Sabtu, 31 Mac 2012

07 di tapah - Google Blog Search

07 di tapah - Google Blog Search


Kemalangan Bas UiTM <b>di Tapah</b> | Blog Tokobakso

Posted: 16 Jan 2011 10:53 PM PST

Dengar berita nasional RTM di radio tadi.. bas accident di Tapah melibatkan pelajar Uitm… bas masuk dalam longkang..

same-same kita tunggu berita seterusnya… kerana maklumat masih tak lengkap lagi…

Enam Pelajar UiTM Cedera Ringan Bas Yang Dinaiki Terbabas
TAPAH: Enam daripada 35 pelajar perempuan Universiti Institusi Teknologi Malaysia di Rompak di London [Video]" href="http://www.tokobakso.com/malaysia/pelajar-malaysia-di-rompak-di-london-video.html">Mara (UiTM) Arau mengalami cedera ringan selepas bas yang mereka naiki terbabas dan tercampak ke dalam longkang di tepi lebuhraya Km334.1 Lebuhraya Utara-Selatan dekat sini pagi ini.

Ketua Polis Daerah Tapah Supritendan Roslan Bek Amad berkata pemandu bas itu bersama pembantunya turut mengalami cedera ringan dalam kejadian pada kira-kira pukul 4.15 pagi itu.

Beliau berkata semua mangsa yang cedera berusia dalam lingkungan 20-an diberi rawatan sebagai pesakit luar di Hospital Tapah dan mereka dibenarkan keluar tengah hari tadi.

"Ketika kejadian, semua pelajar itu dikatakan dalam perjalanan dari Kuala Lumpur menghala ke Arau, Perlis, selepas menghadiri program usahawan pintar di Dewan MCA, Jalan Ampang, anjuran koperasi Shamelin semalam," katanya di sini, Isnin.

Roslan berkata bas itu dikatakan gagal dikawal semasa tiba di tempat kejadian lalu terbabas sebelum tercampak ke dalam longkang di tepi lebuhraya berkenaan, dan semua pelajar itu menaiki bas gantian untuk pulang ke UiTM tengah hari tadi. – BERNAMA

Apa Yang Anda Cari

seram di uitm

Related posts:

  1. Lagi Kemalangan Bas di Gua Tempurung Perak

Tiada ulasan:

Catat Ulasan