Rabu, 31 Ogos 2011

07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


yangbaik: Teluk Batik kawasan perkelahan terindah <b>di Seri Manjung</b>

Posted: 06 May 2011 09:51 AM PDT

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu,
Teluk batik merupakan kawasan perkelahan yang terindah di Seri Manjung.  Selain daripada pantainya yang bersih, lanskap persekitarannya juga menarik.  Teluk Batik menerima pengunjung yang ramai pada hujung minggu terutama pada musim cuti sekolah.  Terdapat beberapa buat chalet untuk menginap dan apartment untuk disewa ketika bercuti di Teluk Batik.  Lain-lain maklumat mengenai kemudahan-kemudahan yang ada boleh didapati dari laman web Majlis Perbandaran Manjung (MPM).
Gambar di atas kiri, adalah antara mercu tanda atau pintu gerbang yang menyambut pengunjung ke kawasan pantai di Teluk Batik terletak di belakang deretan gerai cenderamata.  Gambar sebelahnya adalah anak tangga yang menuju ke suatu tempat rahsia... yang pastinya ia bukanlah tangga seribu seperti yang terdapat di Bukit Bendera Pulau Pinang... Nak tahu? Berdekatan dengan tangga berkenaan ada sebuah pondok laluan, carilah ia di Teluk Batik.
Dah penat berjalan rehat sekejap di deretan kiosk 'kosong' yang ada.  Kesempatan ini diambil oleh anak-anak untuk lepak dan merayau di kawasan lapang sebelahnya.  Terdapat juga flora dan fauna yang indah-indah.
Jika ke Teluk Batik jangan lepaskan peluang untuk menikmati aiskrim kembar yang enak dan menyelerakan terutama kepada anak-anak.  Ibubapa?... sesekali menikmati keindahan zaman kanak-kanak apasalahnya.  Cubalah aiskrim yang hebat itu... (Alif kata aiskrim ini rasanya sungguh hebat!).  Selepas makan aiskrim jalan-jalan tepi pantai di laluan pejalan kaki dan sekiranya bernasib baik dapat melihat sekawan burung-burung kecil berterbangan mengeliling pondok di kawasan sekitar.
"Pasir putih tepi pantai, ombak lari berkejaran, engkau berlari aku mengejar, di antara deru rindu kita berduaaaa"
Masa orang tak ramai bolehlah berlari berdua... menarik kan?
Dah seharian berlari, selepas menikmati lazatnya rasa aiskrim yang hebat dan keindahan alam di Teluk Batik... tiba masa untuk pulang...Sebelum meninggalkan Teluk Batik pastikan anda tidak meninggalkan sampah sarap merata-rata, gunakan tong sampah yang disediakan.
Yang sebenarnya ada banyak gerai yang menjual cenderamata seperti 'langsir siput', kipas siput, baju T... dan bermacam-macam lagi.  Cuma tak sempat nak 'capture' di sini sebab jurugambar dok sibuk bershopping hingga terlupa nak 'pukul' gambar...
Teluk Batik.... here we come!

07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


My Life & Love: Merayau <b>Di Ipoh</b> Parade

Posted: 28 Aug 2011 05:27 AM PDT

Saya tak pernah tinggal kat Perak. Tak pernah belajar kat Perak. Takde sedara mara kat PErak.
Tapi saya kahwin dengan orang Perak. yeay!!!
Sebab tu lah cuti lama sempena raya ni excited giller bila Enchek Husband ajak pergi Ipoh. Jalan-jalan. First time u olls jalan-jalan kat town Ipoh. Awww.

* excited melompat-lompat.

Kampung Enchek Husband kat Bota. Nak ke Ipoh 45 mins jugakla. Takdela lama sangat. Lainlah diorang ni. Dalam kereta dah penat. Maklumlah puasa. Isk Isk.


Oh baru tau ada pekan nama MEnglembu. Rupanya kacang yang glamer orang selalu makan waktu boring tu di buat di sinilah. BEsar jugak kilangnya. Indian Street pun ada kat sini. Macam kat Penang pulak ye.
First time bebeh sampai sini. Ipoh Parade. Ok whatttttttt.

Cantik menarik tertarik ko memang da boom. YEay!!! Style-Lah.

Ada Parkson, ada FOS, ada Reject Shop ada ape lagi ye? Macam-macamlah ada!

Ada lagi satu yang best. Yeay!!

Tengah cuci poket mata  adik Zara meragam macam orang kena dera, lapar la tu. Nasib baik ada ni

Baby  room yang cantik. Ada tempat changing diaper & bilik penyusuan yang cantik wooo. So dapatlah menyusu adik Zara di sini.


Sesak ramai orang tengah shopping raya tapi tak boleh celen la kat KL. KAt Sogo. Kat Jalan TAR. Kuss semangat. Fuh.
Baby Zara pun nak jalan-jalan jugak.
Satu benda lagi je yang saya aim dari dulu tapi tak dapat lagi kat Perak ni. Mee udang kat Kuala Sepetang. Teringin weh !! Hiks!

Jom join HeartBeat. Memang berbaloi-baloi. TQ Bebanyak Sebab Sudi Click Kat Gambar Di Bawah Ini. Yeay!

07 di kerian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kerian - Google Blog Search


Ramadhan - SK Kubang <b>Kerian</b> 2

Posted: 15 Aug 2011 07:18 PM PDT

Sk.Kubang Kerian 2 Menggunguli Ihya' Ramadhan

 Sekolah Kebangsaan Kubang Kerian 2- Sepanjang bulan Ramadhan al-Mubarak ini,seawal 1 Ogos 2011 Unit Agama Islam dan JQAF Skkk2 telah menghidupkan Ramadhan al -Mubarak dengan pengisian-pengisian yang sangat berguna buat mendidik rohani para pelajar di sini.Program ini dimulakan dengan ceramah " Meneghidupkan Ramadhan " pada 01 Ogos 2011 oleh Dr.Shaarani dari Institut Pendidikan Guru Malaysia ( IPGM ) Kampus Kota Bharu.Diteruskan pada hari-hari dan minggu-minggu berikutnya dengan tadarrus al quran pada waktu rehat tahap 1 dan rehat tahap 2.Semua murid akan bertadarrus bersama dengan ustaz-ustaz dan ustazah-ustazah yang telah ditetapkan mengikut giliran.
       Menurut penyelaras JQAF,Ustaz Mohd Zaki B.Yaakob,sasaran tadarrus  ini adalah sehingga tamat juzuk amma bagi semua murid sepanjang ramadhan ini.Selain daripada ceramah dan tadarrus,satu "Tabung Ramadhan" telah dilancarkan di mana murid-murid dan guru-guru digalakkan bersedekah sepanjang bulan ini,memandangkan pahala yang diperolihi sepanjang Ramadhan ini adalah berganda.
       "Dengan adanya program sebegini,moga-moga dapat meningkatkan lagi pencapaian penguasan al quran daripada segi fusahah dan tajwidnya,sekaligus dapat mendidik rohani para pelajar Skkk1 ke arah yang lebih jernih".Demikian ujar Pn.Halimah Bt.Abdullah Kkutty selaku Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Skkk2.
                                             "Sekolahku....Satu Harapan ......Satu Kejayaan"

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


Dinner at fisherman village <b>Kuala Sepetang</b>. Dinner by the riverside <b>...</b>

Posted: 31 Aug 2011 04:30 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Dinner at fisherman village Kuala Sepetang. Dinner by the riverside! xes 7:30 pm on August 31, 2011 | 0 | 4 views Permalink | Reply. Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone ...

07 di tambun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tambun - Google Blog Search


RUMAH DIJUAL: Dijual Rumah Murah Full Renov <b>di Tambun</b> <b>...</b>

Posted: 12 Aug 2011 03:50 AM PDT

RUMAH DIJUAL

RUMAH DIJUAL | KT: 5 | KM: 5 | LT: 1000 | LB: 350 | Rp. 1.200

Jl.siti no.48 RT.03/08 Mustika Jaya - Bekasi, 5 menit dari tol Grand wisata Bekasi

TAMAN DEPAN YANG ASRI, KEBUN BELAKANG YANG INDAH, HANYA 5 MENIT DARI TOL GRAND WISATA. HUB. FB. rumahasri_bekasi@yahoo.com - 08881762795

RUMAH DIJUAL

RUMAH DIJUAL | KT: 3 | KM: 1 | LT: 10 X 15 | LB: 99 | Rp. 300.000.000

komplek Al jatibening, jl komodo Bekasi

RUMAH DIJUAL

RUMAH DIJUAL | KT: 2 | KM: 1 | LT: 127 | LB: 70 | Rp. 350.000.000

Rumah dijual di Prima Harapan Regency bekasi utara blok K4 no. 8 Bekasi

Rumah dijual di Prima Harapan Regency bekasi utara blok K4 no. 8. SHM, IMB, pam, Jetpump, AC, telpon, 2 KT, 1KM. Tempat aman nyaman dan dijamin bebas banjir. Posisi...

RUMAH DIJUAL

RUMAH DIJUAL | KT: 3 | KM: 2 | LT: 252 | LB: 150 | Rp. 700jt nego

rumah antik gaya batavia,full renovasi,bebas banjir,depan taman,lahan di pojok ,rangka atap+kusen kayu jati,tinggi plafon dari lantai 4m,tinggi...

dekat ke tol JORR,dekat pasar dan pusat perbelanjaan (giant,naga),mudah sarana transportasi(angkot 24 jam),dekat dg fasilitas klinik kesehatan 24 jam dan dekat dg...

RUMAH DIJUAL

RUMAH DIJUAL | KT: 2 | KM: 1 | LT: 60 | LB: 110 | Rp. 360.000.000

Jalan Pejuang Pratama Blok T No. 21 Bekasi. Bekasi

Dijual Rumah di Jalan Pejuang Pratama Blok T No 21 Bekasi, Daerah Nyaman Asri, Full Keramik Permanen Dari Depan sampai Belakang, Bebas Banjir, Sudah Di Renovasi ,...

RumahDijual.com

Rumah dijual di Bekasi

Pasang iklan rumah GRATIS

07 di padang rengas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di padang rengas - Google Blog Search


19106 <b>di Padang Rengas</b>. - Malayan Railways (Keretapi Tanah Melayu <b>...</b>

Posted: 25 Aug 2011 04:51 AM PDT


19106 di Padang Rengas. new


19106 di Padang Rengas.
Description: Diimbas daripada Laporan Tahunan KTM 1988. Kelihatan sebuah troli dan Jajaran BBC Perak-Hanjoong Simen {BBC 310xx} yang dibina pada tahun 1986 di kawasan stesen. Memang syiok melihat keadaan BBC Perak-Hanjoong Simen kelabu yang berkilau dan berkilat.
Keywords: BBC_31323, Anak_KTMB, Anak_Keretapi, Iskandariah.
Date: 25.08.2011 19:51
Hits: 52
Downloads: 0
Rating: 0.00 (0 Vote(s))
File size: 78.5 KB
Added by: ZaimWM


Author: Comment:
There are no comments for this image

07 di sungkai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungkai - Google Blog Search


<b>Sungkai</b> bersama anak yatim <b>di</b> Kalabakan - Tawau Bloggers Unity

Posted: 04 Aug 2011 10:01 AM PDT

Aktiviti — By on August 5, 2011 at 1:01 am

PUASA keempat Ramadhan 1432H, seawal jam 3.30 petang rombongan kami tiba di Kampung Kalabakan untuk bersama-sama penduduk kampung untuk bergotong-royong menyiapkan juadah sungkai di perkarangan Masjid Al-Muqarrabah Kampung Kalabakan. Satu pengalaman yang menarik kerana semangat bergotong-royong seumpama ini sudah jarang dibuat samada di kampung apatah lagi di bandar.

Majlis berbuka puasa di Kg Kalabakan bersama Adun Tg Batu, Datuk Hamisa Samat itu untuk meraikan anak yatim dari sekitar kampung. Majlisnya sederhana tetapi kerjasama warga Kalabakan yang bergotong-royong di perkarangan masjid untuk menyiapkan juadah sungkai tidak akan dilupakan.

.

.

Potong bawang, perah santan kelapa, melapah daging ayam untuk menyiapkan bubur ayam, nasi kuning, bubur kacang… keseronokkannya buat semuanya lupa lapar dan dahaga berpuasa. Datuk Hamisa bersama skuad wanita UMNO Kalabakan, Pengawai Penyiaran Tawau FM, Ares Arapah, DJ Ramlah dan KRU Tawau FM tidak segan-silu mahupun kekok untuk membantu menyiapkan juadah sungkai.

.

Anak yatim yang sudah kehilangan ibu atau bapa mereka dari sekitar kampung Kalabakan begitu gembira menerima sumbangan serta dapat lagi berbuka puasa bersama wakil rakyat. Bila didekati, adik Hurul Ain Binti Salaman, 9 tahun memberitahu dia bersyukur dan gembira kerana dapat berbuka puasa bersama petang itu.

"Selalunya hanya dapat berbuka ala kadar, mak pun jarang dapat berbuka bersama kerana akan berjualan sehingga malam," katanya yang kehilangan bapa sejak masih bayi lagi.

Bila ditanya, mahu buat apa dengan duit saguhati, adik Hurul Ain berkata;

"Saya mahu beli baju hari raya, beli peralatan sekolah," katanya.

Popularity: 1% [?]

Tags: , , , , ,

07 di kuala kurau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kurau - Google Blog Search


Day 47: Sunset #project365 | Mahsyar Said

Posted: 23 Aug 2011 09:35 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Day 47: Sunset #project365. Join the disscution. 24 August 2011. Back to my hometown, Kuala Kurau. I went 10 minutes around my house and took photo of sunset. Tweet. Back to Top.

07 di manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjung - Google Blog Search


The Official Farhan: BerShabu-shabu <b>di Manjung</b>

Posted: 17 Aug 2011 08:17 AM PDT

Hari ni merupakan Shore Leave yg terakhir utk kitorg kat KDSI 1. Buat pertama kali kitorg dpt shore leave hari rabu, selalu Sabtu n ahad je. Tapi sebab nuzul Quran, keluar lah kami dari Kolej.
Plan kali ni mmg grand sket, berbuka puasa kat Shabu-shabu.

Pada mulanya, aku dgn Azhar dah pun sebey tempat ni, buat booking table. Tapi pekerja situ dah maklum Table semua dh full. Then, 2nd sebey oleh Adib kali ni terus kepada manager, die boleh setup 1 lagi meja utk kitorg even 10 org 1 meja. Tgoklah nanti mcmne crowd nyer meja dgn makanan. aha


Tiada dlm gambar ialah John, juru gambar.

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved