Isnin, 12 Mac 2012

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


Homestay yang terletak <b>di Bercham</b> : Semua Homestay

Posted: 12 Mar 2012 08:40 AM PDT

Homestay kami terletak di bercham , hanya 15 minitke lost world of tambun , sesiapa yang berminathanya RM200 Semalam

Kemudahan yang disediakan :-

-Aircond
-Petiais
-Periuk nasi dan dapur

Untuk maklumat lanjut sila hubungi :-

Erwan – 0165200675
Ridzuan – 0125581317

07 di kuala kangsar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kangsar - Google Blog Search


Belog Cik Zety : Satu hari <b>di Kuala Kangsar</b>

Posted: 07 Mar 2012 10:25 PM PST

Yay, rasa macam indah je dapat update banyak entri untuk blog kali ni. Aku memang banyak benda nak cerita pun tapi sebab keadaan tak mengizinkan, aku tak dapat nak bukak sangat blog ni. Bukan takat bukak, nak tekan hurup 'b' tu pon macam tak sempat jek~
So, baru-baru ni aku nak cerita, yang aku ada pegi ke Kole Kangsor atau dengan nama sebenar, Kuala Kangsar (KK). hihi~ Okay, pegi KK dengan opah, mama, aicu dengan acik. Tak ramai yang ngejoin sebab masing-masing ada urusan. So yang ada cuma gambar dan mari kita biarkan gambar yang bercerita hehe :P


Dimulakan dengan gambar opah dan mama. Berlatarbelakangkan masjid yang cantik lagi indah iaitu Masjid Ubudiah Kuala Kangsar. Sini bukan tempat pelancongan tapi tempat beribadat tapikan ramai jek pelancong asing, omputih datang sini pastu masuk dalam masjid tu. Siap pakai short pant lagi tuuuuu~
Sini pulak kelihatan jam besar yang merupakan landmark atau penanda kawasan yang mengatakan, 'Hey, you're now at Bandar Diraja Kuala Kangsar, dude'~ 

Pemandangan indah sepanjang jalan kenangan. Eh, macam lain macam je ayat ni. Err, ignore it. Cantik kan tiang tu~ *tibetibe*

Persisiran apetah. Lupe dah -.-'' Dan korang nak tau tak, aku terjumpa pelakon drama yang tengah bersiaran kat TB sekarang ni, APE CELOP tokk~ Wan Sharmila kat sini. Kecik je orangnya, kulit sawo matang gitew. Tapi muka sombong sikit. Ke macam sombong? Entah, sama jelah~

Sikecik Nurin nak jugak menyelit -.-'' tapi time ni tak ramai sangat orang kat sini. Aku datang sini pun sebab nak makan laksa. Heee~

Mereka yang terlibat. Dari kiri, mama, Nurin, ayahcu, dan opah.


Istana lama. Masih cantik dan utuh.


Setelah gambar dimulai dengan gambar mama dan opah, eloklah ianya disudahi dengan gambar guwa plak~ Hehe, ni pun tangkap gambar kat dalam masjid tu. Ape punya orang lah -.-'' Ada gaya macam cikgu tadika tak? Takpun cikgu pendidikan seni ke~
Okaylah, itu sahaja untuk harini sebab aku dah lapar, masih belum makan. Korang dah makan? Perghh, makan tak ajak. Okay takpe. Ada ubi, ada batas, ada hari boleh balas lah~ Lalalalala
Terima kasih sudi baca, jangan lupa komen sekali. Heee


Like dan komen lah kalau suka :)

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


<b>KUALA SEPETANG</b> ECO TOURISM Mangrove Tour, Bird Watch <b>...</b>

Posted: 17 Feb 2012 06:42 PM PST

Pengunjung yang dalam perjalanan bot untuk melihat Kelip-kelip Kuala Sepetang akan terhibur bila melihat ribuan ikan-ikan kecil melompat di kiri dan kanan bot. Ada kalanya ikan-ikan ini akan melompat masuk ke dalam bot.

 Ikan belanak juga banyak terdapat di Kuala Sepetang. Ikan ini berenang dalam kumpulan dan akan membuat renang laju dan lompatan sekiranya ada pemangsa yang mengejar mereka.
Ikan belanak merupakan menu tetap di restoran makanan laut Kuala Sepetang. Biasanya di "deep Frying" digoreng rangup. 

07 di padang rengas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di padang rengas - Google Blog Search


Pemuda <b>Padang Rengas</b>: Kerja kosong <b>di</b> Agensi Kelayakan Malaysia

Posted: 12 Mar 2012 01:56 AM PDT

  • Seorang penuh kesyukuran melangkah keluar dari kaabah dan seorang lagi .........

  • Bekas isteri Wan Ismail tuntut RM3 juta KOTA BHARU 3 Mac - Bekas isteri Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pas kawasan Melor, Siti Aishah...

  • Syukur Alhamdulillah. Semoga Umno bertambah kuat

  • Gambar ini aku petik ddari blog www.darulehsantoday.blogspot.com Apa maksud bar council gantung banner macam ni? adakah untuk memalukan po...

  • cerita terkini : Kepimpinan pusat Pas akan bermesyuarat pada hari Ahad ini bagi memutuskan siapa calonnya yang akan bertanding dalam Pilih...

  • Kenyataan Media GAPS Tahniah kepada ADUN Sekinchan yang kini bergelar "Ustaz". GAPS ingin mengucapkan tahniah kepada ADUN Dap Seki...

  • Mereka sudah melampau, memijak kepala 2 orang Yang Berhormat Melayu.. klik sini . Kalau betul apa yang dilapurkan, aku cukup naik bulu roma ...

  • Aku ada jual kamera pengintip, omputeh kata spy camera. Kalau sesiapa yang berkenan dan teringin nak jadi spy boleh lah hubungi aku. Ada ber...

  • Hari ini ahli parlimen Padang Rengas dihentam kiri kanan depan belakang gara-gara mempertahankan kenytaan beliau tentang PERKASA. Dalam hal...

  • wah..wah..wah... BARUA JOM lah sokong DAP sama macam pas dan pkr sokong depa. Depan pas dan pkr bukan main lagi angkat melayu dan Islam ta...

  • 07 di pengkalan hulu - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    07 di pengkalan hulu - Google Blog Search


    Selamat tinggal <b>Pengkalan Hulu</b>.....

    Posted: 25 Feb 2012 08:07 PM PST

    Tempat jatuh lagikan dikenang.....

    24hb Februari 2012
    Jumaat

    Petang ni...kitorang ke Pengkalan Hulu utk amek along dan kesemua barang2nya.
    Bila nampak papan tanda ni...mmg dh dekat sangat laa ngan MRSM Pengkalan Hulu...
    Kitorang sampai sini jam 4 petang....kelihatan along dh siap berbaju batik dan berseluar slack dh. Bersama ngan salah sorang sahabat baiknya. 
    Along amek beg besar kosong dari kereta utk dibawa ke bilik, kemas2 barang masukkan dlm beg dan kawannya tu tolong bawak 2 plastik yg diisi dgn 15 bekas pulut kuning dan rendang serta sebijik muffin utk diberi pd rakan2 baik along. Nk bg semua...adeii..tak termampu ler pulak, kan. Mintak maaf ye pd kawan2 along yg lain...ngee..
    Bkn apa ngan pulut kuning tu, mmg hajat kitorang. 
    Pertama; utk jamu kawan2 along yg bersahabat sebaik2nya bersama anak sulung aku tu. Maklum laa...kat sana selama 3tahun dari 2009-2011 ni...sillaturrahim itu sgt penting utk persekitaran mereka. Mereka boleh belajar dgn baik dengan persekitaran yg baik. Tambah pulak dorang jaoh dari keluarga, kan...Maka sahabat2 inilah sebagai pengganti.
    Kedua; masa along dpt result PMR tu...kitorang takde buat apa2 majlis pun. 
    Ketiga; sebagai tanda kesyukuran jg kerana along dpt bertukar ke Taiping..Alhamdulillah..
    Tengah tunggu along kemas dan packing barang2 dia. Beg besar baru jer kitorang bawak td...Biarlah dia amek masa berkemas. Menghabiskan sisa2 masa bersama sahabat kat atas tu sebelum berpisah.Berlatar belakangkan bangunan pusat pelajar...kat dlm tu ada kedai koperasi, ada pejabat warden dan sebagainya lah...
    Senang kat sini...berdepan jer ngan aspura. Tak jauh ler budak2 aspura nk gi kedai koperasi, hehe..

    Dh puas aku amek gambar ngan kamera kompek...along masih tak turun2 lagi. Angah dan abang pun dh keluar dari kereta. Akiss jer dok dlm...dia tak berapa sihat...demam. Siap bawak selimut dlm kete, hehe..

    Tak lama tu, baru ler muncul along dan beberapa org kawannya yg tolong angkat barang2 along. Mmm..itulah antara kawan along yg aku kenali...

    Aku dh sedih dlm hati masa tu. Anak yg nk berpindah..aku yg lebih2. Tak kisahlah...itu mmg aku kalo sape2 tak kenal. Aku ni mmg penyedih...tp bkn kelememerrr....perasaan sedih aku tu senang sangat menghantar isyarat pd otak dan kemudian pada mata dan terus mengeluarkan airmata utk menunjukkan kesedihan tu, ish..ish..

    Punyalah tahan...nk cakap terima kasih kat kawan2 along pun tak boleh..tengah sebak, takut suara bertukarrrr, grrrrr dan risau airmata menitis, hehe..

    Along citer...dia dh salam ngan kawan2 dia dan ada yg tak dpt nk jumpa sebab tak tau dorang gi mana, huhu. Kawan2 along skang baik2...yg baru2 masuk pun baik2. Tp tu lah...rezeki along utk belajar kat Taiping pulak...tak mengapalah. Mmg lumrah hidup...setiap pertemuan ada perpisahan. Jgn terputus hubungan yg sedia ada...malah terus jalinkan dengan baik. Tambah2 pulak skang ni ada fesbuk, ada hp, ada emel...tiada masalah besar sgt. Kalo ada peluang...leh berkumpul dan berjumpa ramai2. Mgkn jika bernasib baik...akan berjumpa pula di IPT ke, kan...insyaAllah.

    Nampak kesayuan di antara along dan kawan2nya. Yelah, dh 3 tahun bersama menuntut ilmu kat sini...

    Ngan pakcik pengawal keselamatan pun aku soh along amek gambo, hehe..

    Pondok pengawal ni...dari sekadar pondok kecil, kemudian ditambah sedikit demi sedikit sehingga ber'awning hingga ke tepi jalan masuk...dan ada trafik light kat situ...mm..
    Kat sini jgk ler pelajar2 kena hantarkan pakej keje2 sekolah yg perlu dibuat ketika cuti2 sekolah iaitu diletakkan masa dh pulang ke asrama semula setelah tamat bercuti, huhu...
    Ini bg mengelakkan pelajar yg tak buat tu meniru kerja2 yg dibuat oleh kawan2 lain ketika berada di hostel, hehe..

    Sempat along bergambar di luar pagar maktab....

    Di sini aku nak ucapkan terima kasih tak terhingga pd pengetua & para timbalannya, guru2 yg penah mengajar along, yg penah jadi homeroom along, warden2 asrama, staff2 pejabat, makcik kantin yg masak masakan yg sedap2, makcik kafe yg baikhati, makcik pembersihan bangunan, makcik dobi, pengawal keselamatan, tukang kebun, tukang angkut sampah dan terutamanya pd kawan2 along yg sudi bersahabat ngan along....persekitaran yg SIHAT insyaAllah akan mewujudkan keselesaan pd pelajar2 utk berjaya dlm pelajaran dan apa jua bidang yg mereka sertai serta sedaya upaya tidak menghampakan harapan semua warga MRSM di sana juga ibubapa yg sememangnya ingin melihat kejayaan anak2 mereka..Babai semua..InsyaAllah, jika ada rezeki lain...mana tau adik2 along lak dpt masuk sini, kan..hehe..

    Nota Alona lagi:-
    -Buat kawan2 along..kalo teringat kat Farisz...leh ler gi jengok2 blog dia, hehe..

    Jom ronda2 dulu!!!
    Dh keluar dari pagar...kitorang ronda2 dulu pekan Pengkalan Hulu...melalui kawasan yg selalu kitorang pegi kalo outing ngan along...taman tasik terutamanya..

    Kemudian singgah seketika di R&R Padang Tamat utk minum2 petang sebelum meninggalkan bumi PH ini.  Kat mana lagi kalo tak ke gerai Kak Na, hehe..

    Moto byk2 kat belakang tu...adalah milik polis2 yg baru jer dok kat belakang tu..nampak tak bangunan biru byk2 kat belakang along tuuuuu...Mmm..dh diduduki rupa2nya. Meriah ler PH nanti,  ye...Dh keluar dari PH...kitorang ronda pekan Baling lak sebelum meneruskan perjalanan pulang ke Taiping. Melalui restoran ikan bakar Ad-Nani yg memang tak beroperasi di waktu petang tambah2 pulak hari Jumaat dorang off. Lalu gak kat kedai gunting rambut ABA, pun tutup...off..

    Perjalanan yg blues....
    Dalam perjalanan, sempat jgk aku bertanya satu soalan pd along.."tak rasa sedih ke berpisah ngan kawan2 dan keluar dari situ?"..
    Apa along jawab..."mmg ada rasa sedih, td pun dia menitik airmata jgk sebab kena berpisah ngan kawan2, ada jgk sedikit rasa taknak tukar dan pindah, bila dh berpindah ni baru along rasa along sayangkan mrsm ni"...mmm....
    Aku pun tak kisah dia ckp mcm tu sebab perkara tu mmg biasalah, normal!! Lgpun, masa tak berjaya ke PKP dulu...dia yg sendiri yg nk buat permohonan rayuan. Bila dh dpt...nak tak nak kena ler pegi, ye dak??
    Alah, biasalah tu..mmg adat lah.
    Tu lah agaknya antara sebab kenapa permohonan pertukaran MRSM sudah dimansuhkan mulai tahun ni. Inilah salah satu sebabnya. Ada kes pelajar sendiri yg memohon pertukaran tetapi bila dh diluluskan dan telah berpindah ke tempat yg baru....tak berapa lama kemudian mereka memohon utk bertukar ke mrsm yg lama kembali. Semuanya gara2 rindukan suasana dan rakan2 lama, ish..ish..
    Aku harap along tak macam tu lah. Tambah2 pulak ada sahabat lama dari PH yg terlebih dulu dh berada di sana (Taiping) awal Februari ari tu seperti Naim, Taqie dan beberapa org yg lain.
    Bila along dh diberi peluang utk belajar di PKP....rebut peluang keemasan tersebut. Tak kisahlah bagaimana suasana dan keadaan asrama di sana. Yg aku tau...warga PKP Taiping mmg bagus2 semuanya. Harapnya jgk pelajar2 dorang pun baik2 belaka.

    Ikut Parit Buntar..
    Masa mula2 hantar along ke PH tahun 2009 dulu...kitorang ikut Bandar Baharu Serdang, Kulim...maka hari nk balik tu pun kitorang ikut situ cuma tak masuk hi-way aje kerana kitorang terus ke arah bandar Parit Buntar. Abg nk ke kedai Master Colors...

    Sempat singgah AmBank utk bayar ansuran sang kancil guna mesin aje.
    Aduiii...baru jer dpt elaun...dh abes byr kancil, uwaa....

    07 di bidor - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    07 di bidor - Google Blog Search


    AZNi AUDiO SYSTEM: Majlis Perkahwinan <b>di Bidor</b> (11 mac 2012)

    Posted: 03 Mar 2012 10:22 PM PST

    Menyediakan Perkhidmatan PA System untuk majlis keraian dan keramaian seperti:

    - Majlis Perkahwinan
    - Majlis Pernikahan
    - Majlis Pertunangan
    - Hari Ulangtahun
    - Hari Keluarga
    - Hari Sukan
    - Khidmat Deejay
    - Acara-Acara Korporat
    - Rumah Terbuka
    - Persembahan Pentas dan sebagainya.

    Alunan Muzik dari Pop Yeh-Yeh hingga masa kini. Tidak kira dimana jua majlis diadakan, di dalam DEWAN, KHEMAH, PENTAS, kami sedia memberi perkhidmatan terbaik.

    Sekiranya berminat, sila berhubung dengan iJaT:-
    019-5761823
    ijat.azize85@gmail.com

    Kami menerima tempahan di dalam Daerah KINTA, PERAK TENGAH & KUALA KANGSAR. Bagi daerah lain, ia bergantung kepada faktor masa perjalanan dan kekosongan pada hari berkenaan.

    07 di kuala kurau - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    07 di kuala kurau - Google Blog Search


    Perjumpaan Bersama Masyarakat Cina <b>Kuala Kurau</b> – Perak Today

    Posted: 11 Mar 2012 09:12 AM PDT

    DS Zambry Berucap Di Majlis Perjumpaan Bersama Masyarakat Cina Di Kuala Kurau Petang tadi

    07 di pangkor - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    07 di pangkor - Google Blog Search


    Hair, Head and Mind: SeWa MoTor <b>di PaNgKor</b>

    Posted: 12 Jan 2012 04:00 PM PST

    Utk memudahkan perjalanan ke hulu dan ke hilir, ktorg berpakat menyewa mutu.. harga sewa bagi mutu bese2 mcm kris, ex5 rm20 sehari, kalo sekuter rm30.. wa dgn pemalasnye nk amik sekuter jer.. goda2 apek tu dpt la rm25 sehari.. 
    Mmg bes ronda2 pulau naik mutu ni, tp malangnya skuter yg disewa agak seramm bile nk naik bukit.. bukit2 kt pulau tu amat mencabar utk diharungi..sape suh sewa skuter kan?? hahaha..
    # wa rase kt sane sume same je spesis helmet nye kottt..hikhik
     

    BLOG PERAK

    Copyright 2010 All Rights Reserved