Isnin, 18 Julai 2011

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


..0whhh! Wawa..: BIRU <b>di</b> Pulau <b>Pangkor</b>

Posted: 18 Jul 2011 01:15 AM PDT

Hari terakhir di Pulau Pangkor pakai baju biruuuu. Suka sangat la biru nehh nampak terserlah gitu. Hehehhee!

Masa ni tengah tunggu adik Baie bersiap jadi lepak lepak diluar sambil menikmati permandangan sekitar bilik. Sekali si Zuha photoghapher masa tunang haritu lalu, cepat cepat suh dia amek gambo aku. Hahhahah!

Koo posing je la kann. :)

Ewahh !
Menunggu van untuk membawa kami ke jeti.. :)
Nampak tiang kooo gayutt !
Nampak pokokk pun gayuuttt. Posing terbaruu, gayuttt! :)
Mari lihat gambar di bawah. Posing gaya sakit pinggang. Mulanya bertiga !
Posing masih sama. Tambah si Baie pulak. Jadi berempat ! ;)
Posing masih sama tambah lagi si Fadil jadi la berlima. Hahahaha!
Bersama staf pentadbiran.. :)
Selamat Tinggal Pulau Pangkor !!!!
Pasni nak jalan mana lagi erkk????
hihihi!
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di behrang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di behrang - Google Blog Search


Raja Dr Nazrin rasmi SMK Bandar <b>Behrang</b> 2020 | peraktoday.com

Posted: 11 Jul 2011 11:20 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Dibina atas tapak seluas enam hektar, sekolah kategori luar bandar itu merupakan salah satu mercu tanda di Bandar Behrang 2020 dan kini mempunyai lebih 600 pelajar termasuk dari etnik Orang Asli. ...

07 di teluk batik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk batik - Google Blog Search


:: CHANTEK ::.: Sesi Mengada-ngada <b>Di Teluk Batik</b>

Posted: 30 Jun 2011 06:18 PM PDT

Assalam..hahaha..

Tajuk nie macam pelik sikit r.. Tapi ape aku kisah. Nie story aku..

Macam nie, 28 sampai 30 Jun hari tu, aku dan cik yana kena join Kursus Pemantapan Pedagogi Guru Sains Tahap 1 Negeri Perak, tempat die kat Teluk Batik Resort.

Walamak! Bila dengar je Teluk Batik, dah tentu-tentu kat tepi pantai kan? Tapi malangnya, kami tak dapat nak bergambar kat tepi pantai tu. Sebabnya? Aisey.. Panjang ceritanya, cuma aku dan cik yana je yang tau..Haha

Kami just sempat posing dalam bilik resort je la..






Nak habaq kat korang nie. Aku bersama-sama cik yana telah pegi ke pantai dengan hajat untuk mandi laut. Tapi angin time tu sangat dengki dengan kami okey. Ombak kuat. Tapi kitorang still maintain tekadkan hati nak jugak berenang walaupun lesen renang still belum past.

Sekali kami masuk laut, sekali ombak kuat, maka kami pun berlari ke darat. Dan sekali lagi berlaku. Dan sekali lagi. Setelah berkali-kali, kami akhirnya mengambil keputusan untuk duduk ala-ala ayu di tepi laut sambil menunggu ombak datang membelai-belai kaki.

(-_-)'  LOL !

sekian.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


Pembantu Ayamazz Roti Impit | eJawatan

Posted: 15 Jul 2011 11:24 PM PDT

Usahawan Berjaya

Posted On: July 16th, 2011    Job Type: Others    Job Location:

Ayamazz Price List.jpg (25 KB)

-Ayamazz Roti Impit–
kami memerlukan staff outlet di bercham ipoh dengan segera.

-full time
-disediakan komisen

sila hubungi – 012 516 2688

___________________________________________________________________________________

Join Facebook Page kami untuk mendapatkan update terkini jawatan kosong setiap hari!

atau

Dapatkan update tekini jawatan kosong setiap hari melalui email anda!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


Badai Sang Jurnalis: Penambangan Emas Ilegal <b>di Kampar</b> Digerebek

Posted: 16 Jul 2011 08:34 PM PDT

video

Penambangan Emas Ilegal di Kampar Digerebek
Headline News / Hukum & Kriminal / Kamis, 10 Februari 2011 11:15 WIB

Metrotvnews.com, Kampar: Lokasi penambangan emas ilegal di aliran Sungai Singingi, Kampar, Riau, digerebek polisi, Kamis (10/2). Dari lokasi ditemukan 15 gram emas hasil tambang tak resmi.

Tiga pelaku dikepung. Mereka warga Padang Sidempuan, Sumatra Utara. Tersangka tertangkap melakukan aktivitas penambangan emas ilegal di Sungai Singingi. Berusaha kabur, pelaku berhasil ditangkap.

Menurut polisi, aktivitas tersebut mencemarkan sungai. Selain itu, tidak memiliki izin. Diakui Kepala Polsek Kampar Kiri Komisaris Julian Iskandar, aktivitas ilegal itu berlangsung sepekan.

Warga mengeluh gatal-gatal. Air Sungai Singingi menjadi keruh. Diduga air yang biasa dipakai warga telah tercemar merkuri. (*****)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di lumut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lumut - Google Blog Search


KELANTAN TASTE <b>di LUMUT</b>,PERAK | Persatuan Anak Kelantan Perantauan <b>...</b>

Posted: 29 Jun 2011 04:38 AM PDT

KELANTAN TASTE di LUMUT, PERAK PADA 2HB JULAI 2011.

Ada belako. Kebudayaan, Makanan kelate dan rempah ratus. 10.00 pagi – 11,30 malam

TENTATIF ATURCARA PROGRAM KELANTAN TASTE PADA 2 JULAI 2011

10.00 PAGI - KETIBAAN ORANG RAMAI

- PERTANDINGAN MEWARNA BAGI KANAK-KANAK
- PERTUNJUKAN REBANA UBI

01.30 TGH - SOLAT ZUHUR

02.30 PTG - PERTANDINGAN SEPAK RAGA BULAT BERKAIN PELIKAT
- PERTUNJUKAN TOMOI

04.45 PTG - SOLAT ASAR BERJEMAAH
- PROGRAM MENCARI HARTA KARUN

07.30 MLM – SOLAT MAGHRIB

08.30 MLM - UCAPAN OLEH YB ABDUL FATTAH MAHMOOD
(diserikan dengan pertunjukkan bunga api)

09.00 MLM – PERSEMBAHAN DIKIR BARAT

10.30 MLM - PERSEMBAHAN WAYANG KULIT ( JIKA ADA)

12.00 MLM - BERSURAI

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


myaishahhafiz with love: SEHARI <b>DI BUKIT MERAH</b> WATER PARK

Posted: 14 Jul 2011 09:26 PM PDT

Sabtu lepas kita org ke Bukit Merah Water Park dgn budak2 opis, walaupun org dok sibuk tentang Perhinpunan Bersih, tp kita org tetap teruskan niat utk bersuka ria di Bukit Merah.

Kan dah dpt tiket free dari Metro, haruslah pi cepat2 kan, Kita org konvoi 3 biji keta ajer.

Tp tu la masa on the way pi tu, puteri nie bleh plak termuntah dlm keta, habis seluar mama,

time tu mama dah risau dah, sb nanti nak balik nak pakai seluar apa plak.

sb mama tak bw seluar lebih, just bw seluar utk mandi ja,

Jdnya terpaksa lah stop dkt R&R jap, sb hubby nak cuci keta & mama pi tukar seluar, pakai seluar utk mandi, Puteri pun mama tukarkan baju mandi terus.

Seluar yg kena muntah tu mama cuci sb hubby nak jemur atas bumbung Hilux, kiranya masa on the way tu seluar mama kat atas bumbung hilux la, takut gak mama, mana tau kot2 seluar tu terbang kena keta belakang, tak ker haru nanti. he he he

nie la seluar mama yg hubby jemur tu,

masa kita org masuk kat Bukit Merah tu, seluar mama masih lg kat atas bumbung  Hilux, sb nak bg kering cpat.

Time mandi, hati mama tak sedap gak, takut2 seluar mama hilang.

nie la rupa budak yg dah muntah atas seluar mama tu.

Sebelum masuk ukur tinggi dulu, takut2 tak lepas plak nanti.

Budak kecik nie memang happy betul dpt main air

sebahagian dr ahli rombongan.

Happy Family

Semoga akan berbahagia selamanya

aminnnn

Dan hasil dr berendam seharian kat Bukit Merah, Esoknya Puteri mama demam

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di sungai siput - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungai siput - Google Blog Search


Ummu Asiah: BERSIH2.0 Terkini 14 org ditangkap <b>di Sungai Siput</b>

Posted: 28 Jun 2011 07:24 PM PDT


BERSIH2.0

Ketakutan mereka meluap-luap. 14 orang lagi ditangkap di Sungai Siput. Maklumat dari twitter YB Chang Lih Kang ADUN Teja, salah seorang yang turut ditangkap.

Mereka ditangkap ketika sedang mengedar risalah di Pasar Awam di Sungai Siput.

Jumlah yang ditangkap susulan kenyataan "tangkapan pencegahan akan dilakukan" ialah 96 orang semuanya termasuk 30 orang yang ditahan reman selama 7 hari di Pulau Pinang. Tahanan ini telah mengadu mereka dikasari terutama dakwaan dikasari oleh tahanan wanita. Baca di sini dan di sini.

Dari twitter YB Chang Lih Kang sekitar jam 7 pagi tadi memaklumkan yang beliau dalam perjalanan ke Sungai Siput bagi majlis Pelancaran BERSIH2.0 juga usaha mereka untuk mendesak agar YB Dr Jeyakumar dibebaskan. YB Dr Jeyakumar ditahan bersama 29 orang yang lain di Kepala Batas, Pulau Pinang pada hujung minggu lepas.

14 orang yang ditangkap kini dibawa ke IPD Sungai Siput.

Maklumat dari SUARAM:

Those arrested are:
  1. Chang Lih Kang (Teja State Assembly Rep)
  2. Leong Mee Meng (Jalong State Assembly Rep)
  3. Tan Kar Hing (PKR State Deputy Secretary)
  4. Cheng Wai Ping (DAP Members)
  5. Yong Hock Meng (DAP Members)
  6. Chin Len Thye (DAP Members)
  7. Lau Siew Moy (DAP Members)
  8. Lee Siew Peng (DAP Members)
  9. Halan Kannan (DAP Members)
  10. Hor Sam Chuan (DAP Members)
  11. Loi Chee Kong (DAP Members)
  12. Seok Loy (DAP Members)
  13. Chua Boon Hua (DAP Members)
  14. Chong ah Moi (DAP Members)
As of today, 96 people have been arrested by the police since the government's clampdown on freedom of expression.

SUARAM condemns the police for being in humane and demand that all the activists to be released immediately and given access to legal counsel. Failure to do so is an offense and violation of human rights of the detainees.

Malaysia has already an atrocious international record on democracy and human rights and it should not join the ranks of rogue countries universally regarded as most notorious and infamous for their reckless disregard for the most basic human rights - human dignity and life. Released by,

Nalini.E

Program Manager

SUARAM

.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di tapah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tapah - Google Blog Search


Cerita kami bermula <b>di</b> HENTIAN <b>TAPAH</b>!!~ | EmIenAqil ~Reality & Fantasy

Posted: 28 Jun 2011 11:05 PM PDT

As'salamualaikum!!!
Hii dear all!!!
Baru nak cerita pasal kami kat KeyEll aritu..

Ibu mulakan entry coti2 kami di HENTIAN TAPAH dulu ye..

Kenapa hentian Tapah?!!!
Kalau siapa yang biasa lalu Lebuhraya Utara mesti tau dimana hentian Tapah ni kan?!!!

Hentian sebelum simpang susur keluar ke Tapah..

Kenapa ibu suka hentian Tapah berbanding hentian2 yang lain..

Mungkin sebab dia besar..

Banyak gerai makanan..

Termasuk juga bazar menjual berbagai jenis buah2an tempatan..

Kalau berenti di hentian Tapah mesti ibu nak pekena teh ais..

Sebab dalam banyak2 hentian teh ais di hentian tapah ni cukup rasa..

{sebenarnya ngada2 je lebih ;p}

Cuma yang tak bestnya hentian Tapah ni bila tiba musim perayaan atau cuti sekolah..

SESAK BEB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nak parking pun susah ya amat..

Itu belum bab beratur nak masuk tandas lagi..

Tapi tandas dia banyak bukan macam sesetengah hentian ada 1@2 tandas je..

Jom layan picca Aqil Naim di hentian Tapah..

Nota Si Jari Runcing ~Entry akan datang hapdet pasal cite kami dekat Mid Valley pulak ye!!~
  Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


<b>Taiping</b> Mali: Hampir 80 warga Bangla hilang tempat tinggal <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 15 Jul 2011 06:07 AM PDT










Pagi tadi kira-kita jam 11.00 pagi telah berlaku satu kebakaran bangunan kedai dua tingkat di Taman Kota Jaya, Pekan Simpang, Taiping Perak.

Kebakaran tersebut menyebabkan hampir 80 pekerja Bangladesh hilang tempat tinggal dan harta benda mereka termasuk wang tunai yang berjumlah puluhan ribu ringgit.

Kesemua warga Bangla tersebut adalah pekerja di kilang sarung tangan Comfort Rubber Glove. Mereka dijangka akan balik ke negara asal dalam tempoh 3 bulan lagi kerana tamat permit.

Tiga buah jentera bomba dari Taiping dan Kamunting telah berjaya memadamkan kebakaran daripada merebak ke bangunan lain.

Kebakaran tersebut kemungkinan besar berpunca daripada peralatan elektrik atau sambungan yang terlalu banyak. Sebahagian pekerjanya tiada dipremis tersebut kerana bekerja di kilang dan yang tinggal ialah mereka yang baru pulang dari syif malam yang tamat jam 7.00 pagi.

Kebakaran tersebut menyebabkan kerosakan besar pada bahagian atas bangunan tersebut dan kesemua pekerja yang berada ditingkat atas dan bawah berjaya menyelamatkan diri.

Persoalan yang perlu dijawab oleh majikan dan pemilik premis tersebut ialah,  adakah bangunan tersebut mendapat kelulusan PBT untuk dijadikan asrama yang menempatkan hampir 80 penghuni.

Adakah pihak insuran akan membayar ganti rugi kepada pemilik bangunan tersebut?

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kamunting - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kamunting - Google Blog Search


Perisik Rakyat®: Gaduh <b>Di Kamunting</b>: Ceramah DS Nizar Batal <b>...</b>

Posted: 09 Jun 2009 08:48 AM PDT

Ekoran dari kekecohan yang berlaku di Kamunting awal petang tadi, ceramah DS Ir Nizar di Expo Kamunting (lokasi lebih kurang 5km dari kawasan pergaduhan) yang dijadualkan malam tadi terpaksa dibatalkan disaat-saat akhir atas faktor keselamatan.

Buat masa ini, pihak polis sedang giat mengadakan rondaan dan juga sekatan jalanraya di beberapa tempat bagi mengesan saki-baki samseng-samseng yang terlibat dalam kesamsengan petang tadi.

Pihak FRU juga sudah bersiap-siaga menghadapi sebarang kemungkinan jika berlaku apa-apa yang tidak diingini.

Ini baru pertama kali setelah beberapa tahun aku dapat tengok dan lihat macam mana pihak PDRM bertugas dan berada dilokasi dan kejadian yang sepatutnya pihak PDRM berada. kali ni baru la aku rasa PDRM betul-betul bertugas.

Yang lain-lain tu asyik dok jadi "alat" pemerintah je.

Lepas ni kalau dapat tangkap yang mana terlibat tak kira india ke melayu ke, kalau ada bukti kesamsengan diorang, elok ikat dekat pokok lepas tu siram dengan air gatal. biar dia rasa.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri perak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri perak - Google Blog Search


Pemantauan Pelaksanaan Aktiviti & Program PPDa di Peringkat <b>...</b>

Posted: 15 Jul 2011 05:23 AM PDT

Pemantauan Pelaksanaan Aktiviti & Program PPDa di Peringkat Sekolah Negeri Perak

'; div.innerHTML = summary; } //]]>
Unit Pendidikan Pencegahan Dadah (PPDa), Jabatan Pelajaran Negeri Perak sedang dalam proses mengumpul data-data berkaitan pelaksanaan aktiviti dan program PPDa yang telah dan akan dilaksanakan di sekolah-sekolah negeri Perak.

Tujuan pemantauan ini adalah untuk mendapatkan maklumat sejauh mana pelaksanaan aktiviti dan program PPDa di peringkat sekolah di negeri Perak.  Maklumat pemantauan ini akan dijadikan pangkalan data bagi tujuan rujukan dan penanda aras program-program seterusnya.

Semua sekolah diminta memuat turun dan melengkapkan borang pemantauan ini dan kembalikan melalui e-mel: unitppdaperak@hotmail.com sebelum 25 Julai 2011.

Sebarang masalah atau pertanyaan boleh diajukan kepada Unit PPDa, JPN Perak di talian 05-501 5183.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kuala kurau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kurau - Google Blog Search


Menara Kehidupan: Mencari Mee Udang <b>di Kuala</b> Sepetang

Posted: 05 Jul 2011 12:08 AM PDT

Di sepanjang kunjungan kami ke Perak, mencari makanan Mee Udang yang popular dan sering menjadi buah mulut rakan-rakan kami di sini pun bermula. Pastinya ke Kuala Sepetang menjadi destinasi kami seterusnya. Disepanjang perjalanan kami dapat berjumpa dan melihat bangunan Kota Ngah Ibrahim di Matang, Taman Paya Bakau dan jua Pekan Lama Kuala Sepetang.



Sepintas lalu Kuala Sepetang
Sejarah sistem keretapi di negara ini bermula pada 1 Jun 1885 apabila jalan keretapi yang pertama di Tanah Melayu yang menyambung Taiping dengan Port Weld (Kuala Sepetang) sepanjang 8 ¼ batu di buka dengan rasminya oleh Sir Hugh Low, Residen British Perak ketika itu. Kerja-kerja pembinaan jalan keretapi yang pertama ini dimulakan dalam tahun 1882 dan seluruh pembiayaan pembinaan berjumlah £7000 ditanggung oleh Kerajaan Negeri Perak.

Tujuan utama jalan keretapi itu dibina ialah untuk menghubungkan antara kawasan perlombongan di Larut dengan pelabuhan terdekat iaitu Port Weld. Jalan keretapi itu juga telah menyenangkan perjalanan keluar masuk buruh dan pelombong ke tempat pekerjaan. Pembinaan landasan ini menjadikan stesen keretapi Taiping sebagai stesen keretapi pertama di negara ini.

 

Perjalanan dari Kuala Kurau ke Kuala Sepetang ini kami rakamkan untuk tatapan semua dan kami juga melalui 2 sekatan Polis di sepanjang perjalanan ini. Jarak perjalanan mencapai 60km kami lalui dan sepanjang perjalanan tersebut kami melihat banner kain rentang MEE UDANG dan KARI SEMBILANG bersidaian di hadapan gerai masing-masing di tepi jalan. Keenakkan masakan mee udang memang tidak dapat dinafikan lagi.

Mee Udang yang kami pesan berharga RM12 untuk mee udang special dan RM6 untuk mee udang biasa. Kami bertanya pada pekerja kedai Mak Teh tersebut mengenai perbezaan mee udang special dan mee udang biasa dan mereka mengatakan bahawa mee udang special adalah dari udang laut lepas dan mee udang biasa adalah dari udang sangkar.


Selepas menjamu selera dengan mee udang special dan mee udang biasa kami meneruskan siri jelajahan kami ke pekan Kuala Sepetang, kemudian ke Bangunan Ngah Ibrahim dan seterusnya ke bandar Taiping.

Selanjutnya kami rakamkan perjalanan pencarian kami untuk mencari MEE Udang Kuala Sepetang dan juga kunjungan kami ke Nigh Zoo Taiping ....


























Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved