Ahad, 31 Julai 2011

07 di manjoi - Google Blog Search

07 di manjoi - Google Blog Search


Dd i n b u n g a: <b>MANJOI</b> DAN TANJONG RAMBUTAN BERUBAH WAJAH LAGI

Posted: 25 Jul 2011 10:37 PM PDT

PECAH TANAH PASAR BARU TANGJUNG RAMBUTAN, HULU KINTA
YB DS AHMAD HUSNI MELIHAT PELAN PEMBANGUNAN PASAR TG RAMBUTAN
CERIA, DS AHMAD HUSNI DIBERI TAKLIMAT OLEH PEGAWAI MAJLIS BANDARAYA IPOH
DS AHMAD HUSNI BERSAMA DATUK BANDAR DAN KETUA KAMPONG TG RAMBUTAN DI PAMERAN PELAN PASAR TG RAMBUTAN
DS AHMAD HUSNI MEMOTONG REBEN PERASMIAN, KELIHATAN YB DATO RUSNAH, ADUN HULU KINTA DAN DATUK BANDAR IPOH
DS AHMAD HUSNI MELAKUKAN PECAH TANAH PEMBINAAN PASAR BARU TG RAMBUTAN
SELEPAS KEJAYAAN PEMBINAAN SEBUAH KOLEJ PERUBATAN SAINS BERSEKUTU DIRASMIKAN OLEH YB DS AHMAD HUSNI PADA HUJUNG JUN 2011, KINI PEKAN TANGJUNG RAMBUTAN BERUBAH WAJAH LAGI DENGAN PEMBINAAN SEBUAH PASAR BARU BAGI MENGANTI PASAR LAMA YANG DILULUSKAN OLEH YB DS AHMAD HUSNI SELAKU MENTERI KEWANGAN II BERJUMLAH RM5.2 JUTA YANG JUGA MELIBATKAN BAGI MEMBINA DATARAN WATER FRONT SUNGAI KINTA BERHAMPIRAN PASAR TERSEBUT YANG AKAN MENCERIAKAN SUASANA PEKAN TG RAMBUTAN.
YB DS AHMAD HUSNI JUGA MENGUMUMKAN PASAR LAMA TG RAMBUTAN AKAN DIUBAH SUAI MENJADI SEBUAH MEDAN SELERA YANG MENELAN BELANJA SEBANYAK RM3 JUTA.
"SEMUA INI ADALAH UNTUK PENDUDUK TG RAMBUTAN, INI SEMUA ADALAH UNTUK MEMBELA DAN MENJANA EKONOMI PENIAGA - PENIAGA DI KAWASAN HULU KINTA, PELAJAR KOLEJ PERUBATAN SAINS BERSEKUTU DAN KAKITANGAN SERAMAI 3500 ORANG AKAN BERKAMPUNG DI TG RAMBUTAN, INI AKAN MEMBUKA ERA BARU KEPADA PENIAGA - PENIAGA DAN PEKAN TG RAMBUTAN AKAN BERUBAH WAJAH MENJADI SEBUAH BANDAR YANG DIKENALI OLEH SEMUA" - DS AHMAD HUSNI HANADZLAH, AHLI PARLIMEN TAMBUN
TAHNIAH PADA BN PARLIMEN TAMBUN DI BAWAH KEPIMPINAN YB DS AHMAD HUSNI HANADZLAH, MENTERI KEWANGAN II YANG JUGA AHLI PARLIMEN TAMBUN DAN KETUA UMNO BAHAGIAN TAMBUN YANG CUKUP DEDIKASI DALAM MEBANGUNKAN KAWASAN BELIAU DI PARLIMEN TAMBUN. TAHNIAH.
PERASMIAN PASAR BARU GUGUSAN MANJOI
DS HUSNI MELAWAT PASAR IKAN, BERSAMA KELIHATAN YB DATO NADZRI & DATUK BANDAR IPOH
DS HUSNI BERSAMA PEMIMPIN MASYARAKAT MEMOTONG REBEN PASAR IKAN
DS HUSNI MENANDATANGANI PLAK PERASMIAN PASAR GUGUSAN MANJOI
PENIAGA MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DIATAS SUMBANGAN BERSAMA MEMBANGUNKAN PASAR MANJOI DARI DS HUSNI
PERSATUAN SILAT MENYAMBUT KETIBAAN DS AHMAD HUSNI
GERAI KOLEKSI PAKAIAN YB DS AHMAD HUSNI YANG DIEDAR SECARA PERCUMA YANG DISERBU ORANG RAMAI
PERSEMBAHAN ULAR OLEH JPA PERAK
MANJOI BERUBAH WAJAH LAGI SELEPAS PADA MINGGU LEPAS MERASMIKAN PEMBINAAN GERBANG GUGUSAN MANJOI APABILA YB DS AHMAD HUSNI SECARA RASMINYA MEMBUKA PASAR BARU GUGUSAN MANJOI YANG SIAP DIBINA DENGAN PERUNTUKAN MENTERI KEWANGAN II BERJUMLAH RM600,000.
BANGUNAN PASAR BAGI BARANGAN BASAH DAN KERING YANG DIBINA BAGI MENAMBAHKAN LAGI BANGUNAN PASAR YANG SEDIA ADA YANG KINI MENAMPUNG SERAMAI 15 ORANG PENIAGA YANG SEDIA ADA KINI DITAMBAH KEPADA 24 ORANG PENIAGA MELAYU YANG AKAN BERNIAGA DI PASAR GUGUSAN MANJOI.
GUGUSAN MANJOI MEMPUNYAI POPULARITI SERAMAI 40,000 ORANG PENDUDUK MELAYU AKAN MENJANA EKONOMI PENIAGA PENIAGA DI PASAR TERSEBUT.
"KITA PENDUDUK MANJOI MEMPUNYAI EXTRA ORDINARY, SEBUAH PERKAMPUNGAN YANG LENGKAP DENGAN INFRA HASIL PERJUANGAN UMNO DAN SEMUA PEMIMPIN PEMIMPIN MASYARAKAT YANG MENYUMBANG KEPADA PEMBANGUNAN INI, TERDAPAT HINGGA 5 BUAH SEKOLAH DI GUGUSAN MANJOI, TERDAPAT SEBUAH PEJABAT TANAH DAN DAERAH IPOH DI GUGUSAN MANJOI, 6 BUAH MASJID DAN PULUHAN SURAU DAN SEKOLAH AGAMA RAKYAT, 16 DERETAN RUMAH KEDAI BARU DIBINA, SEBUAH MINI STADIUM, KITA ADA 4 BUAH PERPUSTAKAAN 1 MALAYSIA, KITA ADA 5 BUAH GELANGGANG RAKYAT DAN PEMBANGUNAN LAIN" - YB DS AHMAD HUSNI HANDZLAH, AHLI PARLIMEN TAMBUN.
TAHNAIH PADA YB DS AHMAD HUSNI HANADZLAH, KEJAYAAN DEMI KEJAYAAN YANG DICIPTA OLEH BN PARLIMEN TAMBUN, INI MEMBUKTIKAN BAHAWA BARISAN NASIONAL TERBUKTI PEMBELA RAKYAT. TAHNIAH BN TAMBUN!!!!!!
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan