Khamis, 20 Disember 2012

07 di seri iskandar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri iskandar - Google Blog Search


Taiping Mali: Himpunan Gay Jamban <b>di Seri Iskandar</b> Perak

Posted: 20 Dec 2012 05:42 PM PST


Ribuan hadir tunjukkan kebangkitan rakyat Perak!


PARIT: Sambutan rakyat terhadap Himpunan Kebangkitan Rakyat terus mendapat sambutan apabila hampir 20,000 orang memenuhi Padang SEDC Seri Iskandar, malam ini, kata pengarah program, Dr Kharuddin Abdul Malek.

Walaupun hujan renyai-renyai dan sesekali agak lebat sekitar jam 9.30 malam sekitar 20 minit, namun orang ramai masih berkumpul di kawasan padang untuk mendengar pidato daripada pemimpin Pakatan Rakyat.

Orang ramai semakin bertambah apabila hujan mulai reda dan mereka duduk di hadapan pentas untuk mengikuti persembahan daripada NGO dan ceramah para pemimpin Pakatan Rakyat

Antara yang berucap ialah Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dan anggota Jawatankuasa Eksekutif DAP, Dr Tan Seng Giaw.






Antara pemimpin Pakatan Rakyat yang hadir pada Himpunan Kebangkitan Rakyat Perak.

PARIT: Sambutan rakyat terhadap Himpunan Kebangkitan Rakyat terus mendapat sambutan apabila hampir 20,000 orang memenuhi Padang SEDC Seri Iskandar, malam ini, kata pengarah program, Dr Kharuddin Abdul Malek.

Walaupun hujan renyai-renyai dan sesekali agak lebat sekitar jam 9.30 malam sekitar 20 minit, namun orang ramai masih berkumpul di kawasan padang untuk mendengar pidato daripada pemimpin Pakatan Rakyat.

Orang ramai semakin bertambah apabila hujan mulai reda dan mereka duduk di hadapan pentas untuk mengikuti persembahan daripada NGO dan ceramah para pemimpin Pakatan Rakyat

Antara yang berucap ialah Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dan anggota Jawatankuasa Eksekutif DAP, Dr Tan Seng Giaw.






Antara pemimpin Pakatan Rakyat yang hadir pada Himpunan Kebangkitan Rakyat Perak.

07 di hutan melintang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di hutan melintang - Google Blog Search


Pegi kenduri <b>di Hutan Melintang</b>, Perak | all about life!!

Posted: 13 May 2012 07:03 PM PDT

assalamualaikum dan selamat pagi!
sihat korang? ape cerita di hari minggu? oh hari minggu aku kali ni sangat hectic. penuh dengan jadual. seronok sebab 2 hari bersama kawan2 yang memang dah lama tak jumpa. kawan2 yang susah senang bersama masa zaman belaja dulu2.
aku dapat jemputan kawen dari pengantin 2 minggu awal. before aku gi korea aritu. tapi mase tu tak bajet nak pegi. sebab selalunye aku ikut member. yela nak gi sorang memang takla. ade member baru la sedap nak pegi kan. so kebetulan jugak yutat dan wahida dah ajak. aku pun on kan ajela.
memasing single. so takde porjek lain, on kan aje hehe. aku sebenanrnye mati2 ingat kenduri kat tangjung malim perak. yela dekat la skit kan. sekali dah masuk kete baru tau rupenye kat teluk intan perak. kat hutan melintang sane tu ha! hamikkk...
tapi takpe. demi kengkawan kan. aku kawen korang tak datang siappp! ^_^
gerak dari kota damansara jam 9.30 pagi. 2 kereta. tapi ade 3 manusia je. sebab yutat nak balik kuala kangsar terus pas kenduri. aku driver kereta lagi satu, sebab wahida tuan punya kete nak tido! bole camtu? redha jela kan. aku mmg suke bawak kete pun.
jumpa lagi sorang member iaitu yati yang lagi 2 minggu nak kawen dah. sebab lalu kampung die kat sekinchan tu kan so sekali je gi. da jadi 3 kereta.
rupenye aku lalu kampung bapak aku kat sabak bernam. siyes tak tau! sebab selalunye time balik kg aku tido! ha ni la die kan. tapi tak singgah pun la kg.
sampai uma pengantin kul 12.30pm. awal. tu pun yutat cakap nak gerak kul 7 pagi! aku tanye nak jadi penanggah ke ape datang awal2?? kire sedang elok la kitorg sampai. jumpa pengantin jap.
sory ler. ini je gamba yang ade. sebab mase naik atas pengantin tengah make up. so tarik kejap. dah ler backlight! menci tau. korang buat2 nampak jela yek. hehe. pengantin lawo! dah macam artis bollywood! siap dengan hidung mancung terletak tuuu!
selamat pengantin baru ejan dan pasangan. cecepat sikit buat junior yek hehe. dah salam n tangkap gambar ngan pengantin ape lagi. makannnn!
pic sebelum makan lupa. nampak sangat kelaparan kan. hanya sempat snap lepas makan je! heheheh. acar tu yang sedap. aku kalo g memana kenduri kalo dapat acar buah ni ha memang laju jela. sedappp! and first time aku jumpa dalca ade udang!
setel makan lepak jap. sebab nak terus balik penat. yela drive dah 3 jam. ni makan setengah jam tak sampai nak balik terus. nangis ler. sempat gak jumpa bebudak class yang lain. aus dan jambu. amik ko kawan aku sume dah pakai nama singkatan je kan hehe. oh ejan si pengantin ni kawan aku mase diploma dulu.
gambar kenangan ngan pengantin sebelum balik. tq ejan sudi jemput! kami berempat yang lepas makan terus balik! yela dah sian orang lain nak makan dok tunggu tepi meja kan. tak sedap pulak nak lepak lelama. hehe

07 di tanjung piandang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung piandang - Google Blog Search


Aduan tekanan air rendah <b>di</b> Pekan <b>Tanjung Piandang</b> <b>...</b> - Cina Islam

Posted: 11 Aug 2010 09:22 AM PDT

TANJUNG PIANDANG : Satu aduan dari penduduk Tanjung Piandang telah diterima oleh Pejabat ADUN Titi Serong mengenai tekanan air yang rendah yang mengakibatkan kebanyakan rumah kediaman dan kedai disekitar Pekan Tanjung piandang terputus bekalan air sekitar jam 9.00 pagi hingga 11.00 pagi.

Satu lawatan pada 30 July telah dilakukan oleh ADUN Titi Serong, Drs. Khalil idham Lim bagi melihat dan bertanya langsung mengenai masalah tersebut. Hasil dari itu sekitar 20 orang penduduk telah ditemui dan mereka kesemuanya mengadu masalah mengenai masalah tersebut dan meminta jasa baik Drs. Khalil untuk mengadu kepada pihak Lembaga Air Perak (LAP).


07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


Majlis Perasmian Pembukaan Pusat Beli Belah AEON <b>Seri Manjung</b> <b>...</b>

Posted: 08 Dec 2012 12:32 AM PST

DS Zambry Meletakkan Kotak AEON Di Peta Perak Sebagai Tanda Simbolik Perasmian Pusat Beli Belah AEON Ketiga Di Perak Yang Terletak Di Seri Manjung, Pagi Tadi

07 di malim nawar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di malim nawar - Google Blog Search


Live dari Sidang Dun Perak: Adun <b>Malim Nawar</b> Puji Setinggan Sifar

Posted: 19 Dec 2012 11:17 PM PST

Adun Malim Nawar YB Keshvinder memuji langkah kerajaan dalam program setinggan sifar kerana banyak kampun sudah pun diberi borang 5A.

Adun Malim Nawar memuji langkah kerajaan memberi peruntukkan lebih kepada rumah Ibadat bukan Islam.

Rumah Mampu milik- ada pemaju yang mengambil kesempatan untuk menaikkan harga rumah.

Beliau mencadangkan agar program Rancangan perumahan Awam (RPA) diteruskan untuk memberi peluang kepada penduduk yang kurang berkemampuan.

Adun Malim Nawar mendedahkan sejumlah 500 ekar telah diberikan kepada kononnya kepada individu dari pihak Istana dengan memacak pancang berwarna kuning.

Shafie Nor: Gerakan tanding <b>di</b> Gopeng, <b>Malim Nawar</b>?

Posted: 23 Aug 2012 04:38 PM PDT

IPOH, KHAMIS, 23 Ogos, 201: Parti Gerakan Bahagian Gopeng mempunyai calon boleh menang yang diterima pengundi di Parlimen Gopeng dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Malim Nawar iaitu dua kerusi yang ditandingi MCA sebelum ini.

Kenyataan itu adalah reaksi terhadap laporan sebuah akhbar berbahasa Inggeris pada 14 Ogos lalu bahawa MCA akan bertanding di Parlimen Puchong pada Pilihan Raya Umum Ke-13 iaitu kerusi yang ditandingi Gerakan sejak dua pilihan raya umum lepas.

Ketua Gerakan Bahagian Gopeng, Dr. Lee Chee Peng berkata, sekiranya MCA merasakan calon mereka boleh menang dan mahu bertanding di Puchong, Gerakan juga berpendapat parti itu boleh menawarkan calon boleh menang di beberapa kawasan tertentu yang ditandingi MCA di Perak.

"Gerakan Gopeng tidak menentang hasrat MCA bertanding di Puchong tetapi kami hanya akan bersetuju jika kerusi itu ditukar dengan parti komponen lain dengan persetujuan bersama," katanya kepada pemberita di Wisma Gerakan, di sini hari ini. - UTUSAN

07 di chemor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di chemor - Google Blog Search


Treler rempuh tiga kedai <b>di Chemor</b> | :: cina islam | 2012 ::

Posted: 05 Jan 2011 10:11 PM PST

01 Safar 1432H.

IPOH: Seorang pemandu treler nyaris maut selepas merempuh tiga kedai di Jalan Kuala Kangsar, Chemor, hari ini.

Ketua Polis Trafik Ipoh, DSP Mohd Rodzi Rejab, berkata dalam kejadian 9.30 pagi itu, mangsa Mat Lazim Osman, 51, yang berasal dari Kampung Tunku Husin, Manjoi hanya cedera ringan di kaki.

"Mangsa yang tersepit dalam treler berkenaan dikeluarkan dengan bantuan Pasukan Bomba dan Penyelamat sebelum dihantar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh untuk mendapatkan rawatan," katanya ketika dihubungi hari ini.

Mohd Rodzi berkata, nahas berlaku ketika Lazim memandu treler membawa muatan simen dalam perjalanan dari Kuantan ke Ipoh.

"Treler berkenaan dikatakan gagal dikawal lalu terbabas dan memasuki laluan bertentangan dan merempuh tiga buah kedai," katanya.

Katanya, sebuah Proton Gen-2 yang diletakkan di tepi kedai berkenaan turut rosak akibat dihempap oleh runtuhan kedai terbabit.

Beliau berkata, pemilik kedai terbabit juag tidak berada di premis berkenaan ketika kejadian.

"Kes disiasat mengikut Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987," katanya.

Sinar Harian/-


07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Family Day - <b>Bukit Merah</b> Laketown Resort - Story of My Chantique

Posted: 12 Dec 2012 09:12 PM PST

As-salam, 

Aduiii..lg 6 hari dah nak kena submit pre-dissertation report..bley ke siap ni.. huhu..insyaAllah..dengan dugaan laptop buat problem nye, dengan keadaan diri yang sudah terkena sindrom 'malas'..naseb la takde morning sickness teruk2 sangat..alhamdulillah..ya Allah, kuatkan la diri dan hati hambamu ini..aminn..semoga Masha dapat menyelesaikan thesis ini dalam masa yang ditetapkan..

Alamak, sorry..bukan nak membebel dengan masalah Masha, juz nak story pasal last weekend..office InfoTech ada mengadakan program ala2 Family Day dan lebih kepada aktiviti untuk anak2 staff. Theme Program ni namanya : Program Transformasi IT : Merintis Sokongan Komuniti. Bertempat di Bukit Merah Laketown Resort dari 7/12 - 9/12..Memang best sebab dapat bawak family kita sendiri..Masha pon apa lagi musti la bawak hubby je kn..n baby dalam perot..merangkap honeymoon kali ketiga untuk tahun 2012 ni ..hehe..Semua aktiviti air kt Water Park, kitaorang main, tapi yang sukaneka xde la involve kn..hubby je involve..Masha tengok je..sebab doc pesan tak bleh nak lari lompat sangat..

Then the next day ada annual dinner, cabutan bertuah, pertandingan karaoke, pertandingan baby ceria,  pertandingan macam2 la..mostly untuk anak2 staff..Kte yang xde anak lagi ni tengok je la gelagat baby2 diorang..best pon ada..tak sabar nak tunggu baby kuar..hehe..Then the next day ktorang pergi melawat Pulau Orang Utan, melawat haiwan di Eco Park n naik Chairlift ala2 cabel car la..

Masha sebenarnya dah merasa pergi sini dulu2 zaman bujang, so malas nk excited sangat juz nak bagi hubby Masha merasa je la..Satu lagi pertandingan yang Masha masuk secara bersungguh2 ialah explorace..Explorace ni present dia sangat la gempak iaitu TV LCD Phillip 42" n set Home Theater Phillips..huhu..tu yang sangat beria2..naseb la explorace ni xyah nak kena lari2 sangat..Semua participant just kena jawab 14 soalan yang berkisarkan perjalanan peserta dari Rawang ke Bukit Merah..So kena alert la sepanjang perjalanan tu..Tapi maybe bukan rezeki Masha agaknya..melepas la hadiah itu..dan semalam baru pihak ajk emailkan jawapan kepada soalan explorace tu..sangat la tension bila tengok jawapan dia..Masha punya la jawab ikot skema jawapan xde nk bengkok2..serius..Tapi jawapan dia macam jawapan teka-teki pon ada..hehe...xpelah..next time dah tau la jawapan mesti tak logik punya la..So, tengok la soalan dan jawapannya seperti di bawah :



WARNA BIRU JAWAPANNYA DAN MERAH ADALAH KLU NYE  

(Jawapan n Ulasan Masha warna pink)

Soalan 1

 Emak !!!...ayah !!!...kita dah nak sampai. Eh..ada orang asli main bolala. Suku orang asli ape tu !!!.. wow dia skor .. Dimana ni mak.

SEMANGGOL

yang ni memang xlogik sebab semangGOL je ke jwpn dia camtu..Masha jawab kalo ikot logik - Suku Kaum Semai di Tapah, Kampar dan Gopeng, Perak.

Soalan 2.

Pahlawan ini satu-satunya pahlawan yang sampai bila-bila pun tidak akan menggunakan system matriks dalam timbangannya.

PANGLIMA BUKIT GANTANG

yang Masha admit la sebab Masha xtau jawapan dia, ada logik gak jawapan diorang kali ni..Masha jawab Dato Maharajalela

Soalan 3. 

Ish..Ish Ish.  Macam pesta bunga. Ada yang bawa masing-masing dan ada juga yang bawa beramai-ramai..Boleh ke tahan bungatu … 4 jam baru sampai Bukit Merah. Faizol !Kenapa bunga nie makin lama makin kecik ?.Kan aku dah kata tadi.Kaubawak bunga apa tu boleh sampai jadi macam tu ? 

BUNGA TAYAR

Jawapan ni sama dengan Masha jawab – Bunga Tayar makin lama guna makin haus..

Soalan4.

Ramping nya tak dapat ku rangkul

Panjang nya tak dapat ku paut

Cuba juga ku selaminya

Aduh hampIr lemas ku didakapnya

SLIM RIVER

Jawapan ni pon sama dengan Masha jawab – Slim River

Soalan5.

Mari mari mari sokong kami !!!.Apaitu?

 TEMA PROGRAM – TRANSFORMASI IT : MERINTIS SOKONGAN KUMUNITI

Yang ni Masha tak expect jawapannya ini kerana dekat area meja pendaftaran peserta time sampai bukit merah aritu ade meja Save Gaza!!, so Masha pon jawab – Save Gaza!!  

Soalan6.

Hati Hati Memandu. Kenapa pulak?

PAPAN TANDA LEMBU MELINTAS

Jawapan ni pon sama dengan Masha jawab – Papan Tanda Lembu Melintas. Masha siap lukis lagi la gambar signboard tu. 

Soalan7

Orang Perak memang mengenang jasa.Jurumudi  pun mereka abadikan.

TANJUNG MALIM

Tak tau kenapa jawapan dia Tanjung Malim, sedangkan asal usul nama Tjg Malim disebabkan di Tanjung tu ada orang yang alim ulamak, kenapa jawapannya jurumudi plak, sape tau sila habaq kat cheq mai..Masha plak google punye google, memang jumpa nama jurumudi di Perak p la jawab – Juru Mudi. Orang Kaya Kaya Seri Adika Raja Shahbandar

Soalan8.

Jaga-jaga Kanggaroo nak loncat tu.. Apa yang dibuatnya ?

PAPAN TANDA IKLAN KASUT ( Memadai sebut kasut ) ada dihujung terowong menghala utara

Soalan ni Masha xsure sebab xnampak pon kangaroo..tapi bak kata hubby Shue, dia nampak kilang Kanggaroo Courier otw nk pegi sini..so Masha jawab – Kanggaroo Courier.

Soalan9( 5 point)

A: Hampir sepurnama hamba meredah hutan, lembah, lurah,bukit dan bukau sebelum hamba tiba di  Bukit Merah ini.

B: Pasti tuan hamba kepenatan tu..berehatlah dulu tuan hamba. Sambil-sambil tu sembang-sembanglah laluan-laluan yang tuan hamba tempohi.

LEMBAH BERINGAN/LEMBAH BERNAM/BUKIT TAGAR/BUKUT BERUNTUNG/GUNUNG TEMPURUNG/BUKIT GANTANG ( LIMA SAJA)

Jawapan ni pon sama dengan Masha jawab seperti di atas – Lembah Beringin, Bukit Beruntung, Gunung Tempurung, Bukit Gantang, Bukit Merah

Soalan 10

Amboi..Infotech kalau memilih staf baru bukan main tinggi kelayakannya.Macam nak ambil saintis pulak..Nak cari staf yg betul2 intelek dan mempunyai komitment tinggi agaknya.Tetapi yang peliknya diperingkat UiTM tak kisah pun. Ada jawatanyang memerlukan kelayakan minimum saje.Apajawatan dan kelayakannya?

PENGARAH INFOTECH  / PMR

Kesianlah jawapan dia PMR..dah la Prof Madya plak tu..apejela diorg ni..huhu..masha ni ikot logic sangat..kalo ikotkan position paling rendah kt UiTM ni ialah – Pekerja Awam Gred R1, contohnya Pemandu. Dan kelayakan dia hanya lah perlu tamat darjah 6 sekolah rendah bantuan penuh kerajaan dan mahir dalam bidang berkenaan..tu je..huhu..

Soalan 11.( 2 point)

Sebuah landasan keretapi merentasi tasik merah telah dibina oleh British pada tahun 1885. Ianya berkembar dengan laluan kereta kuda bagi memudahkan perjalanan ResidenBritish Sir JWW Birch berulang- alik dari Taiping ke Port Weld (Kuala Sipitang). Tetapi beliau tidak menggunakan laluan kereta kuda tersebut. Kenapa ?

Tiada laluan kuda. Birch di Pasir salak ( semua fakta dalam soalan ini salah. Kenapa pening2 kepala ha ha )

Kalo ikot logic n hasil dari google, memang xde laluan kuda tu, sebab zaman tu diorg guna laluan keretapi je..then Masha jawab – Kerana laluan keretapi digunakan untuk mengangkut bijih timah disamping menjadi laluan perjalan dan perhubungan antara pekerja lombong bijih timah tu..

Soalan 12.

Kasihan sungguh stafInfotech ini.Masa hadapan nya pun tak Nampak apatah lagi masa silamnya.

ZAMANI -   (zaman ini biasa disebut zamanni : bila-bila pun zaman ni

Masha xtau jawapan dia, xtau la plak dia nama orang kn..huhu,,tapi kalo ikot logic Masha jawab– Staf kontrak dan Staf Sementara.

Soalan 13

A: Hurreiii !!!

B: Sukahati Nampak. Macam konfiden je nak dapat tv 42 "

A: Manakan tak nya tadi singgah R&R rawang kenyang betul makan nasi sedap pulak tu

Apa yang si A tu

IKLAN BERAS SUKAHATI ( dilebuhraya dekat R&R Rawang )

Ni pon Masha xtau jawapan dia, malas nak pk dah, Masha pon jawab– Nasi Lemak rm1.20. Sebab nya time berenti kt rnr Rawang tu masha makan nasik lemak sedap ni..hehe..

Soalan 14 

Eh..jangan la lentok kat abang. Tidur je la... kan abang tengah mandu nie...    ekleh !!sikit je tekan dan terbeliak la pulakmatanya ..

 Speed trap/AES

Masha xtau jawapan dia, tapi kalo ikot logic Masha jawab– Tekan break..kan kalo tekan break cket je akan kuar lampu kt belakang keter

Soalan 15 

Di Resort ni pelik sikit. Dia suruh kita rehat lepas tu suruh pegi. 

MESIN URUT GINTEL

Jawapan ni pon sama dengan Masha jawab seperti di atas – Mesin Urut Gintell.

  

So, kesimpulannya xyah la nk logic thinking sangat ye dek non kalo bertemu dengan soalan2 tricky camni..hehe..kelako pon ada..apela Masha ni kn..Masha btol 5 je kot dari 15 soklan..xpela..at least nanti dah bleh tanya orang lain soalan camni la gamak nye kn..hehe..sorry la membebel panjang saangat,,tu je la masha nk story kali ni..bubye...

07 di kuala kangsar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kangsar - Google Blog Search


Saidin Hj. Md.Hasnam: Penanggal di tangkap <b>di Kuala kangsar</b>

Posted: 10 Oct 2012 07:38 PM PDT


Gambar hantu terkini ini dikirimkan oleh seorang Sahabat  dan telah tersebar di laman sosial Facebook dan disertakan dengan teks berikut:
Astaghfirullah hal azim, masih ada lagi manusia yang menggamalkan syirik kepada Allah swt.Makhluk Penanggal ini berjaya ditangkap oleh penduduk di Kuala Kangsar, Perak. Gambar hantu penanggal ini menyerupai ciri-ciri hantu yang dikatakan sebagai 'Hantu Penanggal' dengan isi dalam perut yang kelihatan, paru-paru dan tali perut jelas dapat dilihat dalam gambar ini. Seperti biasa kesahihan gambar ini masih belum dapat dipastikan

07 di pasir salak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pasir salak - Google Blog Search


mp tajuddin abdul rahman bakal tersungkur <b>di</b> <b>...</b> - Muslimeen United

Posted: 26 Oct 2012 03:57 PM PDT

Ahli Parlimen Pasir Salak Tajudin Rahman bakal tersungkur?

Dengor cerita tersungkurnya dia bukan kerana kalah dalam PRU13.
Tapi namanya telah tersenarai sebagai third winnable candidate di Pasir Salak. Calon utama yang akan mencantas kerusi Pasir Salak dari Tajudin ialah Presiden PAFA Zainol Fadzi !.

 Sebab Tajudin tidak dicalonkan takde kena mengena dengan paras rupa Tajuddin yang nampak garang berbanding dengan Zainol Fadzi yang gambornya suka senyum.

Tapi kabornya ramai di kalangan UMNO tak tahan dengan mulut jeghabei si Tajuddin. Zainol Fadzi tersenarai sebagai calon DUN Sungai Manik dan Parlimen Pasir Salak. Wah! Hebat mamat nih! Tau tau sajalah perangei orang umno.

Bila tak terpilih, mulalah demer akan sabotaj parti. Harap perkara ini akan terjadi. Huhuhu! Penat Tajuddin mengampu Rosmah. Tapi nama tersingkir jua akhirnya.

Nampaknya UMNO kawasan Parlimen Pasir Salak udah pecah. Yang muda sokong Zainol Fadzi. Yang warga emas sokong Tajuddin!. Hmmm…Lantok komer! Yong Suka Kuning. -Sumber

07 di sungai siput - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungai siput - Google Blog Search


Taiping Mali: Pemimpin Pembangkang <b>Di Sungai Siput</b> Guna Politik <b>...</b>

Posted: 30 Oct 2012 11:06 PM PDT

Pembangkang Hasut Setinggan Berdemonstrasi, Konon Mahu Jadi Jaguh:-Datuk Ahamad Pakeh Adam by PERAKBN 30/10/2012 -- Pembangkang hasut setinggan berdemonstrasi, konon mahu jadi jaguh: ADUN Lintang Sebanyak 63 daripada 226 kes setinggan di Mukim Sungai Siput, Daerah Kuala Kangsar berjaya diselesaikan oleh Pejabat Tanah dan Daerah Kuala Kangsar dalam tempoh dua tahun lalu. Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Lintang, Datuk Ahamad Pakeh Adam berkata, antara kawasan penempatan setinggan yang dikenalpasti termasuklah Kampung Benggali, Kampung Veerasami, Batu 1, Lintang, Sungai Buloh dan setinggan Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB). "Dalam tempoh dua tahun sahaja, saya bersama pegawai Pejabat Tanah dan Daerah turun padang ke kawasan penempatan setinggan untuk membuat bancian dan ketika ini, isu setinggan di kawasan Sungai Siput hampir selesai. "Namun, pemimpin pembangkang cuba mengambil kesempatan dengan menghasut penduduk setinggan supaya tidak berpindah ke tempat yang disediakan oleh pihak kerajaan. "Inilah politik murahan yang dipratikkan oleh pemimpin pembangkang di Sunga...

07 di changkat keruing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di changkat keruing - Google Blog Search


Siapa Bunuh Ketua Cawangan MCA <b>Changkat Keruing</b>? | SEDAKA <b>...</b>

Posted: 31 Jul 2010 02:56 AM PDT

LUMUT, 31 Julai - Ketua Cawangan MCA Changkat Keruing ditemui mati, dipercayai dibunuh dalam perigi di sebuah ladang ternakan ayam di Changkat Keruing, Ayer Tawar dekat sini hari ini.

Mayat Lim Ping Peng, 49, ditemui pada kira-kira pukul 6 pagi ini oleh anggota keluarga dan pasukan Rela yang mencarinya selepas dia tidak pulang ke rumah sejak semalam.

Ketua Polis Daerah Manjung ACP Mohd. Jamil Osman berkata, Lim sebelum itu keluar dari rumah untuk ke ladang ternakan ayam miliknya di Changkat Keruing yang terletak tidak jauh dari rumahnya pada pukul 8 pagi semalam.

"Mangsa yang baru lima hari dilantik sebagai anggota Majlis Perbandaran Manjung (MPM) bagaimanapun tidak pulang ke rumah seperti biasa sebelum ahli keluarga bertindak membuat laporan polis semalam.

"Selain melaporkan kejadian itu kepada polis, mereka (anggota keluarga mangsa) turut berusaha mengesan mangsa di ladang ternakan ayam itu," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

07 di sitiawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sitiawan - Google Blog Search


Anti Jumud: Sekitar Demo bantah AES <b>di</b> masjid <b>Sitiawan</b> dan <b>...</b>

Posted: 09 Nov 2012 07:49 AM PST

Salam semua. Petang tadi dekat masjid Sitiawan Perak sempat aku dan geng-geng turut serta dalam satu demonstrasi yang kononnya ingin mendesak kerajaan memansuhkan sistem perlaksanaan saman AES. Khabarnya demo ini dianjurkan oleh puak-puak pakatan rakyat negeri Perak. Aku tak kisah mereka nak buat demo ke apa ke, sebab kalau benda baik aku pun sokong tak jadi masalah asalkan apa yang nak dibantah itu mendatangkan manfaat kepada rakyat.

Yang peliknya kali ini mereka berkumpul beramai-ramai dekat masjid Sitiawan sebelum berarak ke pejabat Dato Seri Kong Choo Ha yang hanya beberapa meter dari situ bagi menyerahkan memorendum. Kalau hangpa masih ingat, dulu mereka (Pakatan Rakyat) juga dok melalak yang UMNO guna masjid untuk buat demonstrasi . Nampak gaya, air liur yang mereka ludah dah kena batang hidung sendiri. Heheheheh..

Yang teruk lagi, masa aku kat dalam masjid lepas semua selesai mengaminkan doa solat Jumaat ada seorang mamat kat sebelah aku tiba-tiba je bingkas bangung melaungkan takbir. Masa tu rasa nak tercabut jantung sebab suara memang kuat gila. Kalau ya pun sabar sikit dan respekla pada jemaah yang lain sebab bukan semua yang hadir penyokong PAS di masjid tu.

Ni gambar-gambar yang sempat aku rakam semasa demo petang tadi untuk tatapan pembaca setia..














07 di tapah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tapah - Google Blog Search


Kanak-kanak 4 Tahun Maut Kemalangan <b>Di Tapah</b> | MyNewsHub

Posted: 19 Dec 2012 10:07 PM PST

IPOH – Seorang kanak-kanak berusia empat tahun terbunuh setelah motosikal yang dinaiki bersama kedua ibu bapanya dirempuh sebuah kenderaan pacuan empat roda di Kilometer 3 Jalan Bidor-Teluk Intan, dekat Tapah, malam Khamis.

Ketua Polis Daerah Tapah Supt Somsak a/l Din Keriau berkata mangsa, Adam Mohd Rosidi yang mengalami cedera parah di kepala meninggal dunia ketika dirawat di Hospital Tapah.

Bapa mangsa Mohd Rosidi, 20, yang cedera parah akibat tercampak dari motosikal yang ditungganginya itu dirawat di Hospital Teluk Intan manakala isterinya Sharima Hishamuddin, 19, yang turt cedera parah menerima rawatan di Hospital Tapah, katanya ketika dihubungi di sini, pada Khamis.

Beliau berkata kejadian berlaku pada 8.15 malam ketika tiga beranak itu sedang dalam perjalanan dari Teluk Intan ke rumah mereka di Kampung Jeram, Mengkuang, Bidor, sebelum dirempuh kenderaan pacuan empat roda tersebut yang datang dari arah bertentangan.

Somsak berkata hasil siasatan mendapati kenderaan yang dipandu seorang lelaki berusia 70 tahun itu dikatakan cuba membelok di satu persimpangan sebelummerempuh motosikal yang dinaiki mangsa.

Pemandu itu ditahan sebelum dibebaskan dengan ikat jamin polis setelahmembuat laporan di Balai Polis Tapah.- BERNAMA

Iklan Teks:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

1 TAIPINGMALI: Kelentong Anwar <b>di Tapah</b> 17 Dis 2012

Posted: 17 Dec 2012 07:25 PM PST

Malam tadi di Tapah Anwar meneruskan agenda pembohongannya.

Antara kata Anwar ialah ;

Harga barang naik, kerja tak ada, tanah orang asli pun Umno rampas, camera AES untungkan kroni, negeri Perak kaya, tanah banyak tetapi orang nak buat rumah pun susah.

Balak Umno sapu, lembu Umno sapu, Saham Bumi Umno ambil.

Gaji menteri sebulan RM 80 ribu tarak malu, ambil orang punya wang.

Anwar juga hina lagu Anak kecil Main Api , lagu ciptaan Prof Dr Tan Sri Nordin Kardi, Lagu ini dulu pun Anwar menyanyi semasa dia jadi orang kuat program BTN.

Anwar saperti biasa akan turunkan harga minyak, hapuskan PTPTN.

Anwar kata dia jadi menteri kewangan negara tak ada hutang tetapi Najib jadi menteri hutang negara RM 549 billion.

Anwar kata anak Cina dapat 13 A SPM tak dapat masuk IPTA kalau dia jadi PM semua orang boleh masuk U.

Anwar! Pooooorah
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved