Ahad, 3 Julai 2011

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


JABATAN PENYIARAN NEGERI PERAK: DEPOT IMIGRESEN <b>LANGKAP</b>

Posted: 15 Jun 2011 09:37 PM PDT

DEPOT IMIGRESEN LANGKAP

10 juta ringgit diluluskan untuk menambah baik serta membina semula bangunan di Depot Imigresen Langkap.

sejak diambil alih sepenuhnya oleh Jabatan Imigresen Negeri daripada Jabatan Penjara tiga tahun lalu; struktur bangunan depot itu diakui mulai uzur.

Asalnya sebelum itu; depot tersebut merupakan sebuah kem Unit Kawalan kawasan UKK yang beroperasi sekitar tahun 1970an.

dengan keluasan lebih 5 hektar; Komandan Depot Imgiresen Langkap, Mohamad Yusoff berkata kerja-kerja pembinaan dijangka dilakukan awal tahun depan.

dengan peruntukkan yang diterima; dua blok tahanan untuk lelaki ; 3 menara dan tempat kumbahan akan dibina.

bagaimanpun; Mohammad berkata pihaknya kini sedang menyusulkan permohonan tambahan bajet untuk membina depot yang lebih selesa dan sempurna.

ia berikutan depot sedia ada itu dikelaskan sebagai Gred A berikutan kapasitinya yang boleh memuatkan hampir seribu tahanan dalam satu satu masa.

ketika ditemui di Langkap, Mohammad berkata; ketika kerja-kerja pembinaan dilakukan kelak; memungkinkan proses pemindahan tahanan ke depot lain.

end//baizura

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di pantai remis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pantai remis - Google Blog Search


kursus biro tatanegara <b>di pantai remis</b> | JaA&#39;s StorY

Posted: 03 Jul 2011 03:31 AM PDT

Assalakualaikum...

aku masih lagi dalam mood bercuti baru lepas exam, tadi baru habis 8episod Team Medical Dragon, serius cerita ni sangat sesuai bagi mereka yang bakal jadi doktor...yeah, i'm in love with medical field..tak sabar nak masuk degree, kira-kira dua bulan lagi aku akan jadi budak medik, insyallah =D

Esok aku akan pergi kursus biro tatanegara di pantai remis, lembah jeram selangor..aku pun tak berapa pasti namunapa yang pasti kena pakai baju putih kain hitam macam bebudak sekolah..wallaweh!!!rindu pulak nak pakai baju sekolah, memandangkan aku dok rumah pak cik aku ni aku minta la pinjam baju sepupu aku yang form 2 tu..ohh, memang besar gedabak!!baru terasa diri ini begitu kecik..

sepupu aku memang tinggi-tinggi jadi memang payahlah..adoyai, tengok jelah aku pakai baju besar gedabak dahla 4 hari kena pergi dan pakai baju tu...sungguh tidak menyelesakan, tambahan lagi aku tertinggal barang kat rumah pak cik aku termasuklah keperluan macam bedak, sikat, multi-purpose solution..haih!!

rasanya ni last post sebelum berangkat ke BTN, kejap lagi nak layan bola Malaysia lawan Taiwan.harap-harap Malaysia menang!!!Esok naik bas dalam pukul 2 kat kolej tapi aku mungkin pepagi dah sampai kolej sebab pak cik aku kan kejee...pagi-pagi lagi da kena terpacak kat situ, tumpang lah bilik memember yang tak balik kan...

harap-harap BTN best!


sila like, picit je =D www.tips-fb.com Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


jokisenja.blogspot.com: HAFIZH PAMER KEBOLEHAN <b>DI TELUK INTAN</b>

Posted: 26 Jun 2011 05:04 AM PDT

jokisenja.blogspot.com: HAFIZH PAMER KEBOLEHAN DI TELUK INTAN

HAFIZH PAMER KEBOLEHAN DI TELUK INTAN


Kemunculan semula Hafizh Syahrin Abdullah cemerlang apabila mencatatkan masa terpantas 56.685s ketika sesi ujian masa kategori CP130 di Teluk Intan, Perak gelanggang Pusingan 5 Kejuaraan Cub Prix AAM Malaysia PETRONAS musim 2011.

Pelumba PETRONAS Syntium Moto Yamaha Raceline itu melakukan catatan terpantasnya seawal pusingan ketiga dengan kelebihan 0.475s berbanding pesaing terdekatnya, Mohd Zamri Baba (PETRONAS Syntium Moto Yamaha AHM Racing) yang mencatatkan 57.160s manakala tempat ketiga menjadi milik Mohd Zaqhwan Zaidi (Pachie Yuzy Honda Racing) dengan 57.217s. Sebelum itu Hafizh turut muncul terpantas pada sesi latihan bebas di sebelah pagi dengan 57.768s dan 56.808s.

Gembira dapat beraksi kembali di Cub Prix, Hafizh menjelaskan, "Saya sungguh gembira kerana dapat beraksi semula di Cub Prix. Saya mengucapkan terima kasih kepada pihak pengurusan pasukan kerana memberikan saya peluang dan sokongan untuk kembali ke arena ini."

Dia kemudiannya menambah, "Saya memulakan aksi dengan sasaran untuk melakukan yang terbaik dan pasukan juga turut menyediakan jentera yang cukup mantap. Ini memudahkan tugas saya dan saya cukup berpuas hati dengan prestasi hari ini kerana ia lebih pantas berbanding tahun lepas."

Menjawab soalan tentang bagaimana dia mengekalkan prestasinya, Hafizh berkata, "Saya tidak pernah melupakan Cub Prix. Saya sentiasa menjalani latihan dengan jentera underbone. Tambahan pula, menunggang jentera 600cc memerlukan stamina yang tinggi dan saya sentiasa melakukan latihan untuk meningkatkan kecergasan dan ini turut membantu kepada prestasi saya hari ini. Selain itu, mekanik pasukan turut menyediakan pelarasan yang begitu baik," katanya.

Menceritakan tentang aksi Superpole pertamanya musiim ini, Hafizh tidak dapat menyembunyikan kegembiraannya. "Saya pernah menyertai perlumbaan di Indonesia dan mempunyai pengalaman beraksi dalam Superpole tahun lepas. Ia begitu menyeronokkan dan mencabar jadi saya tidak sabar untuk beraksi di SuperPole esok. Namun begitu, mungkin sukar untuk mencatatkan masa yang lebih pantas jadi saya mahu beraksi sepertimana pada hari ini."

Selain Hafizh, Zamri dan Zaqhwan, turut layak beraksi di Superpole termasuklah Mohd Affendi Rosli (Harian Metro TEQ SCK Honda Racing), Mohd Ramdan Mohd Rosli, Norizman Ismail, Elly Idzlianizar Ilias (Global Bike Rock Oil Racing), Azlan Shah Kamaruzaman, Ahmad Fazrul Sham dan Ahmad Fazli Sham dari Pennzoil Fastrac Racing.

Catatan terpantas kategori CP115 pula dilakukan oleh Mohd Hafieenaz Mohd Ali. Dia mencatatkan 58.137s pada pusingan ke-14 diikuti Ahmad Abdul Kadir (APIDO Yamaha Boon Kui) dengan 58.227s dan Mohd Rozaiman Mohd Said (Motul Yamaha YY Pang) ketiga, 58.401s.

Hafieenaz yang tidak menjangkakan mampu mencatat masa terpantas hari ini berkata, "Pada lap lap awal sesi ujian masa saya hanya melakukan catatan sekitar 58.800s pada setiap pusingan. Menyedari masih banyak kelemahan yang perlu diperbaiki disamping tidak mahu mengecewakan pasukan, penaja dan juga keluarga, saya cuba untuk mendapatkan masa yang lebih pantas pada pusingan akhir. Pada mulanya saya fikir tidak mampu untuk lebih pantas namun saya terkejut dengan catatan yang berjaya dilakukan. Saya bersyukur dan gembira," katanya.

Pelumba PETRONAS Syntium Moto Yamaha AHM itu kemudiannya menambah faktor pelarasan jentera banyak membantunya mendapatkan masa yang baik. Pada masa yang sama, Hafieenaz  turut menekankan masa terpantas pada ujian masa bukan satu jaminan menjejakkan kaki di atas podium.

"Sebahagian daripada prestasi hari ini dibantu oleh keadaan jentera. Mekanik pasukan menyediakan pelarasan yang baik terhadap dan saya akan mengekalkannya untuk perlumbaan esok. Namun masih terlalu awal untuk membuat keputusan esok berdasarkan catatan hari ini. Ia menggambarkan kedudukan pelumba namun bukan menentukannya. Oleh itu, saya perlu bekerja lebih keras pada hari esok untuk terus menghidupkan peluang bagi mengejar gelaran keseluruhan."

Seperti Hafieenaz, Mohd Adib Rosley turut mencatat masa terpantas pada pusingan terakhir dalam kategori Wira. Juara bertahan itu mencatatkan 59.324s pada pusingan ke-14 diikuti Zulsyafiz Rosli (MOS Malaysia Racing) dengan 59.528s. Mohd Emir Fareez Hasan (Honda Promax X-Dot Racing) ketiga terpantas dengan 59.841s.

Berpuas hati dengan prestasinya, Adib berharap dapat memulakan perlumbaan esok di barisan hadapan untuk mengejar kedudukan podium. "Prestasi pada hari ini sangat baik. Saya menggunakan sepenuhnya masa yang ada untuk memahami litar dan cuba untuk mendapatkan masa terpantas sebelum sesi ujian masa berakhir. Semua berjalan sebagaimana yang diharapkan pasukan saya."

Tambahnya, "Walaupun begitu, saya rasa masih kurang pantas. Terutamanya di selekoh 3 dan juga selekoh U. Saya perlu mendapatkan laluan yang lebih baik besok dan cuba untuk berada di barisan hadapan dan juga di atas podium kerana saya mahu mempertahankan gelaran tahun lepas," kata pelumba Motul Yamaha YY Pang itu.

Dalam kategori Cabaran Honda Wave Junior, Mohd Zulfakri Rosli muncul pelumba terpantas dengan catatan 1:02.846s menewaskan Mohd Rabilfirli Azmin di kedudukan kedua dengan catatan 1:03.059s manakala Mohd Firdaus Zainol ketiga dengan 1:03.177s.

Mohd Shafiq Rasul pula muncul pelumba terpantas kategori Piala Yamaha EgoLC PETRONAS dengan catatan 1:09.526s, Mohd Mu'izz Al-Atrash kedua dengan catatan 1:09.999s dan Mohd Amirul Rasol ketiga (1:10.244s).

Kategori Persendirian pula menyaksikan Hudzzirshah Shahdan mencatatkan masa terpantas 1:02.019s diikuti Wazir Abdul Razak dengan 1:02.163s. Catatan ketiga terpantas dimilik Mazlan Jusoh dengan 1:02.059s.

Issued by Global PR Sdn Bhd
Copyright to Safe Aim Mutual Sdn Bhd
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bota - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bota - Google Blog Search


Tuntung oh Tuntung | Lepak <b>di</b> BANGKU KOSONG™

Posted: 28 Nov 2010 07:57 AM PST

Salam,

Adeh... selepas dua hari berada di luar kawasan (still sempat sediakan posting dalam ketiaadaan), saya kembali dengan idea yang dah lama perap. Saya nak cerita pasal Tuntung, tahu apa itu tuntung? .... dah tengok gambar sure semua dah tahu pun. Ia sejenis haiwan yang ada kaki 4, ada hidung mancung (mancung ke?), ada cangkerang yang keras dan ia haiwan menyerupai kura-kura/penyu.

Saya berkesempatan balik kampung semasa raya haji yang lalu, dan memandangkan tiada acara korban ..jadi kami anak beranak bersama dengan adik ipar pun mengorbankan masa pergi berjalan2 . yeahhh .. hehehe.. dan destinasi kami yang pertama adalah - Pusat Pemuliharaan Tuntung yang berada di Bota Kanan.

Difahamkan asal usul binatang ini adalah dari Acheh, menurut ceritanya, Sultan Kedah telah dihidangkan dengan telur Tuntung semasa baginda melawat Acheh. Baginda amat berbesar hati dengan hidangan tersebut lalu berkenan menerima beberapa pasang Tuntung hidup untuk dibawa pulang ke Kedah.

Tapi bagaimana Tuntung ini boleh membiak di Sungai Perak dan menjadi terkenal di Bota? Alkisahnya; kewujudan Tuntung di Perak bermula apabila Sultan Perak telah melawat Kedah dan dihadiahkan oleh Sultan Kedah dua pasang Tuntung sebagai hadiah. Dan Sultan Perak telah memelihara Tuntung tersebut di Sungai Perak, atau lebih spesifik di kawasan selat Bota Kanan, berdekatan dengan tempat atau Pusat Konservasi Tuntung yang kami lawat ini.

Kawasan ni tak lah besar tapi boleh menempatkan sehingga 4 kolam besar, satu untuk induk, satu kawasan penetasan, satu untuk baby, dan satu lagi kolam biasa .. dewasa.

Pada sekitar tahun 1930-an, ada satu fenomena menakjubkan berlaku apabila tebing Sungai Perak .... yang putih kelihatan hitam akibat ribuan ibu Tuntung menetaskan telurnya!


Itulah serba sedikit info saya nak kongsi dengan korang, dan kepada mereka yang berkesempatan melalui jalan Ipoh-Lumut Expressway, bolehlah singgah sebentar di tempat ini. Ia bagus untuk pengetahuan dan perkembangan anak-anak anda - belajar untuk hargai benda-benda yang sukar untuk dilihat dalam suasana hari-hari.

Entri Berkaitan : Berkaitan Sejarah, Jom Jalan-jalan, Kisah HH

Full Feed Generated by
Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


JKKK <b>BUKIT MERAH</b>: Infrastruktur Yang Terdapat <b>Di Bukit Merah</b>

Posted: 08 Jun 2011 12:41 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Infrastruktur Yang Terdapat Di Bukit Merah. Antara kemudahan yang terdapat di Bukit Merah. Stesen Keretapi Bukit Merah. Pondok Polis Bukit Merah. Stesen Keretapi Bukit Merah. Sekolah Kebangsaan Bukit Merah ...

aRimALuRun: berjimba <b>di bukit merah</b> with GFs

Posted: 03 Jul 2011 03:37 AM PDT

Bukit Merah Laketown Resort, Perak

30 June 2011 - 1 July 2011

Meyra, Diyana, Izzati, Deq-i, Asiah

convo 2010, kami 5 org bli pakej bukit merah dr tourism msia yg dtg ms convofair... 4 pakej dgn harge rm39... normal price dlm rm59 kowt... lbh krg la... tiket valid smpi 30 june.... tangguh2 punye tangguh... last2 smpi 30 jun x pegi2 lg.. so decide pg jugak la walau kejap...

30 jun... gerak dr utp pn da 2 ptg..smpi sn 4 ptg... redeem tiket, akak kaunter (nik nur kamilah) ckp tiket leh pkai utk 3 hari... tp masok once for each activity... which is waterpark, pulau org utan, echo park, skylift of skycycle (choose 1).... so sbb kami pergi berempat without asiah, kami decide utk dtg smule esok same2 n berjimba2... so 2day, kami jalan2 amik gmbr.... n men beskal!! bes woo...sewe rm5/jam... tp puas la men beskal..lame x jd kanak2 riang...kecoh abis kwsn tu ngan gelak kite org...

1 july... gerak dr utp..singgah breakfast kt ameeth... then berjimba dkt sn... g pulau org utan.... tgk kwn2 izzati.. hehehe... anak die r plg comel..... nek bot pn x lame.... then ke echo park... lyn binatang2.... mcm zoo je tpt ni... tp x de la byk sgt binatang... mankreng ade ok!!!! (mayb la...) sugarglider, honey bear, merak, buaye tembaga, monyet n mcm2 lg... plg sial ms dtg cni.... leh lak monyet 2 ekor g 'buat' dpn2 kite org... tgh stim gile monyet tu..bodoh tol!!!!

then nek skycycle as skylift tutop sementare waktu.. penat kayoh tgn nk kc menatang tu gerak.. huhu... n ms ni pn nasib malang lg.... leh lak itik dok projek gak... foursom lak tu... (ok..stop it mira!)... penat2... lunch.. then berjimba men air... belon besar tu plg best!!!!!!!!

few pics from the holidays....... from total of 1.8GB.. hahahha... leh thn la.... 2 hari nye keje...:P

back to utp..sume out of service.... tdo!

30 jun 2011

dtg redeem tiket.... WELCOME!!

photo shooting only for 2day!


meyra n rum8.... <3


us.... cycling~


ni bkn fixie ok! heee.. nice ride girls~


zati dok kt palang x mo nmpk pendek ke?? :P


ecopark jety.....


food coupons n watercombo pakej tix~


minom petang... ABC manis!!!


sp ilang anak nih?????????????

1 july 2011

let see the tix!


on the boat to Pulau Orang Utan


blakang tu mike.. 29 tahun


b4 boarding to eco park from pulau org utan


echo park... blakang tu honey bear


hamster~ trauma pgg... dlu pegang hamster n penah jatoh..


bg mkn kt rabbits...


skycycle....


lunch time~


jom berjimba mandi manda!!


b4 going back home


sorvenir pls!!! demi meng meng~


Thank you and pls come again!

thx girlfrens for great time, great holiday, great memories and all the great thing happen on the holiday... next time, g tpt len plak ok! a famosa mayb??? heee

thanx a lot n looking towards next holiday!

-Meyra-dyana-izati-deq i- asiah-

~arima~

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di pasir salak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pasir salak - Google Blog Search


Melayu Bangkit <b>Di Pasir Salak</b> | Pribumi Perkasa Negara

Posted: 26 Feb 2011 08:22 AM PST


Keluaran terbaru sudah berada dipasaran dapatkannya di kedai berhampiran,Sekiranya tiada sila berhubung dengan Sdr.Rahman ditalian 03 4142 8257

Senarai Ahli Dewan Tertinggi PERKASA Bagi sesi 2010 - 2013

Sila hubungi 03 3165 1350 / 019 344 3959 untuk tempahan.
Gerakan Aman : BERSIH Untuk Siapa?. Khas buat pejuang AMBIGA yang akan menjayakan BERSIH.Fikir banyak kali.

"LAWAN PERHIMPUNAN BERSIH"

PERKASA menolak sekeras kerasnya Perhimpunan Haram Bersih, Mohon Pihak KDN untuk mengambil tindakan terhadap penganjur " PERHIMPUNAN BERSIH"
BANGKITLAH MEMPERTAHANKAN KEAMANAN NEGARA DEMI KESEJAHTERAAN RAKYAT.

Kita menentang bukan kerana namanya AMBIGA, bukan juga kerana dia Hindu tetapi kerana dia Kurang Ajar Pada Raja Raja Melayu..
Sebaran Media PERKASA.
03 Julai 2O11
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bagan serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan serai - Google Blog Search


Masalah Pesawah <b>di Bagan Serai</b> dapat perhatian kerajaan <b>...</b>

Posted: 02 Jul 2011 06:30 PM PDT

Kira-kira RM 300 juta diperuntukkan bagi membuat kajian berkaitan masalah sistem pengairan yang dialami lebih 8,000 pesawah di sekitar Bagan Serai.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata melalui kajian tersebut kerajaan akan mengenalpasti pendekatan terbaik yang boleh digunapakai dalam usaha memastikan pesawah di kawasan itu mendapat hasil pertanian yang baik setiap bulan.

Dalam pada itu, beliau juga meminta Kementerian Pertanian untuk mengemukakan hasil kajian berkenaan yang dijangka siap hujung tahun ini.

"Kita tahu pesawah disini telah mengalami masalah berkaitan pengairan ekoran dari projek ikan arowana di sekitar Tasek Merah sehingga ia telah menjejaskan hasil tanaman mereka.

"Bagaimanapun kerajaan tidak akan dapat menyelesaikan masalah itu sekelip mata…ini kerana masalah berkenaan perlu diberi penelitian terperinci dalam setiap aspek selain menggunakan kos dan jangka masa yang agak panjang.

"Saya percaya apa pun jalan penyelesaian yang akan kita dapat nanti…akan kita usahakan secara berperingkat.

Muhyiddin berkata demikian pada majlis perjumpaan Timbalan Perdana Menteri Bersama Pesawah di Kampung Parit Haji Kassim, semalam.

Dalam pada itu beliau juga menasihati pesawah supaya tidak menggunakan konsep 3T (Tanam, Tinggal dan Tuai) kerana ia akhirnya hanya akan mengurangkan pengeluaran padi negara.

Sebaliknya, beliau meminta supaya pesawah menggunakan kaedah estet padi dengan membenarkan tanah mereka dimajukan oleh syarikat besar memandangkan ramai penanam padi sudah berusia.

"Anak-anak mereka tak minat nak teruskan jadi petani padi. Ini menyebabkan kawasan penanaman padi semakin lama semakin kurang sedangkan kita nak kekalkan pengeluaran kita sebanyak 70 peratus daripada kegunaan.

"Kalau kita banyak import akhirnya akan membebankan kita juga. Jangan biar tanah sawah terbiar. Kalau kita boleh tumpu cara ini (estet padi), tak perlu tumpu kepada kerja-kerja sawah," katanya

Muhyiddin berkata masalah yang sering diutarakan oleh para penanam padi adalah masalah air tetapi ada kawasan-kawasan yang tidak berhadapan dengan masalah itu masih menghasilkan pengeluaran padi yang rendah

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di tanjung malim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung malim - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

SiasahKini: Gambar Himpunan Anti Bersih <b>Di Tanjung Malim</b>...Ramai <b>...</b>

Posted: 02 Jul 2011 08:23 PM PDT

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved