Selasa, 20 September 2011

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search


Program pengedaran risalah dan Bendera Malaysia <b>di</b> pasar <b>...</b>

Posted: 31 Aug 2011 09:07 AM PDT

Pengkalan Hulu 29hb Ogos – Parti Keadilan Rakyat Pengkalan Hulu berjaya mengedar hampir 150 keping risalah risalah parti serta bendera Malaysia kepada penduduk sekitar Pasar Pengkalan Hulu.

Selepas mengedar risalah di Pasar Pengkalan Hulu Bekas Calon PKR Pengkalan Hulu, Lee Sing Long berkata, secara keseluruhanya beliau berpuas hati dengan sambutan orang ramai terhadap risalah diedarkan itu walaupun ada juga diantaranya enggan menerima risalah yang dihulurkan kepada mereka.

Katanya, beliau tidak berkecil hati dengan tindakan sebahagian kecil mereka yang enggan menerima risalah.

"Itu hak mereka kita tidak boleh paksa," katanya.

Menurutnya beliau amat memahami pemikiran mereka yang amat taksub kepada parti.

Mereka itu, tidak memahami erti demokrasi kerana bagi mereka hanya Umno sahajalah yang ada, Umno sahaja benar semua parti-parti lain adalah musuh belaka.

Antara risalah yang diedar termasuklah risalah isu-isu semasa dan sebagainya yang dibekalkan oleh Lee Sing Long.

Sementara itu, Mejar Abdullah yang turut bersama mengedar risalah di sekitar Pasar Pengakalan Hulu itu menyifatkan program tersebut sebagai berjaya menyampaikan mesej kepada masyarakat dan isu perlu diteruskan dengan pengedaran isu-isu terkini.

Bagi bekas Calon PKR Pengkalan Hulu, Lee Sing Long yang mengedar risalah dan memberi bendera Malaysia sekitar Pasar Pengkalan Hulu  melahirkan rasa gembira kerana berjaya mengedar tidak kurang daripada 150 risalah Keadilan.

"Kita hantar risalah dan bendera Malaysia terus  penduduk dan akan hantar lagi pada masa akan datang," ujarnya.

Bekas calon PKR Pengakalan Hulu Lee Sing Long sedang mengedar risalah di pasar pagi di Pengkalan Hulu

Mejar (B) Abdullah turut bersama didalam program pengedaran risalah di pasar Pengkalan Hulu


Pak Ali daripada PAS juga turut serta dalam program ini

Salam Aidilfitri dan Salam Merdeka bersama penduduk-penduduk <b>...</b>

Posted: 31 Aug 2011 10:28 AM PDT

Bersyukur kita sekali lagi rakyat Malaysia boleh menyambut Hari Raya Aidilfitri di dalam suasana yang aman dan penuh dengan keakraban serta dengan semangat kekeluargaan.

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri 2011 kali ini, Bekas calon PKR Pengkalan Hulu Lee Sing Long telah mengadakan kunjungan ke beberapa buah rumah di kawasan Gerik dan Pengkalan Hulu. Diantara rumah yang dikunjungi oleh Lee Sing Long adalah rumah Haji Supian Bekas Ketua Cabang PKR Gerik. Kemudian Lee Sing Long meneruskan kunjungan ke rumah Saudara Radzi di Kampung Plang Gerik yang kini berada di mekah menunaikan umrah.

Dari Kampung Plang Gerik, Lee Sing Long kemudian bertolak ke Bukit Buloh dan berkunjung ke rumah Bekas Ketua Kampung (PR) iaitu Pak Mat. Selepas itu Lee Sing Long berkunjung ke rumah Mej (B) Abdullah di Pengkalan Hulu. Diakhir kunjungan beliau sempat ke rumah saudara Mat Nor iaitu Timbalan Pengerusi Persatuan Pemandu-Pemandu Teksi Pengkalan Hulu serta ke rumah Bekas calon PKR Pengkalan Hulu 2004 Haji Junid.

Di dalam kunjungan Aidilfitri ini, jelas terpancar keramahan dan kemesraan Bekas Calon PKR Pengkalan Hulu Lee Sing Long dengan masyarakat dan rakyat di kawasan Pengkalan Hulu.

Lee Sing long ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua rakyat di Pengkalan Hulu. Semoga sambutan Hari Raya tahun ini membawa lebih banyak keberkatan dan kemuliaan kepada semua. Maaf dan Ampun juga dipohon dan semoga semangat kekeluargaan dan kesepakatan kekal dan subur sampai bila-bila masa jua.

Dibawah ini  beberapa gambar  kunjungan Lee Sing Long sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri 2011.

Kunjungan aidilfitri di rumah Mat Nor (Timbalan Pengerusi Persatuan Pemandu-Pemamdu  Teksi Pengkalan Hulu)
Kunjungan aidilfitri di rumah Mej (B) Abdullah Masnan (Mantan Timbalan Ketua Cabang Keadilan Gerik)
Kunjungan aidilfitri di rumah Pak Mat di Bukit Buloh (Mantan Ketua Kampung Pakatan Rakyat)Kunjungan aidilfitri di rumah Saudara Radzi daripada PASBersama keluarga Radzi kini sedang menunaikan umrah
Kunjungan aidilfitri bersama Lim ke rumah Haji Supian (Mantan Ketua Cabang Keadilan Gerik)
Kunjungan aidilfitri di rumah Haji Junid (Mantan Calon PKR 2004 Pengkalan Hulu)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan