Sabtu, 14 Julai 2012

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


MY ARTWORK V30 : BANNER ZAED TYNDAREUS ENTERPRISE

Posted: 13 Jul 2012 11:55 PM PDT

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia,


Terima kasih kepada sahabat sekolah aku iaitu Norlizah Kamaruddin a.k.a. Jilah sebab memberikan job merekebentuk dan mencetak banner untuk bisnes beliau. Tahniah buat ko Jilah sebab berjaya mencebur diri sepenuh dalam dunia perniagaan...x lupa jugak buat husband ko Zaed...apapun aku ucapkan selamat maju jaya buat bisnes korang...
Kepada penduduk sekitar Langkap, Teluk Intan, Kampar dan sekitarnya yang memerlukan alat timbang...sila la ke Zaed Tyndareus Enterprise di Langkap Perak....alamat penuh, telefon & email bleh tengok dalam banner kat bawah...
Saiz 2ft x 8ft....UV printing....dijamin 18 bulan kualiti untuk warna....

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


~s.w.E.e.t mem0ry to remember~: snokeling <b>di pangkor</b>

Posted: 12 Jul 2012 02:03 AM PDT

last entry psl cuti² pangkor.rajin lak aku updet smpi 2x arini kn.hehe.xdela sbb picca mmg dah ade dlm draf.trs taip pastu post :)
2nd day kitorang g snokeling lak.pas jln² kt pekan pangkor,balik trs siap² prepare utk bbq mlm tu.setel sumenye trs g snokeling.amek yg kt dpn hotel je.pakej snokeling skali dgn island hoping

 danish dr hotel dah siap pki jaket dia.takmo bukak pulak


aku je pompuan yg g snokeling tu..wife membe huby lg 2org takmo g.aku je bajet berani nk snokeling.haha

 dah smpi tgh² laut.huby siap pesan dah ngn driver bot tu bwk slow² je,jgn nk drif² bagai.bini dia peknen.kih3




 island hoping bwk pusing pulau.batu² ni ntah bentuk ape ntah org tu ckp.ok lupe dah
 ni pn lupe dah bentuk ape.da 4bln lepas kn.mane nk igt dah.kui3

last² aku xsnokeling pn.xberani la nk duk tgh² sgt.snokeling kt tepi² tu je.nmpk gak la ikan cket².jadiklah.kah3

07 di lekir - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lekir - Google Blog Search


COMMUNITY SERVICE AT PONDOK <b>LEKIR</b>

Posted: 12 Jul 2012 09:29 AM PDT

This morning 63 KV students from the Pengayaan group were involved in the community service project for Pondok Lekir. The boys and girls were divided into groups and were given different tasks, e.g. clearing clogged drains, weeding, pruning and housekeeping. The teachers who accompanied them also helped with the community service. To view more pictures of this activity, please click KHIDMAT KOMUNITI DI PONDOK LEKIR to go to the Facebook Photos page Posted 1 week ago by Miss Cheah

07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


Zambry janji selesai masalah laluan membahaya <b>di Seri Manjung</b>!

Posted: 07 Jul 2012 10:24 AM PDT



Masalah penduduk Kampung Datuk Seri Kamaruddin Tambahan, Seri Manjung dekat sini yang terpaksa melalui laluan merbahaya setiap hari bakal berakhir apabila Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir berjanji untuk menyelesaikannya.

Penduduk kampung berkenaan berhadapan dengan bahaya manakala sebanyak 14 rumah dilapor mengalami keretakan serius dipercayai disebabkan kenderaan berat yang keluar masuk ke projek bijih besi Vale International (Vale) dan TNB JanaManjung di Teluk Rubiah menggunakan laluan utama di kampung itu.

Ketika meninjau kawasan itu, Zambry berkata kedua-dua pihak telah diminta menggunakan jalan alternatif berhampiran laluan yang diguna sekarang.

"Mereka (Vale dan TNB JanaManjung) diminta menggunakan laluan baru di situ yang jauh daripada perkampungan penduduk. Pejabat Tanah dan Daerah Manjung diminta mengenalpasti tuan punya tanah di laluan alternatif itu bagi tujuan pembesaran jalan.

"Pihak Vale dan TNB JanaManjung juga akan menghantar kakitangan mereka untuk menilai kerosakan yang dialami 14 rumah penduduk di situ dan yakin masalah itu akan selesai dalam masa terdekat ini," katanya kepada pemberita selepas meninjau dua rumah penduduk yang terlibat, hari ini.

Pengerusi Jawatankuasa Bertindak, Ahmad Lotfi Tarmiji, 49, berkata masalah itu berlaku sejak setahun lalu dan menjadi semakin serius sejak projek Vale dilaksanakan.

"Lori-lori berkenaan setiap hari melalui kawasan ini sehinggakan rumah kami retak akibat gegaran.

"Perkakas rumah kami juga rosak kerana gegaran lori-lori itu yang memang kuat kerana mereka menjalankan kerja 24 jam sehari," katanya.

Seorang penduduk, Mohd Daud Yunos, 64, berkata beliau berterima kasih kepada Zambry yang sudi turun padang bagi melihat sendiri masalah yang hadapi penduduk.

Beliau berkata selain menghadapi masalah keretakan, pelajar dari beberapa sekolah turut berdepan dengan risiko kemalangan maut berikutan laluan itu penuh sesak dengan kenderaan berat terutama ketika pergi dan balik dari sekolah.

"Adakalanya, pemandu lori seolah-olah tidak menghiraukan keselamatan pengguna lain di laluan itu. Mereka dilihat memandu secara melulu dan laju sehinggakan boleh membahayakan nyawa pengguna jalan raya termasuk pelajar sekolah," katanya. - Bernama

Warna-warni politik
Torashah

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


Buzz Sociopolitics Malaysia: FUYOH! DR ZAMBRY SELESAIKAN <b>...</b>

Posted: 06 Jul 2012 06:30 PM PDT

Isu penempatan yang membelenggu penduduk Kampung Sahom, dekat Kampar akhirnya menemui jalan penyelesaian apabila 63 daripada mereka menerima surat tawaran Borang 5A dari Pejabat Tanah Daerah Kampar untuk fasa pertama.

Setelah terpaksa menunggu lebih berpuluh tahun untuk memiliki tanah milik kekal, akhirnya masalah itu dapat diatasi hasil usaha gigih kerajaan negeri di bawah kepimpinan Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Salah seorang penerima Borang 5A, Deram Shah Taharim, 53, memberitahu keluarganya terpaksa menunggu hampir 10 tahun sebelum masalah tersebut berjaya diselesaikan oleh kerajaan negeri.

Saya berasa begitu gembira kerana terpilih menerima Borang 5A dan amat berterima kasih kepada Dr Zambry di atas keprihatinan beliau menyelesaikan masalah penduduk tertangguh begitu lama, katanya.

Bagi warga emas Nor Ahmad Samsudin, 69, tiada apa yang menggembirakan buat dirinya dan keluarga apabila pemohonan yang sudah memasuki generasi ketiga akhirnya diluluskan oleh kerajaan negeri.

Read more...

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


Homestay yang terletak <b>di Bercham</b> : Semua Homestay

Posted: 12 Mar 2012 08:40 AM PDT

Homestay kami terletak di bercham , hanya 15 minitke lost world of tambun , sesiapa yang berminathanya RM200 Semalam

Kemudahan yang disediakan :-

-Aircond
-Petiais
-Periuk nasi dan dapur

Untuk maklumat lanjut sila hubungi :-

Erwan – 0165200675
Ridzuan – 0125581317

07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


Pilihan Anda: Jalan Kuala Kangsar <b>di Ipoh</b> berpuaka?

Posted: 11 Jun 2012 05:33 PM PDT

|

Seorang pemandu lori tidak sangka gambar yang dirakam untuk kenangan menjadi sebaliknya apabila muncul lembaga berambut panjang menggantikan wajah adiknya.

Menceritakan kejadian pada malam Jumaat minggu lalu, La'aba Lata, 38, berkata, gambar tersebut dirakam atas permintaan adiknya, Belly Lata,22, untuk mengabadikan perkataan 'IPOH' sebelum pulang ke Sabah.

Menurutnya, gambar tersebut dirakam pada jam 9.30 malam di Jalan Kuala Kangsar bersebelahan dengan Kawasan Pelancongan dan Rekreasi Gunung Lang.

"Ketika merakamkan gambar, saya tidak nampak apa-apa namun, ketika Belly memeriksa kamera digital dalam kenderaan, dia terus menjerit sambil kata tidak mahu lihat lagi.

"Mulanya saya berasa pelik.

Setelah melihat dengan mata sendiri, kami lihat lembaga perempuan berambut panjang seolah-olah mahu terkam adik.

"Dalam gambar itu, wajah adik tidak kelihatan langsung," katanya ketika ditemui Sinar Harian di sini, semalam.



La'aba berkata, mereka juga turut diganggu sepanjang malam selepas tiba di rumah di Taman Chepor Impian.

"Saya pernah dengar kawasan tersebut tidak sesuai untuk anak-anak kecil kerana sering diganggu sehingga menangis tapi tak sangka, saya pula yang terkena.

"Namun, malam tersebut, rumah kami pula diganggu dengan bunyi orang berjalan di atas bumbung selain bunyi orang buka pintu. Nasib baik, kami diganggu malam itu sahaja," katanya.

Katanya, semua rakan yang melihat gambar tersebut berasa terkejut dengan imej wajah lembaga tersebut yang jelas kelihatan apabila dibesarkan.

Sinar

Related Posts : RAGAM, TERKINI


Share/Bookmark comments
Posted by Desperado on 5:30 PM. Filed under , .
© 2008 - 2012 Desperado, Hakcipta Terpelihara.

Semua tulisan, pendapat, komen dan foto yang ada di blog ini MILIK ASAL PENULISNYA yang dikutip dari pelbagai sumber di dalam internet melainkan dinyatakan sebaliknya. PENULIS tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi daripada blog ini.

07 di jelapang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung tualang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung tualang - Google Blog Search


Changkat Tin, <b>Tanjung Tualang</b> - Sebuah Kehidupan

Posted: 14 Jul 2012 06:52 AM PDT


Malam kedua di Changkat Tin umah arwah opah (sebelah mak). Aku sampai pagi semalam dalam kul 10am… terus g umah mak usu kat Tanjung Tualang, pastu baru balik umah arwah opah … umah ini sekarang tinggal mak cho gan acik ca… dua beradik…
Dalam perjalanan nak datang sini … hari yang cerah, baik, cantik je…
Sejuk mata … bumi ciptaan Allah swt .. damai dan tenang je.. aku sempat snap beberape picture sambil driving hehehe… sebab tak nak lepas kan peluang untuk rakam keindahan ciptaan Allah swt.. tu pun ada byk part yang tak sempat nak snap … sebab banyak keta.. dah laa aku sorang je… aku ada org yang drive mahu aku snap brape puluh picture  kot..

07 di kerian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kerian - Google Blog Search


JoranPancing: Imbuhan RM30,000 bergelar "Raja Taliair <b>Kerian</b>" <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 13 Jul 2012 10:47 AM PDT

Sila klik flyer diatas untuk melihat paparan berskala besar

07 di bukit gantang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit gantang - Google Blog Search


Hamidah Osman sudah kacau Nizar <b>di Bukit Gantang</b>. ~ SISI BUKIT

Posted: 12 Jul 2012 06:44 PM PDT

07 di padang rengas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di padang rengas - Google Blog Search


<b>Padang Rengas</b>, 2 Jun 2012 | olehtembakau™

Posted: 03 Jun 2012 09:18 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Padang Rengas, 2 Jun 2012. Sekitar jalan di Paya Ranggam, Padang Rengas. Ada nilai therapeutic yang tersendiri. Posted 4 weeks ago by azhar ahmad. Location: 160 Paya Panjang Hilir, 33700 Padang Rengas, Perak, ...

07 di batu gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di batu gajah - Google Blog Search


SUARA PERAK: CERAMAH PERDANA TAMIL PR <b>di BATU GAJAH</b>

Posted: 04 Jul 2012 08:11 PM PDT

DIJEMPUT HADIR BERAMAI-RAMAI

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search


Majlis Perkahwinan <b>di Tanjung Rambutan</b> (3 Mac 2012)

Posted: 03 Mar 2012 10:23 PM PST

Menyediakan Perkhidmatan PA System untuk majlis keraian dan keramaian seperti:

- Majlis Perkahwinan
- Majlis Pernikahan
- Majlis Pertunangan
- Hari Ulangtahun
- Hari Keluarga
- Hari Sukan
- Khidmat Deejay
- Acara-Acara Korporat
- Rumah Terbuka
- Persembahan Pentas dan sebagainya.

Alunan Muzik dari Pop Yeh-Yeh hingga masa kini. Tidak kira dimana jua majlis diadakan, di dalam DEWAN, KHEMAH, PENTAS, kami sedia memberi perkhidmatan terbaik.

Sekiranya berminat, sila berhubung dengan iJaT:-
019-5761823
ijat.azize85@gmail.com

Kami menerima tempahan di dalam Daerah KINTA, PERAK TENGAH & KUALA KANGSAR. Bagi daerah lain, ia bergantung kepada faktor masa perjalanan dan kekosongan pada hari berkenaan.

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved