Khamis, 3 Mei 2012

07 di trolak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di trolak - Google Blog Search


Jabatan Amal Malaysia DPPP: Banjir Kilat <b>di Trolak</b> Pekan - Amal <b>...</b>

Posted: 02 May 2012 08:27 AM PDT


Trolak Pekan , 2 Mei 2012 - Banjir kilat telah melanda Trolak Pekan. Bencana ini adalah paling tinggi paras air daripada sebelum-sebelum ini. Pimpinan PAS Kawasan, Pemuda PAS Kawasan dan Jabatan Amal bergegas ke tempat kejadian untuk menghulurkan bantuan dari sudut makanan, tenaga dan sebagainya.

07 di behrang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di behrang - Google Blog Search


Bas Lawatan Sekolah Kemalangan: 4 Terkorban Dalam Tragedi <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 11 Nov 2011 01:22 AM PST

Lima pelajar yang cedera dilaporkan berada dalam keadaan kritikal dan sedang dirawat di Hospital Slim River.
Jurucakap PLUS berkata usaha untuk mengeluarkan mayat mangsa masih giat dijalankan dan punca kejadian masih lagi disiasat oleh pihak berkuasa.
Ketua Polis Trafik Negeri Supt Wan Abdullah Ishak berkata, kejadian berlaku pada kira-kira 4.45 pagi ketika bas membawa pelajar dan guru dari sebuah sekolah menengah di Kulim, Kedah itu dalam perjalanan ke Kuala Lumpur.
Kesemua mangsa yang cedera dihantar ke Hospital Slim River untuk rawatan dan mangsa yang meninggal dunia turut dihantar ke hospital yang sama untuk bedah siasat, katanya kepada Bernama ketika dihubungi hari ini.- BERNAMA
Al-Fatihah dari kami....moga rohnya sentiasa dicucuri rahmat....

07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


NORZAILINA&#39;s PONDERINGS: Bual Bicara &#39;AIR MATA RAJA&#39; <b>di Ipoh</b> <b>...</b>

Posted: 23 Apr 2012 04:00 PM PDT

Penulis buku AIR MATA RAJA (saya dan Prof Shaharudin Datuk Hj Ali) akan mengadakan BUAL BICARA dan berkongsi pelbagai pengalaman menarik tentang penghasilan buku tersebut yang mengambil masa 3 tahun untuk diselesaikan. Jangan lepaskan peluang keemasan ini! Jualan buku (ada diskaun) dan sesi autograf bersama penulis juga ada. Semua dijemput hadir.
Venue : Perpustakaan Awam, Ipoh, Perak
Hari : Jumaat, 27 April 2012
Terima kasih kepada pihak DAWAMA dan Perpustakaan Awam Ipoh atas kesudian menjemput kami. Moga perkongsian ilmu dapat dimanfaatkan buat semua.

07 di chemor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di chemor - Google Blog Search


never ending story: pengantin <b>di chemor</b>

Posted: 02 May 2012 10:29 PM PDT

meriah kan...sampai je kat chemor PPG pun lena
nak tak nak aku le kena teman kan dorang dlm ketapink
dekat 1 jam setengah gak ler..
 dah settle , tetamu pun dah kurang baru lah PPG bgun
 mkn2...borak..amk2 gambo...
 siap kemas dekat pkul 11mlm bertolak balik taiping
so badan dah penat...esok bgun pagi..kita nak g mana PPG?

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


219 mangsa banjir <b>di Taiping</b> dipindahkan di 3 pusat pemindahan <b>...</b>

Posted: 03 May 2012 01:23 AM PDT

11 Jamadil Akhir 1433H. [MOD] -

IPOH: Seramai 219 orang daripada 22 keluarga di daerah Taiping dipindahkan susulan tiga kampung dinaiki air sedalam satu meter selepas hujan lebat petang semalam.

Ketua Polis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Yusof Mohd Diah, berkata kesemua mangsa mula dipindahkan pada jam 8.20 malam tadi di tiga pusat pemindahan iaitu Dewan Orang Ramai Sungai Nibong, Sekolah Kebangsan Temerluk, Trong dan Dewan Orang Ramai Kampung Jawa, Padang Gajah.

Tiga kampung yang terbabit ialah Kampung Baru, Kampung Masjid dan Kampung Simpang Temerluk, katanya ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata, hujan lebat bermula petang semalam menyebabkan air di Sungai Bemban dan Sungai Temerluk yang berhampiran kampung terbabit melimpah.

Operasi memindahkan mangsa banjir dilakukan oleh Pasukan Jabatan Bomba dan Penyelamat, Jabatan Pertahanan Awam, polis, RELA dan Jabatan Kebajikan Masyarakat. - BERNAMA


07 di tapah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tapah - Google Blog Search


Pesakit Rotavirus semakin berkurangan <b>di Tapah</b>: Rosnah Shirlin <b>...</b>

Posted: 14 Feb 2012 08:22 PM PST

Jumlah pesakit wabak Acute Gastroenteritis (AGE) yang menerima rawatan di wad Hospital Tapah semakin menurun berbanding semalam.

Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin memberitahu daripada 70 pesakit menerima rawatan semalam 50 daripadanya didapati telah pulih dan bebas dari wabak berkenaan.

"Saya dimaklumkan 50 pesakit yang dimasukkan ke wad telah dibenarkan pulang setelah mendapati keadaan mereka bertambah pulih dan semakin stabil.

"Bagi kes AGE yang dimasukkan ke Unit Rawatan Kecemasan dan Trauma, setakat jam 7 pagi tadi, seramai 183 orang pesakit masih menerima rawatan di hospital ini.

"Kita berharap jumlah ini akan berkurangan dan tidak ada lagi kes yang menyebabkan kematian, justeru saya harap masyarakat dapat lebih prihatin terhadap kesihatan ahli keluarga… jangan lengah-lengahkan masa untuk ke hospital jika mengalami tanda-tanda yang menjurus kepada jangkitan Rotavirus," katanya selepas mengadakan lawatan ke Hospital Tapah pagi tadi.

Menurut Rosnah, kementerian kesihatan amat bersimpati dengan kematian 2 bayi akibat jangkitan virus berkenaan.

Justeru, bagi mengelakkan berlakunya kes kematian katanya, kementerian terbabit mengarahkan hospital dan klinik swasta supaya melaporkan kes-kes berkaitan penyakit itu pada kadar yang segera jika ada.

"Seperti yang sedia maklum, salah seorang daripada bayi yang meninggal dunia akibat penyakit ini telah menerima rawatan di klinik swasta dan kemudiannya dirujuk kepada pihak hospital dalam keadaan pesakit sedang nazak.

"Kita tidak mahu perkara itu berulang lagi, jadi laporan segera perlu diberikan kepada jabatan-jabatan kesihatan daerah sekiranya menerima pesakit yang dijangkiti AGE," katanya.

Tambah Rosnah, sekiranya pihak hospital dan klinik swasta gagal berbuat demikian, maka kementerian kesihatan akan mengambil tindakan tegas.

Lebih 2,800 kes AGE telah dilaporkan di  daerah Batang Padang dan Hilir Perak sejak wabak itu mula dikesan pada 27 Januari lalu.

07 di beruas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di beruas - Google Blog Search


Ko Youn dijangka bertanding <b>di</b> Parlimen <b>Beruas</b> – Perak Today

Posted: 02 May 2012 02:01 AM PDT

Timbalan Presiden Parti Gerakan Negeri Perak, Datuk Chang Ko Youn tidak menolak kemungkinan bahawa beliau dijangka bertanding di kerusi Parlimen Beruas untuk pilihanraya umum akan datang.

Ko Young berkata demikian ketika ditanya pemberita sama ada beliau akan bertanding di Parlimen Beruas beliau berkata pengumuman tidak boleh dbuat selagi parlimen tidak dibubarkan.

Mengulas mengenai isu dimana berlakunya krisis dalaman di Parlimen Beruas, Ko Youn berkata beliau memandang perkara tersebut sebagai proses demokrasi.

"Kerja-kerja turun padang telahpun dilakukan dan parti komponen BN sebulat suara menyokong mana-mana calon yang dilantik untuk bertanding," ujarnya.

Menurutnya, isu mengenai perlantikan calon yang bertanding merupakan perkara yang berlaku di mana-mana kawasan.

"Apa yang berlaku pada pilihan raya yang lalu merupakan pengajaran kepada semua ahli gerakan dan kami akan lebih berhati-hati untuk kali ini," tegasnya.

Dalam pada itu, beliau turut menyatakan bahawa Gerakan negeri sudah mengenal pasti calon-calon yang bakal bertanding  mewakili Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Malah, jelas beliau senarai nama –nama calon telah dibentangkan kepada jawatankuasa pusat untuk dinilai sebelum keputusan dibuat.

"Nama telah dihantar ke pucuk pimpinan BN dan sekarang kita sedang menunggu maklumat lanjut mengenai cadangan tersebut," katanya.

Beliau berkata, dalam senarai calon yang bertanding itu terdapat beberapa senarai calon baru dan juga calon yang pernah bertanding dalam pilihan raya lalu.

"Akan ada muka-muka baru dan lama," katanya.

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


abuse & adore: <b>Sepetang Di Kuala</b> Muda Seberang Perai Utara <b>...</b>

Posted: 22 Apr 2012 05:43 AM PDT


 Laut adalah suara rindu yang biru
awan yang jauh membawa resahku
ombak di pasir mengukir namamu

Aku rindu pada sebuah kenangan
duduk-duduk di dahan mati nan hanyut terdampar
memotret warna-warni ceria suatu pertemuan 

Waktu tidak akan pernah menghilang
jika semua memiliki senyuman 
yang membuatku mengingati akan diri kalian
Rangkaian yang bergelar persaudaraan
menggenggam gelombang dan melumatkannya
berlari riang di padang-padang pantai
terbentang lautan menatap keagungan
menadah restu kesyukuran 


In another 10 years, I wish all of these 3 little sweet children o'mine 
will come together and take another shot at this point.

Seantero hamparan berwarna biru kelabu
Indikasi sebuah jiwa di ufuk haru
Lewatilah semua duka lara
Agar tanjung ceria gembira
Kapal pun telah berangkat 
yang mempertemukan dan memisahkan kita
A vogue fisherwoman in complete traditional baju kurung outfit
and white wedges on the shores.
Fancy sandals of Atiqah Jasmine Balqis @ RM12.90 

 Dengan butir-butiran pasir kenangan

Selalu kuingat hadirnya mereka di saat yang telah dilalui


Najib Rohim & Yasmin Yusof

Di sini kita menjejak sepi
Kita mengalunkan gemilang

Petang ini bersama mentari
Awan merah mega mega menari
Mencipta panorama indah bahari


Ombak yang tidak putus bersuara
dan pantai yang menanti sentiasa
seperti aku yang terus membaca

07 di tanjung malim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung malim - Google Blog Search


Review - Yik Mun The Famous <b>Tanjung Malim</b> Pau | phreak-id.com

Posted: 27 Apr 2012 05:33 AM PDT

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Baru-baru ni, family aku and kakak iparku pergi ke Tanjung Malim. Disebabkan kami keluar awal pagi, kami pun berhenti untuk bersarapan di sebuah kedai. Kalau dari jauh, nampak macam kedai Cina biasa. Maybe kedai kopi/kopitiam Cina (kalau kat Melaka ada banyak.. oh i miss Melaka so much, my hometown). Tapi bila dah dekat, baru aku perasan nama kedai dengan trademark dia "Yik Mun - The Famous Tanjung Malim Pau". But how famous it is? ...

Menurut kakak ipar aku, Pau kedai ni ada supply untuk Petronas (kakak ipar aku Executive Petronas). So, aku terfikir, wajib try ni.. 

Masa mula-mula masuk ikut depan, aku sempat menjeling kat pau instant (dalam paket) yang untuk dijual. RM20??? 1 paket (tak pasti ada berapa pcs).. Giler!

Sempat berborak dengan waiter dia memandangkan masa tu masih awal pagi dan belum ramai customer. Menurut dia, semua yang ada "gambar tangan tunjuk bagus" tu memang yang menu yang paling best. Harga memang boleh tahan, agak mahal sikit memandangkan ini Tanjung Malim, bukan KL.

 Roti kahwin - Hainan Kaya with Butter (sebelah kanan roti tu yang paling rare = puting Mikail ;p)

King Prawn Mee Soup (RM16.80 ni siot)

Yik Mun ada White Coffee brand sendiri. Ada beberapa lagi makanan yang kami order. Tapi disebabkan tak sabar-sabar nak makan Roti Kahwin and King Prawn Mee Soup, terus lupa nak ambil gambar yang lain (Mee Hainan lambat sampai). 

tengok muka Mikail tu, dia dah start melasak.. 

 Tak lama lepas tu, datanglah geng-geng motor besar singgah bersarapan di sini..

Mikail mula melasak sambil ditemani my niece Qaisara

Bosar bonar motor ea. Tak guno gak kalau den pakai. Camno nak cilok kek traffic jamn.

Like i said before. As i enjoy my food so much, baru teringat! "argh! lupa nak amik gambar makanan yang lain-lain!". Mee Hainan, pau, and etc. Tapi don't worry, sebagai bukti phreak-id.com dah makan pau ter-famous di Tanjung Malim ni, aku tunjukkan alas pau nya. Hehehe

But to think that selling a 'KL price' in non 'KL area' and yet survive succesfully. There must be something good about them. And yeah, i do agree, the menu fit their high price. Roti kahwin misalnya, totally different from roti bakar yang selalu kita makan di kedai-kedai mamak. Sama juga menu yang lain-lain.

Apa-apa pun, kepada kaki-kaki jalan-jalan cari makan, this is one of the place that you should consider stopping by. :)

Nota kaki : baru perasan lately dah lama tak bergambar dengan my niece yang cute-cute tu. Dhia Qaisara and Dhia Batrisya.

comments

07 di lenggong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lenggong - Google Blog Search


Homestay <b>di Lenggong</b> Perak | Rumah Sewa

Posted: 14 Apr 2012 11:37 AM PDT

Publish date: April 14, 2012 6:40 pm
Contact Name: Pn. Yati
Region: Perak
Location: Lenggong (Hulu Perak)
Phone: 013 4699626
Tags:

Homestay di Lenggong Perak Homestay di Lenggong Perak Homestay di Lenggong Perak Homestay di Lenggong Perak

fully furnished 3 bedroom max 8 – 10 persons homestay in Lenggong Perak @RM200 perday only

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved