Ahad, 17 Jun 2012

07 di sitiawan - Google Blog Search

07 di sitiawan - Google Blog Search


Rumah Terbuka Malaysia <b>di Sitiawan</b>

Posted: 21 Jan 2012 11:17 AM PST

Rumah Terbuka Malaysia di Sitiawan


RAIS Yatim ketika membuat tinjauan di Pekan Titi sempena Program Kunjungan Mesra Pekedai-Pekedai dan Masyarakat Tionghua di Jelebu, semalam. - BERNAMA


JELEBU 21 Jan. - Kira-kira 50,000 orang terdiri daripada pemimpin negara dan orang awam dijangka hadir untuk memeriahkan sambutan Rumah Terbuka Malaysia Tahun Baru Cina 2012 di Sitiawan, Perak, pada 28 hari ini.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, majlis sambutan yang dijangka paling hebat itu akan dirasmikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Perayaan sambutan rumah terbuka Tahun Baru Cina itu anjuran kementerian adalah yang paling hebat dan kami menduga mungkin hampir 40,000 ke 50,000 orang akan bersama-sama.

"Di situ semua pemimpin terutama dari parti MCA akan bersama-sama Perdana Menteri dan kami akan mempunyai satu kumpulan besar di mana kita akan meraih perasaan cintakan budaya masing-masing," katanya kepada pemberita selepas mengadakan tinjauan mesra di Pekan Titi, di sini hari ini.

Rais berkata, terdapat pelbagai pengisian menarik akan disediakan untuk pengunjung termasuk persembahan dari artis popular antarabangsa dan tempatan.

Beliau berkata, persembahan pada majlis sambutan itu nanti juga akan dicerminkan dengan inspirasi dalam gagasan 1Malaysia yang akan memberi gambaran perpaduan seluruh masyarakat di negara ini.

"Saya berharap rakyat Malaysia akan terasa bahawa kita satu untuk semua dan semua untuk satu," katanya.

Pada tinjauan mesra itu, Rais bersama isteri, Datin Masnah Rais berjumpa dan bermesra dengan penduduk pekan Titi, selain memberikan sumbangan berupa limau Mandarin dan angpau sempena sambutan perayaan Tahun Baru Cina Isnin ini. - BERNAMA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan