Isnin, 16 Julai 2012

07 di parit buntar - Google Blog Search

07 di parit buntar - Google Blog Search


PASPB: <b>PARIT BUNTAR</b>!!! Ceramah PAS <b>di</b> Pekan Batu Lima terus <b>...</b>

Posted: 09 Jul 2012 01:19 AM PDT


PARIT BUNTAR, 9 Julai : Ceramah PAS dan Pakatan Rakyat mendapat sambutan hangat oleh orang ramai yang hadir pada 25 Jun lalu.
Setiausaha PAS Parit Buntar berkata, ribuan penduduk hadir memenuhi dataran Batu Lima untuk mendengar ceramah yang disampaikan oleh Ustaz Nasron Aswad.

" Ini adalah kali kedua ceramah yang diadakan di Batu lima ini mendapat sambutan yang hebat terutamanya dari golongan anak muda" katanya

Ustaz Nasron dalam ucapannya mengatakan bahawa anak-anak muda dinegara kita ini begitu banyak terlibat dengan masalah gejala sosial adalah kerana salah ibu bapa.

" Ibu bapa yang ada sekarang ini telah tersalah memilih UMNO/BN untuk memerintah negara, Akibatnya negara dan rakyat tidak dibawa kepada ketundukan kepada Allah.

" Dengan ini timbul berbagai masalah sosial yang semakin mengancam kehidupan masyarakat" tegas Ustaz Nasron 

Tambahnya, sekiranya pemerintah itu adil dan membawa kepada tunduk dan patuh kepada perintah Allah serta menjalankan segala hukum-hukumnya, nescaya keadaan masalah sosial dapat dihindari. 
" Apa yang berlaku sekarang ini adalah pemerintah tidak mahu kepada kebaikan.Tidak hairanlah dalam himpunan sejuta belia di Putrajaya iyu, mereka dengan tidak takut dan segan silu mengundang kemurkaan Allah dengan membawa masuk hiburan yang melampau seperti K-Pop dan sebagainya.
" Akhirnya remaja dan anak muda hilang pedoman setelah disogok dengan hiburan yang jelas dilarang oleh Allah" katanya

Turut berucap dalam ceramah itu ialah Ustaz Abu Bakar Hussin, Pesuruhjaya PAS Perak, YB Yunus Jamhari, ADUN Kuala Kurau, Tuan Haji Harun Hashim, YDP PAS Parit Buntar.

Diakhir ceramah itu, persembahan dari Pak Long yang didatang khas menyamapaikan lagu-lagu berunsur kerohanian kepada orang ramai. MKA


Tiada ulasan:

Catat Ulasan