Rabu, 13 Jun 2012

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


Tertunailah Hasrat <b>Di</b> Hati: Happy Dapat Bercuti <b>Di</b> Pulau <b>Pangkor</b>

Posted: 04 Jun 2012 07:26 PM PDT

Malas tul nak update blog sebab ashiklah menjengkit ke sana ke sini bila anak-anak cuti sekolah ni.  Akak nak  share lagi gambar bercuti ke Pulau Pangkor..

Masa bercuti ke Pulau Pangkor kami duk lepak kat sini.  Tak jauh dari jetty..nak van@taxi kena RM10.00 sahaja.

Akak cari kat Booking.com...happynya dapat harga yang murah di situ.  Baca feedback dari tetamu kata tempat ni kira ok dan mampu dengan duit dalam dompet akak.

Happynya dapat breakfast di tepi pantai.  Akak tak tau pun empunya hotel ni berbangsa India..jadi bila breakfast adalah capati dan tosei.  Di sini ada 3 hotel yang melambangkan satu malaysia. Satu kepunyaan orang Cina, satu orang India punya dan sebelahnya orang Melayu punya..

Happynya duk sini sebab dekat pantai...Boleh bervangan tenguk air laut, lepak tepi pantai, main pasir dan tenguk matahari terbenam..ala macam kat Bali tu

Happynya dpat bervangan jadi puteri macam cerita bawang putih bawang merah..sambil main buaian akak suruh ira nyanyi lagu fofolur dalam filem tu..laju buaiku laju..aku nak kawin dengan anak raja.. (mak dia bervangan)

Happynya bila bilik pun okey .. magic tak Ira..towel terbang kat depan dia

 kolam renang taklah besar mana..tapi anak-anak happy sebab tak ramai orang

Happynya dapat ke sini sebab boleh beli ikan masin yang segar..geram tul ..rasa cam nak beli semua..nasib baiklah ada tukang bagitau..jangan ikut nafsu..

ikan bilis memang baru punya..akak beli banyak sebab kat rumah ni penggemar sambal goreng ikan bilis campur tempe..sampai sekarang pun tak habis lagi

Happynya jika dapat meronda berdua dengan hb guna motosikal camni ..

happynya anak-anak sekolah ni...ashik berendam ajerlah kerjanya

hati berbunga-bunga dibuatnya..terasa semuanya indah belaka bila pergi bercuti sebegini

07 di trolak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di trolak - Google Blog Search


Pakej Fotografi Perkahwinan <b>Di</b> Perak | Adam+Aida | Felda <b>Trolak</b> <b>...</b>

Posted: 13 Jun 2012 05:58 AM PDT

Pakej Fotografi Perkahwinan Di Perak | Felda Trolak

Bismillahirrahmanirrahim..


Adam+Aida

Pakej Fotografi Perkahwinan Perak

Jurugambar Perkahwinan Di Perak

Adam+Aida

Adam+Aida

Adam+Aida

Adam+Aida

Adam+Aida

Adam+Aida

Jurugambar Perkahwinan Murah Perak

Adam+Aida

ABADIKAN KENANGAN TERINDAH ANDA BERSAMA KAMI

07 di parit buntar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di parit buntar - Google Blog Search


ALaHai Si LunCAi: OMBAK BESAR <b>DI PARIT BUNTAR</b> !

Posted: 02 May 2012 06:54 AM PDT

LIMA HARI AKU DI PARIT BUNTAR. MENZIARAHI PAK PENAKAN BINI AKU YANG UZUR DI TANJUNG PIANDANG. DAH MENINGGAL DAH SEMALAM. SEMOGA ALLAH MENCUCURI RAHMAT KE ATAS ROHNYA.


SESUATU YANG SANGAT LUAR BIASA SEDANG MELANDA PARIT BUNTAR RUPANYA. BERSIH 3.0 BENAR BENAR MENIMBULKAN KEMARAHAN KEPADA ORANG PARIT BUNTAR TERHADAP PAS.


MEREKA HILANG KEPERAYAAN TERHADAP PAS YANG MEREKA JANGKA MENGEPALAI PAKATAN TETAPI SEBENARNYA JADI ' KULI BATAK' YANG MENYABUNG NYAWA UNTUK NUAR BRAHIM.


LEBIH PARAH LAGI BILA KERAJAAN SAUDI MULA BERSIKAP NEGATIF TERHADAP RAKYAT MALAYSIA APABILA ORANG UPAHAN NUAR BRAHIM MENCEROBOH MASJID NABAWI DAN MASJIDIL HARAM.


DAH SAH LAH MEREKA INI DIDOKONG OLEH YAHUDI LAKNATULLAH.


AKU DENGAR MEREKA DAH TAK SABAR NAK MENUNGGU PRU 13. MEREKA NAK BERJIHAD. MEREKA AKAN HANCURKAN PAS YANG SELAMA INI MENIPU MEREKA !


AKU TAK MAU KOMENLAH. DAH LAMA SANGAT AKU TAU PAS NI MEMANG TAIK PENIPU !


HE! HE!HE!

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


i n t a n h i j a u: KEHADIRAN AISHAH <b>DI TELUK INTAN</b> DISAMBUT <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2012 02:00 AM PDT

TELUK INTAN, 8 Jun - Wan Aishah Wan Ariffin telah menerima sambutan hangat oleh warga Teluk Intan apabila hadir sebagai tetamu khas dalam majlis Sepetang Bersama Aishah baru-baru ini. Majlis telah diadakan di kediaman ADUN Changkat Jong YB Hj. Mohd. Anuar Sudin di Kg. Perwira Jaya dekat sini. Ia adalah anjuran Nisa Teluk Intan, Dewan Muslimat PAS Kawasan Teluk Intan.

Wan Aishah atau lebih dikenali dalam bidang seni suara sebagai Aishah satu ketika dahulu amat popular dengan beberapa lagu terutamanya lagu 'Janji Manismu'. Di sepanjang karier seni, beliau telah memenangi banyak anugerah. Kini beliau telah berhijrah dan lebih menarik lagi sebulan yang lalu telah menyerahkan borang ahli PAS kepada Mursyidul Am PAS.

Majlis bermula jam 5.00 petang itu telah menarik bukan sahaja golongan remaja malah golongan umur pertengahan yang mungkin meminati beliau semasa zaman kemuncak Aishah di persada seni negara dahulu. Setiap ruang khemah telah dipenuhi dengan orang ramai yang ingin melihat sendiri artis kesayangan mereka satu masa dahulu.

Acara bermula dengan ucapan aluan daripada Ketua Dewan Muslimat PAS Teluk Intan, Puan Robiatun Abas dan diikuti oleh YB Hj. Mohd. Anuar Sudin. Akhirnya,  para hadirin telah mendengar ucapan daripada Aishah. Beliau banyak menceritakan tentang pengalaman beliau sebagai penceramah PAS yang menerima begitu banyak rintangan, pengalaman semasa menyertai Himpunan Bersih 3.0 dan tentang amalan demokrasi di Malaysia berbanding negara-negara luar.

Beliau yang memiliki ijazah dalam bidang Sains Politik dari New Zealand berharap dapat meneruskan perjuangan di dalam PAS yang diyakini dapat membawa kepada kesejahteraan rakyat bersama-sama parti-parti di dalam Pakatan Rakyat.

Berikut adalah sebahagian daripada ucapan Aishah.

Selepas itu, slot dialog antara orang ramai yang hadir dengan Aishah telah diadakan yang banyak bertanya tentang perbandingan antara peribadi Tok Guru Nik Aziz dengan Perdana Menteri Malaysia dan tentang punca-punca beliau berhijrah serta masuk PAS.

Kemudian, cabutan bertuah telah diadakan di mana seramai 10 orang pengunjung bertuah telah berpeluang minum petang bersama Aishah.

intanhijau.blogspot.com

i n t a n h i j a u: PETANG INI, PENYANYI AISHAH <b>DI TELUK INTAN</b>...

Posted: 07 Jun 2012 06:16 PM PDT

1 JUN / JUMAAT - HIMPUNAN HIJAU KE PUTRAJAYA DI ALOR SETAR

8 JUN /JUMAAT - SEPETANG BERSAMA ARTIS AISHAH BERMULA 5.00 PETANG-7.00 PETANG DI KEDIAMAN YB ANUAR SUDIN KG PERWIRA JAYA, PADANG TEMBAK

13 JUN / RABU - CERAMAH USTAZ MISBAH (TIM. PJ PAS PERAK) DAN RAJA ISKANDAR (PEMUDA PAS PERAK) DI BILIK GERAKAN PEMUDA PAS TELUK INTAN KG. SELABAK LUAR JAM 9.15 MALAM.

18 JUN / ISNIN - LIQA FIKRI PAS TELUK INTAN. NAQIB JEMPUTAN : USTAZ SYED ABDUL QADIR AL JOOFREE (PEGAWAI MAJLIS SYURA ULAMA). BERMULA MAGHRIB DI MARKAZ PAS KAWASAN TELUK INTAN.

07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


Manjung Mari: Laporan Kisah Ceramah Hasan Ali <b>di Seri Manjung</b>..

Posted: 27 Feb 2012 06:34 AM PST

Lebih jam 6.00 tadi hujan dah mula turun,, walaupun dalam cuaca yang agak terang,, terdetik dihati kecil ku, alangkah baik nya jika malam ni hujan lagi,,,,, lebih kurang 6 30 hujan berenti, sempat aku pergi ke pasar malam...
Macam biasa magrib aku pi berjemaah kat surau taman belakan rumah aku,, balik dari solat magrib, dongak ke langit nak gelap,,, nak hujan lagi ka.,,,
lebih kurang 15 minit nak masuk waktu isyak, aku keluar siap bawa kamera,, gatai pergi round kawasan stadium Manjung, nakpaknya ceramah dah mula,, rasa-rasanya dengar ke suara macam Yeop Saidin,, seorang lagi ustaz pencacai UMNO..., dalam aku dok pusing,, nak cari tempat sesuai nak snap ambik gambar, baru sempat snap satu gambar hujan dah turun,, kelam kelibut nak keluar,, sampai satu kereta dia dok pasang lampu,, hala kat aku,, siap sound kat aku,, haa ambik gambar,, nanti boleh siar dalam blog,, aku tak kenai siapa mereka,, aku hanya sekadar senyum,,, mereka bagi tau Hasan Ali tak sampai lagi...
Aku sempat keluar dari stadium dalam hujan dah mula turun,, dan dapat berteduh di stesyen minyak petronas depan stadium... Alhamdulillah, aku tak lah basah,, hanya lembap-lembap saja baju tu,, tak lah kesejukan,, dan yang rasa selamatnya,, bila aku dah sampai dapat berteduh, hujan mula bertambah lebat, sehingga azan kedengaran dari masjid daerah,, namun ceramah di staduim macam biasa juga....
Agaknya Allah nak tunjuk kepada hamba-hambanya,, hujan yang lebat ditambah pulat kilat dan guruh yang cukup kuat,,, dan akhirnya pentas tempat berucap dihapan stadium gelap,, tak tahu kenapa,, sehingga jam 10 20 mlm, hujan baru mula perlahan,, gerimis yang masih kasar-kasar,, aku stat motor redah balik juga,, sehingga sekarang suasana masih lagi hunjan diselang seli cahaya kilat...
Tak tahulah aku,, Hasan Ali sempat atau tidak berceramah,,, mereka merancang,, Allah juga merancang,, pada mulanya ceramah nak dibuat dalam dewan MPM,,, namun entah kenapa,, tak cukup bajet agaknya,, atau pun mereka-mereka dah tahu apa yang berlaku di Perlis ketika Hassan Ali berceramah,, jadi ambik ambik iktibar tak mau berulang,, maka buat di stadium,,,
Alhamdulillah,, Maha suci Allah umat Islam di Manjung terselamat akidah dari dicemari oleh pakar motivasi yang mengaku pakar ilmu usul...
Kesian kat pakcik makcik yang aku lihat berjalan kaki nak pegi dengar Hasan Ali,,, nak balik sekarang ni jam dan 11 05 malam,, masih lagi hujan.....
Ambik ko UMNO Lumut, moga-moga kalian lepas ni ada rasa kesedaran apa yang kamu nak lakukan,, jangan nak permainkan agama Allah,, kalau dahulu hangpa dok kata PAS perguna agama Islam untuk kepentingan politik sempit,, tetapi sekarang siapa yang menggunakan agama Islam untuk politik,,, habaq mai..

07 di bota - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bota - Google Blog Search


Tempahan Kek Perkahwinan Taufik dan Laila <b>di Bota</b> Kiri

Posted: 11 Jun 2012 05:11 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Tempahan kek perkahwinan, Tempahan kek pertunangan, Tempahan kek harijadi, tempahan cupcake dan muffin untuk sebarang majlis sekitar negeri Perak, terutama sekitar Teluk Intan, Tapah, Bidor, Sungkai, Slim River, ...

07 di malim nawar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di malim nawar - Google Blog Search


Keshvinder dicabar hadir <b>di Malim Nawar</b> esok - Free Malaysia Today

Posted: 18 Jun 2010 01:40 AM PDT

ngeh Oleh Qayum Rahman

PETALING JAYA: Pengerusi DAP Perak Datuk Ngeh Koo Ham mencabar Adun Malim Nawar Keshvinder Singh hadir di pasar pagi Malim Nawar esok bagi bersemuka bersama pemimpin DAP dan juga rakyat untuk menjelaskan tindakan beliau meninggalkan parti DAP.

Menurutnya, Keshvinder dicabar berhadapan rakyat bagi menjelaskan isu mengapa beliau meninggalkan parti supaya rakyat mengetahui kebenaran tanpa berselindung.

Ngeh berkata, tindakan Keshvinder meninggalkan parti langsung tidak menjejaskan DAP tetapi DAP tetap menyaman beliau selepas bermesyuarat pada 21 Jun ini kerana melanggar perjanjian menjadi seorang wakil rakyat dalam DAP.

"Rakyat Malim Nawar perlu tahu mengapa wakil rakyat mereka lari meninggalkan parti tanpa penjelasan. Jika dia (Keshvinder) berani, datang esok di pasar Malim Nawar untuk bersemuka," katanya ketika dihubungi wartawan Free Malaysia Today, hari ini.

Beliau berkata, jika Keshvinder gagal hadir esok, jelas menunjukan bahawa beliau adalahJun 14 - Keshvinder seorang Adun yang tidak bertanggungjawab kepada rakyat dan juga seorang pengecut.

"Kalau dia benar, dia mesti datang kepada rakyat yang telah menyokong dia hingga dia jadi Adun. Kita nak lihat bagaimana kejujuran dia pada rakyat di Malim Nawar yang ingin mengetahui kisah dia sendiri," katanya.

Tambah beliau, DAP telah menubuhkan jawatankuasa khidmat yang diketuai oleh Chin Fook Chy untuk membantu rakyat di Malim Nawar yang memerlukan bantuan.

"Kita dah tahu Keshvinder tidak bertanggungjawab, jadi kita tubuhkan segera jawatankuasa baru untuk membantu kawasan Malim Nawar.

"Bagaimanapun kita tetap menjalankan tanggungjawab kepada rakyat di Malim Nawar, walaupun Adun tidak bertanggungjawab itu meninggalkan parti," jelasnya.

SK Tualang Sekah <b>Malim Nawar</b>: 23 April 2012 : Penyampaian <b>...</b>

Posted: 22 Apr 2012 08:43 PM PDT

 Tempat Ketiga Pertandingan Bercerita Peringkat Zon Kampar.
Mewakili Daerah Kinta Selatan dan Negeri Perak
dalam Kejohanan Sepak Takraw MSSPK dan MSSM 2012.




 Johan Hafazan Peringkat Negeri Perak.
 Johan Kawad Kaki Peringkat Daerah Kinta Selatan 2012.



07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


Gegaran Luar Biasa <b>Di Ipoh</b> Cetus Tanda Tanya | ct N honey

Posted: 08 Jun 2012 04:55 PM PDT

Gegaran yang berlaku selama beberapa minit yang menimbulkan panik kepada penduduk sekitar bandar raya Ipoh dan Gunung Rapat pagi kelmarin terus menjadi tanda tanya kerana sehingga kini punca kejadian sebenar masih belum dikenal pasti.

Ketua Polis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner Azisman Alias, berkata pihaknya menerima banyak aduan daripada orang ramai mengenai kejadian itu dan masih belum dapat mengenal pasti puncanya.

Beliau berkata, siasatan masih dilakukan termasuk dakwaan beberapa penduduk sekitar Jalan Kampar kemungkinan berpunca daripada penggunaan bahan letupan oleh sebuah syarikat ketika melakukan kerja pembinaan sebuah bangunan di situ.

"Polis masih menyiasat dakwaan penduduk di Jalan Kampar terbabit yang mendakwa rumah mereka turut mengalami kesan keretakan dan gegaran akibat kesan letupan itu.

"Setakat ini, tiada pihak yang tampil mengesahkan punca gegaran itu dan kuari paling hampir ialah di Simpang Pulai tetapi siasatan mendapati tiada aktiviti menggunakan bahan letupan dilakukan pada masa kejadian.

"Polis menerima beberapa laporan termasuk aduan penduduk menerusi telefon mengenai gegaran itu dan saya sudah mengarahkan pegawai dan anggota menyiasat lebih lanjut puncanya," katanya, di sini, semalam. 


Kelmarin, beberapa penduduk di sekitar bandar raya ini dan kawasan Gunung Rapat termasuk di Politeknik Ungku Omar (PUO) panik apabila merasa gegaran luar biasa sehingga mengakibatkan premis masing-masing seakan bergoyang beberapa minit pagi kelmarin.

Dalam kejadian bermula jam 11.15 pagi itu, penduduk termasuk kakitangan dan pelajar PUO merasai gegaran sehingga menyebabkan tingkap pejabat serta perabot dalam premis pejabat bergetar hampir lima minit.

Timbalan Pengarah Sokongan Akademik PUO, Muhammad Zubir Mohd Hanifah, ketika ditemui pemberita kelmarin memberitahu beliau sedang menghadiri mesyuarat bersama sembilan kakitangannya apabila secara tiba-tiba terasa bangunan seperti bergegar menyebabkan tingkap dan meja turut bergetar.

Stesen Meteorologi Ipoh yang dihubungi memaklumkan tidak menerima sebarang laporan membabitkan gempa bumi manakala jurucakap Majlis Keselamatan Negara (MKN) Perak pula berkata, pihaknya ada menerima aduan daripada orang ramai mengenai kejadian itu tetapi tidak dapat mengenal pasti punca kejadian.

07 di slim river - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di slim river - Google Blog Search


Oh My Stupid Life: Singgah <b>di</b> Hospital <b>Slim River</b>

Posted: 15 Apr 2012 10:51 AM PDT

Minggu lepas aku singgat sat antar wifey aku tengok nenek sedara dia masuk wad dekat Hospital Slim River. So aku tunggu dia dan mak mertua aku la pegi tengok kat wat. Aku ni lepak la jap sambil dukung anak kesayangan aku ni sambil tengok2 keindahan hospital tu. Ni antara gamabr hospital ni.


Bagi aku hospital ni boleh tahan gak. Luas tak busy pun macam hospital tempat aku kerja tu. Maklum la ni kat area luar bandar kan tapi seronok la staff hospital ni sebab patient pun tak ramai. Parking pun banyak kosong. Alangkah seronok kalo aku dapat kerja dekat hospital macam ni kan.

Gambar diatas aku amek dekat ruang legar pintu masuk dia.. Banyak gak sijil-sijil dan pingat hospital ni dapat.

Gambar diatas adalah pintu masuk hospital amek sebelah dalam..This hospital really cool..

07 di changkat keruing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di changkat keruing - Google Blog Search


马来西亚霹雳名片印刷与设计服务 Perak Business Card and Name <b>...</b>

Posted: 09 Jun 2012 04:38 AM PDT

Date Posted: 09-06-2012 11:38 AM    Location: 56, Jalan Ampang, Kampar, Perak    Posted by: Keng Design    Views: 19 times

Description

马来西亚霹雳名片印刷与设计服务 Perak Business Card and Name Card Design and Printing Service

http://www.facebook.com/NameCard.BusinessCard.DesignPriting
马来西亚霹雳名片印刷与设计服务 Perak Business Card and Name Card Design and Printing Service
~ 电邮Email: [email protected] ~电话Telephone: 05-4667954

~ Perak ~
Ipoh l Batu Gajah l Sungai Siput l Ulu Kinta l Chemor l Tanjong Rambutan l Kampung Kepayang l Pusing l Gopeng l Malim Nawar l Tronoh l Tanjong Tualang l Jeram l Kampar l Mambang Di Awan l Sitiawan l Seri l l Manjong l TLDM Lumut l Lumut l Pangkor l Ayer Tawar l Changkat Keruing l Bota l Bandar Seri Iskandar l Bruas l Parit l Lambor Kanan l Kuala Kangsar l Pengkalan Hulu l Intan l Gerik l Lenggong l Sauk l Enggor l Padang Rengas l Manong l Taiping l Selama l Rantau Panjang l Parit Buntar l Tanjong Piandang l Bagan Serai l Kuala Kurau l Simpang Ampat Semanggol l Batu Kurau l Kamunting l Kuala Sepetang l Simpang l Matang l Trong l Changkat Jering l Pantai Remis l Bandar Baharu l Tapah l Chenderiang l Temoh l Tapah Road l Bidor l Sungkai l Trolak l Slim River l Tanjong Malim l Behrang Stesen l Teluk Intan l Bagan Datoh l Selekoh l Sungai Sumun l Hutan Melintang l Ulu Bernam l Chenderong Balai l Langkap l Chikus l Kampung Gajah

~ Malaysia ~
Kuala Lumpur l Labuan l Putrajaya l Johor l Kedah l Kelantan l Malacca l Negeri Sembilan l
Pahang l Perak l Perlis l Penang l Sabah l Sarawak l Selangor l Terengganu

Perak Name Card supplier | Name Card supplier in Perak
Perak Name Card manufacturer | Name Card manufacturer in Perak
Perak Name Card Creator | Name Card Creator in Perak
Perak Name Card Producer | Name Card Producer in Perak
Perak Name Card Maker | Name Card Maker in Perak
Perak Name Card Design | Name Card Design in Perak
Perak Name Card Company | Name Card Company Perak
Perak Name Card Firm | Name Card Firm in Perak
Perak Name Card Agency | Name Card Agency in Perak
Perak Name Card Printing | Name Card Printing in Perak

Supply Name Card | Name Card Supplier | Supplying Name Card | Manufacture Name Card | Manufacturing Name Card | Name Card Manufacturer | Create Name Card | Creating Name Card | Name Card Creator | Name Card Creation | Produce Name Card | Producing Name Card | Name Card Producer | Name Card Production | Develop Name Card | Developing Name Card | Name Card Development | Make Name Card | Name Card Maker | Making Name Card | Print Name Card | Name Card Printing | Design Name Card | Name Card Designer | Designing Name Card | Name Card Company | Name Card Firm | Name Card Agency

Manufacture Name Card in Perak | Perak Name Card Manufacturer | Manufacturing Name Card in Perak | Perak Name Card Supplier | Supply Name Card in Perak | Supplying Name Card in Perak | Perak Name Card Printing | Print Name Card in Perak | Developing Name Card in Perak | Perak Name Card Development | Develop Name Card in Perak | Create Name Card in Perak | Perak Name Card Creation | Creating Name Card in Perak | Perak Name Card Production | Produce Name Card in Perak | Producing Name Card in Perak | Make Name Card in Perak | Perak Name Card Maker | Design Name Card in Perak | Perak Name Card Designer | Designing Name Card in Perak | Perak Name Card Company | Name Card Company Perak | Perak Name Card Firm | Name Card Firm in Perak | Perak Name Card Agency | Name Card Agency in Perak

马来西亚霹雳名片印刷与设计服务 Perak Business Card and Name Card Design and Printing Service

http://www.facebook.com/NameCard.BusinessCard.DesignPriting
马来西亚霹雳名片印刷与设计服务 Perak Business Card and Name Card Design and Printing Service
~ 电邮Email: [email protected] ~电话Telephone: 05-4667954

07 di pasir salak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pasir salak - Google Blog Search


Cuti-cuti Malaysia : Kompleks Sejarah <b>Pasir Salak</b> - Komuniti Cyber <b>...</b>

Posted: 08 Jun 2012 10:17 PM PDT


Kompleks Sejarah Pasir Salak

Kompleks Sejarah Pasir Salak ini adalah salah satu destinasi pelancongan di Negeri Perak Darul Ridzuan. Kompleks Sejarah Pasir Salak ini terletak di kawasan Kg. Gajah, Daerah Perah Tengah. 
Konsep asal penubuhannya merupakan satu bentuk rakaman sejarah yang memperingati kita betapa pentingnya peristiwa berdarah Pasir Salak yang dianggap sebagai asas permulaan sistem demokrasi berparlimen bagi negara Malaysia. Kompleks Sejarah Pasir Salak juga akan dijadikan sebagai sebuah pusat yang menyediakan sumber-sumber rujukan mengenai sejarah dan kebudayaan negeri Perak Darul Ridzuan yang bermanfaat kepada masyarakat seluruhnya.

Pembinaan Kompleks Sejarah Pasir Salak ini juga bertujuan untuk memperingati generasi-generasi muda akan peristiwa Pasir Salak pada tahun 1875 yang merupakan kemuncak dalam gerakan orang Melayu menentang penjajah Inggeris di Perak serta memperingati akan jasa dan pengorbanan para pahlawan yang mempertahankan maruah bangsa dan negara. Di samping dengan ciri-ciri sejarah kompleks ini juga sebagai bertujuan untuk pengumpulan bahan-bahan sejarah yang ada di Kompleks Sejarah Pasir Salak ini, pastinya juga menjadi salah satu daya tarikan pelancong untuk mengunjunginya.


Terowong Sejarah Kompleks Sejarah Pasir Salak merupakan sebuah bangunan muzium yang utama didirikan di kompleks ini. Bangunan yang panjangnya 157 kaki x 115 kaki lebar ini memuatkan 42 diorama-diorama episod sejarah perjuangan patriotisma dan nasionalisma anak watan Negeri Perak khususnya dan hubungkaitnya dengan perkembangan sejarah Malaysia amnya. Dalam perkembangan sejarah negara, diorama-diorama ini bermula dengan episod senario penempatan awal Kuala Selinsing, Perak yang wujud pada tahun 200 sebelum masihi hingga 1000 masihi.Kemudian diikuti dengan kemunculan Nila Pahlawan, Sang Nila Utama dan Krishna Pandita di Bukit Siguntang yang mana keturunan ini menjadi Raja di Temasik ( Singapura ), Pengasas Kesultanan Melaka dan Perak. Seterusnya diorama ini menceritakan mengenai bagaimana Malaysia menghadapi kuasa penjajah Portugis, Belanda, British, Jepun dan British sekali lagi, episod perjuangan penentangan serta pencapaian kemerdekaan. Puncak perjuangan patriotisma ditunjukkan dalam diorama life size seperti episod Perjanjian Pangkor dan pembunuhan J.W.W. Birch, Residen British yang pertama di Negeri Perak. 
Dalam perkembangan perjuangan sejarah Malaysia yang bersepadu ini, setiap negeri-negeri di Malaysia telah terlibat dalam perjuangan patriotisma dan nasionalisma . Episod-episod ini ditunjukkan juga di dalam 13 diorama yang terakhir di dalam Terowong Sejarah Kompleks Sejarah Pasir Salak.
Di bahagian tinggat bawah terowong sejarah ini memaparkan sejata melayu iaitu keris. Keris melayu adalah antara barangan yang dijadikan bahan pameran untuk para pelancong dan pengunjung yang hadir. Selain itu, pelbagai lagi barangan disediakan untuk dijadikan barangan pameran.
Bagi pengunjung yang ingin bermalam di sekitar kompleks itu, bolehlah menginap di Pasir Salak Resort yang terletak  bersebelahan Kompleks Sejarah Pasir Salak.  Pasir Salak Resort yang terletak di tepi sungai perak ini menawarkan 50 chalet yang cukup indah untuk para pengunjung. Pengunjung berpeluang melihat keindahan Sungai Perak di samping menyaksikan matahari matahari terbit dan terbenam dari ruang balkoni chalet

07 di bukit gantang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit gantang - Google Blog Search


Menyampaikan Ceramah Penerangan Rakyat <b>di Bukit Gantang</b>

Posted: 06 Jun 2012 08:59 AM PDT

0

Changkat Ibol, 6 Jun 2012 – Saari telah diundang oleh PAS Cawangan Changkat Ibol untuk menyampaikan ceramah penerangan rakyat yang telah diadakan di padang bola, Changkat Ibol.

Saari menyampaikan ceramah mengulas beberapa isu terkini apa yang berlaku di Negeri Selangor

Saari menerima borang kemasukan ahli PAS daripada 38 anggota Persatuan Kebajikan Tentera & Veteran Angkatan Tentera (KERABAT)

Saari bersama Richard Wong, Naib Ketua Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Perak. Richard adalah salah seorang yang berceramah pada malam tersebut

07 di kinta - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kinta - Google Blog Search


tongkat dari <b>kinta</b>: Pengarah JPN PAS perak <b>di</b>&#39;kambing&#39; hitamkan

Posted: 26 May 2012 03:45 PM PDT


dalam pilihan raya beberapa perkara boleh berlaku, saperti meletakkan calon untuk menang. tetapi ada juga calon diletakkan sabagai 'kambing hitam' hanya untuk bertanding melepaskan masaalah dalaman.
PAS Tambun pada ketika ini letak mencadangkan beberapa calon untuk bertanding di DUN Manjoi, tetapi calon tersebut bukan nya ahli dikawasan Tambun, tetapi di import. kebiasaan nya calon bagi sesuatu kerusi itu mesti dari kalangan kepimpinan Kawasan tersebut.
penulis lihat terdapat kepincang atau muslihat dalam memilih calon di DUN Manjoi, persoalan nya kenapa YDP Tambun (dr khairudin) tidak bertanding di kawasan nya sendiri sama ada di peringkat parlimen atau dun. beliau didapati telah mencalonkan diri nya sendiri untuk bertanding di Pengkalan Baru dalam parlimen Bruas. persoalan nya lagi apa kah beliau tidak yakin dengan kekuatan dalam dun manjoi.
penulis lihat ada beberapa konspirasi untuk mengkambing hitamkan Pengarah JPN PAS perak apabila beliau mencadang kan Pengarah bertanding di dun manjoi dan sebalik nya ia sendiri 'lari' keluar.
1. ahli dan pimpinan PAS kawasan Tambun sudah menolak YDP dalam mesyuarat agong kawasan pada pemilihan 2011. tetapi kerana terdapat nya beberapa 'parasit', pertandingan tersebut tidak dilaksanakan kerana konon nya ada arahan dari pusat supaya pertanding jawatan YDP di tiadakan.
2. masaalah dalaman tidak dapat diselesaikan oleh YDP kerana beliau adalah YDP yg 'tertinggi' kelayakan akedemik nya. beliau lebih utamakan hubongan nya dengan pihak luar terutama men jadi'ketua cabang 2' PKR tambun.
3. beliau mengejar 'kemenangan' dengan akan bertanding di Pengkalan Baru yang hanya tewas nipis undi majoriti nya 14 undi, di dun manjoi juga tewas nipis sebanyak 364 undi, tetapi di manjoi, masaalah yg tidak dapat beliau selesaikan amat membimbangkan nya.
4. jika kedua dua calon 'menang' dlm p/raya kelak, peluang YDP tambun untuk jadi 'menteri besar' sangat nipis kerana jawatan yg disandang oleh Pengarah JPN 'lebih kanan'. dengan meletakkan Pengarah bertanding di manjoi, (peluang PAS tewas lebih cerah), maka beliau menjadi calon yg 'senior' untuk jawatan tersebut. jika pakatan menang, YB Nizar kemungkinan tidak dicalonkan sebagai MB.
penulis mencadangkan pada Pengarah agar perkara ini dipandang 'serius' untuk survival politik Pengarah itu sendiri. beliau harus turun padang dan lihat sendiri 'masaalah' yg ditinggalkan oleh YDP tambun. adakan perbincangan di semua peringkat terutama cawangan cawangan. dapatkan maklumat yg jelas dari ketua cawangan daripada mendapat maklumat dari 'parasit' PAS tambun saperti Ketua Pemuda nya sendiri yg selalu memberi info yg salah.
penulis lebih sayangkan PAS dari individu yg akan merosakkan perjuangan PAS . penulis dan ahli PAS dari ulu kinta akan turun membantu jika pengarah tidak dikambing hitamkan. pengarah adalah saorang individu yg telah berjuang dalam PAS, jangan mudah pulak di'mainkan' oleh orang lain dalam politik kepartian.
akan menyusul, insyaallah

07 di sungkai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungkai - Google Blog Search


Seorang maut, 2 cedera tertimbus <b>di Sungkai</b> – Perak Today

Posted: 22 May 2012 07:52 AM PDT

Seorang pekerja sebuah syarikat pembinaan maut, manakala dua lagi cedera apabila tertimbus dalam timbunan tanah sedalam empat meter ketika melakukan kerja-kerja mengorek lubang di Jalan Masjid, Felda Besout 2, dekat Sungkai, hari ini.

Ketua Polis Daerah Tanjung Malim Supt Osman Nayan, berkata kejadian berlaku pada kira-kira pukul 1.30 tengah hari ketika mangsa yang meninggal dunia, Mohd Nor Fitri Musa, 25, serta dua lagi rakannya Nuzul Mohamad Shaari, 25, dan Mohd Shahril Zaidi Mohd Ismail, 24, sedang melakukan kerja-kerja mengorek lubang untuk menanam kabel di kawasan berkenaan.

Beliau berkata Mohd Nor Fitri meninggal dunia di Klinik Kesihatan Felda Besout akibat cedera parah di bahagian kepala manakala dua lagi rakannya yang cedera turut dirawat di klinik yang sama.

Katanya ketiga-tiga mangsa tertimbus apabila tanah di bahagian tepi tebing lubang yang dikorek runtuh.

Dua pekerja Telekom Telekom Malaysia Bhd yang berada di tempat kejadian bagi memantau pekerja terbabit yang melakukan kerja-kerja mengorek lubang untuk syarikat berkenaan cuba membantu mangsa tetapi gagal.

Mereka kemudiannya menghubungi pihak polis.

Ketiga-tiga mangsa dikeluarkan oleh anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat dengan mengunakan jentera pengorek dan kesemua mangsa dihantar ke klinik berhampiran untuk rawatan.

Mayat Mohd Nor Fitri kemudiannya di hantar ke Hospital Slim River untuk bedah siasat.

Polis mengklasifikasikan kes tersebut sebagai mati mengejut.

- Bernama

07 di bidor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bidor - Google Blog Search


NUBE Ipoh sana sini: JomNUBEIpohGempur kini <b>di</b> Tapah dan <b>...</b>

Posted: 18 May 2012 10:12 AM PDT


Rizal Yob Ipoh

UNTUK AHLI NUBE SAHAJA

Pasukan Tempur NUBE Ipoh

Rabu, 16 Mei 2012 – Program NUBE Gempur kini telah menggempur saki baki pengkhianat NUBE di Maybank Tapah dan Bidor. Kami sepertimana diarah untuk berkempen keatas ahli Maynue telah disambut dengan baik oleh rakan – rakan dari NUBE yang setia manakala ahli yang mendaftar sebagai Maynue seperti "tikus takutkan kucing" melarikan diri apabila menghidu kehadiran kami.

Walau bagaimanapun setelah dipujuk dengan baik oleh ahli NUBE disini kesemua 4 orang yang menyertai MAYNUE di Tapah kembali ke NUBE dengan memberikan borang masuk semula ke NUBE. Namun begitu masih ada saki baki yang masih belum kembali ke pangkuan NUBE dan memerlukan masa untuk dipujuk mengikut kata ahli – ahli yang ditemubual seperti dalam clip video.

Ahli – ahli yang ditemuramah media NUBE yakin dan akan mempastikan mereka yang belum kembali dari MAYNUE akan kembali ke NUBE tidak lama lagi. Kata – kata itu memberikan perangsang dan dorongan kuat untuk terus menggempur kawasan lain selepas ini.

Lawatan hormat kami ini juga tidak tertumpu kepada masalah di Maybank semata mata, kami juga telah melawat bank CIMB di Tapah yang terharu dengan kedatangan kami dari Ipoh. Satu perkara yang dikongsikan disini adalah sambutan daripada penolong pengurus CIMB Tapah yang masih tidak menghentikan yuran keahlian RM11.00 walaupun telah naik pangkat hampir 10 tahun. Ia memberikan pandanganya berhubung isu In house Union di Maybank yang mengtakrifkan sebagai cubaan ANTI KESATUAN.

Sesudah sahaja kami melawat dan bertemu dengan rakan – rakan NUBE kami telah meghadirkan diri ke Mesyuarat Khas NUBE Maybank Bidor berkaitan isu dalaman cawangan terbabit. Kami yang hadir amat terkejut dengan pertelagahan antara ahli dengan ahli mengenai isu "Leads Generator". Isu yang dibincangkan ini mendapat perhatian kami yang hadir dan kami telah memberikan pendapat masing – masing supaya perkara yang menjadi barah untuk ahli ini dipulihkan dengan cepat dengan mengesyorkan supaya IRC di Maybank Bidor dapat bertemu denga pihak pengurusan secepat mungkin. Hasilnya mereka akan berjumpa pengurusnya pada Jumaat 18.05.2012.

This slideshow requires JavaScript.

07 di kuala kurau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kurau - Google Blog Search


Rumah Untuk Disewa-Kampung Parit Abas <b>Kuala Kurau</b> Perak <b>...</b>

Posted: 08 May 2012 07:24 PM PDT

Maklumat Rumah sewa/ Rumah untuk disewa:

Rumah Untuk Disewa-Kampung Parit Abas Kuala Kurau Perak-kawasan kampung rumah batu di Kampung Parit Abas Kuala Kurau Perak
Tuan Rumah: Melayu, Ada 2 bilik dan 1 bilik air. Mempunyai ruang tamu yang luas.
Dari luar jalan utama/besar hanya 500meter. Dekat pekan, dekat bank BSN dan RHB, dekat sekolah rendah kuala kurau, dekat masjid kuala kurau, Kedai-kedai pakaian, barang runcit dan pasar pagi/malam
Disekitar rumah- dekat surau 15m, dekat kedai runcit 10m, kedai jeruk 15m, kedai ikan masin 15m dan rumah jiran-jiran berdekatan.
Kuala Kurau merupakan kawasan berdekatan laut dan berdekatan dengan pusat pelancongan iaitu kuala gula.

Berminat-hubungi segera Pn Hajah Siti Sehah 60122853237 / Tn Hj Bakri 0175755230

By rumahsewa.com

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved