Rabu, 1 Februari 2012

07 di parit buntar - Google Blog Search

07 di parit buntar - Google Blog Search


PASPB: JANJI NAJIB <b>DI PARIT BUNTAR</b> !!! Hospital baru dan Projek <b>...</b>

Posted: 14 Jan 2012 10:19 PM PST

http://3.bp.blogspot.com/-fKUa_jkb4Pc/TtXTmV-BFiI/AAAAAAAAEss/ZjkP9CqipP0/s1600/DSC_0105.jpgUtusan melaporkan:
PARIT BUNTAR 14 Jan. - Datuk Seri Najib Tun Razak yang membuat lawatan dua hari ke Perak mengumumkan beberapa peruntukan yang kesemuanya berjumlah RM555.03 juta demi faedah rakyat berbilang kaum di negeri ini termasuk untuk pelaksanaan Rancangan Tebatan Banjir (RTB) daerah Kerian.

Sebanyak RM540 juta diluluskan bagi projek tebatan banjir yang memberi kelegaan kepada kira-kira 100,000 penduduk sekitar Utara Perak khususnya di daerah Kerian yang sering dihantui masalah banjir.

Perdana Menteri berkata, daripada jumlah tersebut, RM490 juta disalurkan khusus untuk projek tebatan banjir di Sungai Kerian dan Sungai Kurau manakala RM50 juta lagi bagi membina ban batu di hadapan laut sekali gus mencegah air masin mengalir ke kawasan sawah padi. -

Utusan.
Punya la lama orang Daerah Kerian tunggu berita baik ni, semenjak sebelum pilihanraya tahun 1999 lagi bila Parit Buntar kena banjir teruk yang jadi antara isu besar di Parit Buntar yang memenangkan Dr. Hasan Ali sebagai calon PAS untuk parlimen Parit Buntar..

Cerita kata diluluskan projek pun punya lama kena tunggu, lepas ni taktau berapa lama pulak kena tunggu baru projek ni nak mula. Malah jadi ka tak jadi pun belum tentu lagi, walaupun Zambry 'ee' Kadir bagitau kononnya tender fasa pertama dah keluar. Berapa banyak projek dah naik papan tanda pun tapi sampai tumbang papan tanda projek tak mula jugak.

Patutnya Najib atau Zambry cerita la sama projek mega tu ada berapa fasa dan bila dijangka siap sepenuhnya, baru la sedap sikit nak percaya pun. Tapinya, tak pasai la depa nak berani sebut, kalau sebut dah tentu la 'berita baik' tu terus bertukar jadi 'berita kurang baik'.

Utusan jugak melaporkan:


Pada majlis itu, Perdana Menteri turut mengumumkan keputusan kerajaan untuk membina sebuah hospital pakar mempunyai lebih 300 buah katil di daerah tersebut yang bakal dibina di tapak Hospital Parit Buntar di sini.

Sementara itu, pada Majlis Kenduri Rakyat 1Malaysia dekat Masjid Tinggi di Kampung Parit Haji Taib, Bagan Serai dekat sini petang ini, Najib meluluskan peruntukan lebih RM7 juta bagi menunaikan segala janji yang dibuat oleh pemimpin Barisan Nasional (BN) di kawasan itu pada 2008.

Peruntukan tersebut melibatkan RM4.5 juta bagi pembinaan dewan orang ramai, kompleks sukan mini (RM2.5 juta), maahad tahfiz (RM250,000) dan RM80,000 untuk penambahbaikan Galeri Banjar di situ. - Ibid.

Sama juga macam cerita hospital baru di Parit Buntar ni, pilihanraya sebelum-sebelum ni pun dah berjanji kata nak buat, tapi dah nak pilihanraya lagi tapi tetap tak naik-naik jugak hospital.

Takat sembang besar macam tu sapa pun boleh.

Bab berjanji sapa pun boleh tapi bab nak tunai sepuluh satu pun payah. Yang biasa jadinya tiap-tiap kali nak pilihanraya janji yang sama diulang, tapi yang herannya masih ramai jugak yang percaya.

Lagi satu yang menariknya, inilah antara keajaiban Malaysia, bila dah dekat nak pilihanraya tiba-tiba Malaysia jadi negara kaya, duit belambak-lambak, janji nak buat macam-macam projek mega. Di kawasan Kerian saja Najib janji projek pembangunan lebih setengah billion. Padahal realitinya kerajaan bukannya ada duit, hutang negara dah lebih separuh nilai KDNK.


Cenangau Daunkari
Full content generated by Get Full RSS.

Zambry Kadir menanti Najib ,untuk bertanding <b>di Parit Buntar</b>. ~ SISI <b>...</b>

Posted: 08 Jan 2012 05:26 AM PST

Full content generated by Get Full RSS.

luqmanmaat.com: Kisah 5 hari <b>di Parit Buntar</b>

Posted: 26 Jan 2012 01:51 AM PST

kisah di Parit Buntar lagi
ok..aku pulang lepas last sekali balik raya lepas..bulan 9 kan..
sekarang bulan 1 baru dapat balik semula
Parit Buntar bukan tempat aku 
ia cuma tempat kakak aku bekerja berkahwin dan mendapat anak
disebabkan cucu nya disini..maka mak ayah aku pon disini
dan aku pon disini..di Parit Buntar
so cuti sebelum bermulanya intern di  
aku pon menghabiskan masa di sini...
buat apa? of cos melayan anak buah aku sorang nie
hari first aku sampai dalam pukol 6 pagi
terus layan copa del rey 1st leg barca vs real..
result korang boleh tau da kan...
dlm kol 9 anak buah aku da bangun
agak takot takot muadz nie..dok kt mak die je..kehkeh
tapi dah sampai petang..ok dah..
siap jom jom ke kebun tokwan lagi...
ok..aku xpandai menulis..baik korang layan je gambar gambar ni
sekian..
next post pasti lebih menarik
sebab aku da start praktikel..
yeah!
Full content generated by Get Full RSS.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan