Rabu, 31 Ogos 2011

07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


yangbaik: Teluk Batik kawasan perkelahan terindah <b>di Seri Manjung</b>

Posted: 06 May 2011 09:51 AM PDT

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu,
Teluk batik merupakan kawasan perkelahan yang terindah di Seri Manjung.  Selain daripada pantainya yang bersih, lanskap persekitarannya juga menarik.  Teluk Batik menerima pengunjung yang ramai pada hujung minggu terutama pada musim cuti sekolah.  Terdapat beberapa buat chalet untuk menginap dan apartment untuk disewa ketika bercuti di Teluk Batik.  Lain-lain maklumat mengenai kemudahan-kemudahan yang ada boleh didapati dari laman web Majlis Perbandaran Manjung (MPM).
Gambar di atas kiri, adalah antara mercu tanda atau pintu gerbang yang menyambut pengunjung ke kawasan pantai di Teluk Batik terletak di belakang deretan gerai cenderamata.  Gambar sebelahnya adalah anak tangga yang menuju ke suatu tempat rahsia... yang pastinya ia bukanlah tangga seribu seperti yang terdapat di Bukit Bendera Pulau Pinang... Nak tahu? Berdekatan dengan tangga berkenaan ada sebuah pondok laluan, carilah ia di Teluk Batik.
Dah penat berjalan rehat sekejap di deretan kiosk 'kosong' yang ada.  Kesempatan ini diambil oleh anak-anak untuk lepak dan merayau di kawasan lapang sebelahnya.  Terdapat juga flora dan fauna yang indah-indah.
Jika ke Teluk Batik jangan lepaskan peluang untuk menikmati aiskrim kembar yang enak dan menyelerakan terutama kepada anak-anak.  Ibubapa?... sesekali menikmati keindahan zaman kanak-kanak apasalahnya.  Cubalah aiskrim yang hebat itu... (Alif kata aiskrim ini rasanya sungguh hebat!).  Selepas makan aiskrim jalan-jalan tepi pantai di laluan pejalan kaki dan sekiranya bernasib baik dapat melihat sekawan burung-burung kecil berterbangan mengeliling pondok di kawasan sekitar.
"Pasir putih tepi pantai, ombak lari berkejaran, engkau berlari aku mengejar, di antara deru rindu kita berduaaaa"
Masa orang tak ramai bolehlah berlari berdua... menarik kan?
Dah seharian berlari, selepas menikmati lazatnya rasa aiskrim yang hebat dan keindahan alam di Teluk Batik... tiba masa untuk pulang...Sebelum meninggalkan Teluk Batik pastikan anda tidak meninggalkan sampah sarap merata-rata, gunakan tong sampah yang disediakan.
Yang sebenarnya ada banyak gerai yang menjual cenderamata seperti 'langsir siput', kipas siput, baju T... dan bermacam-macam lagi.  Cuma tak sempat nak 'capture' di sini sebab jurugambar dok sibuk bershopping hingga terlupa nak 'pukul' gambar...
Teluk Batik.... here we come!

07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


My Life & Love: Merayau <b>Di Ipoh</b> Parade

Posted: 28 Aug 2011 05:27 AM PDT

Saya tak pernah tinggal kat Perak. Tak pernah belajar kat Perak. Takde sedara mara kat PErak.
Tapi saya kahwin dengan orang Perak. yeay!!!
Sebab tu lah cuti lama sempena raya ni excited giller bila Enchek Husband ajak pergi Ipoh. Jalan-jalan. First time u olls jalan-jalan kat town Ipoh. Awww.

* excited melompat-lompat.

Kampung Enchek Husband kat Bota. Nak ke Ipoh 45 mins jugakla. Takdela lama sangat. Lainlah diorang ni. Dalam kereta dah penat. Maklumlah puasa. Isk Isk.


Oh baru tau ada pekan nama MEnglembu. Rupanya kacang yang glamer orang selalu makan waktu boring tu di buat di sinilah. BEsar jugak kilangnya. Indian Street pun ada kat sini. Macam kat Penang pulak ye.
First time bebeh sampai sini. Ipoh Parade. Ok whatttttttt.

Cantik menarik tertarik ko memang da boom. YEay!!! Style-Lah.

Ada Parkson, ada FOS, ada Reject Shop ada ape lagi ye? Macam-macamlah ada!

Ada lagi satu yang best. Yeay!!

Tengah cuci poket mata  adik Zara meragam macam orang kena dera, lapar la tu. Nasib baik ada ni

Baby  room yang cantik. Ada tempat changing diaper & bilik penyusuan yang cantik wooo. So dapatlah menyusu adik Zara di sini.


Sesak ramai orang tengah shopping raya tapi tak boleh celen la kat KL. KAt Sogo. Kat Jalan TAR. Kuss semangat. Fuh.
Baby Zara pun nak jalan-jalan jugak.
Satu benda lagi je yang saya aim dari dulu tapi tak dapat lagi kat Perak ni. Mee udang kat Kuala Sepetang. Teringin weh !! Hiks!

Jom join HeartBeat. Memang berbaloi-baloi. TQ Bebanyak Sebab Sudi Click Kat Gambar Di Bawah Ini. Yeay!

07 di kerian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kerian - Google Blog Search


Ramadhan - SK Kubang <b>Kerian</b> 2

Posted: 15 Aug 2011 07:18 PM PDT

Sk.Kubang Kerian 2 Menggunguli Ihya' Ramadhan

 Sekolah Kebangsaan Kubang Kerian 2- Sepanjang bulan Ramadhan al-Mubarak ini,seawal 1 Ogos 2011 Unit Agama Islam dan JQAF Skkk2 telah menghidupkan Ramadhan al -Mubarak dengan pengisian-pengisian yang sangat berguna buat mendidik rohani para pelajar di sini.Program ini dimulakan dengan ceramah " Meneghidupkan Ramadhan " pada 01 Ogos 2011 oleh Dr.Shaarani dari Institut Pendidikan Guru Malaysia ( IPGM ) Kampus Kota Bharu.Diteruskan pada hari-hari dan minggu-minggu berikutnya dengan tadarrus al quran pada waktu rehat tahap 1 dan rehat tahap 2.Semua murid akan bertadarrus bersama dengan ustaz-ustaz dan ustazah-ustazah yang telah ditetapkan mengikut giliran.
       Menurut penyelaras JQAF,Ustaz Mohd Zaki B.Yaakob,sasaran tadarrus  ini adalah sehingga tamat juzuk amma bagi semua murid sepanjang ramadhan ini.Selain daripada ceramah dan tadarrus,satu "Tabung Ramadhan" telah dilancarkan di mana murid-murid dan guru-guru digalakkan bersedekah sepanjang bulan ini,memandangkan pahala yang diperolihi sepanjang Ramadhan ini adalah berganda.
       "Dengan adanya program sebegini,moga-moga dapat meningkatkan lagi pencapaian penguasan al quran daripada segi fusahah dan tajwidnya,sekaligus dapat mendidik rohani para pelajar Skkk1 ke arah yang lebih jernih".Demikian ujar Pn.Halimah Bt.Abdullah Kkutty selaku Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Skkk2.
                                             "Sekolahku....Satu Harapan ......Satu Kejayaan"

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


Dinner at fisherman village <b>Kuala Sepetang</b>. Dinner by the riverside <b>...</b>

Posted: 31 Aug 2011 04:30 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Dinner at fisherman village Kuala Sepetang. Dinner by the riverside! xes 7:30 pm on August 31, 2011 | 0 | 4 views Permalink | Reply. Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone ...

07 di tambun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tambun - Google Blog Search


RUMAH DIJUAL: Dijual Rumah Murah Full Renov <b>di Tambun</b> <b>...</b>

Posted: 12 Aug 2011 03:50 AM PDT

RUMAH DIJUAL

RUMAH DIJUAL | KT: 5 | KM: 5 | LT: 1000 | LB: 350 | Rp. 1.200

Jl.siti no.48 RT.03/08 Mustika Jaya - Bekasi, 5 menit dari tol Grand wisata Bekasi

TAMAN DEPAN YANG ASRI, KEBUN BELAKANG YANG INDAH, HANYA 5 MENIT DARI TOL GRAND WISATA. HUB. FB. rumahasri_bekasi@yahoo.com - 08881762795

RUMAH DIJUAL

RUMAH DIJUAL | KT: 3 | KM: 1 | LT: 10 X 15 | LB: 99 | Rp. 300.000.000

komplek Al jatibening, jl komodo Bekasi

RUMAH DIJUAL

RUMAH DIJUAL | KT: 2 | KM: 1 | LT: 127 | LB: 70 | Rp. 350.000.000

Rumah dijual di Prima Harapan Regency bekasi utara blok K4 no. 8 Bekasi

Rumah dijual di Prima Harapan Regency bekasi utara blok K4 no. 8. SHM, IMB, pam, Jetpump, AC, telpon, 2 KT, 1KM. Tempat aman nyaman dan dijamin bebas banjir. Posisi...

RUMAH DIJUAL

RUMAH DIJUAL | KT: 3 | KM: 2 | LT: 252 | LB: 150 | Rp. 700jt nego

rumah antik gaya batavia,full renovasi,bebas banjir,depan taman,lahan di pojok ,rangka atap+kusen kayu jati,tinggi plafon dari lantai 4m,tinggi...

dekat ke tol JORR,dekat pasar dan pusat perbelanjaan (giant,naga),mudah sarana transportasi(angkot 24 jam),dekat dg fasilitas klinik kesehatan 24 jam dan dekat dg...

RUMAH DIJUAL

RUMAH DIJUAL | KT: 2 | KM: 1 | LT: 60 | LB: 110 | Rp. 360.000.000

Jalan Pejuang Pratama Blok T No. 21 Bekasi. Bekasi

Dijual Rumah di Jalan Pejuang Pratama Blok T No 21 Bekasi, Daerah Nyaman Asri, Full Keramik Permanen Dari Depan sampai Belakang, Bebas Banjir, Sudah Di Renovasi ,...

RumahDijual.com

Rumah dijual di Bekasi

Pasang iklan rumah GRATIS

07 di padang rengas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di padang rengas - Google Blog Search


19106 <b>di Padang Rengas</b>. - Malayan Railways (Keretapi Tanah Melayu <b>...</b>

Posted: 25 Aug 2011 04:51 AM PDT


19106 di Padang Rengas. new


19106 di Padang Rengas.
Description: Diimbas daripada Laporan Tahunan KTM 1988. Kelihatan sebuah troli dan Jajaran BBC Perak-Hanjoong Simen {BBC 310xx} yang dibina pada tahun 1986 di kawasan stesen. Memang syiok melihat keadaan BBC Perak-Hanjoong Simen kelabu yang berkilau dan berkilat.
Keywords: BBC_31323, Anak_KTMB, Anak_Keretapi, Iskandariah.
Date: 25.08.2011 19:51
Hits: 52
Downloads: 0
Rating: 0.00 (0 Vote(s))
File size: 78.5 KB
Added by: ZaimWM


Author: Comment:
There are no comments for this image

07 di sungkai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungkai - Google Blog Search


<b>Sungkai</b> bersama anak yatim <b>di</b> Kalabakan - Tawau Bloggers Unity

Posted: 04 Aug 2011 10:01 AM PDT

Aktiviti — By on August 5, 2011 at 1:01 am

PUASA keempat Ramadhan 1432H, seawal jam 3.30 petang rombongan kami tiba di Kampung Kalabakan untuk bersama-sama penduduk kampung untuk bergotong-royong menyiapkan juadah sungkai di perkarangan Masjid Al-Muqarrabah Kampung Kalabakan. Satu pengalaman yang menarik kerana semangat bergotong-royong seumpama ini sudah jarang dibuat samada di kampung apatah lagi di bandar.

Majlis berbuka puasa di Kg Kalabakan bersama Adun Tg Batu, Datuk Hamisa Samat itu untuk meraikan anak yatim dari sekitar kampung. Majlisnya sederhana tetapi kerjasama warga Kalabakan yang bergotong-royong di perkarangan masjid untuk menyiapkan juadah sungkai tidak akan dilupakan.

.

.

Potong bawang, perah santan kelapa, melapah daging ayam untuk menyiapkan bubur ayam, nasi kuning, bubur kacang… keseronokkannya buat semuanya lupa lapar dan dahaga berpuasa. Datuk Hamisa bersama skuad wanita UMNO Kalabakan, Pengawai Penyiaran Tawau FM, Ares Arapah, DJ Ramlah dan KRU Tawau FM tidak segan-silu mahupun kekok untuk membantu menyiapkan juadah sungkai.

.

Anak yatim yang sudah kehilangan ibu atau bapa mereka dari sekitar kampung Kalabakan begitu gembira menerima sumbangan serta dapat lagi berbuka puasa bersama wakil rakyat. Bila didekati, adik Hurul Ain Binti Salaman, 9 tahun memberitahu dia bersyukur dan gembira kerana dapat berbuka puasa bersama petang itu.

"Selalunya hanya dapat berbuka ala kadar, mak pun jarang dapat berbuka bersama kerana akan berjualan sehingga malam," katanya yang kehilangan bapa sejak masih bayi lagi.

Bila ditanya, mahu buat apa dengan duit saguhati, adik Hurul Ain berkata;

"Saya mahu beli baju hari raya, beli peralatan sekolah," katanya.

Popularity: 1% [?]

Tags: , , , , ,

07 di kuala kurau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kurau - Google Blog Search


Day 47: Sunset #project365 | Mahsyar Said

Posted: 23 Aug 2011 09:35 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Day 47: Sunset #project365. Join the disscution. 24 August 2011. Back to my hometown, Kuala Kurau. I went 10 minutes around my house and took photo of sunset. Tweet. Back to Top.

07 di manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjung - Google Blog Search


The Official Farhan: BerShabu-shabu <b>di Manjung</b>

Posted: 17 Aug 2011 08:17 AM PDT

Hari ni merupakan Shore Leave yg terakhir utk kitorg kat KDSI 1. Buat pertama kali kitorg dpt shore leave hari rabu, selalu Sabtu n ahad je. Tapi sebab nuzul Quran, keluar lah kami dari Kolej.
Plan kali ni mmg grand sket, berbuka puasa kat Shabu-shabu.

Pada mulanya, aku dgn Azhar dah pun sebey tempat ni, buat booking table. Tapi pekerja situ dah maklum Table semua dh full. Then, 2nd sebey oleh Adib kali ni terus kepada manager, die boleh setup 1 lagi meja utk kitorg even 10 org 1 meja. Tgoklah nanti mcmne crowd nyer meja dgn makanan. aha


Tiada dlm gambar ialah John, juru gambar.

Selasa, 30 Ogos 2011

07 di bagan datoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan datoh - Google Blog Search


Dewan Pemuda PAS <b>Bagan Datoh</b>: BERHATI - HATI <b>DI</b> JALAN <b>...</b>

Posted: 25 Aug 2011 05:16 PM PDT

BAGAN DATOH : Dewan Pemuda Pas Bagan Datoh ( DPPK ) ingat mengingatkan dan berpesan kepada seluruh perantau yang berada di luar kawasan Bagan Datoh agar berhati - hati di jalan raya ketika kembali ke kampung masing - masing sempena sambutan Hari Raya Idulfitri yang akan menjelang tidak lama lagi.
Mengikut laporan kemalangan dan kematian akan meningkat pada setiap tahun sempena perayaan ini. Pengguna jalan raya diingatkan agar menjadi pemandu yang berkhemah dan tidak mengabaikan keselamatan ketika berada di jalan raya.
Pihak Dewan Pemuda Pas kawasan juga ingin mengingatkan kepada semua warga perantau Bagan Datoh agar tidak melupakan tanggungjawab sebagai muslim untuk menunaikan kewajipan zakat fitrah pada tahun ini.
DPPK mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa dan selamat hari raya idul fitri kepada seluruh perantau Bagan Datoh yang akan kembali berhari raya di kampung masing - masing.
Berhati - hati di jalan raya dan ingatlah orang yang tersayang.

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


<b>di bercham</b>

Posted: 13 Mar 2011 01:49 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]kat bercham jmpe la kwn2 abg ,, tibetibe kami ternampak seekor arnab putih ,, tapi ,, bermata hitam ? peliknye ! biasanya arnab putih mate merah ! dulu pernah pgang arnab ,, tapi ,, digigit pula jari ni ,, trauma nk pgang da ,, tp , ...

07 di menglembu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di menglembu - Google Blog Search


My Life & Love: Merayau <b>Di</b> Ipoh Parade

Posted: 28 Aug 2011 05:27 AM PDT

Saya tak pernah tinggal kat Perak. Tak pernah belajar kat Perak. Takde sedara mara kat PErak.
Tapi saya kahwin dengan orang Perak. yeay!!!
Sebab tu lah cuti lama sempena raya ni excited giller bila Enchek Husband ajak pergi Ipoh. Jalan-jalan. First time u olls jalan-jalan kat town Ipoh. Awww.

* excited melompat-lompat.

Kampung Enchek Husband kat Bota. Nak ke Ipoh 45 mins jugakla. Takdela lama sangat. Lainlah diorang ni. Dalam kereta dah penat. Maklumlah puasa. Isk Isk.


Oh baru tau ada pekan nama MEnglembu. Rupanya kacang yang glamer orang selalu makan waktu boring tu di buat di sinilah. BEsar jugak kilangnya. Indian Street pun ada kat sini. Macam kat Penang pulak ye.
First time bebeh sampai sini. Ipoh Parade. Ok whatttttttt.

Cantik menarik tertarik ko memang da boom. YEay!!! Style-Lah.

Ada Parkson, ada FOS, ada Reject Shop ada ape lagi ye? Macam-macamlah ada!

Ada lagi satu yang best. Yeay!!

Tengah cuci poket mata  adik Zara meragam macam orang kena dera, lapar la tu. Nasib baik ada ni

Baby  room yang cantik. Ada tempat changing diaper & bilik penyusuan yang cantik wooo. So dapatlah menyusu adik Zara di sini.


Sesak ramai orang tengah shopping raya tapi tak boleh celen la kat KL. KAt Sogo. Kat Jalan TAR. Kuss semangat. Fuh.
Baby Zara pun nak jalan-jalan jugak.
Satu benda lagi je yang saya aim dari dulu tapi tak dapat lagi kat Perak ni. Mee udang kat Kuala Sepetang. Teringin weh !! Hiks!

Jom join HeartBeat. Memang berbaloi-baloi. TQ Bebanyak Sebab Sudi Click Kat Gambar Di Bawah Ini. Yeay!

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


<b>Taiping</b> is Yin Yi Wang, the bald king of Polo for the well-being <b>...</b>

Posted: 29 Aug 2011 07:34 AM PDT

Louis Vuitton OnlineTaiping is Yin Yi Wang, the bald king of Polo for the well-being, and to give Indian Patent.Since that loss in this elegant as Khan, but similar, "Khan main desert", why the closure of its minister Mahathir as the king? And both of the Ya-yuan loss in origin, since the successor to Naizunaixiong itself, confined to desert their blog then nothing? Ya lost in the heart of this very clear how much the sincerity of Zhu Di. Zhu Di, he will never accept his designated range. Moreover, Ying Li Ya lost in the mainly Tatar leader, Wala with irreconcilable, Zhu Di seal Wala leader is king, only the Tatar leader will bring resentment. Sure enough, the Ya Zhu Di lost in the other refused the request of Paradise Xinwei of June, 100 Northumberland, etc. Li bite and Tatars brought Decadence from Mobei Guo Ji killed message.
Louis Vuitton Online OutletThe time, the loss of Lie Lu Ya Wala station is defeated by, living in the group of people Qu River, "want to drive the bulk of the lost soldier, Yan Xi Wu Liangha Zhu Wei, then hit the border." Zhu Di can not tolerate such an insult, anger, saying: "Zhenyi be of sincerity, but also their subordinates emissary, is run envoys to kill, want to plunder Stanford, Stanford chi dare the case or not? Niming whoever addition of F ear!" He was determined to use force to eradicate Niming of Kou.
Cheap Louis Vuitton HandbagsZhu Di to Mongolia from the occurrence of a major policy change from the "not go chasing" to "Niming kill." Since then, he F in addition to "Ni Ming," the bandits run out of energy, until die the way back north levy Mongolia. On the surface, Zhu Di was repeated patient, the sum is not taught anger and decided to use force, in fact, Zhu Di policy changes in Mongolia have deeper underlying causes.
Louis Vuitton HandbagsFirst, the domestic situation has been far from the Ming Dynasty Zhu Di ascended the throne than the political opposition has largely subsided, the social order is stable, while Annan's war from the beginning to the Yongle Yongle four years come to an end, the Ming court in the county set Annan , Ni Ming Lai quarter usurp kill plow, Li Cang and other prisoners have been offered the capital. Zhu Di has the power to free our sights north. Zhu Di to say "Ni Ming Jian whoever addition of the" seven words in the Paradise in June, and in March this year, Zhu Di has moved from Nanjing to Beijing. Is it just to Zhu Di, the northbound land Xunxing his Longfei it? He use of forces in the north has long been considered into it, and the clear, Mr. Wada said: "During this period, from April, so send ambassador to Mongolia, Guo Ji, etc., if not lucky enough to go after Chao ask if effective, is intended merely to get an excuse to send troops. "

source from:http://zsjuan.hostdatsite.com/

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search


Kenangan Terindah <b>di Pengkalan Hulu</b>, Perak | CeLoTeH M.J

Posted: 11 Jun 2011 06:23 PM PDT

Baru-baru ni MJ, en suami bersama my MIL dan SIL jalan-jalan ke Pengkalan Hulu merangkap 'bekas' tempat kerja en suami sebelum dia ditukarkan ke Penang.. :) Banyak kenangan tercipta di sana yang menggamit kerinduan kami dalam mengembalikan nostalgia lalu dengan kembali berjalan-jalan di sana..:)
Sori ayat terskema dan berpuitis plak..hahahaa, jangan ada yang termuntah ye.. :)
Muka takut kena kejar dek kambing... 
Rupa-rupanya bukan dok ligan cheq, tapi nak dapatkan makanan dari tuannya..hehee :D
Lagipun dah lama kami tak pergi Pengkalan Hulu lepas en suami bertukar angin nie, at least dapat gak en suami jumpa dengan kengkawan opis lamanya, diorang dah rindu sangat nak berjumpa ha.. Bila tipon en suami je mesti tanya bila nak mai, leh diorang bawak masok Siam...heheee
Banyak tau kambing-kambing peliharaan bekas teman sekerja en suami ni..
Sapa2 yang nak buat Aqiqah ke leh la roger ye.. :)
Dan nie pulak ikan keli yang juga dipelihara oleh tuan yang sama.. Berpuluh ribu ekor ikan keli dalam kolam nie tau (En suami ada jugak masuk syer dalam nie..)

 

Abis melawat hasil ternakan dan belaan, heheee kitorang singgah di Masjid yang baru dibina (bersebelahan Quartes lama en suami) en suami tak sempat nak merasmikan masjid nie sebab kena pindah.. :)
Cantik tau Masjid nie, so lepas solat kami bergambar dulu sebagai kenangan :>)



Penat berjalan-jalan, kitorang singgah makan di restoran terapung yang sangatlah lama dan rindu MJ nak makan kat situ :)
Bila masing-masing perut dah kenyang, kami bergerak pulang... Perjalanan yang amat meletihkan tapi apapun kami seronok.. :>)
Penang - Gerik - Pengkalan Hulu - Sg Petani - Penang

Isnin, 29 Ogos 2011

07 di hutan melintang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di hutan melintang - Google Blog Search


RESTORAN BASHA: <b>HUTAN MELINTANG</b>

Posted: 14 Jun 2011 02:34 AM PDT

Hutan Melintang terletak berdekatan laut Selat Melaka di pantai barat negeri Perak.Terdapat jeti dan perkampungan nelayan menganjur hingga ke Bagan Datoh(muara Sungai Perak.Terkenal kerana merupakan antara tempat pendaratan ikan terbesar di Semenanjung Malaysia.Hutan Melintang juga berhampiran dengan Sabak Bernam,Selangor di selatannya,Bagan Datoh diutaranya dan Teluk Intan di timurnya.
Terdapat banyak ladang kelapa sawit seperti Ladang Jenderata,Sime Darby dan juga terdapat kilang memperoses minyak dan sabun(kilang Unitata).

*DISINILAH KITA DAPAT MENJAMU SELERA MASAKAN KAMPUNG(SIANG)DAN MASAKAN PANAS DIWAKTU MALAMNYA

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


NUKILAN GADIS KAMPUNG: Kenangan <b>di Pangkor</b> Island

Posted: 07 Jul 2011 11:53 AM PDT

Assalamualaikum dan salam sejahtera
senyum seindah suria, yang membawa cahaya . Senyumlah dari hati, dunia kan berseri .. Hmm betul tak ni una nyanyi . tak pandai pun , saja test . hehehe . Kali ni una nak buat entry tentang kenangan una di Pangkor baru-baru ni. Alhamdulillah seronok sangat pergi sana , pertama kali la katakan . 3 hari 2 malam bersama sahabat-sahabat una disana. sementara tu dapat tenangkan diri kat tepi pantai , jalan sorang2 .. tulis-tulis atas pasir . Nak kata tenang tu blh la , dpt la jgk sikit-sikit . Hilang laa jgk tekanan dalam kepala ni bila menghayati keindahan dan pemandangan di pulau tu .


Banyak aktivit yang dilakukan kat sana. Antaranya tarik tali, main air dlm belon, snorkling, pusing-pusing pulau, main kejar-kejar, nyorok-nyorok .. Haa nanges-nanges pun ada , wuuu . Ingat lg, masa tu tgh syok-syok layan 'bes bro' tiba-tiba terperanjat boboi ! ada adegan nanges-nanges .. hehehe, apalagi tertumpahlah air mata ini setelah sekian lama tak keluar. Huhh , dasat-dasat .. Kesian pengarah program a.k.a Kak Miza , tersedu-sedu dia nanges .. Aihh, mata semua dah jadi pontianak . merahhh je . huuu . Ni semua gara-gara abg mutalib kita, garang benor .. terkejut bini dia , nasib baik madunya tak marah . hehe. Tp alhamdulillah disitu juga dapat muhasabah diri 'Siapa diri kita sebenarnya' .. Bagus-bagus :D


Alaahaii , mesti kamu semua yang tak terlibat tak fhm kan ?? hehehe ciannya, takpa .. baca ja . Una saja nak kongsikan cerita disini. Hiburkan hati yang tengah lara sekejap. Emm, ada satu aktiviti tu, uhh sungguh menggerunkan . pertama kali dalam hidup naik 'banana boat' . Dah mcm superwomen pulak bila terbang duk tengah-tengah laut . Nasib baik tak kene gigit dgn anaconda , hihi . Time banana tu nak jatuh, jantung laju geng ! tgn letak atas kepala pastu BOOM !! jatuh dalam air, tp malangnya nasib tak menyebelahi una sebab ada  makhluk ALLAH menghimpap una dalam air , terkapai-kapai lahh una dalam air . Nak mati rasa , dah mcm nyawa-nyawa ikan tp nasib baik superman datang menolong. Lepas tu .... selamat lah jgk sampai ke darat cuma satu badan lemah . Situ masuk air, sini masuk air ... selamat..selamat ..


Tibalah waktu malam, selera sedap sikit makan BBQ . Ada ayam, sosej, daging, ketam, kerang .. Sedapnyaa tp una tak habis , biasalah tong kecik je . Mana larat nak habiskan semua . Kitorang pun ada buat permainan yang tgh-tghnya bulatannya letak unggun api . Masa tu malam , kitorang main kotak beracun .. wuuhuu , aduhaii nasib malang sokmo . Tepat-tepat je lagu habis kat una . Mmg unalah kene , Nak tahu buat apa .. kene buat gaya muka abg mutalib marah . Aduyaii nye pun .. mmg takde cara lain ke . Terpaksalah buat muka tak malu depan orang ramai tp tak tahulah jadi ke tidak .. huhuhu . Last sekali, kitorang main tukar-tukar hadiah . Beshh tu dapat hadiah kenangan dari kawan-kawan . Rambang-rambang nama , nama una bolehla dikatakan last jugak .. Cantik hadiah una dapat , Tom Ais a.k.a wan azhar yang bagi .. Hehehe . 


Pastu hari terakhir kitorang kat pangkor dihabiskan dengan bergamba je. Una tak berapa pun, sikit je bergambar . Lagi kitorang melawat tempat-tempat yang ada kat pangkor tu. Banyak tempat-tempat boleh singgah . Una dapatlah jugak beli barang sikit-sikit. Nanti una masukkan gamba-gamba untuk dikongsi bersama .. Emm una rasa sampai setakat ini jelahh . Apa-apa pun pangkor memang BEST !! kalau dapat peluang lagi, mesti una akan pergi . hehehe .


DESTINASI KAMI


OUH KAMI PASUKAN COKLAT , HEHE


PINK COMEL LAH ..


LUKISAN DI PASIR


 BANANA BOAT THE BEST SERONOK DEPA SEMUA ....YEAH !! TEAM HIJAU .. UIHH.. CEDAPNYA HERO NAK MASUK HUTAN JOM SNORKLING HAA.. TU DIA YEAHH ! PEREMPUAN PUN BOLEH .. APA PUN BOLEH ... HUHU HAA, GENG !! MASING-MASING KEPENATAN
WAHH , RAMAINYA BINI ABG TALIB . hehe
 CANTIK TAK ?? HEHE SIAP DALAM NI LAGI UIHH, TAK CUKUP RAMAI LAGI NI

SAHABAT ASNAF D'KUIS SANGAT SERONOK LAH !!!

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA^_^

07 di parit buntar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di parit buntar - Google Blog Search


PASPB: PAS <b>Parit Buntar</b> tidak lupa pesakit <b>di</b> hospital

Posted: 22 Aug 2011 05:38 AM PDT

PARIT BUNTAR, 21 Ogos : Ketika umat Islam sibuk membuat persiapan menyambut Syawal, seharusnya golongan yang kurang bernasib baik tidak dipinggirkan. Sehubungan itu, PAS Parit Buntar tampil menghulurkan sumbangan kepada golongan pesakit yang menerima rawatan di Hospital Parit Buntar. Menurut Setiausaha Jawatankusa Infaq Ramadhan PAS Parit Buntar Hairul Nizam Ishak, sumbangan itu diagihkan kepada pesakit sempena Syawal yang akan menjelang tidak lama lagi. "Program sumbangan ini diadakan setiap kali bulan Ramadhan. Sumbangan diagih-agihkan kepada 40 pesakit wad dewasa dan kanak-kanak " Katanya Rombongan PAS Kawasan bersama Ahli Parlimen Parit Buntar Dr. Mujahid Yusuf Rawa bersama isteri , Pesuruhjaya PAS Perak Abu Bakar Husin dan ADUN Kuala Kurau Abdul Yunus Jamhari telah disambut meriah oleh kakitangan hospital yang sudah sedia menunggu. Kerjasama yang baik telah ditunjukkan oleh kakitangan hospital semasa membawa ahli rombongan melawat pesakit. Turut hadir pada majlis sumbangan ini ialah Yang Dipertua PAS Kawasan Harun Hashim bersama rombongan AJK PAS Kawasan, Dewan Pemuda dan Dewan Muslimat PAS Parit Buntar. Hairul Nizam mengucapkan terima kasih kepada semua kakitangan hospital yang memberi layanan dan kerjasama yang baik kepada rombangan PAS Kawasan Parit Buntar. " 60 orang kakitangan hospital yang bertugas juga diberikan hamper sebagai tanda terima kasih kami kepada mereka" katanya Sementara itu, Dr Mujahid dalam temubual bersama wartawan berkata program ini merupakan acara tahunan sempena menyambut Aidilfitri. " Saya harap lawatan ini akan mengukuhkan lagi hubungan pemimpin bersama masyarakat khususnya pesakit-pesakit hospital yang amat memerlukan perhatian" katanya


Dr. Mujahid bersama isteri memberi sumbangan kepada seorang pesakit kanak-kanak


Dr. Mujahid bersama Pesurujaya melawat seorang pesakit


Dr. Mujahid bersama Abdul Yunus bertanya sesuatu kepada seorang pesakit

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved