Jumaat, 20 Julai 2012

07 di seri manjung - Google Blog Search

07 di seri manjung - Google Blog Search


Zambry janji selesai masalah laluan membahaya <b>di Seri Manjung</b>!

Posted: 07 Jul 2012 03:41 AM PDTMasalah penduduk Kampung Datuk Seri Kamaruddin Tambahan, Seri Manjung dekat sini yang terpaksa melalui laluan merbahaya setiap hari bakal berakhir apabila Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir berjanji untuk menyelesaikannya.

Penduduk kampung berkenaan berhadapan dengan bahaya manakala sebanyak 14 rumah dilapor mengalami keretakan serius dipercayai disebabkan kenderaan berat yang keluar masuk ke projek bijih besi Vale International (Vale) dan TNB JanaManjung di Teluk Rubiah menggunakan laluan utama di kampung itu.

Ketika meninjau kawasan itu, Zambry berkata kedua-dua pihak telah diminta menggunakan jalan alternatif berhampiran laluan yang diguna sekarang.

"Mereka (Vale dan TNB JanaManjung) diminta menggunakan laluan baru di situ yang jauh daripada perkampungan penduduk. Pejabat Tanah dan Daerah Manjung diminta mengenalpasti tuan punya tanah di laluan alternatif itu bagi tujuan pembesaran jalan.

"Pihak Vale dan TNB JanaManjung juga akan menghantar kakitangan mereka untuk menilai kerosakan yang dialami 14 rumah penduduk di situ dan yakin masalah itu akan selesai dalam masa terdekat ini," katanya kepada pemberita selepas meninjau dua rumah penduduk yang terlibat, hari ini.

Pengerusi Jawatankuasa Bertindak, Ahmad Lotfi Tarmiji, 49, berkata masalah itu berlaku sejak setahun lalu dan menjadi semakin serius sejak projek Vale dilaksanakan.

"Lori-lori berkenaan setiap hari melalui kawasan ini sehinggakan rumah kami retak akibat gegaran.

"Perkakas rumah kami juga rosak kerana gegaran lori-lori itu yang memang kuat kerana mereka menjalankan kerja 24 jam sehari," katanya.

Seorang penduduk, Mohd Daud Yunos, 64, berkata beliau berterima kasih kepada Zambry yang sudi turun padang bagi melihat sendiri masalah yang hadapi penduduk.

Beliau berkata selain menghadapi masalah keretakan, pelajar dari beberapa sekolah turut berdepan dengan risiko kemalangan maut berikutan laluan itu penuh sesak dengan kenderaan berat terutama ketika pergi dan balik dari sekolah.

"Adakalanya, pemandu lori seolah-olah tidak menghiraukan keselamatan pengguna lain di laluan itu. Mereka dilihat memandu secara melulu dan laju sehinggakan boleh membahayakan nyawa pengguna jalan raya termasuk pelajar sekolah," katanya. - Bernama

Warna-warni politik
Torashah

07 di bercham - Google Blog Search

07 di bercham - Google Blog Search


Ketibaan 1 Ramadhan Lebih Bermakna Bersama Keluarga – Perak <b>...</b>

Posted: 20 Jul 2012 06:06 AM PDT

Seperti kebiasaannya, ketibaan 1 Ramadhan sememangnya dinanti-nantikan, bulan mulia yang penuh keberkatan dan keinsafan bagi umat Islam di seluruh dunia.

Tidak lengkap rasanya sambutan 1 Ramadhan tanpa kehadiran keluarga tercinta untuk bangun bersahur dan berbuka puasa bersama-sama dalam suasana yang ceria dan gembira, selain menunaikan solat sunat Tarawih di malam harinya.

Namun, ketibaan Ramadhan tahun ini pastinya lebih bermakna buat Iqram Samuri, 27, dan Nur Syafawati Shuhaimi, 25, kerana masing-masing dapat meraikannya bersama keluarga tercinta.

Tuntutan menuntut ilmu di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Jalan Semarak, dekat Kuala Lumpur  dan bekerja di Pulau Pinang memaksa Iqram dan Nur Syafawati berjauhan daripada keluarga tetapi akhirnya dapat berkumpul bersama keluarga untuk meraikan ketibaan 1 Ramadhan, esok.

Bercakap kepada Peraktoday.com, Iqram berkata, selama dua tahun berturut-turut, beliau tidak dapat menyambut 1 Ramadhan bersama keluarganya yang tinggal di Bercham kerana belajar di UTM, Skudai.

"Tahun ini, saya berpeluang menyambut 1 Ramadhan bersama keluarga tercinta dan berazam ingin mengerjakan solat sunat Tarawih dengan lebih sempurna.

"Rakan serumah juga pulang ke Kelantan untuk meraikan ketibaan bulan mulia ini bersama keluarganya," kata Iqram yang ditemui di Terminal Bas Ekspress Medan Gopeng.

Sementara itu, Nur Syafawati berkata, kehadiran empat lagi adik beradiknya pasti meriuhkan suasana bersahur dan berbuka puasa, petang esok.

"Saya mengidamkan rendang dan pulut kuning untuk juadah berbuka puasa esok dan berharap saya dapat mengerjakan ibadah puasa dengan sempurna tahun ini," katanya yang menaiki bas dari Terminal Bas Sungai Nibong untuk pulang ke Ipoh.

Gadis manis ini menegaskan, beliau sering mengunjungi bazar Ramadhan Taman Perpaduan untuk membeli juadah berbuka puasa.

Tambahnya, sepanjang perjalanan ke Ipoh, hatinya begitu gembira dan teruja kerana sekali lagi dapat bersama-sama keluarga untuk menyambut ketibaan 1 Ramadhan.

Tidak ketinggalan, B Devan, turut merasai kemeriahan ketibaan 1 Ramadhan yang diraikan oleh umat Islam di negara ini.

"Tiket keretapi dari Kuala Lumpur ke Ipoh habis terjual kerana orang ramai terutamanya umat Islam mengambil kesempatan cuti hujung minggu untuk pulang ke kampung meraikan ketibaan 1 Ramadhan.

"Sudah pastinya, saat bersama keluarga tercinta amat bermakna walaupun kita terpaksa melalui tempoh perjalanan yang panjang dan memenatkan," katanya.

Tinjauan juga mendapati, tapak bazar Ramadhan Medan Gopeng sudah dipenuhi dengan lebih 100 khemah dan kanopi yang dipasang sejak beberapa hari lalu.

Bazar Ramadhan Medan Gopeng, antara bazar yang terkenal di bandar raya Ipoh dan sering menjadi tumpuan umat Islam untuk membeli juadah pilihan untuk berbuka puasa.

07 di bukit merah - Google Blog Search

07 di bukit merah - Google Blog Search


Allied Health Science <b>Bukit Merah</b> School | Best pharmacy - best life

Posted: 20 Jul 2012 09:31 AM PDT

July 20th, 2012    Posted by: admin

allied health science bukit merah school

22 Apr 2012 action of hytrin terazosin hytrin url allied health science bukit merah school

CONSIDERING A CAREER IN NURSING We OfferDiploma in NursingLAN KN 6533Duration 3 years course Intake Starting in May 2008 Entry Requirements Male Female

07 di padang rengas - Google Blog Search

07 di padang rengas - Google Blog Search


DPPK PDG <b>RENGAS</b>: SUKANEKA PASTI <b>DI PADANG</b> AWAM RPA <b>...</b>

Posted: 13 Apr 2012 09:32 PM PDT

Pasti Kawasan Padang Rengas akan menganjurkan Sukaneka PASTI peringkat kawasan di Padang Awam RPA Liman, Kati. Program yang dijangkakan akan bermula pada jam 8.30 pagi akan dimulakan dengan perbarisan kontinjen- kontinjen unit pasti. Majlis akan di rasmikan oleh Naib YDP Pas Kawasan, Dr. Azalan b. Radzi.

Di samping dapat menyaksikan acara- acara untuk murid- murid pasti, pihak penganjur juga telah merancang beberapa acara menarik untuk acara guru pasti, pemuda, kanak- kanak dan acara jemputan bagi tadika- tadika yang berhampiran.

Acara tradisi seperti pertandingan MOTOSIKAL LAMBAT (untuk pemuda tempatan), BASIKAL LAMBAT (untuk kanak- kanak tempatan) dijangka akan menjadi perhatian pengunjung.

Semua pihak khususnya penduduk tempatan dijemput hadir bagi memeriahkan majlis tersebut. Semoga Majlis dapat berjalan dengan lancar, Terima Kasih kepada pihak pengurusan Padang Awam Liman, Kati dan Majlis Perbandaran Kuala Kangsar yang telah memberikan kerjasama dan kebenaran kepada pihak PASTI kawasan untuk melaksanakan program berkenaan.

07 di tanjung malim - Google Blog Search

07 di tanjung malim - Google Blog Search


NOTHING IS IMPOSSIBLE: Suatu Hari <b>Di Tanjung Malim</b>, Perak

Posted: 16 Jul 2012 11:06 PM PDT

Setelah banyak makan buah langsat, maka jumpalah pak supir lokasi yang dituju. Sebelum sampai petir dan guruh di udara berdentum ditambah lagi dengan hujan lebat. Disebabkan pak supir lama tak pernah pergi ke lokasi yang dituju, buah langsatlah menjadi hidangan rasmi. 
Sampai ke lokasi pun makan buah langsat lagi. Sampai kekenyangan makan. Jam di tangan dah hampir jam 2 petang, barulah putera puteri sampai.
Carilah port yang menarik untuk badak-badak spesis darat berendam.


Misi menjelajah dunia akan ke destinasi yang lain pula.