Ahad, 3 Jun 2012

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


Jengka 19: Harian Metro: BeritaUtama

Posted: 26 May 2012 01:07 AM PDT


Habis satu badan digigit

Posted: 25 May 2012 12:21 PM PDT

IPOH: Perbuatan zalim seorang ibu mendera anak perempuan berusia dua tahun dengan menggigit seluruh tubuh dan kaki mangsa hingga dipenuhi parut serta lebam terbongkar apabila bapanya yang berusia 49 tahun membawa mangsa ke klinik berhampiran Ahad lalu bagi mendapatkan rawatan selepas mendapati rambut anaknya itu gugur tanpa sebab.

Mangsa yang tinggal di Chui Chak di Langkap, Teluk Intan, diseksa ibunya yang juga suri rumah warga Vietnam berusia 25 tahun yang turut dipercayai menumbuk dan mencucuh tubuh mangsa dengan objek panas.

Suspek sengaja menyorokkan kecederaan mangsa dengan memakaikan anaknya itu pakaian labuh.

Difahamkan, bapa mangsa seorang pekebun sayur bimbang jika anak bongsunya itu menghidap penyakit berbahaya sebelum masalah itu dirujuk ke klinik kesihatan berdekatan.


Hasil pemeriksaan doktor mendapati seluruh tubuh mangsa dipenuhi kesan lebam baru dan lama yang dipercayai didera dengan teruk.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.


6 bulan ganggu Liyana

Posted: 25 May 2012 12:21 PM PDT

AMPANG JAYA: "Ini bukan kali pertama sebaliknya enam kali," kata pelakon dan penyanyi, Liyana Jasmay, 24.

Liyana yang baru bertunang dengan jejaka pilihannya pada 29 Mac lalu mengulas insiden dia dan keluarga diganggu lelaki 20-an dipercayai peminat fanatiknya.

Lelaki terbabit dilaporkan mula 'menghantui' rumah Liyana di Hulu Klang, di sini, sejak November tahun lalu dengan membawa pelbagai hadiah, selain bertegas bertemu pelakon dan penyanyi berkenaan.

Lelaki terbabit dilaporkan menunggu di hadapan rumah keluarga artis itu, selain berlegar-legar di sekeliling kediaman berkenaan.


Antara hadiah yang dibawanya untuk diberikan kepada Liyana ialah baju-T, kasut, minyak wangi, cakera padat (CD), minyak wangi serta tuala wanita.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.


07 di hutan melintang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di hutan melintang - Google Blog Search


Wedding pertama selepas bergelar puan <b>di Hutan Melintang</b>, Perak

Posted: 03 Jun 2012 12:35 AM PDT


Sekian lama ketandusan idea untuk menghapdet entry, akhirnye hari ni ade perisian untuk dikongsi bersama..tapi bukan perkongsian ilmu..haha..perkongsian gambar aku menghadiri wedding sepupu aku selepas aku selamat bergelar puan pada 21hb apr 20012 dengan sekali lafaz..ecewah... ;)..sebelum ni banyak sangat jemputan yang aku tak dapat attend..sebab aku kene keje on weekend lah..incik suami ade job shoot gambar kawen lah...dan macam-macam lagi lah..

Awal pagi sabtu,sebelum subuh lagi family aku dari Pahang dah sampai KL..hajatnye nak mandi-manda kat umah aku sebelum bergerak ke Perak..tapi, disebabkan mak aku tak nak naik umah aku yang tinggi ni, makanye plan bertukar untuk mandi-manda di Sg. Besar..

Lepas tu sambung perjalanan ke Hutan Melintang, Perak..kuar je dari kete, terus aku suruh anak buah aku amik gambar aku dengan incik suami..sebab, rasenye lepas kawen takde gi gambar ala-ala berdating gini dengan beliau..hehe...gambar tangkap sendiri tak syiokkk....=p

 Harusla nak tempel besau-besau gambar aku kan..hihi..aku ni memang seorang kazen yang sangat 'bagus' kan..tak nyempat-nyempat nak wrapping adiah kawen..letak je dalam paper beg Sogo tu..punye la malaskan..siap tampal dengan selofin tape lagi kat bahagian atas..

Anak buah aku yang tangkap gambar di atas kate, "makcik!paman peluk makcik!" aku pun cakap.."ye ke?mane de.." dengan penuh semangat die view balik gambar tu..dan tunjuk..."haa..ni..tangan paman kat bahu makcik.." betape caringnye anak buah aku ni kan...

 wif my sis!kitorang ni memang sakan bergambar...pantang free sikit..nak posing je..jadi, tak payah la aku tempel banyak-banyak gambar kami berposing sakan di pelamin ye...
Ni pulak gambar dengan family aku...ade sepupu dan ibu saudaraku jugak di situ...
 Bersama sepupu yang kami raikan di pelamin...hehe....sepupu aku yang pompuan tuh..


Sebelum balik, amik gambar kat depan umah kampung ni..umah ni banyak sangat kenangan waktu aku dan adik beradik serta sepupu sepapat aku kecik..

pernah jatuh tergolek kat tangge...pernah main meriam kat laman umah ni..pernah lari dari umah dengan beskal sebab merajuk dengan makcik yang suke cubit aku sebab anak die yang suke mengadu..pernah kene menapak nak  balik umah ni time raya sebab kete tak boleh masuk bile musim hujan..pernah kene iron baju pakai iron arang..pernah jugak minum air yang masuk gune kayu api..dan of koz la aku pernah mencari kayu api untuk arwah embah@ nenek aku masak..

yang paling tak boleh lupe kenangan tahan perut supaya tak membuang air besar kat kampung...punccanye..umah tu dulu takde jamban..jadi bile sakit perut, mesti tunggu geng..lepas tu bawak ubat nyamuk masuk hutan...carik port pokok yang strategik...lepas tu akan kedengaran suara-suare sumbang.."wei..dah ke belum?"  "jap jap..belum lagi" lepas tu ade plak sepupu yang lain.. "cepat la woii...nyamuk banyak ni!" lepas tu ade g dialog mase 'termenung' tu.."woi!ade kura-kura la kat sini.." ngahahahahahahaha...tapi memang ade kura-kura..kan dalam hutan..

Topic perbualan dengan sepupu sepanjang ari kenduri tu pasal kenangan masa zaman kanak-kanak..memang terbahak-bahak gelak...tu baru sikit berkumpul..sepupu yang sampai lambat tu, tak sempat nak join bercite kisah zaman kanak-kanak..hehe..

korang ade cite yang sukar dilupakan masa zaman kanak-kanak bile balik beraya di kampung?



07 di bagan datoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan datoh - Google Blog Search


:::AkUfArAhiNsAbRi:::: panasnya <b>di bagan datoh</b>,sejuknya di <b>...</b>

Posted: 03 Jun 2012 04:57 PM PDT

a few days ago aku balik perlis..sbb parents ade kt sana..
semalam a.k.a 3/6/12,kami bertolak ke bagan datoh..sbb hantar sepupu ke rumah mentuanya...
org kelantan pggil,,"g ngantar"..ade byk istilah2 yg digunakan kt kelantan..biasalah klo dah orang kampung,byk istilahnye smpai aku sendiri pon dah xtaw dr mna dtangnya perkataan2 tuh..hahah

bagan datoh tu sgt la kecik bndarnya..
xsure lah smada betul ke x bndar yg aku g tuh tp mmg kecik n hot gak laaa..
bagan datoh ni klo ikut ckp mak aku,dipanggil bandar mati..
(sebab bandar kecik dy hanya dilawati oleh mereka2 yg mmg niat nk pergi sane..xde org yg akan lalu klo xde sebab..coz bandar die adalah bndar pling ujung dekat muara sungai perak..ujungnye cantik tp oleh sbb xde org lalu sana mmg nmpk mcm xhidup je bandar tuh..huk3..aku rse klo YB buat jmbatan dr bagan datoh ke lumut,mmg perghh!bandar tuh akan lebih maju!..xcaya,tgk la bila YB dah buat jambatan..itu aku xtaw bila..huk3)
umah mentua sepupu aku tuh xsmpai bandar pon,,
jalan2 raya kt sana mmg no problem pon..n pemandangan mmg cantik dgn pokok2..
ade pokok kelapa,pisang,,buluh..huish..unik2 plak tuh!..pkok klapa renek je,,pisang lak tinggi,,buluh lak bersusun je..mmg rajin laa org bgan datoh nih!..hehe

lepas mkn2 kenduri,ktrg pkir2 nk g mna after this..ade fmily aku yg g kl,,tp ak mls nk g kl..mcm xde bende je nk tgk..dah borink...huk3..so ma parents pon decide nk g cameron higland!!..tp dgn musim cuti nih mmg berani mati la naik CH xbook hotel..huk3..
tp ktrg xbook!..bersusah payah spnjang mendaki highland carik hotel..huk3..
neb baik dapat gak wlopon mahal..biasalah klo holiday season mcm nih..hu3..
dah tu,tringin nk hotel kt brinchang,,tu pon xdpt..dpt yg kt tanah rata je..tanah rata pon tanah rata lah..drpada merempat xde tmpt tidor,tak gitu..huk3

so pasni nk turun la plak..g jenjalan kt CH dulu..
wlopon aku dah bring n xtaw nak beli ape kt CH ni tp sebab sejuk,layan jerrr..hik3

tu je lah kot aku membebel..within a few days,dah byk tempat aku jenguk,,pulau,perlis,bagan datoh n CH..lalala~..this is my family!*tetibe*

nota senyum : HAPPY BIRTHDAY PARK YOOCHUN! (4.6.86)

p/s-ni 1st time laptop aku xyah pasang cooler..LOLXD


07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


Homestay yang terletak <b>di Bercham</b> : Semua Homestay

Posted: 12 Mar 2012 08:40 AM PDT

Homestay kami terletak di bercham , hanya 15 minitke lost world of tambun , sesiapa yang berminathanya RM200 Semalam

Kemudahan yang disediakan :-

-Aircond
-Petiais
-Periuk nasi dan dapur

Untuk maklumat lanjut sila hubungi :-

Erwan – 0165200675
Ridzuan – 0125581317

07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


Manjung Mari: Laporan Kisah Ceramah Hasan Ali <b>di Seri Manjung</b>..

Posted: 27 Feb 2012 06:34 AM PST

Lebih jam 6.00 tadi hujan dah mula turun,, walaupun dalam cuaca yang agak terang,, terdetik dihati kecil ku, alangkah baik nya jika malam ni hujan lagi,,,,, lebih kurang 6 30 hujan berenti, sempat aku pergi ke pasar malam...
Macam biasa magrib aku pi berjemaah kat surau taman belakan rumah aku,, balik dari solat magrib, dongak ke langit nak gelap,,, nak hujan lagi ka.,,,
lebih kurang 15 minit nak masuk waktu isyak, aku keluar siap bawa kamera,, gatai pergi round kawasan stadium Manjung, nakpaknya ceramah dah mula,, rasa-rasanya dengar ke suara macam Yeop Saidin,, seorang lagi ustaz pencacai UMNO..., dalam aku dok pusing,, nak cari tempat sesuai nak snap ambik gambar, baru sempat snap satu gambar hujan dah turun,, kelam kelibut nak keluar,, sampai satu kereta dia dok pasang lampu,, hala kat aku,, siap sound kat aku,, haa ambik gambar,, nanti boleh siar dalam blog,, aku tak kenai siapa mereka,, aku hanya sekadar senyum,,, mereka bagi tau Hasan Ali tak sampai lagi...
Aku sempat keluar dari stadium dalam hujan dah mula turun,, dan dapat berteduh di stesyen minyak petronas depan stadium... Alhamdulillah, aku tak lah basah,, hanya lembap-lembap saja baju tu,, tak lah kesejukan,, dan yang rasa selamatnya,, bila aku dah sampai dapat berteduh, hujan mula bertambah lebat, sehingga azan kedengaran dari masjid daerah,, namun ceramah di staduim macam biasa juga....
Agaknya Allah nak tunjuk kepada hamba-hambanya,, hujan yang lebat ditambah pulat kilat dan guruh yang cukup kuat,,, dan akhirnya pentas tempat berucap dihapan stadium gelap,, tak tahu kenapa,, sehingga jam 10 20 mlm, hujan baru mula perlahan,, gerimis yang masih kasar-kasar,, aku stat motor redah balik juga,, sehingga sekarang suasana masih lagi hunjan diselang seli cahaya kilat...
Tak tahulah aku,, Hasan Ali sempat atau tidak berceramah,,, mereka merancang,, Allah juga merancang,, pada mulanya ceramah nak dibuat dalam dewan MPM,,, namun entah kenapa,, tak cukup bajet agaknya,, atau pun mereka-mereka dah tahu apa yang berlaku di Perlis ketika Hassan Ali berceramah,, jadi ambik ambik iktibar tak mau berulang,, maka buat di stadium,,,
Alhamdulillah,, Maha suci Allah umat Islam di Manjung terselamat akidah dari dicemari oleh pakar motivasi yang mengaku pakar ilmu usul...
Kesian kat pakcik makcik yang aku lihat berjalan kaki nak pegi dengar Hasan Ali,,, nak balik sekarang ni jam dan 11 05 malam,, masih lagi hujan.....
Ambik ko UMNO Lumut, moga-moga kalian lepas ni ada rasa kesedaran apa yang kamu nak lakukan,, jangan nak permainkan agama Allah,, kalau dahulu hangpa dok kata PAS perguna agama Islam untuk kepentingan politik sempit,, tetapi sekarang siapa yang menggunakan agama Islam untuk politik,,, habaq mai..

07 di pantai remis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pantai remis - Google Blog Search


CeriTa TeNtaNg IzzueRa: Masak-masak <b>di Pantai Remis</b>

Posted: 20 May 2012 07:05 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Besday Girl · Masak-masak di Pantai Remis · Usiaku meningkat lagi... member punye blog.. meh la join ramai2 · SiNGaPoRe TriP. ► Mac (4). Suria Cherating Beach Resort, Pahang · aku .. pensel warna ..kala pensil.. pencil ...

07 di chemor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di chemor - Google Blog Search


<b>Chemor</b> ada 3g UMobile yey! | Riwayat Hariku | gnesop.com

Posted: 03 Jun 2012 06:42 AM PDT

Selamat sejahtera kepada semua rakan.

Hari ini berada di Chemor Perak untuk menghadiri kenduri saudara sebelah keluarga mertua. Semalam tidur di rumah Opah Mrs Sop di Malim Nawar, Perak dan tiada liputan 3g. Tidak bersiaran lah semalam :)

Talian di Chemor, Perak agak teruk dan putus-putus. Kadang-kadang tidak dapat langsung :)

Selesai kenduri, terus balik ke Kuala Lumpur. Cuaca agak panas di Perak. Semasa kenduri, memang berpeluh-peluh!

Masa pergi, jalan sesak teruk! Masa balik tadi pun sama! Kenderaan berderu-deru. Ada masa langsung terbenti sedangkan tiada kemalangan atau kenderaan rosak! Penat, penat!

Apa-apapun, alhamdulillah perjalanan kami selamat sampai pergi dan balik :)



----------------------------------------------------------------------------------------------



Suka entry ini? Sila kongsi melalui butang di bawah:

07 di tronoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tronoh - Google Blog Search


Rakyat minta Zambry lawat DUN <b>Tronoh</b> – Perak Today

Posted: 12 Apr 2012 04:35 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]"Kita bukan datang untuk cari kesalahan wakil rakyat di sini sebaliknya kita mahu bantu rakyat di Tronoh." Demikian tegas Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abdul ketika mengulas mengenai program lawatan sehari ke ...

07 di bukit gantang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit gantang - Google Blog Search


PAS sudah bertanding <b>di Bukit Gantang</b> sejak1959.- Pak Mat Che <b>...</b>

Posted: 18 Apr 2012 11:38 PM PDT

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved