Sabtu, 4 Februari 2012

07 di jelapang - Google Blog Search

07 di jelapang - Google Blog Search


Mayat lelaki berulat ditemui <b>di Jelapang</b> | N9 Kini - Portal Berita <b>...</b>

Posted: 25 May 2011 06:01 AM PDT

IPOH: 25 Mei – Polis menemui satu mayat lelaki dengan berpakaian lengkap dan sudah berulat di kawasan tangki air puncak Jelapang, Ipoh.

Maklumat petama diperoleh pada jam 3.50 petang apabila orang awam menemui mayat tersebut ketika hendak memotong rumput di kawasan tersebut.

Siasatan lanjut diteruskan dan keterangan lanjut akan dimaklumkan selepas bedah siasat.

- berita harian

Full content generated by Get Full RSS.

Marang Dikenal Pasti Kawasan <b>Jelapang</b> Padi Kedua <b>Di</b> Terengganu

Posted: 21 Dec 2011 06:44 AM PST

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said menuai padi menggunakan jentera di jelapang padi di Sri Cempaka, Kampung Jelapang, Setiu baru-baru ini.

Daerah Marang akan dijadikan kawasan jelapang padi kedua Terengganu kerana didapati mempunyai banyak kawasan yang sesuai untuk diusahakan dengan tanaman itu namun pada masa yang sama dibiarkan oleh pemiliknya.

Pengerusi Jawatankuasa Pertanian dan Industri Asas Tani negeri Asha'ari Idris yakin bekalan padi untuk menampung keperluan di Terengganu akan mencukupi sekiranya kesemua kawasan itu diusahakan.

"Saya pergi melawat daerah Marang baru-baru ini. Saya tengok masih ada tanah terbiar sedangkan kemudahan asas hampir semuanya ada," katanya tanpa menjelaskan keluasan tanah terbiar itu.

Asa'ari berkata Terengganu kini terpaksa mengimport hampir 40 peratus bekalan beras untuk menampung keperluan penduduk negeri ini.

Katanya kawasan pengeluaran padi yang paling luas setakat ini di Terengganu ialah di Jelapang, Setiu yang melibatkan kawasan lebih 100 hektar dan kos kemudahan asas hampir RM50 juta.

Beliau berkata mengikut perancangan, Terengganu memerlukan kawasan seluas 24,000 hektar pada tahun 2020 bagi tanaman padi untuk menampung keperluan dalam negeri.

"Yang menjadi kebimbangan kita sekarang ini tanah-tanah padi di negeri ini sudah banyak bertukar menjadi tanah perumahan kerana ditukar syarat," katanya.

Sehubungan itu, katanya kerajaan akan mengambil tindakan mewartakan tanah padi seperti hutan kekal supaya tanah padi itu berkekalan pada masa akan datang.

Full content generated by Get Full RSS.

Selamat Datang ke <b>Jelapang</b> Emas | <b>Jelapang</b> Emas

Posted: 23 Jan 2012 11:56 PM PST

Misi penubuhan Jelapang Emas adalah untuk menguruskan jualan serta khidmat nasihat di  negeri kawasan utara khasnya, Kami di Jelapang Emas menjual dan menyediakan skim boleh milik untuk para pelanggan terutama dalam pemilikan emas 999.9 24k. Selain dari menjual , kami juga menyediakan perkhidmatan "Buy Back" segala bentuk emas mengikut harga semasa.

Untuk jualan boleh milik, Kami di jelapang Emas mengetengah kan simpanan dalam sistem pajakan Islam  Ar Rahnu , di mana para pelanggan hanya perlu menyediakan 30%- 35% modal dan selebihnya dibiayai oleh sistem Ar Rahnu mengikut terma dan syarat yang di tetapkan.

Kami di Jelapang Emas tidak menerima segala bentuk deposit dalam urus niaga kami. Segala urusan di selesai kan di bank.

Sila Hubungi :

En. Sohaimi Hanafiah
017-5309993
Pyshical Gold Trader

Full content generated by Get Full RSS.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan