Isnin, 16 April 2012

di negeri perak - Google Blog Search

di negeri perak - Google Blog Search


Nizar: KAJIAN UM : PERSEPSI PENGUNDI <b>DI NEGERI PERAK</b>

Posted: 15 Jan 2012 04:38 PM PST


KAJIAN UM : PERSEPSI PENGUNDI DI NEGERI PERAK 2011

BACA, FAHAM DAN SEBARKAN, TERIMA KASIH

45% daripada rakyat Perak dah tak perca...ya kat BN. Kalau ini diterjemahkan kepada undi, BN akan bungkus. Ini yang tidak mampu diterima oleh BN Perak sebab kalau depa kalah, maka itu membuktikan bahawa rakyat Perak sudah meluat dengan BN, terutamanya apabila BN mendapat kuasa dengan cara tak demokratik.

Jangan ingat dengan RM100.00, RM500.00 yang dijanjikan oleh BN itu dapat menarik minat rakyat Perak untuk mengundi BN. Rakyat Perak dah tak peduli dengan gula-gula pilihan raya. Bagi..ambil. Tak bagi..no hal. /tinta mutiara

Pembukaan Rasmi Dewan Undangan <b>Negeri Perak</b> Penggal Kelima

Posted: 02 Apr 2012 08:56 PM PDT

Dalam Titah ucapan Pemangku Sultan Perak Tuanku Raja Muda sebentar tadi adalah mengenai "sebuah negara yang mempunyai hutang yang tinggi, perbelanjaan yang defisit, kadar inflasi yang tinggi akan membuat rakyat turun dijalanan membuat demontrasi. itu semua berlaku di negeri-negeri Arab termasuk Syria, Mesir, Libya, Tunisia dan banyak lagi".
Tetapi lanskap politik di Malaysia agak berlainan kerana semua itu tidak perlu hanya mendengar ceramah politik pembangkang, fitnah pembangkang dan kelentong pembangkang membuatkan penyokong pakatan haram turun dijalanan sehingga membaringkan diri mereka di atas jalan demi mempertahankan pemimpin yang terlibat dalam krisis moral.
Kita tidak boleh samakan Malaysia dengan Syria, Malaysia dengan Libya, Malaysia dengan Mesir kerana semua yang berlaku di sana tidak berlaku di Malaysia.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan