Ahad, 9 September 2012

07 di tanjung piandang - Google Blog Search

07 di tanjung piandang - Google Blog Search


memancing <b>di</b> Ban pecah, <b>Tanjung Piandang</b> - JOM JAHIT JOM <b>...</b>

Posted: 07 Jul 2012 04:58 PM PDT

Lama betul kaknab tak p memancing di Tanjung Piandang, Ban pecah, kelmarin Sabtu kaknab pun p dengan suami. Air tengah nak pasang memang elok masa untuk memancing.  Bertolak dari rumah 11.00 sampai 11.45 pagi. Malang sungguh kali ini memancing asyik buntal saja yang habiskan umpan udang. kaknab sekor pun tak dapat, suami dapat juga gelama 4 ekor.  Duduk pula di tengah panas lit lit kata orang utara. lebih kurang 2.30 pm kaknab pun balik lah. Tak larat nak tunggu hingga ikan galak makan umpan.
Ribuan Hadiri Ceramah DSAI <b>di Tanjung Piandang</b>

Posted: 18 May 2012 09:18 AM PDT

Parit Buntar, 18 Mei; Ribuan hadirin membanjiri Dataran Pentas Merdeka Rakyat di pekan Tanjung Piandang untuk mendengar ucapan DS Anwar Ibrahim pada malam ini. Sambutan yang hangat ini diberikan oleh pelbagai bangsa Melayu, Cina dan India telah meningkatkan semangat hadirin untuk membuat perubahan secara total dalam lanskap politik negara. Kehadiran orang ramai di sini tidak pernah seramai pada malam ini. Ini menunjukkan gelombang rakyat semakin jelas dan bertambah kuat untuk menjatuhkan BN dalam piliharaya yang akan datang.Nampaknya arus perubahan semakin jelas dan BN akan tumbang seandainya PRU 13 dijalankan secara bersih dan adil.

Rakyat sudah muak dengan BN  dan UMNO . Malahan UMNO dan BN  sudah tidak relevan lagi untuk diamanahkan mengurus dan mentadbir negara kerana pelbagai bentuk penyelewangan yang dilakukan oleh mereka. Kezaliman, rasuah, kroni dan sebagainya berlaku selama lebih 50 tahun mereka mentadbir negara. Kekayaan negara tidak diagihkan kepada rakyat sebaliknya hanya mereka yang berkepentingan sahaja yang membolotnya.

DSAI berada diatas pentas Merdeka Rakyat di Tanjung Piandang

Tiada ulasan:

Catat Ulasan