Isnin, 18 Februari 2013

07 di manjoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjoi - Google Blog Search


Awas! ORANG MELAYU DUN <b>MANJOI</b> Fitnah Daripada UMNO <b>...</b>

Posted: 16 Feb 2013 03:02 AM PST

Maklumat Dari Kilang...dah bocor..
Senjata Terakhir Umno Nak Pecahkan Pas daripada Pakatan Rakyat...

07 di gopeng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gopeng - Google Blog Search


Kemalangan Bas Ekspress & Treler <b>Di</b> Lebuh Raya Dekat <b>Gopeng</b> <b>...</b>

Posted: 04 Dec 2012 06:52 AM PST

Kemalangan bas ekspress dan treler di Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran Gua Tempurung semalam telah mengorbankan pemandu bas ekspress, manakala 10 orang penumpang cedera parah.

#BERITA PENUH

IPOH – Belum reda insiden yang mengorbankan seorang remaja, lima hari lalu, satu lagi nahas berlaku di Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran Gua Tempurung, di sini tengah malam tadi membabitkan sebuah bas ekspres dan treler serta menyebabkan seorang pemandu bas ekspres maut.

Dalam kejadian kira-kira jam 12.40 tengah malam itu, mangsa, Abdul Rahim Musa, 57, maut di tempat kejadian selepas bas yang dipandunya membawa 13 penumpang merempuh bahagian belakang sebuah treler muatan air minuman.

Insiden yang berlaku di Kilometer 304.6 itu turut mengakibatkan 10 penumpang yang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Ipoh, cedera.

Mangsa yang berasal dari Jalan Hospital, Ipoh mengalami kecederaan di kepala dan dada akibat tersepit di bahagian tempat duduk.

Ketua Polis Daerah Kampar, Superintendan Ng Kong Soon berkata, hasil siasatan awal mendapati, bas yang dipandu di lorong perlahan itu secara tiba-tiba merempuh treler yang turut berada di lorong sama menyebabkan kenderaan remuk teruk di bahagian depan.

Menurutnya, anggota Bomba dan Penyelamat Gopeng dengan bantuan bomba Tapah diketuai Peguasa Bomba Kanan II, S Ganasan terpaksa menggunakan alat keselamatan untuk mengeluarkan mangsa yang tersepit.

"Mayat mangsa dibawa ke Hospital Kampar untuk bedah siasat sebelum dituntut ahli keluarga kira-kira jam 1 tengah hari tadi.

"Sementara 10 penumpang yang cedera termasuk seorang parah dihantar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) untuk mendapatkan rawatan," katanya.

Beliau berkata, buat masa ini, polis masih menjalankan siasatan lanjut termasuk mengambil keterangan pemandu treler, semua keterangan penumpang yang terselamat sudah direkodkan. – Sinar Harian

Google Catcha!

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


Ministry to resolve bankruptcy among youths - Latest - New Straits <b>...</b>

Posted: 18 Feb 2013 04:48 AM PST

 

He said a special attention would be given to youths aged 25 and below and efforts would be taken to pull them out of the doldrums. 

 

"The government views bankruptcy among youths as a serious problem for it not only makes life difficult for them, but also a loss to the country," he said

when closing a forum on bankruptcy at the Putra World Trade Centre here today. 

 

Lim said there were about 240,000 people declared bankrupts, one per cent of them aged below 25. 

 

Speaking to reporters later, Lim said he would take into account all views and suggestions from the participants of the forum in amending the Bankruptcy

Act 1967 which was being finalised. Bernama

07 di lumut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lumut - Google Blog Search


Hafiz Kamal Wira Pahang, Pengadil Jadi Tumpuan <b>Di Lumut</b> | Dunia <b>...</b>

Posted: 22 Jan 2013 05:02 PM PST

Pahang bangkit dari kekalahan kepada Selangor sebelum ini dengan membenam cabaran Terengganu 3-0 di Darul Makmur untuk membawa pasukan bimbingan Dollah Salleh ini memimpin carta liga setakat ini.

0-0 di separuh masa pertama, perlawanan tampak bakal berkesudahan seri. Terengganu yang mempunyai banyak peluang untuk mencetak gol akhirnya perlu menyalahkan diri sendiri akibat kegagalan tersebut selepas Hafiz Kamal membawa Pahang didepan menerusi sepakan percuma cantik pada minit 77 menewaskan Syed Adney, penjaga gol Terengganu.

Penyerang sensasi, Fauzi Roslan terus membuktikan kehebatannya dengan menjaringkan gol kedua Pahang pada minit ke-78 untuk membawa pemain kelahiran Pekan ini unggul memimpin senarai penjaring terbanyak dengan 5 gol.

Hafiz Kamal

Hafiz Kamal

Hafiz kemudiannya menambah derita Penyu dengan gol ketiga Tok Gajah pada penghujung perlawanan.

"Hari ini aksi Hafiz Kamal adalah yang terbaik. Sudah lama dia tidak menjaringkan gol dan memang sedikit sebanyak persembahan baiknya pada perlawanan ini telah memberikan kita 3 mata penuh" kata Dollah Salleh mengenai aksi Hafiz Akmal yang menjadi watak penting kemenangan Pahang ini.

Di Lumut pula, pengadil Zulkifli Ahmad menjadi tumpuan selepas beberapa keputusannya yang sedikit dipersoalkan mengakibatkan Perak dan Selangor terpaksa berpuas hati dengan keputusan seri 1-1.

Insiden layangan kad merah kepada pemain Selangor, Amri Yahyah selain 2 jaringan Perak yang dibatalkan kerana offside sedikit sebanyak telah mencetuskan ketidakpuashatian peminat yang hadir.

Gol Selangor berjaya dijaringkan menerusi rembatan cantik penyerang import, Forkey Doe pada minit 66 sementara jaringan penyamaan Seladang pula hadir menerusi sepakan penalti Hadi Yahya pada minit ke-81.

Forkey Doe melepasi halangan Rafael Souza.

Forkey Doe melepasi halangan Rafael Souza.

"Ada duka ada gembira malam ini. Duka kerana kita memberikan sepakan penalti kepada lawan disaat akhir. Gembira pula kerana kita bermain dengan baik walaupun beraksi kekurangan seorang pemain selain Forkey Doe yang telah menamatkan kemarau jaringannya" kata Irfan Bakti ketika mengulas mengenai keputusan seri ini.

Satu lagi pasukan dari Selangor, PKNS FC pula gagal meneruskan rentetan 2 kemenangan berturut-turut mereka selepas tewas 1-3 kepada Darul Takzim FC. Safee Sali menamatkan kemarau jaringannya dengan menyudahkan hantaran Dani Guiza pada minit 19 untuk membawa pasukan dari selatan tanah air itu 1-0 dihadapan.

Babak kedua, DTFC menambah jaringan kali ini menerusi Ahmed Ezrie pada minit ke-61 sebelum Guiza mencetak gol ketiga pada minit ke-87. Gol saguhati PKNS hadir pada masa kecederaan selepas Faiz Isa meledak volley cantik buat pasukan bergelar Semut Merah ini.

Dani Guiza merembat melepasi jangkauan penjaga gol PKNS FC, Remeizy Che Ros untuk gol ketiga pasukannya.

Dani Guiza merembat melepasi jangkauan penjaga gol PKNS FC, Remeizy Che Ros untuk gol ketiga pasukannya.

Lain-lain keputusan menyaksikan juara treble, Kelantan sekali lagi gagal mencatat kemenangan selepas sekadar seri 0-0 dengan Negeri Sembilan di Kota Bharu. T-Team pula berjaya menewaskan LionsXII di Kuala Terengganu hasil sepakan penalti Badrul Hisyam sementara ATM meneruskan rentak cemerlang mereka dengan kemenangan 2-0 keatas Felda di Paroi menerusi gol Marlon Alex James dan Shukor Adan.

Selepas 5 perlawanan, 2 pasukan yang beraksi di Liga Premier musim lepas kini menjadi 2 pasukan terbaik liga dengan Pahang kekal memimpin carta menerusi 12 mata yang dipungut sementara ATM ditangga kedua dengan 10 mata. 2 pasukan tercorot pula diisi Negeri Sembilan dan Terengganu yang sekadar mencatatkan 2 mata setakat ini.

Liga Super akan berhenti rehat sehingga 15 Februari ini untuk memberi laluan kepada kalendar antarabangsa dimana pasukan kebangsaan akan menghadapi saingan kelayakan Piala Asia 2015.

Related posts:

  1. Liga Super: Pahang Jadi Halangan Pertama Guiza Dan Darul Takzim Tirai Liga Super 2013 yang dibuka hari ini pastinya tertumpu...
  2. Ramzul, Amri Calarkan Rekod Bersih Pahang     Pemain gantian, Ramzul Zahini meleburkan rekod tanpa kalah...
  3. Pahang Terus Terajui Liga Super Pahang mengekalkan rekod sempurna mereka musim ini apabila berjaya menewaskan...
  4. Kebangkitan Pahang Benam Bintang Harimau Selatan Kebangkitan Pahang pada separuh masa kedua berjaya menenggelamkan barisan bintang...
  5. Perenang UPM, Chui Lai Kwan Curi Tumpuan Hari Kedua SUKIPT   Perenang Universiti Putra Malaysia (UPM), Chui Lai Kwan menggegarkan...

07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


MIMPI SENJA: Kerusi sambut Najib <b>di Ipoh</b> .. hehe [jangan gelak <b>...</b>

Posted: 17 Feb 2013 08:40 AM PST


Bangku kosong sambut PM di UTC Ipoh!

3 hari peniaga barangan am dan barangan basah UTC Ipoh dinasihatkan bercuti atau erti kata lain diperintah bercuti selama 3 hari semata-mata menyambut Perdana Menteri rupanya hanya "majlis kerusi kosong menyambut Perdana Menteri".
Blogger dan media pro-BN bergegar mewar-war 35 000 rakyat akan menyambut insan yang selama ini murah dengan wang BRIM 1 dan II sebaliknya tidak mencapai sasaran.
Bayangkan peniaga rugi berniaga 3 hari sedangkan mereka selama ini susah mengambil cuti untuk mencari nafkah sebagai peniaga. 

Ironinya propaganda BN mengatakan himpunan BERSIH dan sebagainya yang merugikan peniaga sedagkan peniaga Masjid India dan Masjid Jamek sahaja yang tahu tuah akibat himpunan rakyat...barangan mereka licin dibeli oleh rakyat yang berhimpun di KL sebelum ini.
BN tidak pandai mengurus kehendak marhain. Lihatlah kegagalan TEMAN (Terminal Bisnes Pertanian) di Gopeng yang kini dibeli Mydin dan menjadi pusat RTC yang tidak memfokuskan asas tani. malah slogan awal memartabatkan petani dan menggalakkan pertanian hanya pembohongan BN dan agensi-agensi kerajaan yang diasuh mereka.
3 hari peniaga barangan am dan barangan basah UTC Ipoh dinasihatkan bercuti atau erti kata lain diperintah bercuti selama 3 hari semata-mata menyambut Perdana Menteri rupanya hanya "majlis kerusi kosong menyambut Perdana Menteri".
Blogger dan media pro-BN bergegar mewar-war 35 000 rakyat akan menyambut insan yang selama ini murah dengan wang BRIM 1 dan II sebaliknya tidak mencapai sasaran.
Bayangkan peniaga rugi berniaga 3 hari sedangkan mereka selama ini susah mengambil cuti untuk mencari nafkah sebagai peniaga. 

Ironinya propaganda BN mengatakan himpunan BERSIH dan sebagainya yang merugikan peniaga sedagkan peniaga Masjid India dan Masjid Jamek sahaja yang tahu tuah akibat himpunan rakyat...barangan mereka licin dibeli oleh rakyat yang berhimpun di KL sebelum ini.
BN tidak pandai mengurus kehendak marhain. Lihatlah kegagalan TEMAN (Terminal Bisnes Pertanian) di Gopeng yang kini dibeli Mydin dan menjadi pusat RTC yang tidak memfokuskan asas tani. malah slogan awal memartabatkan petani dan menggalakkan pertanian hanya pembohongan BN dan agensi-agensi kerajaan yang diasuh mereka.

07 di chemor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di chemor - Google Blog Search


Rumah Teres 1 tingkat <b>di</b> Taman <b>Chemor</b> Sejahtera untuk disewa <b>...</b>

Posted: 17 Feb 2013 06:36 PM PST

Lokasi strategik
15 minit ke bandar ipoh
3 minit ke pekan chemor
Lebuh raya utara selatan
Bandar Meru Raya
Jabatan Kerajaan ( KDN, Audit)
Pasaraya besar Mydin
Bas Terminal 3 tingkat Ipoh
Perkelahan Chepor
deposit sewa 2 bulan deposit api air
RM [ 350(2)+50+50] = 800

0133990566 (Din)
Kemasukan segera Mac 2013

07 di menglembu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di menglembu - Google Blog Search


Budak 3 tahun dilarikan <b>di Menglembu</b> ditemui di Batu Gajah

Posted: 09 Aug 2010 09:13 AM PDT

Budak 3 tahun dilarikan di Menglembu ditemui di Batu Gajah

09/08/2010 4:24pm

IPOH 9 Ogos - Seorang kanak-kanak yang dilarikan oleh seorang lelaki bersama dengan kereta, yang ditinggalkan oleh ibunya di kawasan perumahan di Menglembu, berjaya ditemui di Batu Gajah malam tadi.

Ketua Polis Daerah Batu Gajah, ACP Najib Mohamad berkata, kejadian berlaku pada pukul 9.45 malam ketika kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun itu bersama ibunya pulang ke rumah di Taman Sepakat, Menglembu selepas menziarahi saudaranya.

"Ketika wanita itu turun dari kereta untuk membuka pintu pagar, anaknya ditinggalkan di dalam kereta dengan keadaan enjin masih hidup serta pintu sebelah pemandu terbuka, katanya ketika dihubungi hari ini.

Najib berkata, pada masa sama seorang lelaki tiba-tiba meluru masuk ke dalam kereta itu dan melarikan anak mangsa ke arah Batu Gajah.

Ibu mangsa, yang terkejut, kemudian bergegas ke Balai Polis Menglembu untuk membuat laporan. - Bernama

07 di bagan serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan serai - Google Blog Search


ALHAMDULILLAH..projek hartanah ahli MADU3 PERAK <b>di BAGAN</b> <b>...</b>

Posted: 13 Feb 2013 08:49 PM PST

Taman Kurau Lesari Kuala Kurau.., bagan serai ..perak syukur kepada ALLAH diatas kemurahan rezeki nya..ahli MADU3 PERAK berjaya dalam projek kerjasama pembangunan tanah terbiar menjadi taman yang cantik dan kemas . taman ini bernama taman kurau lestari di bagan serai ….ALHAMDULILLAH….kegigihan berusaha dan yakin pada rezeki ALLAH..akhirnya berjaya juga akhirnya. http://youtu.be/y5avEDiSz4Q

sesiapa yang ingin membeli rumah ini sila hubungi saya di no 019 2136502 / 019 207 4779

07 di padang rengas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di padang rengas - Google Blog Search


PAS BANTU MANGSA BANJIR <b>DI</b> PARLIMEN <b>PADANG RENGAS</b> <b>...</b>

Posted: 02 Dec 2012 11:15 PM PST

2 Disember: Kampung Chuar dan Kati telah dilanda bajir malam tadi. Menurut penduduk tempatan ini merupakan banjir terburuk yang pernah berlaku di kawasan tersebut.

Seluruh pimpinan dan jentera Pas Kawasan Padang Rengas telah bergegas ke tempat berkenaan. Misi bantuan kecemasan yang diketuai oleh YDP Pas Kawasan (Ust. Jamaluddin Ahmad), Naib YDP Pas Kawasan (Dr. Azalan Radzi), Ketua Pemuda Pas Kawasan dan Sdr Md Zailani (Ketua Penerangan MTD Chenderoh).

Anggotan Unit Amal Pemuda Pas Kawasan, ahli- ahli Pas cawangan yang berhampiran turut membantu membersihkan rumah- rumah mangsa yang terlibatRata- rata mangsa tidak sempat menyelamatkan sebahagian besar harta benda kerana air yang begitu deras dan cepat naik.

Selain daripada membantu membersihkan rumah- rumah mangsa, pihak Dewan Muslimat Pas Kawasan juga berjaya menyalurkan bantuan pakaian terutamanya kepada kaum muslimat.Banjir berkenaan juga telah menyebabkan kerosakan pada jambatan Velley di Chuar serta 2 buah jambatan kecil di Kg. Terap, Kati.

Menurut penduduk tempatan kekarapan banjir sejak kebelakangan ini adalah disebabkan kerja- kerja pembalakan yang tidak terkawal di kawasan bukit di Lata Perahu, Chuar. Ini merupakan banjir yang kedua dalam tempoh 2 minggu. Banjir pertama telah berlaku pada 16 November 2012 yang lalu.

Misi bantuan tamat pada jam 5 pagi tadi. Pihak mangsa berasa amat terharu dengan kehadiran sukarelawan dari pihak PAS dan tidak putus- putus mengucapkan rasa terima kasih atas keprihatinan pimpinan dan ahli Pas serta pemuda- pemuda Pas yang sanggup bergelumang dengan lumpur untuk membantu mereka.

Baca   di sini DPPK PDG Rengas

 Dr. Azalan yang sentiasa bersama rakyat ketika susah dan senang

Sdr Md. ZailaniKetua Penerangan MTD

Unit Amal Pemuda Pas Kawasan

Related posts:

Filed Under: Lain-Lain Artikel

07 di tambun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tambun - Google Blog Search


Karyawan Jasa Marga Terseret Arus <b>di Tambun</b> - KOMPAS.com

Posted: 17 Jan 2013 06:25 AM PST

Banjir

Karyawan Jasa Marga Terseret Arus di Tambun

Penulis : Ambrosius Harto Manumoyoso | Kamis, 17 Januari 2013 | 21:12 WIB

BEKASI, KOMPAS.com — Dua karyawan PT Jasa Marga (Persero) tercebur ke sungai dan terseret arus di wilayah Jatimulya, Tambun Selatan, Kabupaten Bekasi, Kamis (17/1/2013) pukul 14.00. Mereka tercebur seusai menghalau luapan banjir dan mengatur lalu lintas di Kilometer 19 Jalan Tol Jakarta-Cikampek.

Kepala Kepolisian Sektor Tambun Komisaris Andri Ananta mengatakan, satu orang sudah ditemukan dalam kondisi selamat, yakni Parta. Parta saat ini masih dirawat di RS Mitra Keluarga, Bekasi Timur.

Satu korban lagi hingga pukul 20.45 belum berhasil ditemukan meski sudah dicari oleh tim SAR terpadu dari Polda Metro Jaya dan Jasa Marga.

Berdasarkan informasi yang dihimpun Kompas, terceburnya kedua karyawan itu seusai menghalau banjir yang masuk ruas jalan tol. Luapan banjir mengganggu kelancaran lalu lintas. Petugas pun diturunkan untuk menghalau banjir sekaligus mengatur arus lalu lintas agar lancar.

Sekitar pukul 14.00, kegiatan itu selesai dan karyawan akan makan siang. Saat itulah, Parta dan seorang temannya berjalan di tepi sungai tetapi terpeleset, tercebur, dan terbawa arus.

Teman-temannya panik dan mencoba menyelamatkan kedua orang itu. Beberapa orang di antaranya menghubungi kantor Jasa Marga dan kantor Kepolisian Sektor Tambun.  

Tidak lama kemudian, Polri dan Jasa Marga menurunkan tim SAR untuk pencarian. Parta ditemukan pada pukul 15.30 dalam kondisi hidup, tetapi amat lemah. Parta kemudian dibawa ke RS Mitra Keluarga. Pencarian dilanjutkan, tetapi satu orang belum ditemukan.

07 di kinta - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kinta - Google Blog Search


<b>Kinta</b> Menjerit : Psy <b>di</b> bayar oleh siapa???...DAP ke

Posted: 13 Feb 2013 07:22 AM PST


Scooter Braun Projects, syarikat pengurusan bintang popular Korea Selatan Psy, yang dikenali dunia dengan lagunya 'Gangnam Style', hari ini menyatakan bahawa mereka tidak pernah diminta atau dibayar oleh kerajaan Malaysia untuk persembahan penyanyi itu di Pulau Pinang kelmarin.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan kepada pemberita hari ini, pengurusan itu menegaskan bahawa berita dan artikel yang tersebar dalam Internet, yang mendakwa sebaliknya, adalah anggapan semata-mata dan ternyata tidak benar.

"Scooter Braun Projects ingin menegaskan bahawa kami tidak pernah diminta atau dibayar oleh kerajaan Malaysia untuk persembahan artis itu di Pulau Pinang, Malaysia baru-baru ini," menurut kenyataan itu.

Pengurusan itu turut menafikan dakwaan di beberapa blog kononnya kerajaan Malaysia menaja persembahan artis itu pada Rumah Terbuka Tahun Baharu Cina 1Malaysia di Pulau Pinang, Isnin lepas.

Semalam, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menjelaskan bahawa persembahan Psy di Rumah Terbuka Tahun Baharu Cina 1Malaysia itu tidak melibatkan wang rakyat.

Beliau juga berkata orang ramai tidak dikenakan apa-apa bayaran untuk menonton persembahan artis yang turut mempopularkan gaya tarian lagunya itu.

Persembahan Psy ialah kemuncak majlis yang dihadiri ribuan orang anjuran Barisan Nasional Pulau Pinang, di Han Chiang College.

*sumber dari laman sesawang akhbar tempatan.

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


It&#39;s my Life!: Kisah <b>Kuala Sepetang</b>

Posted: 17 Feb 2013 06:56 PM PST


Alhamdulillah, here we meet again! Dah lama tak kembali ke sini.  Saya bab2 menulis ni memang lemah + malas sikit. Haish…
Just nak share pengalaman saya ke Kuala Sepetang pd 7 dan 8 Februari yang lalu. Bukan pergi untuk bersuka ria ok, tapi utk sampling nyamuk dan ikan. Ni bukan kali pertama saya pergi sampling, tapi sampling kali ni ada satu pengalaman yang 'menarik'. 
Saya, my labmate, Lia dan pensyarah kami -Dr. Darlina dan Dr. Mardiana bertolak seawal jam 10.30 pagi dari USM dengan menaiki van pusat pengajian yang dipandu oleh En. Muthu. Tapi bukan kami je, seorang lagi sampling mate, Nan (Chinese guy, final year student) dah tunggu di Kuala Sepetang.
Kami tiba di Kuala Sepetang dalam pukul 12 tengah hari, check in di Sepetang Inn (nice place), then keluar makan kat restoran Mee Udang Mak Jah yang memang famous dlm kalangan pelancong (boleh lihat di internet). Harganya pun boleh tahan (RM 7 and above). Tapi duit geran kan, so, ….. hehe. Ops, sebelum tu kami ke Jabatan Perhutanan Paya Laut (kat situ memang kawasan mangrove) untuk tempahan bot bagi digunakan untuk tujuan sampling. Sehari RM 300 kot sewa. But again, duit geran, selamat bukan duit saya.
Lepas makan, kami ke Jabatan Perikanan di Taiping untuk bertanyakan kawasan hotspot ikan lutjanus argentimaculatus untuk sampling keesokan harinya. Bermula dari situ, kami hanya bertiga kerana our lecturers akan pulang semula ke USM atas beberapa urusan dengan menaiki van school! So, pandai-pandai la kami berdikari selepas itu. Huhu. Cool kan? Macam traveller plak saya rasa.
Di sini bermula pengalaman yang tak dapat dilupakan di negeri asing …

07 di lenggong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lenggong - Google Blog Search


Taiping Mali: 094/02/13- UMNO KALAH <b>DI LENGGONG</b>-SIRI 2

Posted: 09 Feb 2013 07:26 PM PST


Hj Razman Zakaria merupakan muka baru Pas di Lenggong, Beliau sememangnya anak Lenggong dan sekembalinya dari Lembah Kelang selepas menamatkan perkhidmatan dengan kerajaan, beliau hanya mempunyai satu tujuan dan satu matlamat.

Dengan wang yang ada beliau berjaya melonjakkan nama beliau dari seorang biasa sehingga menjadi YDP Pas Lenggong dan Timbalalan Persuruh Jaya Pas Perak.

Naik dengan jalan pintas dan menidakkan anak-anak tempatan yang sudah lama berkecimpung dalam politik Pas.

Kelmarin TM menyatakan beliau bekas kakitangan Rela, tetapi maklumat lain menyatakan beliau adalah seorang pegawai kanan kastam yang berkhidmat di Kelang. Sudah tentu bertugas di bahagian pelabuhan yang menguruskan hasil eksport dan import.

Menurut sumber terbaru dari Lenggong beliau mempunyai ramai saudara mara yang merupakan penyokong Umno. Antaranya ialah Cikgu Zaidi Yusuf Ketua Penerangan Umno Bahagian Lenggong.

Razman sebenarnya di nasihatkan berhenti kerja, dan beliau adalah sama kumpulan atau geng dengan Ahmad Sarbani Mohammad  Pegawai Kastam yang mati terbunuh setelah jatuh dari bangunan SPRM Kuala Lumpur.

Oleh itu tidak hairan lah Razman mampu naik begitu cepat dalam Pas Perak. Ini kerana beliau mempunyai wang dan kuasa.

Razman bukan seorang kakitangan yang cikai atau cokia, beliau merupakan seorang jutawan. wang bukan masalah bagi beliau.

Oleh kerana dendam yang teramat sangat terhadap majikan dan kerajaan maka beliau menjadi seperti Anwar Ibrahim yang bangun  untuk membalas dendam.

Apakah dendam Razman?

Jawapannya tedapat dalam baris-baris ayat di atas.
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved