Isnin, 1 Oktober 2012

07 di kamunting - Google Blog Search

07 di kamunting - Google Blog Search


Lebih 8000 kini membanjiri Ceramah PR <b>di Kamunting</b>. Sambutan <b>...</b>

Posted: 30 Sep 2012 08:05 AM PDT


Lebih 8000 kini membanjiri Ceramah PR di Kamunting. Sambutan hangat Rakyat amat mengharukan. Bersama kita Berubah! ~ dari tweet Nga Ko Ming

PANAS! Warga Iraq dedah penyeksaan <b>di Kamunting</b> | Pencacai <b>...</b>

Posted: 22 Jun 2012 02:50 AM PDT

Seorang warga Iraq yang ditahan bawah ISA di kem Kamunting hari ini mendedahkan penyeksaan yang didakwa dialaminya kepada peguam.

Sami Hammad yang ditangkap dan ditahan ejak Mac tahun lalu cuba membunuh diri lebih dua kali kerana tidak dapat menahan "penyeksaan" ala Guantanamo, kata jurucakap Lawyers for Liberty Fahdiah Nadwa Fikri.

Hammad ditangkap dan ditahan di ibu pejabat polis Bukit Aman selama 60 hari, di mana beliau mendakwa diseksa, sebelum dihantar ke pusat tahanan ISA di Kamunting, Perak.

Polis yang menyoal siasat lelaki tersebut pada satu masa didakwa membuatkan individu tersebut tidak tidur selama 72 jam, apabila gagal mendapatkan pengakuan bahawa lelaki tersebut cuba menyeludup pemohon suaka Iraq ke Australia.

Muhammad ditangkap atas dakwaan menyeludup manusia, beberapa hari selepas tiba di Kuala Lumpur untuk satu kunjungan "berkaitan perniagaan."

Tiada ulasan:

Catat Ulasan