Rabu, 11 Julai 2012

07 di malim nawar - Google Blog Search

07 di malim nawar - Google Blog Search


SELEPAS SULTAN JOHOR TLDM PULA DIHINA SI NIZA LAMBEI

Posted: 26 Jun 2012 12:19 AM PDT


Nampaknya si Niza LAMBEI Meroyan nie mula Hina Angota Angkatan Tentera Laut di Lumut, dalam tweeter silambei nie nampaknya macam ayam berak kapor, Siap dia mengira dan darabkan berapa duit yang kononnya Ds Dr Zambry bagi sebagai upah untuk hadir ke Majlis TLDM sendiri, sekalipun kita cukup tahu dia nie meroyan kuat bila dapat tahu yang PROGRAM PEMIMPIN BERSAMA ANGGOTA TLDM yang diluar dugaan bila puluhan ribu yang hadir

Kita bukan tak tau dia nie tgh meroyan mencari tempat baru, cadangnya dikampar tengah mengintai- intai di Malim Nawar maupun Cenderian yang sekarang ni dimenangi oleh Dato Dr Mah Han soon yang sebelum ni di PRU 2004 bertanding di Jelapang. Nampaknya sokongan Di Cenderiang memang kuat, mana taknya Dr Mah menang tunggal kerusi Dun melaluli MCA mungkin buatkan si Meroyan ni makin kuat ngetornya.


Tengok jer di Tweeter Boneka DAP nie, tak sudah dengan derhaka dengan Sultan Perak Dan Sultan Johor, dah pulak dia caci Anggota TLDM di lumut. dia ingat semua orang macam dia sanggup jadi barua untuk dapat pangkat atau habuan jawatan sekali pun sekadar MB boneka yang KENA sentiasa angguk-angguk jer.

Dewasa nie nampaknya Si meroyan Lambei ni berak kapor merata-rata, bukan kita tak tau cara mudah dia nak Glamour dengan menghina Sultan sebab namanya di Pasir panjang makin meluat oleh Rakyat disini, dia ingat dengan cara begini dia nampak berani dan mendapat sokongan, tapi rakyat dah tau jenis macam nie memang tak boleh pakai tapi boleh di baruakan. Sebaliknya makin ramai yang benci dan akan menolak di PRU 13 Nanti.

Mungkin juga dengan cara begini dia cuba try tengok respon kot ada yang akan duduk dibontot dia, seramai mana yang akan berbuat begitu akan jadi penilaian kepadanya ataupun KPI / PH kepada sokongan terhadapnya, almaklumlahtengah mencaru tempat dimana yang boleh, kita pun tahu di sana mana lagi dia nak bertempat, Pantai Remis dan sitiawan tentunya dikuasai oleh sedara kembor Ngahngeh, kalau pun kita dengor desas desus yang Si Nga nie nak Ke Batu Gajah Parlimen atau diantara 3 Dun samada Tronoh, Menglembu maupun Jelapang masih lagi samar-samar, sebabnya tentunya Speaker Meroyan akan pertahankan Dun Ddia, Di jelapang pula tentunya DUN yang menjadi sejarah hitam bagi DAP bila YB Hee Juga dianggap menjadi punca kejatuhan Kera Jagaan Pembangkang yang hanya bertahan selama 11 bulan, lagi pun di jelapang dengan pertambahan pengundi terutama Kaum India juga dikuahtiri usaha PSM yang juga dahulunya ditandingi oleh calon Saras juga akan pertahankan haknya sekalipun untuk berkompromi dengan DAP, di Menglembu nampaknya ada jalan selamat untuk sesiapa sahaja bertanding tetapi tak kan DAP nak bagi free pada rakannya yang lain.

Kita juga sedar bagaimana TEORInya yg berjaya bila makin senyap makin berisi,seperti diSarawak DAP bertanding di semua DUN yang terletak di pusat atau di bandar (pekan kecil) dan menang semua kdi 16 dun yang dipertandingkan. memang mudahsebab rakyat kurang ada masalah sebab setiap bandar atau pekan kecil selalunya tidak tertinggal oleh pembangunan kerajaan Pusat, kecuali yang diluar kawasan bandar atau pekan tersebut, ini terbukti bila lawatan Dr Zambry ke DUN Tronoh Tiga bulan yang lalu bila ramai penyokong DAP terus berjumpa dengan Dr Zambry mengadu masalah mereka terutama soal tanah dan kebajikan bila aduan mereka di pandang sepi oleh DAP.


Usaha Niza Menghina TLDM juga dilihat menyebabkan keresahan Bakal Calon ynag juga nampaknya berpotensi di Pasir Panjang Laksamana (b) Imran Abd Hamid yang nampaknya boleh diketengahkan berikutan kemungkinan mendapat sokongan Anggota TLDM yang kini semakin marah bila dinilaikan oleh si meroyan nie dengan Maruah yang boleh di Beli kononnya dengan harga RM 50 jer.

Bagi Imran Abd Hamid nie pulak harapannya hanya ada di Pasir Panjang, Kekuatan yang dia ada adalah sokongan Tentera TLDM, mana mungkin dia diletakan di Pantai Remis ataupun Setiawan. Di Pangkor pulak tentunya bakal lunyai jika dia ditempatkan disana, bak kata orang perak Tumpor yop kalau ke Pangkor, Hijau lagi tak kan nak challange yg pemimpin bayak jasanya terhadap rakyat, tak kan nakserah nasib kat yang masih hijau nue, lagi pun Pangkor tak kan jadikan bersandarkan kepada nasib seperti di PRU 12 yang lalu bila protes rakyat dengan rasa tak kan kalah jika sekadar protes, kali ii rakyat Perak terutamanya dah serik dengan kesilapan menterjemahkan diatas kertas undi, kali ini tentunya rakyat serik dengan Negeri yang telah dinerakakan 11bulan oleh pembangkang.

Peluang Bagi Imran hanyalah di Pasir panjang kerana orang perak dah getek dengan Si Meroyan Nie, apatah lagi N52 Pasir Panjang nie pun sebelum ini kerusi yang dikhaskan kepada Calon Melayu sebelum nie di PRU 11 yang lalu, Krisis dalaman PKR juga advantage kepada Imran mengimpikan sebagai YB, aptah lagi bila Kedua-dua Jawatan Ketua dan Timbalan PKR cabang Lumut yang sebelum ini ditunjangi oleh Bangsa Melayu tumbang baru-baru nie kepada ketua cabang PKR Lumut yang BARU oleh Shanmugan dan Timbalannya Dr Shanmugam. Tentunya Orang Melayu punyai laluan mudah dan logiknya berdasarkan bangsa pengundi perlu diutamakan, apatah lagi bila dengan adanya pertambahan lebih 9 ribu pengundi Baru

Apapun Sekupang dan Rakan PCT yang lain tak pernah menilai harga Rakyat sebagaimana Mereka (TLDM) yang memang terasa hati bila si Niza lambei Meroyan nie menilai komer HARGA MARUAH komer cuma RM 50 rengget. Buat Bakal Calon yang mungkin macam IMRAN kenalah banyak bersabor, miker kena faham Si Meroyan tu mesti Angin satu Badan bila tau makin gelap harapannya nak sepenggal lagi Di Pasir Panjang... Jadi mungkin dia bengkak dan LANTAK LER KALAU NAK KALAH SEKALIPUN, DAH KOMER NAK AMBIK TEMPAT AKU, BAIK AKU ROSAKAN TERUS HATI RAKYAT PADA PAS DI PRU 13 NANTI, BIOR PADAN MUKA KOMER KALAU KALAH...

SABOR JER LER YOP, UDAH DEMA KATA DIA NIE CAI DAP KOMER TAK PERCAYA, HABIH SEMUA DIJUALNYA TAK KIRA AGAMA ATAU BANGSA DIA PEDULI APA SEBAB YANG BANYAK BERJASA PADA DIA TENTULER DAP, NAK HARAP PAS MANA NAK DAPAT! YANG ADA PUN SEKELUMIT JER PUN, TAK KAN PAS NAK BAGI DIA JADI MENTERI BESOR KECUALI DAP YANG PALING MAJORITI, BAK KATA ORANG PERAK... PEGI MAMPOS LER KOMER, TEMAN PEDULI APA MIKER NAK MENANG ATAU KALAH, DAP JER YG BANYAK BEJASA DENGAN TEMAN... KESIAN JUGAK TEMAN, KUYUP KOMER KENA KENCING LAGI...

CERITA PENUH SI MEROYAN NI HINA ANGGOTA TLDM DI BLOG KINTA MENJERIT (KLIK SINI)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan