Sabtu, 4 Februari 2012

07 di bagan serai - Google Blog Search

07 di bagan serai - Google Blog Search


Menjejak kasih <b>di Bagan Serai</b> | Mawar Merah

Posted: 25 Jan 2012 06:59 PM PST

Semasa ke utara hujung minggu lepas, Kak Long sempat mengikuti encik suami dan keluarganya menjejak kasih saudara mara mereka yang lama terpisah.

Dengan beberapa panduan yang mereka ada, kami sempat mengunjungi beberapa keluarga yang telah lama tinggal di Bagan Serai. Mereka yang kaya dengan budi bahasa, menyambut kami dengan begitu mesra dan meriah.

Seronok sungguh anak-anak menikmati suasana kampung yang sukar diperoleh waktu pulang ke rumah datuk dan nenek mereka. Bukan main meriah gerombolan kanak-kanak bekejaran di halaman memetik rambutan dan buah kedondong di rumah tepi sawah.

Selain itu, mereka juga sibuk menyauk ikan puyu di parit berlumpur di situ. Kali ini, mereka dibiarkan sahaja lepas bebas untuk menikmati suasa kampung. Teringat zaman kanak-kanak semasa pulang ke kampung.

image

Seronoknya menjejak kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full content generated by Get Full RSS.

ADUNSELINSING: ADUAN PENIAGA <b>DI BAGAN SERAI</b>

Posted: 30 Jan 2012 07:36 PM PST

Bagan Serai; 31 januari 2012, peniaga di Jalan Besar Bagan Serai mengadu kepada Pejabat Pusat Khidmat ADUN Semanggol/Selinsing berkenaan jalan belakang bangunan kedai mereka yang menjadi laluan untuk mengangkut barang jualan harian menjadi sempit akibat dari pembinaan yang dilakukan oleh pemaju yang mendirikan sebuah bangunan di kawasan belakang kedai mereka, seorang peniaga kedai hardware mendakwa pembinaan longkang yang dibuat di tepi jalan tersebut menyebabkan laluan menjadi sempit dan lori mengangkut barang tidak dapat melalui jalan tersebut dan ini menyukarkan mereka berurusniaga. Mereka mengharapkan pihak berwajib memantau keadaan tersebut.
Laluan jalan menjadi sempit dan menyebabkan kenderaan besar seperti lori tidak boleh masuk melalui jalan tersebut.
Full content generated by Get Full RSS.

Perbuatan khianat membakar papan tanda <b>di Bagan Serai</b> » Perak <b>...</b>

Posted: 15 Jan 2012 06:50 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Perbuatan khianat membakar papan tanda di Bagan Serai. January 16, 2012 — Leave a Comment. Posted in State News · Cancel Reply. Leave a Reply. Name. Email. Website. You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> ...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan