Selasa, 4 Disember 2012

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


<b>KUALA SEPETANG</b> ECO TOURISM Mangrove Tour, Bird Watch <b>...</b>

Posted: 09 Nov 2012 05:11 AM PST

Tarikh 4 November 2012
Masa : 2.00 pm
Bilangan peserta: 46 orang

Berikut ialah tentatif baru dan sebut harga kumpulan anda
2:00 pm Makan nasi goreng udang @ Mee banjir udang Mak Teh / sirap
3.00 pm Taklimat keselamatan/pelayaran ke muara sungai / mangrove
4.00 pm Aktiviti nelayan. Setiap bot 3 pancing dan satu sauk kerang
(Pihak kami akan mengupah sampan nelayan ketam. Semua ketam milik anda)
5.00 pm Expedisi mencari dolphin / buat sandwish atas bot
6.00 pm Pelayaran pulang / persiapan diri / wet tissue pun memadai
7.00 pm Makan malam sendiri di restoran seafood atau Restoran Mee Udang
8.00 pm Slide show mengenai kelip-kelip / melihat kelip-kelip
10.00 pm BBQ Ayam, Ketam dan Kerang
7.00 am 5 Nov: Nasi lemak

Tarikh yang dipilih 17 Zulhijjah amat sesuai untuk memancing dan menangkul ketam.
Sesiapa yang ada pancing sendiri boleh bawa bersama
Sesiapa yang nak bawa balik ikan sila bawa cool box
Tentatif tak dirancang Durian Bukit Gantang 20 biji RM120 


Tadi beli 3 biji RM10 saja (9 Nov)
Khairul Salleh.

MNS Member


Ai Punya Cerita: Makan Mee Udang <b>di Kuala Sepetang</b>.

Posted: 10 Oct 2012 06:18 AM PDT

Assalamualaikum....

Jom makan kat Kuala Sepetang.
Daripada zoo ke Kuala Sepetang lebih kurang 15 - 16 km ja. Patutnya dalam setengah jam dah sampai, tapi disebabkan GPS tunjuk jalan yang 'paling dekat' maka ambil masa lebih kurang 45 min. Entri zoo  kat sini.

Dekat Kuala Sepetang tu paling femes kedai MakTeh dan kedai MakJah. Ada jugak kedai PakHashim tapi tgk tak ramai singgah kat situ.

So aku n family p kedai MakJah. Kat situ femes makanan yang berasaskan udang. Mintak sotong goreng tepung mmg nan ado.  Mee udang biasa RM7.00, kalau nak yang special RM11.00. Depa kata special tu saiz udang. Tapi aku tgk sama ja. Udang dia mmg rasa fresh.  
Tapi mintak maaf sebab aku suka lagi makan mee udang kat Juru, Penang (warung Paksu).  Sebab masa aku p tu kuah mee just rasa sos.  Dan bila mintak cili potong, dia kata habis.  Last sekali bawa mai sos. :-(.

Makyah mintak mee goreng, sampai nak balik mee goreng tak sampai. Entah la kat mana silapnya. Malam tu tak la ramai sangat orang. Mungkin kalut nak solat maghrib rasanya. So Makyah share mee udang dengan aku.

Aku order udang goreng tepung. 1st time aku dapat udang yang digoreng dengan kulit2nya sekali.  Walaupun kulit dia macam lembut tapi selalunya kalau makan udang, aku mesti buang kulit so dgn otometiknya aku buang sekali tepung tu. So udang goreng tepung aku dan jadi udang togel!

Makyah oder ABC dan cucur udang.  Cucur udang dia ok jugak.

Bila semua orang makan, dia pun nak makan.  Bila orang tak layan, budak kecik ni dah mula nak buat perangai.

Sebelum dia bukak speaker, tok dia dukung dulu.  Kalau dengan makcik tak jalan sebab kalau tengah dok gelak2 pun, dia boleh nangis kalau makcik dukung.  Pengasuh dia panggil Queen of Vocal. 

Tiada ulasan:

Catat Komen