Sabtu, 2 Julai 2011

07 di gopeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gopeng - Google Blog Search


Landskap Siasah: Ziarah pejuang PKMM <b>di Gopeng</b>..Imam Majid Salleh

Posted: 30 Jun 2011 04:46 AM PDT

Selepas mesyuarat Dewan Harian Pemuda tadi, kami sepakat nak ziarah Imam Majid Salleh yang banyak menabur jasa kepada anak muda Gopeng.

Selain dari aspek kuliah-kuliah Maghrib beliau yang banyak mendidik, Imam Majid juga mempunyai pengalaman dan lautan ilmu perjuangan gerakan kiri yang pernah beliau pelopori dalam Kesatuan Buruh, PKMM dan PAS.

Jika anda kagum dengan pemikiran Dr Burhanuddin Al Helmi, apa kata anda ziarah beliau dan ajak beliau bercakap. Walaupun sukar sedikit mengamati perkataan beliau yang kian uzur, beliau tetap ingat setiap plot perjuangan sejak sebelum merdeka hingga kini.

Saya ada tanya berkenaan Logo PKMM lima jari yang memberi 5 prinsip perjuangan agama dan tanahair PKMM...beliau tersenyum lantas cuba menjelaskan hal itu. Ingatan beliau lancar sebagaimana lancarnya beliau mencurahkan pengalaman dalam buku Memoir Majid Salleh terbitan UKM suatu ketika dahulu.

Dahulu, saya kagum dengan aspirasi perjuangan kiri melalui bacaan buku pengalaman beliau itu...tanpa disangka, di Gopeng saya berjaya berjumpa secara langsung dengan beliau.

Isteri saya pun teruja sebab banyak saya telah ceritakan perjuangan PKMM dan hal Imam Majid melalui buku yang saya baca..kini beliau juga berjaya menemui insan ini...

Moga Imam terus sihat....kepada anak muda yang bijak, jangan lupa korek pengalaman beliau...

Muhammad Nuruddin Bashah
Ketua Penerangan DPPK Gopeng



Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


Teganuku..segalanya di sini..: 551 murid terima e-Book <b>di Langkap</b>

Posted: 02 Feb 2011 07:19 PM PST

Seramai 551 murid Tahun Lima daripada 24 sekolah dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Langkap menerima e-Book yang disumbangkan Kerajaan Negeri untuk kemudahan pembelajaran dan pengajaran di sekolah.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Langkap, Asha'ari Idris berkata, pengagihan e-Book telah memasuki tahun ketiga kepada murid sekolah rendah yang layak menerima, walaupun sebelum ini pelbagai kata-kata tidak puas hati dilontarkan kepada Kerajaan Negeri.

"Namun, hasil kesungguhan Kerajaan Negeri untuk melihat kejayaan dalam bidang pendidikan terutama murid sekolah rendah dan pelajar sekolah menengah di negeri ini, usaha itu berjaya dilaksanakan secara menyeluruh.

"Apa yang penting, peranan ibu bapa amat penting bagi memastikan e-Book digunakan secara berhati-hati dan dijaga sebaik mungkin agar tidak mudah rosak," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis pembahagian e-Book sekolah daerah Setiu DUN Langkap di Dewan Sivik Sungai Tong.

Menurutnya, penggunaan e-Book secara berperingkat kepada murid sekolah rendah diharap dapat meningkatkan prestasi kecemerlangan sekolah di luar bandar apabila menerima kemudahan itu.

"Ini sebab, daerah Setiu antara yang terbaik di peringkat negeri sejak belakangan ini, terutama dalam keputusan peperiksaan awam.

"Kita berhasrat biarlah kecemerlangan ini sentiasa berterusan demi menyahut saranan Kerajaan Negeri melahirkan lebih ramai cendekiawan dalam kalangan anak jati Terengganu pada peringkat tertinggi," katanya.

Asha'ari berkata, demi memantapkan sistem pendidikan di Terengganu, Kerajaan Negeri sentiasa komited dengan memberi peruntukan besar terhadap pembangunan pelajar terutama di peringkat sekolah setiap tahun.

"Oleh itu, saya menyarankan setiap rakyat dapat menilai sendiri kecaknaan Kerajaan Negeri dalam menyediakan perkhidmatan terbaik dan tidak mudah mendengar cakap-cakap kosong pihak tidak bertanggungjawab demi kepentingan masing-masing," katanya.

Antara murid sekolah yang terlibat dalam pembahagian e-Book peringkat DUN Langkap termasuk Sekolah Kebangsaan (SK) Lubok Teras, Fikri (Sungai Tong), Batu 29, Sungai Tong, Bari, Kampung Rahmat, Chalok, LKTP Chalok Barat dan Bukit Putera.

Selain itu, SK Langkap, Seri Langkap, Sungai Lerek, Merbau Menyusut, Sungai Las, Kampung Tayor, Kampung Bukit, Jelapang, Alur Lek Kasar, Pak Ba, Pelong, Bukit Mundok, Payong Baru dan Kampung Jaya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di seri iskandar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri iskandar - Google Blog Search


Prologue Life: Israk Mikraj <b>di</b> UiTM <b>Seri Iskandar</b>, Perak :)

Posted: 29 Jun 2011 08:17 PM PDT

Salam mahabbah sahabat :)

Seperti semua tahu semalam adalah hari Israk Mikraj iaitu hari yang penuh dengan keajaiban Allah sebab Israk Mikraj merupakan malam Nabi Muhammad bertemu Allah. SubhanaAllah.

Tahun ini aku menikmati Israk Mikraj di Seri Iskandar :) Rasa nikmatnya sebab sahabat-sahabat aku puasa sunat pada hari tersebut. Alhamdullilah. Paling bahagia buat hidup aku adalah aku dapat menghadiri ceramah Majlis Sambutan Israk Mikraj. Syukur nikmat. Penceramah dia awesome tahap Maharaja Lawak. Sumpah tak tipu, ilmu dikongsi sambil gelak tahap hardcore. Okay dah tu macam hiperbola sangat. Nama penceramah tu Dr Jamnul Azhar Mulkan.

Well topik ceramah sangat berguna untuk pengetahuan semua umat Islam, Israk Mikraj Dari Segi Agama dan Sains. Jap jap sebelum majlis bermula kami semua diperdengarkan dengan ayat suci Al-Quran surah Israk. Hebat gila student Interior Design ni baca sampai aku rasa nak nangis time dengar :') Banyak yang aku dapat masa mengikuti ceramah ni. Tentang ilmu dunia dan ukhrawi. SubhanaAllah. Nikmat syurga yang abadi dan solat yang merupakan tiang agama. Satu kata-kata ustaz ni yang aku pegang Muslim should lead others follow. Means kita ni memang dilahirkan untuk dijadikan pemimpin yang mampu memimpin. InsyaAllah :)

Baiklah gambar-gambar aku upload kemudian. K byee!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di tanjung piandang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung piandang - Google Blog Search


Wonchaajok: Physical Landscape of <b>Tanjung Piandang</b>

Posted: 20 Jun 2011 09:30 AM PDT

The physical landscape of Malay village in Northern coast of Malaysia is spectacular. Cocos nucifera can be seen from any angle of the road.  The horizontal slope of the land are mostly 10% of the area is compliment by the coconut trees, create a balance physical landscape.  The village structure is mostly located along the route of the area, connecting to other districts. Most of the road creating vista with a total rural landscape elements that visualize the socio cultural aspect of the local people.

Cocos nucifera mostly can be seen along the main road. It also located cluster along the small road, or tebuk  in Malay language. Horizontal element of paddy field and verticle element of coconut trees balance the physical landscape, while they become the habitat of wildlife.

The Siput Gandong attacked the paddy field, causing blank spot of paddy plants in the field.

Small road become the main road along inner circulation of the Malay village. This verticle space locating the cultural plants of bananas, coconut, and other cultural based plant that can be transform into souce of side income. As for kids, these are the lane of memory.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


Kastam Perak Rampas Barangan Seludup Bernilai RM244,000 | Voice of <b>...</b>

Posted: 23 Jul 2010 07:57 PM PDT

IPOH: Jabatan Kastam Diraja Malaysia merampas rokok, minuman keras, bunga api dan mercun seludup bernilai RM244,000 melibatkan cukai bernilai RM492,700 dalam dua serbuan berasingan di negeri itu.

Pengarah Kastam Negeri Perak Datuk Dzulkurnain Abd Rahman berkata dalam serbuan di sebuah premis di Kampung Boyan Baru, Taiping semalam, seorang lelaki berusia 48 tahun yang disyaki pemilik premis, telah ditahan untuk diambil keterangan sebelum dibebaskan dengan jaminan mulut.

Beliau berkata Kastam Cawangan Penguatkuasaan Taiping telah merampas rokok pelbagai jenama, bunga api, mercun dan minuman keras yang dianggarkan bernilai RM82,000 dengan jumlah cukai sebanyak RM387,700.

Sementara itu, dalam serbuan pada 24 Jun lalu di sebuah rumah di Bercham, Kastam Cawangan Penguatkuasaan Ipoh telah merampas mercun dan bunga api bernilai RM162,000 dengan jumlah cukai sebanyak RM105,000.

Bagaimanapun, katanya, ketika serbuan dilakukan, pemiliknya menghilangkan diri selepas menyedari kehadiran anggota Kastam.

"Kita percaya mercun yang dirampas dan ditemui di rumah berkenaan adalah untuk dijual kepada pembekal bagi musim perayaan akan datang", katanya pada sidang akhbar di sini pada Jumaat.

Dzulkurrnain berkata mereka yang terlibat dalam kegiatan menyimpan dan menyorok barangan tersebut boleh dikenakan tindakan mengikut Seksyen 135(1)(d)Akta Kastam 1967 (Semakan 1980), iaitu menyimpan atau memiliki barangan belum lulus pemeriksaan kastam atau barang larangan.

Sehubungan itu, beliau menasihatkan orang ramai supaya tidak bermain mercun atau bunga api pada musim perayaan kerana ia merupakan kesalahan di bawah Akta Kastam dan pihaknya akan menjalankan operasi membanteras kegiatan penjualan bunga api serta mercun sepanjang tahun ini.

Beliau menyeru orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan sebarang aktiviti penyeludupan seperti rokok, minuman keras dan mercun, menghubungi talian bebas tol Kastam 1-800-88-8855.

Jabatan Kastam memberi jaminan bahawa identiti setiap pemberi maklumat akan dirahsiakan dan ganjaran dalam bentuk wang tunai akan diberikan untuk setiap maklumat yang berjaya menghasilkan kes di mahkamah. - BERNAMA

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di lumut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lumut - Google Blog Search


KELANTAN TASTE <b>di LUMUT</b>,PERAK | Persatuan Anak Kelantan Perantauan <b>...</b>

Posted: 29 Jun 2011 04:38 AM PDT

KELANTAN TASTE di LUMUT, PERAK PADA 2HB JULAI 2011.

Ada belako. Kebudayaan, Makanan kelate dan rempah ratus. 10.00 pagi – 11,30 malam

TENTATIF ATURCARA PROGRAM KELANTAN TASTE PADA 2 JULAI 2011

10.00 PAGI - KETIBAAN ORANG RAMAI

- PERTANDINGAN MEWARNA BAGI KANAK-KANAK
- PERTUNJUKAN REBANA UBI

01.30 TGH - SOLAT ZUHUR

02.30 PTG - PERTANDINGAN SEPAK RAGA BULAT BERKAIN PELIKAT
- PERTUNJUKAN TOMOI

04.45 PTG - SOLAT ASAR BERJEMAAH
- PROGRAM MENCARI HARTA KARUN

07.30 MLM – SOLAT MAGHRIB

08.30 MLM - UCAPAN OLEH YB ABDUL FATTAH MAHMOOD
(diserikan dengan pertunjukkan bunga api)

09.00 MLM – PERSEMBAHAN DIKIR BARAT

10.30 MLM - PERSEMBAHAN WAYANG KULIT ( JIKA ADA)

12.00 MLM - BERSURAI

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bota - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bota - Google Blog Search


Video: Ceramah Anwar <b>di Bota</b>, Perak – 31/1/2009 | AnwarIbrahimClub.com

Posted: 01 Feb 2009 06:57 AM PST

500 Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@anwaribrahimclub.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Apache Server at anwaribrahimclub.com Port 80
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kuala kangsar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kangsar - Google Blog Search


Mommy Masih <b>di Kuala Kangsar</b> | The Founder of Lunatots

Posted: 01 Jul 2011 03:36 AM PDT

Hampir 2 minggu melahirkan
Lochia dah berhenti pada hari ke-6 dan semalam, ianya datang semula
Contraction pun datang semula
Macam tau tau yang akaun syarikat dah siap dan saya ada masa berbaring…hihihi

Saya ke klinik untuk cek jahitan sebab bukan-doktor (diri sendiri) lihat dari cermin macam ada yang terbuka (sedikit)
Suami bawa saya ke Klinik Uma Kuala Kangsar
Lamanya klinik ini..

Bukan, bukan lama di dalam klinik
Tapi sungguh 'lama' keadaan klinik ini

Kata suami, dia bawa saya kemari sebab doktor disini wanita
Nampak pintu di belakang saya?
Serta kerusi dan meja itu?
Itulah meja konsultasi dengan doktor!

Fuh…lama sungguh klinik ini bertahan
Macam ada satu peribahasa eh peribahasa ke
Yang mengatakan 'Untuk membandingkan kehebatan bukanlah sejauh mana anda boleh pergi tapi sejauh mana anda boleh bertahan'
Ehehe…valid kah guna kata kata itu untuk klinik ini?

Dr Uma ialah doktor yang baik dan lembut
Katanya luka saya dijahit dengan cantik
Dan ianya dalam proses penyembuhan dan tiada apa apa yang serius, alhamdulillah

Saya gabra tengok gambar infected scar di link ini

Saya sihat, bila sakit saya baring
Bila rasa sihat, saya ajak suami keluar
Dapat pergi farmasi pun jadilah, sekejap alasan nak beli shampoo sekejap ubat kutu..ekeke

Mengambil udara luar itu penting bagi saya
Balik dari klinik, kami singgah Lembah (satu tempat di tepi sungai Perak)
Sat na, acik Sue korek gambar lama..ekeke
2 keping gambar Mei 2007
Cerita lama neh!
Gambar gambar lain di link ini

Masa tu Cik Sue kita belum ada anak anak
Tinggal fikir macamana nak diet tanpa mengurangkan kuantiti nasi yg dimakan setiap hari je..ekeke

Pelbagai kraftangan ada dijual di Lembah
Tudung saji, tudung orang you name it..ekeke

Saya pun tak tahu nama mereka
Ada gadget Badang (yang makan muntah jin) menangkap ikan
Ada bola takraw, ada beg, ada kipas

Saya jalan jalan cuci mata sampailah ternampak mereka dibawah!
Alahai comelnya macam memanggil manggil "belila kami buat letak baju kotor ke menyorok dari anak ke apa ke"

Duit yang baru dikeluarkan untuk membayar makcik urut digunakan untuk membeli laundry basket
Ada 3 saiz jadi mommy siap siap jawapan "Yang besar untuk baju mommy & daddy, yang sedang untuk Iki & Dzakwan dan yang kecil utk baju kotor baby Alya"
Harga ketiga tiga laundry basket ini ialah RM200

Lepas beli bakul, kami singgah makan sbb suami teringin makan laksa lembah di tepi lembah
Maksudnya taknak bungkus makan dirumah tapi nak makan di tempat kejadian..hihi

Oh, makan laksa dengan cendol depan wanita berpantang nampak ye…ekeke

Selain itu, kami ke Lembah kerana mokcik Sue teringin burger
Tak tahu kenapa selera omputih tak jadi kebelangan ini…ekeke

Harini ada pasar petang/malam di pekan Kuala
Kirim pada mertua kebab pita tapi tak dijual
Tak mengapa, esok boleh cari di pasar malam yang lain pula..hihi

Related Posts with Thumbnails

Related posts:

  1. Sg Siput-Kuala Kangsar
  2. Acik Luna Masih Disitu
  3. Di Penang, Masih
  4. Masih di Jakarta
  5. Sabtu & Ahad Mommy
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di jelapang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di jelapang - Google Blog Search


Siapa dibelakang isu projek Rancangan Perkampungan Tersusun (RPT <b>...</b>

Posted: 22 Jun 2011 09:32 PM PDT


Beberapa pemimpin yang bencikan pentadbiran BN untuk menyelesaikan masalah perkampungan kampung Tersusun Meru Tin dilihat kerap kali bersama penduduk Meru Tin. Mereka juga menjanjikan jika kerajaan Pakatan Rakyat memerintah sepertimana 11 bulan dahulu mereka akan diberi tanah secara percuma. Kenyataan ini menyebabkan penduduk terus mengikut telunjuk mereka walaupun hasrat murni kerajaan untuk membantu mereka menyelesakan masalah.

Kerajaan Negeri tidak seharusnya dipersalahkan berhubung masalah setinggan melibatkan 183 keluarga di Kampung Tersusun Meru Tin, Jelapang Tambahan yang masih gagal untuk diselesaikan.

Exco Kanan Kerajaan Negeri, Datuk Hamidah Osman berkata, masalah berlaku berikutan keengganan penduduk membayar kos tambahan yang meningkat kepada 30 peratus bagi membangunkan Rancangan Penempatan Tersusun (RPT).

Mengikut rekod, pada Januari 2010, penduduk di situ dikehendaki membayar RM12, 300 kepada pihak kontraktor Saka Bumi Sdn Berhad untuk memajukan penempatan itu, namun sehingga hari ini mereka masih enggan keluar sekali gus menghalang kerja-kerja pembersihan.

Hamidah berkata, keengganan penduduk keluar daripada penempatan tersebut sejak setahun lalu menyebabkan kenaikan kos sebanyak RM4,000 bagi setiap lot.

Menurutnya, apabila penduduk diminta membayar kos tambahan, mereka menyalahkan pihak Kerajaan Negeri kerana tidak berjaya mengotakan janji seperti yang dinyatakan sebelum ini.

"Penduduk sendiri yang suka menangguhkan masa keluar dari penempatan yang menyebabkan kos bertambah dan dalam masa yang sama menyusahkan diri mereka sendiri.

"Masalah itu sepatutnya sudah diselesaikan, tapi seperti ada pihak tertentu yang cuba menghasut penduduk untuk melambat-lambatkan urusan perpindahan keluar.

"Ada pihak tertentu yang jadi dalang menghasut supaya penduduk tidak berpindah dan tidak menandatangani perjanjian dengan kontraktor. Mereka tabur janji penduduk akan dapat lot itu secara percuma jika kerajaan bertukar tangan pada pilihan raya umum akan datang," katanya ," katanya pada sidang media, di sini semalam.

Menurut Hamidah, baru-baru ini, ada wakil penduduk datang berjumpanya memaklumkan penduduk tidak akan membayar kos tambahan sebanyak 30 peratus itu kepada kontraktor.

Tetapi dalam masa yang sama mereka menyalahkan Kerajaan Negeri kononnya masih tidak berjaya selesaikan masalah sejak setahun yang lalu.

Hamidah berkata, dalam usaha untuk mengatasi permasalahan tersebut, pihak Kerajaan Negeri memerlukan kerjasama penduduk setempat berikutan kos awal yang dikenakan terdahulu meningkat kepada RM16,000 setiap lot.

Menurutnya, kos tambahan yang kini mencecah sehingga RM 800,000 itu, sepatutnya ditanggung oleh penduduk bukannya Kerajaan Negeri.

Justeru itu katanya, pihaknya akan mengadakan perjumpaan dengan penduduk bagi mencari jalan terbaik untuk menyelesaikan masalah itu.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Taiping Mali: Banjir <b>di Bukit Merah</b>

Posted: 22 Mar 2011 04:46 AM PDT

Hujan lebat yang melanda Perak sejak Sabtu lepas menyebabkan beberapa kawasan rendah di Bagan Serai dinaiki air.

Malam ini YAB Dato Seri Dr Zambry Abdul Kadir akan turun melawat dan memberi bantuan kepada mangsa banjir di Bukit Merah.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di sungai siput - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungai siput - Google Blog Search


13 ditahan <b>di Sungai Siput</b> berhubung perhimpunan haram » Perak <b>...</b>

Posted: 28 Jun 2011 11:47 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]13 ditahan di Sungai Siput berhubung perhimpunan haram. June 29, 2011 — Leave a Comment. Posted in State News · Cancel Reply. Leave a Reply. Name. Email. Website. You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr ...

13 ditahan <b>di Sungai Siput</b> berhubung perhimpunan haram : N9 Kini

Posted: 28 Jun 2011 11:27 PM PDT

SUNGAI SIPUT: 29 Jun – Seramai 13 orang ditahan di Pasar Sungai Siput pagi tadi berhubung perhimpunan haram yang dirancang pada 9 Julai depan.

Difahamkan antara yang ditahan ialah Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Jalong, Leong Mee Meng dan ADUN Teja, Chang Lih Kang, daripada DAP.

Ketika ditahan mereka memakai baju T kuning dengan logo BERSIH dan cetakan perkataan "menuju ke Istana Negara pada 9 Julai"

Sebahagian yang lain pula memakai baju DAP dengan perkataan "Ubah".

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di pasir salak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pasir salak - Google Blog Search


THE DREAM TEAM - CABAR DATO T <b>DI PASIR SALAK</b> - MENCARI HAKIKAT <b>...</b>

Posted: 30 Jun 2011 09:01 AM PDT


Bandar Felcra Sbg. Perak - 30 Jun 2011. Kawasan Felcra ini telah di kunjungi oleh hampir 500 peminat dari seluruh negara untuk melihat sendiri apa yang ada di kawasan Felcra ini. Melalui program XPLORASI Agro Bike penunggang basikal dapat menikmati keindahan persekitran ladang ini dan menerima taklimat kaitan dengan pembangunan. Kawasan Felcra ini, di tempat sawah padi, ladang sawit, tanaman komuniti seperti nenas dan pisang juga satu kawasan yang di nama Bio Valleh, - di khususkan untuk menternak lembu juga projek perumahan Generasi ke2.

Pemidang aktiviti Agro Bike - terpampang di jalanan seluruh kawasan

Program kelolaan bersama Majlis Belia Felcra, Pejabat Belia Daerah Kg. Gajah dan Felcra Bhd. tersebut telah mendapat sambutan yang amat menggalakan, dan tahniah kepada pihak penganjur. Tapi apa yang mendukacitakan, program sabagini pun pertelingkahkan dan kepentingan politik terus di olah bersama. Timbalan Pengurus Besar Feldra Wilayah ( Sbg. Perak ) yang sepatunya melepaskan " penonggang basikal " di nafikan haknya sebaliknya pelepasan diserahkan kepada Naib ketua UMNO bahagian Pasir Salak. Penutupan oleh Ahli EXCO YB Dato Zainol. Dato Pengerusi Felcra yang kebetulan juga Ahli parlimen Pasir Salak tidak hadir ( mungkin tak dijemput atau memang dilupakan )



The Dream Team untuk Pasir Salak di PRU 13

Berebutan kuasa ini apakah ada kaitan dengan " The Dream Team " yang kini sedang hangat di perbualkan oleh peminat politik bahagian ini. Bukan sekadar ahli-ahli UMNO malahan ramai kalangan pemimpin kampong, ketua-ketua kampong contoh, pengerusi-pengerusi fasa di tanah racangan Seberang Perak juga menceritakan keadaan apa yang berlaku masa kini.

Dari mulut seorang kawan di pejabat Felcra Sbg. Perak, memang mengesahkan Dato T perlu mengadakan program khas untuk beliau pada 7 Julai nanti, program yang belum pasti apa pengisiannya adalah timbal balas kepada program yang dianjurkan oleh YB Dato Zainal, pegawai tersebut perlu " booking " dewan besar Felcra.

Selain itu, rakan dari kumpulan UMNO bahagian pula mengesahkan kini sudah ujud satu team yang di kenal dengan nama GAT ( gerakan anti tajuddin ), NGO UMNO Bahagian ini bergerak secara senyap adan matlamatnya jelas untuk memastikan perancangan Dato Tajuddin tidak melepasi apa yang sepatutnya. Selain dari kumpulan Dato Zainol, bekas ADUN Sungai Manik pula Sdr. Dato Ibrahim Katob pula dengan team beliau sendiri

The Hidden Team
Team ini tidak memberikan ancaman yang kritikal,
walaupun pada pemilihan G7 tempoh hari, Dato Ibrahim dapat undian terbanyak.
Team ini mungkin gugur sendiri kerana penyokongnya tidak ramai.

Team ini sebagai penyambung pemerintahan Dato T sendiri.

Perancangan Dato T untuk calun PRU13 seperti gambar di atas adalah tidak mustahil, Parlimen sudah menjadi hak Tajuddin, Sungai Manik - Dato Zainol hanya soerang berpendidikan Diploma saja jika dibandingkan dengan Sri Ayu, kini berjawatan CEO di Taj Kolej dan beliau juga bertindak sebagai Setiausaha kepada UMNO Bahagian. Dr. Faizal pula setanding dengan Dr. Ashikin ADUN pada masa ini, kelebihan Dr. Faizal anak Tajuddin dan beliau adalah jawatankuasa bahagian latikan ketua Bahagian. Dari segi tahap akademik sama dengan Dr. Ashikin ketua Puteri ( puteri UMNO tidak menyerlah mana ) pemiliah Dr. Ashikin kerana beliah adalah menantu mantan YB Parlimen Parit dan YB DUN Kg. Gajah Dato Ainon Khairiah. Kekuatan Puterr amat terhad sekali.

Jadi, jika diikutkan urutan tersebut, boleh dikatakan kini 54% Tajuddin akan mencalunkan anak-anak beliau sebagai calun di kawasan Pasir Salak nanti. Nampaknya laluan untuk Sdr. Fauzi selaku Naib ketua kelabu lah sikit. Ketua Pemuda pula walau pun dah dilantik sebagai ketua Pemuda Perak, kemampuan beliau belum teruji lagi.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bagan serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan serai - Google Blog Search


Diari Keluarga: Arowana, Tasik Tanah Bukit Merah dan <b>Bagan Serai</b> <b>...</b>

Posted: 20 Jun 2011 08:50 PM PDT

Landasan keretapi KTMB dan projek landasan berkembar

Gambar diambil dari tebing Bukit Merah


Kami berhenti sekejap di sini dalam perjalanan dari Johor ke Perlis.  Ingatkan nak singgah ke Tasik Merah Resort, tapi tak jadi.  Malam tu kami tidur di homestay cikgu Ani di Bagan Serai.  Bulan Jun sawah sedang menghijau, padi baru nak berputik.  Kebanyakan sawah padi berhampiran lebuhraya sudah bertukar menjadi ladang penternakan Arowana.  Ikan arowana berasal dari Tasik Bukit Merah dan anak2 sungai yang mengalir ke dalamnya.

Homestay cikgu Ani di tengah sawah

Masjid Tinggi dibina 1890an oleh penduduk asal Bagan Serai 

Dan sungguh tak sangka, dapat berjumpa masjid bersejarah, asal usul nenek moyang ummi, kaum Banjar dari Kalimantan.  Sebenarnya ayah yang kenal masjid tu, sebab senibinanya sama dengan masjid yang pernah dilihat di sana..  Masjid Tinggi dibina pada tahun 1890an dan dirasmikan oleh Sultan Perak pada tahun 1923.  Sekarang Masjid Tinggi sudah tak digunakan lagi, ada satu masjid baru di seberang jalan.

Bukit Semanggol juga tempat di mana pasti PAS menang buat pertama kali semasa pilihanraya.  Sini ramai orang kuat PAS. Maa'had Al Ehya Al Shariff di Gunung Semanggol antara sekolah agama swasta yang awal di Malaysia. 

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di tapah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tapah - Google Blog Search


Dewan Pemuda PAS Kawasan <b>Tapah</b>: Program penyerahan hamper <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 28 Jun 2011 07:44 AM PDT

TAPAH - Bertempat di Hospital Tapah satu program penyerahan hamper makanan yang dianjurkan oleh DPPK Tapah pada hari Ahad, 13 Jun kepada pesakit - pesakit di hospital tersebut. Di ketuai oleh S/U pemuda kawasan diiringi sahabat - sahabat yang lain turut turun padang dalam memberi sokongan dan sama - sama menjaya program bermanfaat. Setibanya kami di Hospital Tapah skuad Pemuda kawasan disambut oleh staf dengan hati yang terbuka dimana staf ini bertugas di wad pesakit. 

Riak wajah pesakit - pesakit tampak gembira dengan kehadiran skuad Pemuda PAS kawasan yang datang melawat sambil bersedekah dan juga mendoakan pesakit yang beragama Islam. Tidak ketinggalan, kami juga melawat di wad kanak - kanak dan juga di wad kecemasan. Alhamdulillah penerimaan positif jelas kelihatan melalui komunkasi antara dua mata. 


Semoga kita semua di redhai Allah dan tadbir negeri kita yang tercinta. Jazakallah.

Gambar random sekitar program tersebut













Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kuala kurau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kurau - Google Blog Search


^_^ Awan Pink Diana ^_^: pelajar SMK <b>Kuala Kurau</b>, Perak, Malaysia

Posted: 24 Jun 2011 09:36 PM PDT

nie masa 2010 kelas 2A1

ganas bebenor

myzan, diana n big brother hanafi.. hihi.. guau je..

inilah para pelajar sekolah menengah kebangsaan kuala kurau. sorry cuz ini bukan gambar yg terbaru..

hope u all enjoy.. that's all 4 today!!!

~peace~

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved