Rabu, 17 Ogos 2011

07 di kamunting - Google Blog Search

07 di kamunting - Google Blog Search


FaizalAnuar ™: KECOH <b>DI KAMUNTING</b>

Posted: 10 Jun 2009 02:30 AM PDT

Daripada sumber (http://idhamlim.blogspot.com/2009/06/kecoh-di-kamunting.html)

SAYA BARU BALIK CUBA UNTUK MEMBUAT TINJAUAN DI KAMUNTING BILA MENDENGAR ADA BERLAKU KEKECOHAN DISANA. ATAS NASIHAT KELUARGA SAYA TIDAK BOLEH PERGI KE SITU. NAMUN, SAYA TELAH MENGHUBUNGI BEBERAPA ORANG KAWAN YG TINGGAL DI SANA UNTUK MENGETAHUI KEADAAN YG SEBENARNYA. MEREKA BERCERITA ADA SEKUMPULAN ORG INDIA CUBA UNTUK MENYAMUN ORG MELAYU DI KAMUNTING. TERUK ORG MELAYU TU DIKERJAKAN INDIA2 TERSEBUT HINGGA SEORANG MELAYUTU KOMA DAN TELAH MENINGGAL DUNIA.

BILA KWN2 YG MELAYUTU TAHU CERITA BERKENAAN MEREKAPUN SALING MENGHUBUNGI KWN2YG LAIN MENCARI ORG2 INDIA YG MEMBUAT ANGKARA TERSEBUT. SAYA DENGAR PEKIDAPUN DAH MASUK CAMPUR. DEPE DPT JUMPA 5 ORG INDIA YG BUAT ANGKARA TERSEBUT MAKA BERLAKULAH PERGADUHAN. ADA SEORANG INDIA PUTUS PERGELANGAN TANGAN. MANGSA2 KEJADIAN ADA DI HOSPITAL TAIPING LANI. PTG TADI POLIS TELAH MENGARAHKAN KILANG2 YG BERADA DIKAWASAN KAMUNTING TUTUP OPERASI AWAL YAKNI JAM 6 PETANG.

BERITA INI MEMANG MENGGEMPARKAN. KITA TIDAK MAHU BERLAKU 13 MEI LAGI. KWN SAYA BERITAHU, MLMNI INDIA AKAN BUAT HURU HARA DIKAWASAN TERSEBUT BAGI MEMBALAS DENDAM. UNTUK MAKLUMAN YB, KAWASAN SEKITAR KEDAI SELERA MALAM KAMUNTING, KE KORNER, PETRONAS, BUS EXPRESS KAMUNTING PENUH DGN ORG2 MELAYU DAN POLIS SEKARANG. SAYA MENYERU KEPADA RAKYAT MALAYSIA KHUSUSNYA DI KAWASAN TERSEBUT, JGN MAINKAN ISU PERKAUMAN. SAMA2 KITA JAGA KEHARMONIAN HIDUP DI MALAYSIA. YG BUAT HALNI ORG YG TAK TAHU UNDANG2. BERTINDAKLAH SECARA BIJAK........WALLAHUAKLAM


ANAK KOMANDO REJIMEN 1

Lagi petikan

aku skrg ada kt kamunting. dari cerita yang aku dengar, ada rombongan india dari sg sipur kena tahan odw ke kamunting, pastu rombongan melayu banjar dari Bagan serai kena tahan road block kat area2 semanggol. 3 orang dah mati- 2 melayu, 1 india. malam ni, memang ada perintah berkurung tak rasmi. takut2 ada pihak yang ingin membalas dendam. polis dari bagan serai dan kuala kangsar dah dipanggil untut turut sama mengawal keadaan yg menyedihkan terdapat beberapa mangsa yang terlibat, tidak tahu menahu akan kejadian ni. diorang lalu, tetiba tak pasal-pasal kena parang. mungkin apa yang aku dgr, tak sama dengan apa yg korn dengar. aku pun tak berani nak kuar rumah sebab polis jiran aku ni, pesan, nak selamat, jgn kuar umh malam ni

Aku harap jgn diperbesarkan benda jgn mainkan isu perkauman waktu skrang nie.Kita rapatkan sesama kaum..Jgn jdi mcm Kg Medan dan P Nenas hari tu..
Harapnya Polis dapat menyelesaikan pergaduhan begitu.Wakpe kita bergaduh dan ditertawakan oleh kaum lain..Malaysia ada undang2 beb..Nak gado pegi Thailand tu yg Umat Islamnya dibunuh dgn kejam sekali...Allah hu Akbar !!! Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan