Ahad, 24 Jun 2012

07 di seri iskandar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri iskandar - Google Blog Search


.Ini Blog Miss Pumpkin..: Selamat Sudah <b>Di</b> UITM, <b>Seri Iskandar</b>, Perak

Posted: 02 Jun 2012 05:58 AM PDT

Assalamualaikum and hye everyone.. :))

Wah, tenggelam timbul aku ye.. last update pun sebulan lepas. hehe Biase la masih tak insaf lagi... tabiat update blog bila ade mood.. padahal hari-hari taw aku on9 cume kadang-kadang malas nak bercerita. Teruk kan pereangaiii? haha

Berbalik kepada tajuk entry aku ni.. bukan aku yang selamat sampai ke sana tapu mummy, abah dan adik perempuan aku da selamat sampai sane. Bertolak sejak semalam hari jumaat dan bermalam di rumah anak kawan abah aku. Homestay dah pun booking senanye but bile kawan abah dapat tahu die pun nak join n ajak stay rumah anak die. Burn rm50 deposit. hehehe

Tahniah buat adik perempuan aku..kembar kepada adik lelaki aku berjaga melanjutkan pelajaran dalam DiplomaA Akauntansi di sane. Kakak bangge dengan adik taw ! Kakak pun x pandai cam adik. sobsob :') Ape pun selamat sudah proses pendaftaran adik aku tu..now parents aku still ade kat rumah kawan abah aku..esok pagi InsyaALLAH dorang gerak balik ke Penang.


Walaupun this time aku tak dpat g hantar die, hopefully next time aku dapat g jenguk die kat sana. :) Cian die.. rase macam kecik je adik aku tu..padahal dah besar gajah da tu cume orangnye je kecik. Hope die bole survive kat sane. Hukhukhuk aku kat sini pulak yang emosi.. Maklum la dulu kan aku penah rase duk jauh dgn family.. Sekarang turn die pulak. Belajar leklok taw.. cari kwan pun yang berjenis, tapi aku percaye..InsyaALLAH..budak-budak terpilih ni perangainye masih dalam kawalan.

Tertanye-tanye aku best ke life dalam U ni.. sebab aku masuk kolej je.. then pakai uniform lak tu time attend kelas. Macam unit beruniform ! haha Baru je lepas mesej adik aku tu..

Aku : Adik, macam mana first night kat sana? Best ka? Dah taw bila cuti? hang baru ja pi aku da tanya kan. haha (padahal da rindu lettewww. huehuehuew)

Adik : Tak best macam pi kem ja.Makan pun kelam kabut. Tak taw lagi cuti bila, Sekarang pun dok ada dalam masjid. Tak taw bila bole balik bilik.

Aku : Nanti biasa la tu. Mula-mula ja,, Cari kawan leklok. Makan banyak-banyak sikit dok sana.

Adik : Ok, take care.

Aku : Take care too.. aku taw u will miss me. hehe

 Oh, emonye akuu.. hukhukhuk T_T Part ni dia tak taw. hahaha

Ok, ape pun memang aku rindu die.. teman tido aku and tukang dengar story aku.. :') Take care adik. Gudluck! Gudnite.

07 di manjoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjoi - Google Blog Search


MYDIN buka cawangan kedua <b>di</b> Gugusan <b>Manjoi</b> – Perak Today

Posted: 23 Jun 2012 11:43 PM PDT

Rangkaian pasar raya Mydin mengukuhkan kedudukannya di Perak dengan membuka rangkaian keduanya di Gugusan Manjoi selepas pasar raya pertama dibuka di Meru Raya, Mei  lalu.

Pengarah Urusannya, Datuk Ameer Ali Mydin berkata, pembukaan cawangan di penempatan Melayu itu bakal menjadi sebahagian daripada faktor peningkatan pembangunan ekonomi untuk penduduk Gugusan Manjoi dan kawasan sekitarnya.

Bersesuaian dengan konsep menawarkan 'Harga borong dan penjimatan sepanjang masa', beliau berkata, pembukaan tersebut mampu membantu golongan berpendapatan rendah dan sederhana dari kawasan luar bandar menjimatkan perbelanjaan harian mereka.

"Dengan tawaran harga berpatutan, penduduk setempat mempunyai pilihan baru untuk membeli belah dan secara tidak langsung menjana ekonomi setempat," katanya.

Selain itu, pembukaan rangkaian kedua di Ipoh itu juga merupakan usaha serta sokongan beliau membantu mempromosikan kempen Tahun Melawat Perak 2012.

"Lokasi ini dipilih setelah menimbang-tara keadaan ekonomi dan fizikal masyarakat setempat," katanya ketika berucap di Majlis Perasmian Pembukaan Pasaraya Besar Mydin di Gugusan Manjoi, hari ini.

Perasmian disempurnakan oleh Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahamad Husni Hanadzlah yang juga merangkap Ahli Parlimen Tambun.

Turut hadir, Adun Manjoi, Datuk Nazri Ismail.

Sementara itu, beliau berkata, bersesuaian dengan kepadatan penduduk yang terdiri daripada komuniti melayu pembukaan pasaraya itu mampu mewujudkan peluang pekerjaan baharu untuk penduduk setempat dan sekaligus mengurangkan kadar pengangguran dalam negara.

"Ia membantu kakitangan baru untuk belajar serta menambah pengetahuan mereka terutama dalam bidang peruncitan," jelasnya.

Cawangan kedua pasaraya besar Mydin itu berkeluasan 145,000 kaki persegi dengan bangunan dua tingkat yang menjual pelbagai jenis segmen barangan seperti pasar segar, aksesori, kesihatan dan kecantikan, pakaian dan barangan runcit pada harga berpatutan.

Operasi pasaraya tersebut telah dibuka kepada orang ramai pada 22 Jun lalu dalam upacara perasmian secara sederhana oleh Pengasas serta Pengurus Mydin Mohamed Holdings Berhad, Tuan Mydin Mohamed.

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


Fenomena Tambak Terbelah. Tambak Pakoran Desa <b>Langkap</b> <b>...</b>

Posted: 19 Jun 2012 05:56 AM PDT

Fenomena Tambak Terbelah. Kok Bisa ???
Sebenarnya fenomena tambak terbelah ini sudah lama terjadi tapi maaf postingnya telat, sibuk gan. selamat membaca ^_^
clip_image002
Foto ini dipotret sendiri oleh Nur Bustomi tanggal 18 maret 2011 sekitar jam 06.00 WIB dari atas bangunan koperasi yang berada pas disamping tambak, Tambak ini terletak di desa Langkap. desa tempat tinggal dan lahirnya penulis. jaraknya sekitar 1 km dari tempat tinggal penulis.  
clip_image004
18032012661
Pagi itu (15 maret 2012) masyarakat Desa Langkap Kecamatan Burneh Kabupaten Bangkalan di gemparkan tambak yang awalnya tertutup rumput lebat, seakan terbelah menjadi dua. Tambak itu bernama Tambak Pakoran. Kejadian itu diketahui masyarakat sekitar pukul 07.00. padahal pada malam hari sebelum ditemukannya tambak terbelah tersebut, tambak tersebut masih terlihat penuh rimbunan rumput. Hal itu membuat masyarakat setempat bingung dan berbagai asumsi pun bermunculan. Ada yang mengatakan bahwa tambak tersebut terbelah dikarenakan dilewati oleh siluman ular raksasa, ada yang berasumsi dikarenakan rumputnya hilang dihisap ikan raksasa karena dahulu pernah diduga ada orang yang melihat seekor ikan raksasa saat ia mancing di tambak tersebut dan masih banyak lagi asumsi-asumsi yang bermunculan. Hanya saja, dua asumsi tersebut merupakan asumsi paling diyakini masyarakat setempat.
Peristiwa tersebut sudah pernah di ekspos salah satu Koran ternama di Madura yaitu Radar Madura pada rubrik Radar Bangkalan. Namun berminggu-minggu berlalu sejak fenomena tersebut tampak, tambak Pakoran kini sudah seperti sedia kala, yaitu yang awalnya terlihat terbelah kini ditumbuhi rerumputan lagi.
Tambak Pakoran merupakan tambak yang biasa digunakan sebagai sarana memancing bagi masyarakat setempat (masyarakat desa Langkap) karena di tambak Pakoran ini terdapat beraneka jenis ikan tawar yang sangat layak komsumsi seperti ikan mujair, ikan sepat, ikan koncel (dalam bahasa Madura) dan sebagainya. Tambak Pakoran ini terbilang cukup luas, luasnya sekitar 4 hektare dan terdapat banyak bunga teratai.
Sampai saat ini masih belum ada perkembangan mengenai penyebab pasti tambak Pakoran terlihat terbelah. Hanya saja penulis memberikan pendapatnya mengenai penyebab tambak itu terbelah dan penentangannya terhadap asumsi masyarakat. informasi lebih detailnya klik Disini

07 di bagan datoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan datoh - Google Blog Search


MY BLOG: ADA APA DENGAN <b>BAGAN DATOH</b> : SIRI 3

Posted: 20 Jun 2012 11:35 PM PDT

ADA APA DENGAN BAGAN DATOH : Siri 3
Bagan Datoh (ejaan lain: Bagan Datuk dan Bagan Dato') adalah sebuah pekan yang terletak kira-kira 45 km dari barat Teluk IntanNegeri PerakMalaysia. Ia terletak di tenggara bandar rayaIpoh, ibu negeri Perak. Bagan Datoh dikenali sebagai tempat penanaman kelapa dan koko. Namun demikian, kedua-kedua tanaman kelapa dan koko telah disaingi oleh penanaman kelapa sawit yang memberikan lebih banyak hasil.
Keadaan pekan Bagan Datoh .
Bangunan Jabatan Pendaftaran Negara cawangan Bagan Datoh
Tapak pasar harian Bagan Datoh.
Wajah sebuah kawasan perkampungan ikan masyarakat Cina ( Bagan Sg. Burung ).
INI ADALAH SEBAHAGIAN GAMBARAN MENARIK DI BAGAN DATOH UNTUK KITA SEMUA KENALI...

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


Anjing liar ganggu penduduk – Perak Today

Posted: 19 Jun 2012 05:08 AM PDT

Susulan tragedi seorang warga emas maut diserang seekor anjing pitbull ketika berjogging kira-kira sebulan lalu, penduduk dari beberapa kawasan perumahan di Ipoh hari ini melahirkan merasa bimbang mereka terhadap kehadiran anjing liar di kawasan kediaman mereka.

Seorang penduduk kawasan perumahan di Bercham , Siti Hajar Mohd Salleh, 24, berkata kehadiran anjing tidak bertuan di kawasan perumahannya mengundang ketakutan di kalangan penduduk.

Katanya, anjing itu bukan sahaja berkeliaran di persekitaran kawasan tersebut malah turut memasuki halaman rumah untuk mencari sisa makanan.

Bukan itu sahaja, malah anjing tersebut kadangkala bertindak mengejar dan mengepung individu yang sedang berjalan kaki di situ.

"Kadang kami berasa tidak selamat walapun berada berhampiran dengan kawasan rumah sendiri.

Menurut Siti Hajar, penduduk kawasan tersebut pernah cuba menghalau anjing itu keluar dari kawasan tersebut namun disebabkan bilangannya begitu banyak, kehadiran penduduk langsung tidak memberi kesan kepada haiwan berkenaan.

Penduduk mula berasa bimbang jika haiwan tersebut tidak ditangkap oleh pihak berkuasa, ia dikhuatiri mampu mencederakan penduduk di situ, katanya lagi.

"Keadaan ini tidak selamat apatah lagi ia mampu mengundang bahaya kepada kanak-kanak di sini," katanya kepada Peraktoday.com.

Beliau berharap pihak berkuasa mengambil tindakan  menangkap anjing-anjing ini sebelum apa-apa perkara yang tidak diingini berlaku.

Pada 8 Mei lalu, seorang warga emas hari ini maut akibat diserang seekor anjing jantan jenis Pitbull ketika berjoging di sekitar kawasan taman perumahannya.

Ketika kejadian 9.50 pagi itu, Yip Sun Wah, 74, berjoging bersendirian di Taman Seksyen 19/5b, Subang Jaya, dekat sini, sebelum diserang anjing berkenaan yang muncul dari tempat pembuangan sampah.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, ACP Yahaya Ramli berkata siasatan awal polis mendapati mangsa mati akibat digigit pada bahagian leher dan telinga kanan selepas bergelut kira-kira dua minit.

Semasa kejadian berlaku dipercayai pemilik anjing berkenaan tidak sedar dan saya difahamkan pemilik anjing mempunyai lesen yang sah.

Sementara itu, anak mangsa Yip Hon Mun, 51, berkata sebelum ini ayahnya sering joging di kawasan perumahan itu dari pukul 9 hingga 11 pagi secara bersendirian.

"Saya berasa cukup kesal dengan kejadian ini, dan saya minta pemilik anjing berkenaan meminta maaf kepada keluarga kami atas kejadian ini kerana ia melibatkan kematian," katanya.

Menurut saksi kejadian yang mahu dikenali sebagai Eddy Wang, ketika kejadian beliau sedang menunggu rakannya di dalam kereta sebelum melihat anjing itu menyerang seorang lelaki yang sedang berjogging.

"Masa saya nampak kejadian itu saya terus keluar dan ambil payung di dalam kereta…saya pukul anjing itu tidak henti-henti tetapi anjing tersebut tetap tidak melepaskan mangsa," katanya.

Kirapu.blogspot: Mydin Mall Manjoi, Ipoh - hypermarket <b>di</b> tengah <b>...</b>

Posted: 21 Jun 2012 10:28 PM PDT

Hari ni (22 Jun 2012) satu lagi Mydin dibuka dibuka di Ipoh iaitu di Manjoi dekat dengan pejabat tanah. Kemungkinan Mydin ni merupakan hypermarket pertama yg dibina di tengah-tengah kawasan kampung...haha. Dalamnya agak besar, dua tingkat dan ada sebuah food court bekonsepkan open space selain beberapa unit retail shop. Mydin ni rasanya lagi besar dari Giant di Bercham (yg baru dibuka beberapa bulan lepas).




note:
Dengar khabar pusat karaoke, hiburan dan bowling di Mydin Mall Meru juga akan dibuka hari ini...makin meriah lah nanti..

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


MENCARI RUMAH SEWA <b>DI TELUK INTAN</b> PERAK | Rumah Sewa

Posted: 31 May 2012 05:27 AM PDT

Publish date: May 31, 2012 12:27 pm
Contact Name: zaidi
Region: Perak
Location: hutan melintang
Tags:

memerlukan rumah sewa di teluk intan dengan segera. kami suami isteri pekerja kakitangan awam.payment confirm xde prob. sesiapa yang ada rumah sewa,sila hubungi kami di 0176253765

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

Contact Ad Owner

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Tian Tian Curry Rice at <b>Bukit Merah</b> | Singapore Actually

Posted: 24 Jun 2012 06:02 AM PDT

Wanted to try a different Hainanese curry rice so we went to Tian Tian at Bukit Merah. I liked eating at coffeeshops much more than hawker centers. It's always most pleasant and less crowded. Perhaps it's because I prefer seats with more solid backs.

Wanted to like this so much (didn't have to queue at all and we were served our dishes even though a sign indicated self service at the counter), but the curry rice just can't beat what I had at Maxwell Road Hawker Centre recently. Or slightly better than Maxwell in terms of ingredients and sauces, the original Scissor-Cut Curry Rice near Little India. Looks like I still have to endure the queues if I want my fix.

When it comes to curry rice or any food, it's all about your personal tastes so always taste it for yourself before you decided. The pork chops were a bit different and cooked with onions. Perhaps we should have ordered them without the sauce. The fried eggs were a lovely addition especially with the perfectly runny yolk. The pork balls were tasty too.

Even though there may be countless reviews praising a certain place, you may be the one solo person who does not quite fancy it as much, and that's perfectly ok. I always feel that food tastes come from what we ate and liked during our childhood and a lot of it is nostalgia tinged.

Address:
Tian Tian Curry Rice
Blk 116, Bukit Merah View
Singapore 151116
Opening Hours: 9am to 9pm
Closed: alt Monday

I didn't realize that the branch at ION's foodcourt is actually associated with this stall.

FREE-NI (IKLAN PERCUMA): Apartment Suria <b>di Bukit Merah</b>, RM <b>...</b>

Posted: 14 Jun 2012 04:49 AM PDT

Nama: Pn. Husna
Email: ummi.tasnim@yahoo.com
Website:
Tajuk: Apartment Suria di Bukit Merah, RM 95,000...sila hubungi 019-6653944,Pn.Husna
Iklan: Sesiapa yang berminat ingin memiliki apartment percutian sendiri atau homestay sendiri...

Apartment Suria di Bukit Merah ingin dijual pada harga RM95,000...

Harga boleh dirunding...
Saya cuma terima kepada sesiapa yyang betul-betul berminat sahaja.
Pn. Husna 019-6653944
Ip Pengirim: 175.140.151.129

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


Taiping Mali: YB ZAHIR BELI DUA BANGLO <b>DI TAIPING</b> GOLF <b>...</b>

Posted: 10 May 2012 06:27 AM PDT

07 di gerik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lenggong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lenggong - Google Blog Search


Maghrib ini <b>di Lenggong</b> bersama Tok Guru Haji Slleh Musa ~ SISI <b>...</b>

Posted: 22 Jun 2012 10:24 PM PDT

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Sukan Negara (MSN) Terkini 2012

Posted: 15 Jun 2012 12:00 AM PDT

Tarikh Tutup Permohonan : 15 Jun 2012

Majlis Sukan Negara ditubuhkan di bawah Akta Majlis Sukan Negara Malaysia 1971 dan Akta Majlis Sukan Negara (pindaan 1979). Pelancarannya secara rasmi telah dilakukan oleh Y.A.B. Tun Abdul Razak b. Datuk Hussein, Perdana Menteri Malaysia yang kedua pada 21 Februari 1972.

Selepas organisasi Majlis disusun semula pada tahun 1981, Majlis mula mengorak langkah dan seterusnya mengembangkan program dan aktiviti sehinggalah apa yang dapat dilihat masa kini. Matlamat penubuhan Majlis Sukan Negara Malaysia adalah selaras dengan Dasar Sukan Negara iaitu bertanggungjawab sepenuhnya ke arah penggalakkan, pembangunan dan pencapaian cemerlang dalam sukan-sukan di peringkat tertinggi.

Calon-calon Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan ini dipelawa bagi mengisi jawatan berikut :-

- Pegawai Pengangkutan Gred N17/N27

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Advertisment

Incoming search terms:

  • jawatan kosong dimajlis sukan negara
  • kegiatan sukan di Pengkalan Hulu
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved