Khamis, 9 Februari 2012

07 di taiping - Google Blog Search

07 di taiping - Google Blog Search


Our Wonderful Simple Life: Kenduri <b>di Taiping</b>

Posted: 16 Jan 2012 05:00 PM PST

Musings of a Mualaf: SEPETANG <b>DI TAIPING</b>

Posted: 21 Dec 2011 06:16 AM PST

Syukur alhamdulillah, anak-anak dah makin besar, sihat dan aktif. Menguruskan mereka berdua serentak bukan mudah; memerlukan kesabaran dan ilmu.

Umur Ikram dah 18 bulan, Ihsan 5 bulan dan Ummi mereka pula 491 bulan, huhu. (Abah mereka kata umurnya rahsia, sshhhh.. tak boleh habaq.)tak mau.. tak mau posing.. uhuk, uhuk

lariii.....panjat


Abah, tak mau gambil foto lagi.. Ikram dah letih, nak balik..

Yang lucunya, Ihsan yang disangkakan mungkin akan meragam pula yang diam dan 'control macho' sepanjang hari. 

"Dan ketahuilah bahawasanya harta kekayaan dan anak kamu adalah cubaan hidup dan sesungguhnya di sisi Allahlah pahala yang amat besar."[surah al-Anfal ayat 28]

PASPB: PANAS!!! Najib kena serbu <b>di Taiping</b>, muka Zambry merah <b>...</b>

Posted: 15 Jan 2012 07:59 PM PST

Lawatan Najib dan Zambry Kadir di sekitar Taiping bermula malam tadi berakhir dengan adegan tidak puas hati oleh saudara Simon Uthaya Kumar (berbaju kelabu cerah) kerana beliau mendakwa telah ditumbuk dan ditendang oleh pihak Majlis Perbandaran Taiping (MPT) semasa berurusan di pejabat MPT pada 12 Januari 2012.

Beliau mengambil kesempatan ini untuk meluahkan ketidak puasan hati terhadap pentadbiran MPT kepada Najib dan Zambry yang kononnya mendengar dan menyelami hati rakyat.

Sdr Simon Uthaya Kumar yang juga pesara tentera telah membuat satu laporan polis di sini pada hari kejadian beliau dikasari pihak MPT.

Bagaimanapun, Zambry terkedu kerana Simon mendakwa kakitangan kerajaan negeri yang telah memperlakukannya sedemikian membuatkan Najib turut buat-buat terkejut.

Kejadian ini disaksikan puluhan rakyat yang berdemonstrasi di hadapan bas yang membawa Najib dan rombongannya yang tiba dari Kerian, Perak, hari sebelumnya.

Zambry yang panik terus merah padam mukanya kerana tidak menyangka ada yang berjaya membuat demonstrasi sebaik Najib tiba!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan