Ahad, 5 Jun 2011

07 di teluk batik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk batik - Google Blog Search


Blogger Perak <b>di Teluk Batik</b> | Dunia Pisyek

Posted: 04 Jun 2011 11:19 PM PDT

Semalam (4 Jun 2011), seramai 100++ orang Blogger Perak dengan  dengan diketuai oleh si Pepenyu telah pun selamat mengadakan majis perjumpaan dan BBQ di Teluk Batik. Memang best. Sape tak pergi memang rugi. Hahahaha.


Antara yang datang sebagai wakil dari UTP adalah:

>> Pisyek Kumar yang comel
>> Adired
>> Jeckie
>> AdmiralHafiz
>> Faiz
>> MirulAbu
>> Farid
>> Fieza9

Yang bukan dari UTP

>> Pepenyu
>> Abang Luv
>> Syakir
>> Bro Azqar
>> Nisa
>> Faiz Zaini
>> Black Panther
>> Fahmi Mahat
>> Muna ke-muna-an
>> Syuk Chen
>> Diyana Khairudin
>> Aziemah
>> Ruzz

(Sape yang gile glamer lagi boleh bagitau aku, nanti aku tambah)

Macam ramai kan? Mesti la ramai. Kalau tak ramai, tak meriah la. Hahahaha. Kami bergerak ke Teluk Batik pada pukul 9.15 pagi dengan 2 buah kereta. Farid je yang datang lambat. Petang baru dia sampai. Orang tengah mandi manda masa tu. Hahaha. Fieza9 tu pulak dia memang tengah intern dekat lumut, jadi senang la dia nak datang. Keh keh keh.


Aku rasa event ni sangat kewl sebab banyak kenangan-kenangan menarik yang berjaya aku rakamkan. Antaranya bola plastik yang dihanyutkan oleh ombak ke tengah laut, dapat love bite dari obor-obor comel, makan-makan ayam yang disediakan oleh Fieza9, usha awek seksi, hot lagi mantop!!! dan yang paling superb adalah sesi photoshoot bersama Abang Luv. Kah kah kah.

Siapa tak tahu love bite dari obor-obor tu macam mana, boleh pergi test sendiri dekat Teluk Batik. =P

Sedang kami bosan menunggu ayam untuk siap dimasak oleh MirulAbu (kononnya), kami ada berbincang sedikit mengenai perkara semasa yang sedang panas berlaku di sekeliling kita ni seperti Gambit Saifullah hina blogger lah, Adinda Evans hilang dara lah, next Gathering Blogger Perak nak buat kat Taiping lah, dan macam-macam lagi yang panas-panas.


Untuk meningkatkan lagi level ke-jeles-san korang yang tak pergi, marilah kita sama-sama usha beberapa gambar yang di-snap khas untuk tontonan korang semua. Sape suruh korang tak datang. Muahahahahahaha.










Ok! Aku rasa itu sahaja kot. Gambar memang ada banyak lagi, tapi malas nak show off la. hahaha. Nak lebih gambar, boleh usha blog adired atau retis admiralhafiz. Kah kah kah.

Tak sabar rasanya nak pergi next punya gathering dekat Taiping. Aku harap dekat Taiping lebih best dari pada yang ni. Baru la lagi semangat nak pergi gathering. Hahaha. Pesanan untuk siapa-siapa yang nak buat gathering dekat Teluk Batik, hati-hati dengan obor-obor. Huhuhu.

Tak sia-sia Blogger Perak ber-gathering di Teluk Batik kan? =D

P/s: Aku sangat hensem bila berkaca-mata, bukan?


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


60 Bangunan Usang <b>Di Ipoh</b> Dijadikan Aset Tarikan Pelancong <b>...</b>

Posted: 02 Jun 2011 07:00 PM PDT

Sebanyak 60 buah bangunan usang di bandar raya Ipoh akan dipulihara menjadi aset pelancongan ikon "Jejak Warisan Ipoh", kata Menteri Besar Perak Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Beliau berkata bangunan-bangunan yang telah dikenal pasti itu tidak boleh dirobohkan tetapi ia akan dipulihara bagi tujuan pelancongan.

"Kerja-kerja merobohkan sebuah kedai lama oleh Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) baru-baru ini bagaimanapun tidak melibatkan sebarang bangunan warisan," katanya ketika dminta mengulas tindakan MBI merobohkan sebuah bangunan usang di sini baru-baru ini.

"Bangunan itu pernah terbakar sebelum ini dan pada masa yang sama MBI telah memaklumkan (kepada pemilik) berkali-kali mengenainya berikutan lokasinya yang membahayakan pengguna jalan raya," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat exco kerajaan negeri di sini pada Rabu.

Mengenai ikon "Jejak Warisan Ipoh", Menteri Besar berkata program yang diperkenalkan itu akan membawa pelancong menjejaki sejarah industri bijih timah di Ipoh dan kehidupan penduduknya di zaman kegemilangan Perak sebagai pengeluar bijih timah utama dunia.

Beliau berkata di kawasan Pekan Lama Ipoh sahaja terdapat 24 bangunan atau kawasan yang mempunyai sejarah atau warisannya tersendiri.

– BERNAMA

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Therapy Aide (Taman Jurong/ <b>Bukit Merah</b>) vacancy 2011 @ NTUC <b>...</b>

Posted: 05 Jun 2011 12:03 AM PDT

We are a non-profit entity that currently operate social day care centres and provide a range of auxiliary services for the elderly.

As a member of National Council of Social Service (NCSS) since November 2001, we strive to provide both quality and affordable services to assist you in caring for your beloved elderly dependents

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di chemor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di chemor - Google Blog Search


RUMAH SEWA <b>CHEMOR</b> IPH | Rumah Sewa

Posted: 29 May 2011 08:56 AM PDT


Publish date: May 29, 2011 4:03 pm
Contact Name: zul
Region: Perak
Location: chemor, ipoh
Phone: 0196912070
Tags: ,

RUMAH UNTUK DISEWA DI TAMAN CHEMOR MESRA. MEMPUNYAI 3 BILIK DAN 1 BILIK AIR. LOT CORNER. BULANAN RM250.
5 MINIT KE PEKAN CHEMOR
15 MINIT KE BANDAR IPOH
5 MINIT KE SEKOLAH BERHAMPIRAN
TURUT BERDEKATAN DENGAN KEDAI2 RUNCIT

BAYARAN: 2BULAN DEPOSIT+(API+AIR)
= 250+250+100=600
BOLEH MASUK SEGERA!!!
call zul 0196912070

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam


Contact Ad Owner

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


Gambar Hantu: Penampakan Gambar Hantu Pocong <b>di Taiping</b>?

Posted: 18 May 2011 07:46 AM PDT


Waktu petang ataupun senja memang tak elok kalau duduk di luar rumah. Kata orang tua, time tu lah hantu berkeliaran. Pemandangan matahari terbenam memang cantik

Gambar hantu kali ini dikirimkan oleh Cik Nadia. Berikut adalah teks yang disertakan sekali bersama gambar ini:
disini saya nak share satu gmbar yang saya peroleh dari rakan sekerja saya. dia telah pergi ke taiping dalam hujung tahun 2010. gambar di ditangkap sewaktu maghrib. time tu boyfriend dia yang drive and dia yang tengah duduk kat passenger seat saje2 nak snap gmbar. katanya pemandangan petang tu cantik sangat. tapi selepas snap gambar tu, dia perasan sesuatu yang agak pelik. saya dah highlight kan dengan bulatan merah. boleh korang tolong tafsirkan tak. coz saya pun tak pasti objek apa. atau itu hanya ilusi optik sebab keadaan jalan pun macam beralun. kalau korang rajin, analisis sekali gmbar ni sebab kata boyfriend dia kat bawah objek hitam yang terbang tu macam ada pocong. tapi saya tak nampak pulak. ape2 pun terima kasih korang.

Ok mengikut penelitian saya, gambar ini diambil menggunakan kamera telefon (Sony Ericsson K770i) dengan lensa CMOS pada bukaan 1/8 saat. Bukaan yang agak lama ini tambah dengan keadaan kereta yang bergoyang menyebabkan gambar jadi blur. Kalau kita tengok dengan teliti 'penampakkan' dalam bulatan itu adalah selari dengan lengkok pada garisan jalanraya.

Objek hitam tersebut adalak pokok yang kabur. Dan kat bawah sikit tu.. wallahualam.

Terima kasih kepada Cik Nadia.

Teruskan menghantar gambar hantu anda kepada kami.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di tambun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tambun - Google Blog Search


House PK: JOM KE LOST WORLD <b>DI TAMBUN</b>!

Posted: 05 Jun 2011 05:19 AM PDT

Pergghhh! Wa cakap lu semua, Lost World kat Tambun memang terbaik beb! Musim-musim cuti sekolah bagus jugak bawa keluarga pi mandi manda kat sini!

Selain dari taman tema air, Lost World juga ada tempat mandian air panas natural atau semulajadi punya tau! Memang best siot!

Aku cukup puas hati dapat bawak family ke sini dan korang pun patut bawak family korang!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


Lagenda Aku&#39;s Leeya: SEHARI <b>DI KUALA SEPETANG</b>...

Posted: 31 May 2011 02:01 AM PDT

Sehari di Kuala Sepetang adalah pengalaman yang amat menarikkk! (=

motifnya kami datang sini adalah untuk membuat kajian  Geografi..... 

di jadikan sebab..hanya 1 kelas je yang tak ambik geografi...

kami juga terpaksa ikut ....walaupun kelas kami ambik ekonomi....

tetapi..pengalaman disana berguna juga untuk kami terutama untuk subjek pengajian AM.....

So...kata orang ' sambil berenang minum air..." hehhe...

Hari yang sangatttttt menyeronokkan.....

Time nie otak gila-gila..dan taktau kenapa boleh jadi macam tuh....hhehe...

tangkap gambar banyak-banyak...

dah macam model tak berbayar....huhuhu...ape-ponnn kami BESTTTT! Jom layan separuh daripada gambar-gambar yang telah diambil.....huhuhu..... (=




































ingat kat luar negara je ke ada dolphin....

jangan terkejut ..kat kuala sepetang pon ada dolphin...

comel giler....tapi 3 kali je dolphin tu timbul..pastu dah takde...

x caye....tengok la...

time nih..dolphin tu tngah dok ngikut bot pelajar perempuan....

mybe dolphin tu tertarik kat pompuan je kot...hahaha....

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjung - Google Blog Search


Otai <b>Manjung</b>: TERTUNDA: DS ANWAR IBRAHIM <b>DI</b> SURAU MADAH <b>MANJUNG</b>.

Posted: 19 May 2011 01:39 PM PDT

23.04.2011, Surau Madah Fasa 1A, Seri Manjung, Perak.

Sebelum berangkat ke Teluk Rubiah, DSAI dijemput untuk memberi pesanan kepada muslimin & muslimat yang hadir kuliyah Ustaz Sidek Nor yang kebetulan mengakhiri kuliyahnya. Ustaz juga nerupakan sahabat lama DSAI dan pernah dicalonkan bagi DUN Pasir Panjang ketika era Reformasi 1999, yang kini diwakili oleh Dato' Seri Muhammad Nizar Jamaluddin sebagai ADUN.


Jamaah menyambut ketibaan DSAI

Sebelum itu, DSAI ke Pulau Pangkor yang mana gerombolan DSAI pada awalnya dilarang berlabuh di jeti utama Pulau Pangkor, bagaimanapun rombongan telah menukar arah ke jeti Sungai Pinang Kecil yang disambut oleh penduduk dan ahli-ahli PKR, DAP dan PAS Pulau Pangkor. Di Markas DAP Pulau Pangkor, kelihatan penduduk menyambut kehadiran DSAI dengan penuh semangat dan tepukan terutamanya warga-warga emas Pulau Pangkor yang terdiri daripada nelayan dan peniaga kecil. Dato' Ngeh Koo Ham bagaimanapun tidak dapat turut bersama kerana rancangan ceramahnya di tempat lain terpaksa di tunda masa dan sukar untuknya hadir ke Pangkor, begitupun wakilnya tetap bersama.

Lencong ke Jeti Sg Pinang kecil Pangkor, Link 1: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1357272427841Link
Sambutan Penduduk Pangkor, Link 2 : http://www.facebook.com/video/video.php?v=1358331574319

Ceramah Penuh di Pangkor, Link 3 : http://www.youtube.com/watch?v=5KGSxaWVt0k

Pautan Misi OM :

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved