Sabtu, 5 Mei 2012

07 di trolak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di trolak - Google Blog Search


Jabatan Amal Tanjung Malim: Banjir Kilat <b>di Trolak</b> Pekan - Amal <b>...</b>

Posted: 02 May 2012 09:30 AM PDT

Trolak Pekan - 02.05.2012, Banjir kilat telah melanda Trolak Pekan. Bencana ini adalah paling tinggi paras air daripada sebelum-sebelum ini. Pimpinan PAS Kawasan, Pemuda PAS Kawasan dan Jabatan Amal bergegas ke tempat kejadian untuk menghulurkan bantuan dari sudut makanan, tenaga dan sebagainya

07 di lumut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lumut - Google Blog Search


Bilik untuk disewa <b>di Lumut</b>, Perak kemasukan Mei/Jun 2012

Posted: 05 Feb 2012 12:00 AM PST

Bilik untuk disewa di kawasan Teluk Muroh, Lumut, Daerah Manjung, Perak.

Bilik sewa berhampiran Marina Island, Lumut, Manjung, Sitiawan dan sebagainya.

Rumah double storey, FULLY FURNISH dan ada 3 bilik untuk disewa untuk WANITA BUJANG shj (student praktikal/OJT are very much welcomed)

RM200 seorang termasuk bil api+air.

Deposit sebulan RM200. Terms and conditions applied.

Bilik adalah lengkap dengan almari baju untuk setiap penghuni dan katil bujang (bukan double decker ye)

Lain2 kelebihan:
- Peti sejuk Panasonic 2 pintu
- Mesin basuh fully automatic Samsung
- TV
- Tempat sidai baju
- Iron board dan iron (xyah susah2 nak bawak lagi)
- Jug kettle, dapur, pinggan-mangkuk
- Sofa dan meja makan
- Porch boleh parking 2 bijik kereta sedan/suv
- Pintu, sliding door dan tingkap di tingkat atas n bwh semuanya sudah berGRILL.
- Bahagian belakang rumah ditambah awning dan grill dijadikan tempat letak mesin basuh dan area sidai baju

1 bilik untuk 2 orang.

Gambar boleh tengok di SINI

Please contact us for more details

Raihana 012 5280858

Thanks!

07 di bota - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bota - Google Blog Search


Pusat Tuntung <b>di Bota</b> kotor – Perak Today

Posted: 06 Nov 2011 01:33 AM PDT

PETALING JAYA: Sepasang suami isteri yang melawat ke pusat pemuliharaan sungai Tuntung Bota Kanan di tengah-tengah Perak terkejut dengan keadaan yang kotor.

Albert Low, yang melawat pusat konservasi  minggu lepas dengan isterinya, Michelle Boey, berkata kolam, di mana tuntung membiak  kelihatan keruh dan bau busuk.

"Air hampir hitam dengan lapisan buih di atas. Saya tidak fikir yang cara yang betul untuk menyimpan spesis terancam. Kita tidak dapat melihat tuntung kerana air jadi kotor. Sesekali timbul kepala tuntung untuk mengambil nafas, "kata penganalisis komputer dari Kuala Lumpur.

Beliau juga memerhatikan air keruh dalam kolam lain berjubin di mana tuntung dewasa dan anak yang menetas disimpan.

"Ia kelihatan seolah-olah kolam belum dibersihkan untuk sementara waktu. Bagaimana haiwan yang akan terus hidup atau membiak dalam keadaan yang tidak bersih itu? "Kata Low.

Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara menjalankan pemuliharaan ex-situ sungai terrapins (tuntung) di kemudahan yang terletak di kampung Bota, kira-kira 50km dari Ipoh.

Selain meningkatkan terrapins ditawan sebagai pembiakan saham, telur yang diletakkan oleh terrapins liar di sepanjang tebing berpasir Sungai Perak juga digali dan dieram di tengah-tengah.

Anak-anak tuntung kemudiannya dilepaskan ke dalam sungai. Spesies telah menurun jumlahnya kerana telur dan daging yang dimakan dan habitat sungai yang semakin musnah,

Keadaan pusat tersebut seolah-olah tidak  terurus, Boey berkata kemudahan pusat itu penting untuk tujuan dan kajian dan pendidikan.

"Salah seorang kakitangan memaklumkan kepada kami fungsi pusat dan juga ancaman yang ditimbulkan oleh pengumpul telur dan pemburu haram. Tetapi pusat itu harus lebih baik disimpan jika kita mahu melindungi spesies, "kata Boey, eksekutif sumber manusia.

Pengarah Perhilitan Perak Nawayai Yasak berkata beliau akan meneliti aduan pelawat dan melakukan apa sahaja yang perlu untuk memperbaiki keadaan pusat.

Beliau berkata beliau masih belum melawat kemudahan itu kerana dia hanya mengambil alih kedudukan pada 1 Nov.

07 di chemor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di chemor - Google Blog Search


Adun Hulu Kinta prihatin nasib mangsa ribut <b>di Chemor</b> – Perak Today

Posted: 24 Jan 2012 09:00 PM PST

Susulan kejadian ribut yang merosakkan 24 buah rumah di Chemor lewat petang kelmarin, Adun Hulu Kinta, Datuk Rusnah Kassim segera turun padang bagi memantau bantuan segera yang boleh disalurkan kepada mangsa ribut di kawasan itu.

Dengan kerugian dianggarkan mencecah RM50,000, Rusnah berkata, kerja membaiki kerosakan rumah-rumah yang terlibat akan dilakukan secepat mungkin.

"Disebabkan musim perayaan, banyak kedai ditutup dan agak sukar untuk kita mendapatkan peralatan untuk membaiki rumah yang rosak.

"Namun, usaha untuk mendapatkan atap zink serta barang-barang lain kita akan segerakan dan segala kerja-kerja pembersihan selain baikpulih rumah akan dilakukan secara bergotong-royong oleh penduduk kampung," katanya.Tambah beliau lagi, laporan akan dihantar ke Pejabat Daerah Kinta selepas senarai lengkap mangsa diperolehi.

"Saya berharap agensi berkenaan dapat bertindak pada kadar segera bagi membantu rakyat di kampung ini," tegasnya lagi.

Dalam pada itu, Pegawai Kebajikan Masyarakat Daerah Kinta, Mohd Mahir Mohd Tahir yang turun bagi memantau perkembangan itu berkata, semua mangsa diminta hadir ke pejabat Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dengan membawa bersama dokumen lengkap bagi memohon bantuan Ihsan Pemulihan Bencana Alam.

Katanya, selain salinan kad pengenalan, mangsa juga perlu membawa laporan polis untuk siasatan sebelum dana bantuan mengikut kerosakan yang dialami disalurkan kepada mereka yang layak.

"Bagi pelajar-pelajar maahad tahfiz pula, JKM akan memberi bantuan makanan selama tiga hari sementara membaiki kerosakan tersebut," katanya.

Seramai 20 anggota dari Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM), 10 anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat Ipoh, Tenaga Nasional Berhad (TNB) dan Skuad Pemuda BN yang diketuai Mazlan Abd Rahman turun padang membantu mangsa dalam kejadian  ribut petang kelmarin.

07 di changkat keruing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di changkat keruing - Google Blog Search


Shafie Nor: Kanak-kanak lelaki 2 tahun hilang kereta terbabas ke <b>...</b>

Posted: 02 May 2012 07:07 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Chew Kok Lee, 29, dan anak lelakinya Chew Jun Xiang, 3, berasal dari Changkat Keruing, Sitiawan, mati di tempat kejadian. Kereta yang dipandu Chew yang dalam perjalanan dari Ayer Tawar ke Pantai Remis itu dipercayai ...

07 di tapah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tapah - Google Blog Search


Rakaman video sambutan baik ceramah Anwar Ibrahim <b>di Tapah</b> <b>...</b>

Posted: 13 Apr 2012 06:52 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Rakaman video sambutan baik ceramah Anwar Ibrahim di Tapah: Jawapan standard bn flip flop terhadap tindakan tolong rakyat terbanyak – negara bankrupt!!! tapi bila tolong kroni, semuanya ok…

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


Kisah MarinaFazli: Menikmati Mee Udang <b>di Kuala Sepetang</b>

Posted: 24 Jan 2012 06:06 PM PST

Salam....


Lama benor bercuti ye? Ade yang sambung cuti lagi ke? Kontraktor pon ramai yang sedang bercuti gara2 Chinese New Year. Hardware pon kebanyakkannya tutup.


Cuti 4 hari ni, ramai parents ambil kesempatan ni untuk bawak family jalan2. Ingat nak naik Cameron lagi. Tapi rase2 nye jammed. So lupekanla niat tu.


So kiteorang amik keputusan untuk ke Taiping je. Ingatkan tak jammed, rupe2nye jammed juga kat Taman Tasik nun.


Sebelum ke Taman Tasik tu kiteorang gi pekena Mee Udang dulu. Once in a lifetime kot merasa Mee Udang. Okla mee dia. Harganya kalau nak udang kolam RM6 semangkuk. Kalau nak udang laut antara RM10-12.


Jom layan gambar.









 Situ la aku berjalan time cuti. Lepas ni nak ke mana pulak?

07 di gerik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gerik - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>Di</b> Majlis Daerah <b>Gerik</b> ~ info kerjaya | jawatan <b>...</b>

Posted: 21 Apr 2012 12:00 AM PDT

Permohonan adalah dipelawa daripada warga negara Malaysia (keutamaan kepada rakyat Negeri Perak) yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan dan berkelayakan serta berinovasi untuk mengisi jawatan berikut:-

1. Penolong Pegawai Penilaian
2. Pembantu Tadbir (P/O)
3. Pemandu Kenderaan
4. Pekerja Awam
5. Penolong Pegawai Tadbir

Semua permohonan hendaklah dibuat di dalam borang yang boleh didapati di Pejabat MAJLIS DAERAH GERIK atau menyertakan sampul surat berukuran 23cm x 10cm yang beralamat sendiri dan bersetem RM1.00 atau layari laman web MDG di www.gerik.gov.my.

Tarikh tutup permohonan ialah pada 31 Mei, 2012.

maklumat lanjut dan borang sila klik sini

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved