Isnin, 20 Jun 2011

07 di taiping - Google Blog Search

07 di taiping - Google Blog Search


Dua adik beradik mati tergelek treler <b>di Taiping</b> - Komunitikini

Posted: 16 Jun 2011 09:40 PM PDT

Dua kanak-kanak adik beradik mati tergelek sebuah lori treler manakala datuk mereka cedera dalam kemalangan di Kuala Trong dekat Taiping semalam.

Ketua Polis Trafik Negeri, Supt Wan Abdullah Ishak berkata Norshafikah Abdul Rahim, 15, dan adiknya Mohd Azizi Abdul Rahim, 5, meninggal dunia di tempat kejadian dalam kemalangan pada 6.15 petang.

Nahas berlaku semasa Mahmud Din, 75, bersama Mohd Azizi, sedang dalam perjalanan balik ke rumah selepas mengambil Norshafikah dari sekolah, katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Katanya motosikal itu tergesel treler berkenaan yang datang dari arah yang sama semasa berada di sebuah persimpangan menyebabkan ketiga-tiga mereka tercampak dan kedua-dua beradik itu digelek oleh treler itu.

Mahmud dimasukkan ke Hospital Taiping dan keadaannya dilaporkan stabil. Pemandu treler berusia 40-an itu ditahan untuk siasatan sebelum dibebaskan dengan ikat jamin polis, kata Wan abdullah.

Dalam kejadian lain, penunggang motosikal, Sharinal Amin Khuzairi, 25, terbunuh selepas terbabas di Jalan Simpang Empat-Hutan Melintang pada 8 malam tadi.

- Bernama

Related article

KomunitiKini

The leading Malaysian website for news and information on community events, food, entertainment and community resources on education and development.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan