Rabu, 31 Oktober 2012

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di hutan melintang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di hutan melintang - Google Blog Search


Pegi kenduri <b>di Hutan Melintang</b>, Perak | all about life!!

Posted: 13 May 2012 07:03 PM PDT

assalamualaikum dan selamat pagi!
sihat korang? ape cerita di hari minggu? oh hari minggu aku kali ni sangat hectic. penuh dengan jadual. seronok sebab 2 hari bersama kawan2 yang memang dah lama tak jumpa. kawan2 yang susah senang bersama masa zaman belaja dulu2.
aku dapat jemputan kawen dari pengantin 2 minggu awal. before aku gi korea aritu. tapi mase tu tak bajet nak pegi. sebab selalunye aku ikut member. yela nak gi sorang memang takla. ade member baru la sedap nak pegi kan. so kebetulan jugak yutat dan wahida dah ajak. aku pun on kan ajela.
memasing single. so takde porjek lain, on kan aje hehe. aku sebenanrnye mati2 ingat kenduri kat tangjung malim perak. yela dekat la skit kan. sekali dah masuk kete baru tau rupenye kat teluk intan perak. kat hutan melintang sane tu ha! hamikkk...
tapi takpe. demi kengkawan kan. aku kawen korang tak datang siappp! ^_^
gerak dari kota damansara jam 9.30 pagi. 2 kereta. tapi ade 3 manusia je. sebab yutat nak balik kuala kangsar terus pas kenduri. aku driver kereta lagi satu, sebab wahida tuan punya kete nak tido! bole camtu? redha jela kan. aku mmg suke bawak kete pun.
jumpa lagi sorang member iaitu yati yang lagi 2 minggu nak kawen dah. sebab lalu kampung die kat sekinchan tu kan so sekali je gi. da jadi 3 kereta.
rupenye aku lalu kampung bapak aku kat sabak bernam. siyes tak tau! sebab selalunye time balik kg aku tido! ha ni la die kan. tapi tak singgah pun la kg.
sampai uma pengantin kul 12.30pm. awal. tu pun yutat cakap nak gerak kul 7 pagi! aku tanye nak jadi penanggah ke ape datang awal2?? kire sedang elok la kitorg sampai. jumpa pengantin jap.
sory ler. ini je gamba yang ade. sebab mase naik atas pengantin tengah make up. so tarik kejap. dah ler backlight! menci tau. korang buat2 nampak jela yek. hehe. pengantin lawo! dah macam artis bollywood! siap dengan hidung mancung terletak tuuu!
selamat pengantin baru ejan dan pasangan. cecepat sikit buat junior yek hehe. dah salam n tangkap gambar ngan pengantin ape lagi. makannnn!
pic sebelum makan lupa. nampak sangat kelaparan kan. hanya sempat snap lepas makan je! heheheh. acar tu yang sedap. aku kalo g memana kenduri kalo dapat acar buah ni ha memang laju jela. sedappp! and first time aku jumpa dalca ade udang!
setel makan lepak jap. sebab nak terus balik penat. yela drive dah 3 jam. ni makan setengah jam tak sampai nak balik terus. nangis ler. sempat gak jumpa bebudak class yang lain. aus dan jambu. amik ko kawan aku sume dah pakai nama singkatan je kan hehe. oh ejan si pengantin ni kawan aku mase diploma dulu.
gambar kenangan ngan pengantin sebelum balik. tq ejan sudi jemput! kami berempat yang lepas makan terus balik! yela dah sian orang lain nak makan dok tunggu tepi meja kan. tak sedap pulak nak lepak lelama. hehe

07 di parit buntar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di parit buntar - Google Blog Search


PAS AKAN TERSUNGKUR <b>DI PARIT BUNTAR</b> – Perak Today

Posted: 10 Dec 2010 12:17 AM PST

" KUTIP DUIT MELAYU, SUMBANG KAT CINA "- MALANG PARIT BUNTAR

RAKYAT DAH BOSAN DENGAR CERAMAH

Baru baru ni aku pergi mesyuarat kenduri di Tanjong Piandang.Tanjung Piandang adalah salah satu kawasan dalam Parlimen Parit Buntar. Mesyuarat kenduri. Memang meriah dan ramailah adik beradik datang.

Aku kemudiannya bersembang dengan Abang Long di situ. Mat Poreh nama dia. Termasuk dalam sembang kami tu ialah hal hal politik semasa.

Dia kata sebenarnya orang Melayu Tanjung Piandang ni betul betul rasa diperbodohkan oleh PAS. Janji dulu nak bagi syurga, duni dan akhirat. Nak bawak perubahan tapi haram satu apa pun tak de.

Mujahid Yusuf Rawa tak pernah masuk kampung. Dia sebut sebagai contoh di Sungai Betul Bawah, Parit Tok Ngah. Pengundi tak pernah jumpa Ahli Parlimen.

Peruntukan jangan mimpilah. Yang selalu jumpa AP ialah orang bandar Parit Buntar. Itu pun dalam ceramah. Ceramah pulak tak de lain selain mengutuk BN.

Yang bertuahnya Cina Bagan. Nizar turun, Idham Lim turun, Mujahid turun. Melayu Parit Buntar macam rakyat KELAS TIGA.

Dulu masa PRU 12, ' adik beradik ' setengah mati kerja nak menangkan PAS. Sekarang PRU 13 ' adik beradik' akan mati matian pastikan PAS tersungkur tak berkubur.

" CELAKA PUNYA PAS, PELAGA ORANG BAGI BERKELAHI, KEMUDIAN TINGGAI JADI BODO.." . Kata Mat Porehlah. Aku tukang tulis je.

Memang ada benarnya cakap dia. Korang masuklah kampung, jalan macam permukaan Marikh. Orang PAS syok politik kosong.Pagi di kedai kopi mengulas laporan Harakah. Petang karang sekali lagi. Pembangunan adalah mimpi indah je bagi dia orang.

Jadi aku nak cadangkan kat orang Parit Buntar. Jom kita ajar sikit PAS ni. Sujud kat Cina , perbodoh orang Melayu.

Posted by ALahaI sI LunCAi

07 di lumut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lumut - Google Blog Search


KARNIVAL USAHAWAN NIAGA <b>DI LUMUT</b>-Sempena Cuti sekolah <b>...</b>

Posted: 31 Oct 2012 05:26 AM PDT

PERLUKAN ARTIS, SELEBRITI, PELAWAK, EMCEE, HOST, MEDIA COVERAGE & JEMPUTAN VVIP / TOKOH / IKON DAN KENAMAAN UNTUK EVENT ANDA ?

ENTERTAINMENT EMPIRE SDN BHD
Sebuah Agensi Professional dalam membekal dan perundingan Industri Hiburan Malaysia...

Sila hubungi saya untuk sebarang maklumat lanjut serta pertanyaan...
khidmat perundingan adalah percuma untuk sebarang jenis event seluruh Malaysia...

Tugasan kami :

1. Menghubungi Artis & Selebriti Pilihan anda untuk pre-booking dan menyemak jadual artis
2. Merundingkan harga artis & selebriti pilihan anda sesuai mengikut budget yang anda berikan dan merundingkan untuk sebarang penjimatan jika berkenaan
3. Memastikan setiap artis & selebriti yang diambil menjalankan tanggungjawab seperti yang anda mahukan...
4. Membantu anda menguruskan artis & selebriti pada hari event (karenah & perangai artis yang bukan mudah ditangani oleh org biasa)
5. Memastikan pihak anda dan artis berada didalam keadaan "win win situation" sepanjang sessi event
6. Menjadi orang tengah untuk menyelenggara penjadualan / tentative dan idea idea tentang persembahan / permintaan antara anda & artis

semuanya adalah konsultansi secara percuma dari tenaga mahir kami....

tiada mark-up price...
tiada bayaran tersembunyi...
tiada hanky panky...

Kami bukan promoter, agen atau org perseorangan...
Kami adalah Agensi Berdaftar SSM : Entertainment Empire Sdn Bhd

Event & Entertainment ? Serahkan pada yang pakar untuk penjimatan dan progress yang lancar..

**KHIDMAT TERKINI DARI EESB : Perangkaan & Pembinaan Kertas Kerja serta Belanjawan untuk Event...(event proposal & planner)
Idea Idea event kami adalah unik dan tiada didalam pasaran semasa..
**dapatkan khidmat ini dengan harga terendah di pasaran bermula dari RM5,000 hingga Rm100,000 mengikut event proposal yang anda perlukan

email saya : kl3crew [@] gmail [dot] com

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


8 Rumah Terbakar <b>Di Kampar</b> | MyNewsHub

Posted: 26 Sep 2012 02:00 AM PDT

Rumah Terbakar

IPOH – Sembilan keluarga tinggal sehelai sepinggang selepas lapan kediaman termasuk sebuah kedai runcit musnah dalam kebakaran di Tronoh Mine, Kampar malam semalam.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kampar, Zainuddin Mat Daud berkata, kejadian berlaku jam 12.07 tengah malam membabitkan premis separuh batu dan kerugian dianggar RM400,000.

Pihak bomba mengambil masa empat jam untuk memadamkan sepenuhnya kebakaran, katanya ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata, punca kebakaran masih disiasat. – BERNAMA

Iklan Teks:
PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Jawatan kosong 2012 <b>di</b> Majlis Daerah <b>Kampar</b>

Posted: 21 Oct 2012 10:20 PM PDT

Jawatan kosong 2012 di Majlis Daerah Kampar

Jawatan kosong 2012: Kampar memberi pengertian Bandar Kampar dan kawasan-kawasan sekitarnya dalam lingkungan 10-20 batu persegi. Penerokaan dan petempatan awal Kampar mempunyai kaitan dengan penemuan bijih timah itu sendiri, maka tidak hairan jika ada pendapat yang mengatakan 'Kampar dibangunkan di atas bijih timah' dan sehingga kini bijih timah masih dilombong meskipun kepesatannya mulai berkurangan akibat kemerosotan pasaran timah.

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia dan keutamaan kepada Rakyat DYMM Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan yang berkelayakan untuk mengisi jawatan berikut di Majlis Daerah Kampar, Perak Darul Ridzuan.

1.Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran – Gred U29

Semua permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan borang yang boleh didapati dari Pejabat Majlis Daerah Kampar dan hendaklah disampaikan kepada:-

Yang Dipertua
Kompleks Pentadbiran
Majlis Daerah Kampar
Jalan Iskandar,
31900 Kampar
Perak Darul Ridzuan.
Tidak lewat dari : 31 Okt. 2012

Tiap-tiap permohonan hendaklah disertakan dengan salinan Kad Pengenalan, Surat Beranak, Surat berhenti Sekolah, salinan Sijil Pelajaran atau keputusan peperiksaan yang diperolehi dan sekeping gambar ukuran pasport dengan dua sampul surat beralamat sendiri dan bersetem RM0.80.

Permohonan dari pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat dengan kerajaan/ Badan Berkanun/Kuasa Tempatan hendaklah dikemukakan melalui Ketua Jabatan masing-masing dan pastikan Salinan Kenyataan Perkhidmatan yang kemaskini dan Laporan Penilaian Prestasi Tahunan disertakan bersama.

Segala tuntutan perbelanjaan berhubung dengan permohonan atau temuduga dan permohonan lewat dan tidak lengkap tidak akan dilayan.

Calon yang layak sahaja akan dipanggil temuduga. Calon yang tidak dihubungi dalam tempoh 6 bulan dianggap tidak bejaya.

Sila klik sini untuk maklumat penuh dan sumber iklan jawatan kosong 2012 ini.
———————————————————————————————-

Jgn ketinggalan utk mendapatkan pemberitahuan jwtn kosong di negeri anda.Isikan langganan email di sini
->> http://bit.ly/QH82aX

———————————————————————————————–

Jawatan Kosong 2012

from your own site.

07 di malim nawar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kangsar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kangsar - Google Blog Search


Saidin Hj. Md.Hasnam: Penanggal di tangkap <b>di Kuala kangsar</b>

Posted: 12 Oct 2012 05:02 PM PDT


Gambar hantu terkini ini dikirimkan oleh seorang Sahabat  dan telah tersebar di laman sosial Facebook dan disertakan dengan teks berikut:
Astaghfirullah hal azim, masih ada lagi manusia yang menggamalkan syirik kepada Allah swt.Makhluk Penanggal ini berjaya ditangkap oleh penduduk di Kuala Kangsar, Perak. Gambar hantu penanggal ini menyerupai ciri-ciri hantu yang dikatakan sebagai 'Hantu Penanggal' dengan isi dalam perut yang kelihatan, paru-paru dan tali perut jelas dapat dilihat dalam gambar ini. Seperti biasa kesahihan gambar ini masih belum dapat dipastikan

07 di tanjung tualang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung tualang - Google Blog Search


Melawat Ipoh, Perak : Kapal Korek Bijih Timah - Kaki Berangan

Posted: 26 Oct 2012 12:03 AM PDT

Assalamualaikum semua!!! 
Salam Aidil Adha kepada semua rakan-rakan muslimin dah muslimat yang menyambutnya di seluruh dunia! Semoga banyaklah nanti lembu, unta, kambing dikorbankan untuk disedekahkan kepada ummah yang memerlukan. 
Papepun, jom aku sambung siri terakhir melawat Ipoh, Perak. Destinasi kami yang terakhir ialah melawat warisan kapal korek bijih timah yang digunapakai di ear suatu ketika dahulu. Kapal korek yang paling besar pada ketika itu dinamakan Kapal 1. Kapal korek yang aku pegi ni terletak di Tanjung Tualang. Kapal korek ni lengkap dengan bilik rehat, dewan makan, surau, bilik kawalan mutu dan jugak bilik mesyuarat. Kapal korek ni dijaga supaya dapat dilihat oleh generasi kini dan masa akan datang. 
Time kami sampai ni dah dekat pukul 5 petang lebih dah. So, macam kawasan kapal korek ni ada masa 30 minit lagi sebelum tutup. Bayaran masuk adalah sebanyak RM6/pax. Agak mahal jugakla ko? Ye kot? Hahah tapi ketika ini dorang masih lagi membaikpulih struktur kapal korek ni agar tahan lebih lama. Yelakan, badan kapal korek ni semuanya dibuat daripada besi. Boleh nampak ada beberapa bahagian yang telah berkarat. Dulu tengok kapal korek ni dalam buku sejarah je. Now, betol-betol berada depan mata aku. Perghhh besar siot! Kalo jadik macam transformers confirm memang besar dowh! 
Time kami sampai ni, ada dalam lebih kurang less than 10 manusia datang melawat. Aku macam terpikir macam mana lah agaknya kapal korek ni beroperasi. Dia punye penyodok tasik tu pun boleh muat sorang macam aku dalam tu. Kalo masih beroperasi, mesti bunyi agak bingit dengan bunyi jentera bagai. Amek gambar kiri kanan... depan belakang. Kita boleh naik atas kapal tu untuk pusing kawasan dalam kapal. Tapi tak boleh naik atas katanya struktur tak brape nak kukuh. Kang runtuh, berkuburlah dikau sana.... 

















Time tengah duk layan amek gambar tu, ternampaklah pulak pakistanis ke bangla penjaga kapal korek tu duk menjala ikan dalam kawasan tasik tu. Aku suspek dorang bela la kot. Sekali tebar jalan tu, dalam 10 ekor ikan terlekat kat jala dia. Jenis ikan pulak ialah ikan tilapia hitam. Ikan air tawar katanya... hahaha Perghh besar-besar jugaklah sekor-sekor tu. Yang kecik-kecik kasik lepas balik dalam tasik tu. Dia amek 2 ekor jela. Aku macam nak try mintak je sekor nak bawak balik goreng kat umah. Berpakat dengan Byya dan Maszuber. Tapi time tu macam malu-malu lagi. Yela, orang tak offer, takkan terhegeh-hegehkan. Hahah. Bolayan jela....




Kat sebelah kolam kapal korek tu pulak, ada penternakan itik. Perghh! Bulu itik tu putih bersih sungguh! Seronok tengok beratus ekor itik duk kuek here, kuek there, kuek kuek everywhere lah! Hahah. Jomlah balik... dah nak masuk maghrib dah. 
Bila lalu kawasan pondok dorang duk jaga tu, nampaklah bangla tu duk siang ikan yang dorang jala tadi. Mulut aku ni pi gatal duk kata boleh kasik kami sekor tak. Macam best je kan goreng garing then makan dengan nasik putih + kicap! Perghhhhhhhh!!! Panas-panas beb! Terangkat bulu roma. Pastu, tanpa pikir panjang bangla tu kata OK! aku pun dah macam terkejut jugaklah. Byya, Masmz dan Maszuber macam terkedu gak! Bukan sekor dia kasik... dia kasik 2 ekor ikan tilapia hitam tuh!!! Muahahaha aku dah happy abes dah nih! Rejeki Allah.. alhamdulillah. Aku mula-mula macam segan sebab nak amek 1 je. Pastu dia cakap... takpe. Boleh pegi jala lagi. Depan tu je. Hahah. Terima kasih wahai manusia yang baik. Semoga kehidupan anda di Malaysia aman sentosa tanpa gangguan imigresen. Amin... 
Balik tu, goreng ikan tu ratah macam tu je dengan mencicah kicap dengan bawang sume. Perghhhhhh!!!! Tersangat sedap beb! Ikan fresh ler katakan... 
Esoknya aku dan Byya balik ke Kuala Lumpur semula naik bas. Tiket ETS dah sold-out katanya. Alhamdulillah... percutian pendek yang best!~ 
Till then, jangan lupa cuti-cuti Malaysia. Di Malaysia pun ada banyakkk tempat menarik untuk dilawati! 

07 di sungai siput - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungai siput - Google Blog Search


Taiping Mali: Pemimpin Pembangkang <b>Di Sungai Siput</b> Guna Politik <b>...</b>

Posted: 30 Oct 2012 11:06 PM PDT

Pembangkang Hasut Setinggan Berdemonstrasi, Konon Mahu Jadi Jaguh:-Datuk Ahamad Pakeh Adam by PERAKBN 30/10/2012 -- Pembangkang hasut setinggan berdemonstrasi, konon mahu jadi jaguh: ADUN Lintang Sebanyak 63 daripada 226 kes setinggan di Mukim Sungai Siput, Daerah Kuala Kangsar berjaya diselesaikan oleh Pejabat Tanah dan Daerah Kuala Kangsar dalam tempoh dua tahun lalu. Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Lintang, Datuk Ahamad Pakeh Adam berkata, antara kawasan penempatan setinggan yang dikenalpasti termasuklah Kampung Benggali, Kampung Veerasami, Batu 1, Lintang, Sungai Buloh dan setinggan Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB). "Dalam tempoh dua tahun sahaja, saya bersama pegawai Pejabat Tanah dan Daerah turun padang ke kawasan penempatan setinggan untuk membuat bancian dan ketika ini, isu setinggan di kawasan Sungai Siput hampir selesai. "Namun, pemimpin pembangkang cuba mengambil kesempatan dengan menghasut penduduk setinggan supaya tidak berpindah ke tempat yang disediakan oleh pihak kerajaan. "Inilah politik murahan yang dipratikkan oleh pemimpin pembangkang di Sunga...

07 di bagan serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan serai - Google Blog Search


Masalah Pesawah <b>di Bagan Serai</b> dapat perhatian kerajaan – Perak <b>...</b>

Posted: 02 Jul 2011 06:30 PM PDT

Kira-kira RM 300 juta diperuntukkan bagi membuat kajian berkaitan masalah sistem pengairan yang dialami lebih 8,000 pesawah di sekitar Bagan Serai.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata melalui kajian tersebut kerajaan akan mengenalpasti pendekatan terbaik yang boleh digunapakai dalam usaha memastikan pesawah di kawasan itu mendapat hasil pertanian yang baik setiap bulan.

Dalam pada itu, beliau juga meminta Kementerian Pertanian untuk mengemukakan hasil kajian berkenaan yang dijangka siap hujung tahun ini.

"Kita tahu pesawah disini telah mengalami masalah berkaitan pengairan ekoran dari projek ikan arowana di sekitar Tasek Merah sehingga ia telah menjejaskan hasil tanaman mereka.

"Bagaimanapun kerajaan tidak akan dapat menyelesaikan masalah itu sekelip mata…ini kerana masalah berkenaan perlu diberi penelitian terperinci dalam setiap aspek selain menggunakan kos dan jangka masa yang agak panjang.

"Saya percaya apa pun jalan penyelesaian yang akan kita dapat nanti…akan kita usahakan secara berperingkat.

Muhyiddin berkata demikian pada majlis perjumpaan Timbalan Perdana Menteri Bersama Pesawah di Kampung Parit Haji Kassim, semalam.

Dalam pada itu beliau juga menasihati pesawah supaya tidak menggunakan konsep 3T (Tanam, Tinggal dan Tuai) kerana ia akhirnya hanya akan mengurangkan pengeluaran padi negara.

Sebaliknya, beliau meminta supaya pesawah menggunakan kaedah estet padi dengan membenarkan tanah mereka dimajukan oleh syarikat besar memandangkan ramai penanam padi sudah berusia.

"Anak-anak mereka tak minat nak teruskan jadi petani padi. Ini menyebabkan kawasan penanaman padi semakin lama semakin kurang sedangkan kita nak kekalkan pengeluaran kita sebanyak 70 peratus daripada kegunaan.

"Kalau kita banyak import akhirnya akan membebankan kita juga. Jangan biar tanah sawah terbiar. Kalau kita boleh tumpu cara ini (estet padi), tak perlu tumpu kepada kerja-kerja sawah," katanya

Muhyiddin berkata masalah yang sering diutarakan oleh para penanam padi adalah masalah air tetapi ada kawasan-kawasan yang tidak berhadapan dengan masalah itu masih menghasilkan pengeluaran padi yang rendah

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


Buat Bekam <b>Di Taiping</b> | pengalaman berbekam | Puanbee.com

Posted: 30 Oct 2012 06:57 PM PDT

Kami buat bekam di Taiping. Balik taiping dengan 1001 tujuan. Tujuan utama nak tolong menyibuk dalam rombongan meminang sepupu , lepas tu sebab raya haji dan kemudian nak cari tempat bekam atau perubatan tradisional , lepas tu cari baju sekolah aliya. Macam-macam agenda … mana tak terabai blog ni. Kalau sebelum ni saya upload gambar burung merpati di dalam blog ni itu semasa di Kamunting Taiping. Banyak perubahan ..tiba2 ada pula banyak burung merpati di situ.

iphone 31oct 039 Buat Bekam Di Taiping Tips kesihatan taiping rawatan bekam pengalaman bekam kursus bekam harga bekam diari ibu Buat Bekam bekam anak anak

Orang kata bekam ni sunnah nabi dan elok untuk orang yang ada penyakit kronik , tapi bukan boleh buat sekali terus nampak kesan. Orang macam kay ni memang di sarankan buat 2 minggu sekali , tetapi ye lah .. bila balik KL sibuk satu macam je pulak. Mana nak cari pusat bekam dekat-dekat rumah ni pun tak tau ..

iphone 31oct 040 Buat Bekam Di Taiping Tips kesihatan taiping rawatan bekam pengalaman bekam kursus bekam harga bekam diari ibu Buat Bekam bekam anak anak

Sedut kulit sampai nampak lebam gitu , lepas tu buka dan cucuk pulak dengan jarum kecik .. kay cakap tak sakit .. kecuali di bahagian kaki .. ye lah kulit takde lemak agak nya.

iphone 31oct 041 Buat Bekam Di Taiping Tips kesihatan taiping rawatan bekam pengalaman bekam kursus bekam harga bekam diari ibu Buat Bekam bekam anak anak

Rawatan bekam bermula dengan letak botol-botol kaca , pam atau sedut kulit sampai nampak lebam , cucuk sikit guna jarum untuk keluarkan darah. Mula-mula rasa mcm saya teringin nak buat ..tapi bila fikirkan pam kulit lepas tu cucuk .. memang tak le… seram sikit bab cucuk-cucuk ni .. kena cucuk atau suntik pun semasa mengandung dan nak beranak je .. tu pun terpaksa rela.

iphone 31oct 042 Buat Bekam Di Taiping Tips kesihatan taiping rawatan bekam pengalaman bekam kursus bekam harga bekam diari ibu Buat Bekam bekam anak anak

Orang yang buat bekam cakap .. kalau dalam balang nampak berwap macam tu , bermakna dalam darah ada banyak kolesterol , angin atau toksin.

iphone 31oct 043 Buat Bekam Di Taiping Tips kesihatan taiping rawatan bekam pengalaman bekam kursus bekam harga bekam diari ibu Buat Bekam bekam anak anak

Bekam disini di buat 3 kali , cucuk pun 3 kali .. nak tergelak bila pengamal bekam ni cakap .. kalau nampak pesakit rasa sakit sangat dia kurang dikit cucuk , kalau pesakit nampak macam rileks boleh lah cucuk banyak sikit.. perghhh ..

iphone 31oct 047 Buat Bekam Di Taiping Tips kesihatan taiping rawatan bekam pengalaman bekam kursus bekam harga bekam diari ibu Buat Bekam bekam anak anak

Darah beku .. pengamal bekam cakap banyak kolesterol , toksin dan asid dalam darah .. orang lelaki elok sangat buat bekam sebab orang lelaki tak de datang bulan so darah beku atau darah kotor tak di buang dari badan , beza orang perempuan , tiap-tiap bulan buang darah kotor. icon razz Buat Bekam Di Taiping Tips kesihatan taiping rawatan bekam pengalaman bekam kursus bekam harga bekam diari ibu Buat Bekam bekam anak anak

iphone 31oct 048 Buat Bekam Di Taiping Tips kesihatan taiping rawatan bekam pengalaman bekam kursus bekam harga bekam diari ibu Buat Bekam bekam anak anak

Kalau nak pergi call je Hajjah Hayati 019-5788529 pernah masuk TV3 katanya ..

Dapat jugak info , kata bekam ni paling sesuai untuk orang yang sakit gout … banyak lah penyakit yang boleh di rawat dengan cara berbekam ni … saya nak follow up bekam untuk kay … tapi nampak tuan badan macam kisah tak kisah je .. tu pun jenuh di ajak baru pergi.

Harga bekam di sini RM80 untuk satu badan. RM40 untuk satu2 kawasan. Ok lah kot kan ? entah tak pernah survey harga bekam pun ..redah je .. tapi ada member instagram cakap dia pula di cas ikut harga botol tu .. satu RM15 sekali buat dalam 20-30 botol.

Lepas kay buat bekam , saya pulak buat urutan refleksologi .. sakitnya kena picit .. lepas balik badan rasa letih lain macam ..esok nya sengal-sengal satu badan ..dah lah nak raya .. tapi memang dah tahu urutan refleksologi ni memang akan ada kesan sebab urutan nya tuju ke urat-urat .. lepas tu ringan je badan .. alaa seronoknya kalau duk taiping. Taiping di hatiku ..  :)

Baca Lagi

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved