Isnin, 26 September 2011

07 di lekir - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lekir - Google Blog Search


ZAMBRY TIDAK NAMPAK BAKAU MUSNAH, CEMAR LAUT, KOLAM UDANG <b>LEKIR</b> <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2011 03:00 AM PDT

Dua Bulan Yang Lalu ada laporan yang selari denganeh pihak SAHABAT ALAM MALAYSIA (SAM), Brader Meor Razak sejak tahun lepas, 'mungkin' SAM guna helicopter untuk tinjauan (rujuk ulasan MB) dan melaporkan kepada pihak yang berkenaan yang mana mungkin mereka kata tidak tahu atau tidak kelihatan yang tersorok. Ulasan terbaru SAM adalah 5 hari sebelum Laporan Aduan Rakyat (LAR) ini di:- SEMBANG HIJAU (5April2011) – Part4: www.youtube.com Part3: www.youtube.com Part2: www.youtube.com Part1: www.youtube.com LAR ini amat dihargai bagi menyanggah kuasa 'besar' walau kelewatan, sesudahnya muka bumi dirosakkan, nelayan hilang pendapatan, musnah hidupan persisiran pantai, pembiakan semulajadi musnah, mangsanya si miskin, justeru masih banyak lagi di persisiran pantai & sungai sepanjang daerah Manjung khasnya yang perlu dibanteras. Timbul sejenak kenapa sejak kebelakangan ini banyaknya PROJEK-PROJEK HARAM di Manjung? Kesan-kesan akibat kerakusan manusia ini telah pun krew OM gambarkan apa yang telah berlaku kepada si miskin di otai-manjung.blogspot.com dan kini penduduk & nelayan akuinya. Laksamana Pertama (Kehormat) Dato' Seri Dr Hj Zambry Kadir sepatutnya beringat kerana ketika ribut yang melanda di Lekir itu, kenangan dihalau keluar dari tapak rumah oleh tuan tanahnya ketika ingin melihat kemusnahan, peristiwa yang seharusnya memberi peringatan agar rumah rakyat tidak langgar ribut lagi. Ikuti LAR, ini bukan gua yang cakap:- LAPORAN ADUAN RAKYAT (10April2011): Tragedi tsunami yang

07 di parit buntar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di parit buntar - Google Blog Search


rumah semi d rm175k <b>di Parit Buntar</b> - CariGold Forum

Posted: 11 Sep 2011 09:15 AM PDT

Forum Jump

27 Ramadhan : Shopping Raya Sakan <b>di Parit Buntar</b>, Perak | Belog <b>...</b>

Posted: 27 Aug 2011 08:52 AM PDT

Salam Ramadhan,

Pagi tadi gerak ke Parit Buntar.. Niat di hati nak carik baju raya bersama emak, adik dan my bro. so kami pun bertolak seawal mungkin untuk mengelakkan jalan jem. dalam pukul 12pm keluar dari rumah..  dan yang hampehnya.. jalan jem teruk sepanjang Nibong Tebal - Parit Buntar.. ditambah lagi dengan struktur jalan yang xelok akibat dari pembinaaan jabatan yang xsiap-siap lagi dari dulu lagi..






5= RM 2 bersamaan 1= 40 sen.. tempat ham[a mcm ni gak ka?

ok.. akhirnya sampai rumah jugak.. siyes sangat penat..aku xsempat nak bel baju bola Malaysia yang paling latest tu.. aku dah jumpa tadi.. sebelah billion parit buntar ada jual baju tu =_=
tgok la esok kalau rajin aku g beli..

Nota Jjinbbang: Sangat busy tolong mak buat biskut raya dan mengemas rumah.. xda masa nak blogwalking..


Anda Komen, Korie komen di Entri Blog Anda.Insyaallah.

www.tips-fb.com

Apa Ada <b>Di Parit Buntar</b>?

Posted: 31 Jul 2011 07:36 PM PDT

1 08 2011

Best ke pekan Parit Buntar? Pernah datang ke parit buntar? Kalau belum lagi, sila bawa famili atau rakan2 datang ke parit buntar.. jalan-jalan cari makan atau nak shopping pun tak ada hal..

Kalau nak cari hotel kat parit buntar, cari hotel Melor Inn yang baru buka.

Hotel Melor Inn, Parit Buntar

Tak banyak info yang diperolehi tentang hotel Melor Inn ini.

Ok, sekarang kita beralih ke Restoran OldTown White Coffee. Berdekatan dengan hotel Melor Inn jugak.

Parit Buntar OldTown White Coffee

Old Town Parit Buntar memang mendapat sambutan hangat dari orang ramai. Kalau anda gemar minum white coffee, boleh cuba kat sini dengan kawan-kawan.

Kalau korang datang ke parit buntar, jangan lupa singgah kat old town parit buntar. Memandangkan aku ni cerewet sikit bab makanan, jadi restoran macam ini bukan pilihan aku… anda pula bagaimana?

Tag : parit buntar melor inn, hotel melor inn parit buntar, restoran old town parit buntar, parit buntar oldtown white coffee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

07 di behrang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di behrang - Google Blog Search


Laluan maut pelajar PSAS | peraktoday.com

Posted: 25 Sep 2011 11:01 PM PDT

Setiap hari, pelajar Politeknik Sultan Azlan Shah (PSAS), dekat Behrang Stesen terpaksa menggadai nyawa untuk menghadiri kuliah kerana menggunakan jalan yang sempit dan menjadi laluan kenderaan berat seperti lori besar.

Laluan dari Bandar Behrang 2020 ke politeknik itu juga tidak mempunyai rizab motosikal di mana kebanyakan pelajar membonceng motosikal untuk menghadiri kuliah.

Seorang pelajar, Nazamir Azhar, berkata masalah itu cukup membimbangkan kerana kemalangan sering berlaku di laluan itu dan setakat ini, banyak nyawa pengguna telah melayang.

"Setiap hari, kami seolah-olah bertarung nyawa untuk ke kuliah terutamanya pada waktu pagi.

"Lampu jalan juga tidak dipasang di sepanjang laluan yang sempit ini dan boleh dikatakan pada setiap semester, pasti ada nyawa yang terkorban di laluan ini.

"Oleh itu, saya berharap agar pihak berwajib dapat melakukan sesuatu yang boleh mencegah dan mengurangkan jumlah kemalangan di jalan ini yang dianggap sebagai laluan maut bagi pelajar PSAS," katanya.

Beliau berkata, jalan yang sempit menyebabkan kenderaan kecil berisiko tinggi untuk terbabit dalam kemalangan.

Antara kawasan yang dikenalpasti mempunyai laluan sempit adalah di Politeknik Sultan Azlan Shah sehingga ke Behrang 2020 dan laluan berhampiran Kampung Kelawar.

PSAS mula beroperasi 1 Mac 2002 dengan nama Politeknik Tanjung Malim (PTM) dan merupakan politeknik yang ke-15 ditubuhkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

PTM berpindah ke kampusnya sendiri di Behrang dan dirasmikan pada 7 Mei 2005 oleh Sultan Perak, Sultan Azlan Shah sebelum ditukar nama menjadi PSAS.

07 di trolak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di trolak - Google Blog Search


<b>TROLAK</b> SELATAN: Sambutan Hari Raya <b>di</b> SKTS..........

Posted: 09 Sep 2011 07:01 AM PDT

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


Makan Nasi Arab <b>Di</b> Restoran Port Cafe <b>Teluk Intan</b>, Perak | ciklaili <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2011 06:57 PM PDT

Jika anda peminat nasi Arab, ayam penyet dan nasi lemak serta tinggal berdekatan dengan Teluk Intan, Perak bolehlah singgah ke Restoran Port Cafe yang terletak di Bandar Baru Teluk Intan. Lokasi restoran ini berhampiran dengan Bank Rakyat dan Hentian Bas baru Teluk Intan.

Restoran Port Cafe

194G, Jln Intan 5, Bandar Baru Teluk Intan, 36000 Teluk Intan, Perak

Waktu operasi : Isnin - Sabtu (10.00 a.m - 12.00 a.m)

Sebenarnya ini kali kedua kami sekeluarga berpeluang makan di sana. Kali pertama semasa buka puasa pada tahun ini. Masa tu teringin sangat nak berbuka dengan nasi Arab dan kebetulan pula restoran ini hanya 45 minit saja dari tempat saya, Sungai Besar. Jadi, merasalah kami berbuka puasa dengan nasi Arab :)

Entri berkaitan : makanan

07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


I&#39;M YOURSS...: Jalan-Jalan Hari Raya <b>di Seri Manjung</b> Perak!

Posted: 07 Sep 2011 12:25 AM PDT

Tak banyak gambar dan jugak cerita sebenarnyer sewaktu berhari raya di rumah cousin en.teman di Seri Manjung Perak hari tu... en.teman biasalah.. biler dah makan kenyangg.. mula lah nak mengulorr sawa!  lepas makan nasik minyak dan kuih muih.. dia terus pi tido! haih.. hampeh gas betol... gambar2 yg disnap di rumah kak Ina & Abg Joi semuanyer disnap lepas dia bangun dari tido lah tuu.. dlm dia tido... aku dok pot pet pot pet ngan Kak Ina!








Aku ngan en.teman ke Manjung berdua jerk... MIL aku kene stay kat umah sebab BIL aku baru nak balik beraya on that day.. then masih ade lagi sedara mara yg tinggal disana.. so like us kalau tak amik kesempatan yg ade tuk berjalan.. jawabnyer memang tak berjaalan ler... so tu yg pergi jugak tuu...
Ok.. lepas dari umah Kak Ina.. ngan perot yg masih kekenyangan.... we all proceed to another house.. yg jarak nye tak sampai 10 min pun... cousin pompuan en.teman ade sorang duduk kat area2 tu jugak...  So dah alang2 beraya kan.. sekali harungg lahhh....


Kat umah Azie kiteorg kembong kan perot lagi... giler sentakk arr.. tapi tak kire.. makan jugak.. sib baik baju aku tak tetassssss derrrrrrr!! ahahaa... kiteorg dijamu dengan Mee Bandung, Mee TomYam dan jugak Pecal yg sangat gorjes!! again korang sila salahkan en. teman yg pemalas lipas nak amik gambar waktu makan2.. dia memang taww... asyikkk makannnnnnnnnnn jerk skg nie.. biler dah makan... mule lah lupa tanggungjawab! ahaha. takpe lah.. at least ade gak lah gambar ramai2 nie.. dari takde langsung kann.. :D

Bertolak dari Manjung around 7 malam.. sampai umah MIL around 9 malam.. sampai2 tengok BIL dah sampai umah MIL.. tengok diaorg pun dah berbaju pink kekdah nya... tapi tak dannnn nak amik gambar bersama.. sebab anak2 buah ku dah siap2 mandi dan dah tukar baju tido dah.. so batalkan jerk lah hasrat nak bergambo bersama... uhuhuu....

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


Gadis hilang <b>di Kampar</b>, jumpa di Batu Pahat – Utusan « Himpunan <b>...</b>

Posted: 11 Aug 2011 09:21 PM PDT

Gadis hilang di Kampar, jumpa di Batu Pahat

Seri Najwa Ferda Hasan


KAMPAR 11 Ogos – Seri Najwa Ferda Hasan (gambar), pelajar tingkatan lima yang dilaporkan hilang selepas keluar dari Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kampar di sini pada Khamis lalu, ditemui di Batu Pahat, Johor yang terletak kira-kira 440 kilometer dari rumahnya.

Ketua Polis Daerah Kampar, Supritendan Abdul Aziz Salleh berkata, gadis tersebut dijumpai di tepi jalan di Jalan Johor-Air Hitam pada pukul 9 malam tadi.

"Sejak laporan kehilangan mangsa dibuat pada 4 Ogos lalu, polis menjalankan siasatan dan hasil maklumat yang kita dapat telah membawa satu pasukan ke Johor.

"Kita berjaya menemui mangsa di tepi gerai jualan kerepek di Jalan Johor-Air Hitam bersama dengan seorang lelaki Melayu berasal dari Ipoh yang dipercayai teman lelakinya," katanya pada sidang akhbar di sini, hari ini.

Menurut Abdul Aziz, sejurus selepas itu, pihaknya telah membuat laporan menangkap dua remaja berkenaan dan membawa mereka Balai Polis Kampar bagi membantu siasatan.

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


MiE sMiLe: ~...:: 2 Minggu TerAkhir <b>Di</b> SMK <b>BercHam</b>

Posted: 07 May 2011 08:10 PM PDT

"Anda Yakin Anda Boleh"
Erm...yakin mmg sngat yakin...tp yakinkah ak untuk menjadi sorang pndidik..Insyaallah I will..tempoh percubaan untukku menjadi seorang pendidik kian berakhir..so lepas nie kena la buat perancangan b4 dapat posting ke mana2 yg ditempatkan (^_*)
Di SMK Bercham ak mendapat banyak pengalaman..dr mcam2 aspek..yg penting minggu akhir ini akn ku penuhi walaupun "berat"....
Nie pix semasa di sMk bercHam....

07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


Esok Jejak Pejuang Kemerdekaan <b>di Ipoh</b>. ~ SISI BUKIT

Posted: 14 Sep 2011 05:21 AM PDT

07 di jelapang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di jelapang - Google Blog Search


News Flash : Racist & illegal UMNO Perak demolishes <b>Jelapang</b> <b>...</b>

Posted: 26 Sep 2011 12:53 AM PDT

ramesh

Police report by Hindraf & HRP to be published  tommorrow.

26/9/2011 @ 11.30pagi. Kuil Sri Arulmigu Veera Marathadi Muniandy (REG No. pk.2004) yang berusia 100 tahun di Jalan Jelapang, Batu 7, Meru Ipoh, telah dirobohkan oleh Perbadanan Kemajuan Perak (PCB), dibawah arahan regim UMNO Perak.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


URA to launch tender for hotel site at <b>Bukit Merah</b> | Singapore New <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2011 10:01 AM PDT

After receiving a committed minimum bid of S$98 million from an unnamed developer, the Urban Redevelopment Authority (URA) announced yesterday that it will put up a hotel site at Jalan Bukit Merah / Alexandra Road for sale through a public tender. The site was made available for sale through the reserve list system on 16 August 2007. The URA noted that as the minimum price committed by the developer is acceptable to the government, it will be launched for sale. With a lease term of 99 years, the hotel site has a total area of 7,946.2 sq m and a maximum permissible gross floor area (GFA) of 22,249 sq m. It has a maximum building height of 163m above mean sea level. Located at the junction of Alexandra Road and Jalan Bukit Merah, the site is linked to the rest of the island through Ayer Rajah Expressway (AYE) and is served by the nearby Queenstown and Redhill MRT stations. It is also situated near major tourist attractions, including Mount Faber, Orchard Road, Sentosa and Vivo City. The URA will launch the public tender for the hotel site in about two weeks and the tender period will be eight weeks. To contact the journalist, you may send your message to editor@propertyguru.com.sg

View original post here:

http://www.propertyguru.com.sg/property-management-news/2011/9/31268/ura-to-launch-tender-for-hotel-site-at-bukit-merah

'); -->

07 di chemor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di chemor - Google Blog Search


AZNi AUDiO SYSTEM: Majlis Perkahwinan <b>di</b> Desa <b>Chemor</b> Impian <b>...</b>

Posted: 25 Sep 2011 08:58 PM PDT

Menyediakan Perkhidmatan PA System untuk majlis keraian dan keramaian seperti:

- Majlis Perkahwinan
- Majlis Pernikahan
- Majlis Pertunangan
- Hari Ulangtahun
- Hari Keluarga
- Hari Sukan
- Khidmat Deejay
- Acara-Acara Korporat
- Rumah Terbuka
- Persembahan Pentas dan sebagainya.

Alunan Muzik dari Pop Yeh-Yeh hingga masa kini. Tidak kira dimana jua majlis diadakan, di dalam DEWAN, KHEMAH, PENTAS, kami sedia memberi perkhidmatan terbaik.

Sekiranya berminat, sila berhubung dengan iJaT:-
019-5761823
ijat.azize85@gmail.com

Kami menerima tempahan di dalam Daerah KINTA, PERAK TENGAH & KUALA KANGSAR. Bagi daerah lain, ia bergantung kepada faktor masa perjalanan dan kekosongan pada hari berkenaan.

07 di menglembu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di menglembu - Google Blog Search


Remaja maut ditetak sekumpulan lelaki <b>di</b> kawasan perusahaan <b>...</b>

Posted: 25 Sep 2011 09:09 PM PDT

No of View :193

Seorang remaja maut selepas ditetak sekumpulan lelaki di kawasan perusahaan Menglembu di sini malam tadi.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Datuk Dzuraidi Ibrahim, berkata mangsa K Pirathibaraj, 19, dari Taman Buntung di sini meninggal dunia di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala dan mayat mangsa dihantar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun untuk bedah siasat.

 Katanya, dalam kejadian 8 malam tadi itu, mangsa yang menunggang motosikal dikejar oleh sekumpulan lapan lelaki yang menaiki empat motosikal berhampiran simpang empat lampu isyarat Falim, Menglembu.
 "Mangsa kemudian dikepung dan kumpulan lelaki itu menyerang dengan menetak di kepala dan badan dengan parang," katanya ketika dihubungi.

Beliau berkata, kumpulan itu kemudian melarikan diri selepas mangsa terbaring di atas jalan manakala polis yang menjalankan siasatan ke tempat kejadian menemui dua bilah parang yang dipercayai digunakan oleh kumpulan berkenaan.

"Motif kejadian belum diketahui dan kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan," katanya sambil menambah bahawa siasatan juga mendapati mangsa tidak mempunyai kes jenayah sebelum ini.

Polis melancarkan gerakan memburu kumpulan berkenaan dan meminta kerjasama orang ramai yang melihat kejadian supaya menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Ipoh di nombor telefon 05-2451500 untuk membantu siasatan. – BERNAMA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

07 di pasir salak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pasir salak - Google Blog Search


SusurDenai: OUTING <b>DI PASIR SALAK</b>

Posted: 11 Jul 2011 01:28 AM PDT

Melakar semasa outing bersama Dato' Mahsun, Patrick Lasak  dan  Dr. Zakaria Ali di tebingan Sungai Perak atas pelawaan Shamsul Baharin dari JPN Perak dalam program melukis bersama guru-guru PSV. Bermalam di Resort Pasir Salak. 



             Dato' Mahsun


Sungai Perak Di PasirSalak

07 di kerian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kerian - Google Blog Search


&#39;UJIAN HIDUP&#39;: &#39;Kampung Halamanku <b>di</b> Pinggiran Bandar Kubang <b>Kerian</b>&#39;

Posted: 20 Sep 2011 01:31 AM PDT

Dalam banyak-banyak kampung aku rasa kampung aku lah yang paling tenang,harmoni dan selamat...'dahulu kala,..Tapi kini semuanya berubah menjadi satu tragedi...nak tau kenapa..aaa lu pikirla sendiri..hahahaha

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


~Ibu-Abah-Danish-Darissa~: Beraya <b>di</b> Zoo <b>Taiping</b>

Posted: 25 Sep 2011 06:15 PM PDT

 Assalaaaaaaaaamualaikummmmm...uiiihhhh lamanya blog saya tak berupdate. Cerita ada tapi sebab bila  lama sangat tak usik blog, nak mulakan berblog balik tu amik masa. sikit..Sihat ke kengkawan semua?Harap semuanya sihat n ok2 aje yer..
Sambung cerita raya yang lepas....
Lepas duduk satu malam di Penang, on the way balik ke Kuala Kangsar balik tu kami singgah Taiping umah mak long asben plak. Tapi sebelum tu singgah Zoo Taiping nak beraya ngan haiwan-haiwan pulak...









 




 Itu sajer cerita kami beraya di Zoo Taiping..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




   

07 di bagan serai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bagan serai - Google Blog Search


MUFTI KEDAH <b>DI BAGAN SERAI</b>

Posted: 30 Jul 2011 08:40 AM PDT

Sempena Hari Pahlawan dan menjelangnya Ramadhan,Persatuan Bekas Tentera Malaysia kawasan Bagan Serai telah menjalankan satu program ceramah yang disampaikan oleh Mufti Kedah,Dato Sheikh Mohd Baderuddin B Haji Ahmad..


YB Ramli dan YB Husin turut hadir bagi memeriahkan majlis ini yang diadakan di Dewan Serbaguna Taman Serai Permai,Bagan Serai..


YB Ramli awal-awal petang sudah menghadirkan diri untuk melihat persiapan majlis ini..


Turut diselitkan satu persembahan qasidah oleh sekumpulan anak muda





































07 di gerik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gerik - Google Blog Search


Ceramah Perdana Anwar Ibrahim <b>Di Gerik</b> - KITE LAWAN YEOP!!!

Posted: 21 Jun 2011 10:09 PM PDT

 YB Dato' Seri Anwar Ibrahim Dr Muhammad Nur ManutyDr. Lee Boon Chye

Tarikh: 24/6/2011

Tempat: Dewan Hokkien Gerik Perak

Masa: 9.00 Malam

Dijemput semua datang beramai ramai ke majlis tersebut

 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved