Sabtu, 20 Oktober 2012

07 di parit buntar - Google Blog Search

07 di parit buntar - Google Blog Search


PASPB: <b>PARIT BUNTAR</b>!!! 1000 penuhi Dataran Purnama <b>...</b>

Posted: 20 Oct 2012 09:23 PM PDT

PARIT BUNTAR : Lebih 1000 orang telah memenuhi Dataran Purnama, Kg. Kedah untuk mendengar ceramah penerangan isu-isu semasa yang disampaikan oleh Pengerusi SAMM Badrul Hisham Sahrin ( Che gu Bard ) dan Penceramah Bebas popular Ust. Sahril Long. 
 
Ketua Penerangan PAS Parit Buntar Fakhrurrazi Haji Khalid berkata,  walaupun Che gu Bard sudah beberapa kali berceramah di kawasan Parit Buntar namun kehadiran orang ramai untuk mendengar ceramahnya tidak berubah. 
 
" Orang ramai juga amat meminati ceramah yang disampaikan Ust. Shahril Long yang memasukkan unsur jenaka dalam ceramahnya. 
 
" Penjelasan isu politik semasa yang disampaikan oleh Che gu Bard sangat terperinci dan berfakta " katanya 
 
Fakhrurrazi berkata, PAS Parit Buntar akan lebih kerap mengadakan siri ceramah penerangan di kawasan parlimen Parit Buntar bagi memberi kefahaman kepada penduduk di Parit Buntar tentang isu politik semasa. 
 
" Siri penerangan yang kita buat bukan sekadar ceramah perdana tapi meliputi pelbagai kaedah lain seperti pengedaran risalah penerangan, ceramah kelompok dan media online. 
 
" Setakat ini, penerangan yang dibuat mencapai sasaran namun perlu dipertingkatkan lagi" katanya. 
 
Tambahnya, sungguhpun PAS Parit Buntar aktif menjalankan siri penerangan tidak bermakna aktiviti membantu rakyat ditinggalkan seperti yang dimomokkan oleh Umno. 
 
" Program kebajikan dan kemasyarakatan terus berjalan malah semakin aktif, program tarbiyah juga terus berjalan seperti dirancang. 
 
" Kita bukan bercakap kosong dan sebab itulah Umno tidak boleh menuduh kita tanpa bukti kerana kita sentiasa menjawab hujah mereka dengan bukti dan fakta" katanya 
 

 Pengerusi SAMM Badrul Hisham Sahrin ( Che Gu Bard )

Penceramah Bebas Ust. Sharil Long

Tiada ulasan:

Catat Ulasan