Rabu, 11 Julai 2012

07 di bercham - Google Blog Search

07 di bercham - Google Blog Search


Jengka 19: mStar Online : Jenayah

Posted: 11 Jul 2012 07:23 AM PDT


Polis Kenal Pasti Individu Hantar "Imam Mahadi" Ke Bangunan JPM

Posted:

KUALA LUMPUR: Polis telah mengenal pasti individu yang bertanggungjawab menghantar seorang lelaki dan seorang wanita di luar perkarangan Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri (JPM), Putrajaya, Isnin lepas sebelum mereka mengamuk.

Ketua Polis Daerah Putrajaya, ACP Abdul Razak Abdul Majid berkata, individu tersebut dikesan melalui siasatan polis sejurus selepas kejadian itu.

Beliau bagaimanapun enggan mendedahkan identiti individu terbabit kerana dikhuatiri akan menjejaskan siasatan.

"Kita sekarang sedang mencari pemilik kenderaan yang menghantar pasangan itu. Kita juga turut menyiasat latar belakang lelaki dan wanita yang mengamuk itu," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, Rabu.

Pada hari berkenaan, Khalil Afandi Hamid, 47, yang mengaku dirinya "Imam Mahadi" dan pasangannya yang bersenjatakan dua bilah pedang samurai dan sebilah pisau pemotong daging mengamuk di perkarangan Kompleks B, JPM di Putrajaya.

Dalam kejadian 2.30 petang itu, Khalil Afandi mati ketika dalam perjalanan ke Hospital Putrajaya selepas terkena tembakan di tangan dan bahagian ari-ari manakala wanita berkenaan, bekas penuntut Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, terkena tembakan di paha kanan dan dirawat di hospital sama. - BERNAMA

Penganggur Terbabit 30 Kes Ragut Sejak Enam Bulan Lalu Ditangkap

Posted:

IPOH: Peragut yang terbabit dengan 30 kes sejak enam bulan lalu akhirnya diberkas.

Penganggur lelaki berusia 25 tahun itu melakukan 'tugas' terakhirnya pada pukul 3.45 petang pada Selasa apabila dia merampas beg tangan daripada seorang wanita di Kampung Simee.

Polis mula bertindak selepas menerima laporan. Mereka menyerbu rumah sewa lelaki terbabit di Bercham yang terletak sejauh 5km dan menangkapnya pada pukul 5 petang.

Pemangku Ketua Polis Daerah, Supt Ahmad Termizi Abdul Haq berkata lelaki itu disabitkan dengan kes-kes di Canning Garden, Ipoh Garden dan kawasan Sungai Senam.

Beliau berkata polis menemui 22 kad bank, 11 kad pengenalan, 10 lesen memandu, enam beg tangan, enam dompet, telefon bimbit, kad minyak, kad pelajar dan buku akaun bank milik mangsa.

Suspek positif dadah dan mempunyai rekod melakukan jenayah kekerasan terhadap seseorang penjawat awam.

Siasatan awal menunjukkan bahawa suspek melakukannya secara sendirian.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan