Berkanun/Kuasa Tempatan hendaklah dikemukakan melalui Ketua Jabatan masing-masing dan pastikan Salinan Kenyataan Perkhidmatan yang kemaskini dan Laporan Penilaian Prestasi Tahunan disertakan bersama.

Segala tuntutan perbelanjaan berhubung dengan permohonan atau temuduga dan permohonan lewat dan tidak lengkap tidak akan dilayan.

Calon yang layak sahaja akan dipanggil temuduga. Calon yang tidak dihubungi dalam tempoh 6 bulan dianggap tidak bejaya.

Sila klik sini untuk maklumat penuh dan sumber iklan jawatan kosong 2012 ini.
———————————————————————————————-

Jgn ketinggalan utk mendapatkan pemberitahuan jwtn kosong di negeri anda.Isikan langganan email di sini
->> http://bit.ly/QH82aX

———————————————————————————————–

Jawatan Kosong 2012

from your own site.

07 di ipoh - Google Blog Search

07 di ipoh - Google Blog Search


Taiping Mali: Veledromm Rakyat <b>di Ipoh</b> kena pecah

Posted: 09 Oct 2012 07:16 PM PDT

Mohon bantuan dari semua kawan2 basikal dibandaraya ipoh,utk makluman 3 buah setor MSN di Valedrom Rakyat,Ipoh telah dipecah masuk petang semalam,sebanyak 4 buah basikal track jenama 'willier',sebuah basikal jenama 'spcialised' telah hilang,3 set rim jenama 'american classic',serta banyak lagi barangan alat ganti nseperti handle,tayar,seat post,seat,fork,kerugian dianggarkan berjumlah rm 40000,kepada sesiapa yg mempunyai maklumat boleh menghubungi saya 0125537262,terima kasih.~~~Mohamad Zamzuri Shuib!!!

07 di jelapang - Google Blog Search

07 di jelapang - Google Blog Search


Pemeriksaan kesihatan percuma <b>di</b> Klinik Kesihatan <b>Jelapang</b> <b>...</b>

Posted: 05 Dec 2011 06:42 AM PST

Orang ramai khususnya penduduk sekitar Jelapang, Silibin dan Meru di sini berpeluang menjalani pemeriksaan kesihatan percuma sempena Hari Terbuka Klinik Kesihatan Jelapang pada Sabtu ini.

Penyelaras program Nofan Md Zahir berkata pemeriksaan kesihatan yang disediakan ialah pemeriksaan BMI, ujian diabetes serta PAP smear bagi kaum wanita.

"Tujuan program adalah untuk memberi pengetahuan kepada masyarakat tentang perkhidmatan kesihatan yang disediakan di klinik itu serta mendidik masyarajat men genai pentingnya mengikuti cara hidup sihat," katanya kepada pemberita hari ini.

Beliau berkata beberapa agensi seperti Polis, Bomba dan AADK akan mengadakan pemaran sempena program itu yang bermula 8 pagi hingga 2 petang.

Orang ramai boleh menyertai acara senam robik beramai-ramai yang akan turut dianjurkan manakala kanak-kanak berpeluang memenangi pelbagai hadiah menarik dengan menyertai pertandingan mewarna, katanya.

Nofan berkata para pengunjung juga berpeluang membawa pulang hadiah-hadiah menarik melalui acara cabutan bertuah.

Anggota Exco Kerajaan Negeri Perak Datuk Dr Mah Hang Soon dijadual merasmikan program itu pada 10 pagi, tambahnya.

07 di pasir salak - Google Blog Search

07 di pasir salak - Google Blog Search


Rojak Pasembor: Dato Tajuddin guna Pekida <b>di Pasir Salak</b>?

Posted: 27 Oct 2012 05:55 AM PDT

Berita bahawa dato' Tajuddin Abdul Rahman bukan lagi merupakan calun pilihan utama untuk pilihanraya ke 13 bukan lagi rahsia,  menyebabkan beliau tidak lena dan tidak berdiam diri. Berdiam diri berarti bakal kecundang. Dato Tajuddin  telah menyusun strateginya bagi mengukuhkan sokongan agar beliau tetap menjadi calon dalam PRU 13. Zainol Fadzi tidak harus diberikan peluang menjadi YB. Boleh baca di yong suka kuning dan di muslimeen united.
Umumnya orang pengundi Parlimen Pasir Salak mengetahui bahawa DatoTajuddin  Abdul Rahman merupakan penaung kepada PEKIDA Daerah Kampung Gajah. Kelebihan ini telah cuba digunakan untuk menguatkan kedudukan politiknya.  Zainol Fadzi harus dihalang dari menjadi calon.
Justru itu, pada 19 Oktober 2012 baru-baru ini telah diadakan program Malam Jalinan Mesra Pekida Kg. Gajah di simpang tiga Ulu Dedap. Diadakanlah majlis secara besar-besaran. Disembelih lembu, ditanak nasi dan dijemput seberapa ramai  ahli pekida dan juga ayahanda-ayahanda pekida dalam negeri Perak untuk turut bertamu.
Secara tidak langsung Dato Tajuddin Abdul Rahman mungkin ingin menunjukkan kepada pimpinan umno bahawa beliau sebenarnya mempunyai ramai pendokong dan penyokong. Maksudnya, PEKIDA cuba diperalatkan sebagai menyokong beliau.
Dato Tajuddin Abdul Rahman sendiri tahu, bahawa pekida tidak bertunjang kepada mana-mana parti politik. Perjuangan pekida merentasi politik. Politik kepada ahli pekida hanyalah merupakan pilihan individu, bukannya perjuangan organisasi yang boleh ditunggangi oleh seperti di zaman Dato Dr. Hj. Mohd Fuad dimana akhirnya ia telah merosakkan organisasi PEKIDA di peringkat Induk. Pihak-pihak yang berkepentingan akhirnya melarikan diri setelah mendapat apa yang dikecapi.
Akhirnya, tinggallah Haji Jamaluddin Yusof yg masih gigih dengan perjuangandan berjaya mengukuhkan kembali pekida. Dan kepada Haji Jamaluddin Yusof, berhati-hatilah kepada pihak yang berkepentingan. Akhirnya akan berlakulah, habis madu sepah dibuang. 
Oleh itu sekali lagi dimaklumkan kepada Dato Tajuddin Abdul Rahman, ahli PEKIDA bebas memilih dan mengundi sesiapa saja dalam pilihan raya.

07 di bidor - Google Blog Search

07 di bidor - Google Blog Search


Masjid <b>Bidor</b> sudah boleh diguna – Perak Today

Posted: 13 Nov 2010 03:19 PM PST

Kariah masjid di Bidor kini lega apabila pembaikpulihan Masjid Al-Muhtadin siap sepenuhnya, kelmarin.

Pengerusi Masjid Al-Muhtadin, Yahya Othman berkata, sebelum ini masjid yang sudah berusia lebih 100 tahun itu telah menjalani proses naik taraf.

Namun katanya, atas beberapa perkara tidak dapat dielakkan tempoh membaik pulih masjid itu mengambil masa agak lama.

"Kariah masjid di sini tidak dapat menggunakannya dalam tempoh hampir dua tahun kerana berlaku kerja pembaikpulihan dan kini sudah boleh digunakan selepas semua kerja selesai," katanya pada majlis penyerahan membaik pulih dan menaik taraf Masjid Al-Muhtadin, Bidor kelmarin.

Hadir sama, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Slim, Datuk Mohd Khusairi Abdul Talib; Pengarah Jabatan Kerja Raya (JKR) Negeri, Datuk Dr Safry Kamal Ahmad; Pegawai Daerah Batang Padang, Razali Bakar dan Ketua Polis Daerah Tapah, Superintendan Roslan Bek Ahmad.

Yahya berkata, penambahbaikan masjid itu melibatkan belanja hampir RM800,000 dan disiapkan dalam tempoh setahun lapan bulan.

Katanya, pada asalnya, peruntukkan sebanyak RM357,000 diterima untuk menambah baik bahagian belakang masjid itu, tetapi kerana agak uzur menyebabkan pembinaan baru perlu dilaksanakan dan ditambah sebanyak RM400,000 lagi.

"Ini menyebabkan berlaku masalah membaik pulih yang melibatkan tempoh masa agak lama dan menimbulkan pelbagai persoalan," katanya.

Sementara itu, Mohd Khusairi berkata, pihaknya berharap jawatankuasa kariah masjid dapat menggunakan wang tabung untuk membaik pulih tandas lelaki.

"Saya difahamkan tabung masjid ini mempunyai peruntukkan mencukupi bagi membaik pulih tandas lelaki yang sudah uzur itu.

"Masjid ini akan menjadi tumpuan umat Islam yang hendak menunaikan solat kerana terletak di kawasan strategik dan mudah disinggahi," katanya.