Selasa, 5 Mac 2013

07 di tanjung piandang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung piandang - Google Blog Search


Serangan ala filem | Johny Tim

Posted: 05 Mar 2013 08:00 PM PST

PARIT BUNTAR: "Pada mulanya saya menyangka ia pertengkaran kecil sebelum seorang lelaki mengeluarkan pistol dan melepaskan tembakan bertubi-tubi ke arah mangsa yang berada di dalam kereta," kata seorang saksi dikenali Ahmad, 34.

Dalam kejadian jam 6.30 petang di pekan Tanjung Piandang itu, seorang lelaki maut manakala rakannya cedera selepas dua lelaki tidak dikenali melepaskan tembakan ke arah mereka.

Bagaimanapun, dalam serangan ala filem itu seorang lagi mangsa yang juga seorang wanita berusia 30-an di tempat duduk belakang penumpang tidak mengalami sebarang kecederaan.

Kejadian berlaku apabila kereta jenis Hyundai Elantra dinaiki mangsa dihalang sebuah kereta dinaiki suspek yang kemudian mengarahkan mangsa keluar dari kenderaannya.

Bagaimanapun, mangsa enggan turun menyebabkan suspek berang sebelum mengeluarkan sepucuk pistol dan melepaskan beberapa das tembakan ke arah mangsa dari arah dekat.

— Metro

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


Percutian Keluarga Ke Pulau <b>Pangkor</b> - Harga sebuah perjalanan <b>...</b>

Posted: 25 Feb 2013 11:49 AM PST

Bismillahirahmanirrahim... aku mulai tulisan ini dengan kalimah yang mulia setelah lamo benar dah tak menulis di sini, tapi kenangan-kenangan, perjalanan dan pengalaman yang dilalui jika tidak di catat maka ia kan hilang ditelah arus.. paling paling kurang pun dapat le baca balik time-time terkenagkannye.. Ingat nak buat blog baru, khas utk percutian saje, tapi malas la plk, hantam jelah yang ni pun. sebenarnya tahun ni paling banyak aku berjalan makan angin, dalam negara, luar negara, macam macam berkantung-kantung fulus habis tapi pengalaman tidak dapat dinilai dengan semua itu. Tahun ni mula ngn ke Pangkor, India (kochi, Delhi, Agra, Kashmir, Chennai), Thailand (koh samui, Bangkok, phuket, hadyai, trang), Bandung, Kuching dan Vietnam (ho chi mint). Rasanya banyak sekali nak coret kat sini, pahit maung, manis, macam maca rasa ada bila berjalan, samada berjalan dengan anak isteri atau kembara solo, sudut dan sisinya berbeza... Aku Start satu persatu, mula ngn pangkor dulu.
Percutian ni sebenarnye tak dirancang cuma rasa-rasanye nak pegi mane cuti maulidurrasul kali ni, cuti plk tiga hari, mula mula nak gi mandi taman tema kat PD je tapi bila surver ngn ust fatah, dia kata pangkor lagi best bawak anak, tapi masalahnya anak kecil bimbang jugak katanya, aku pn balik sekolah terus tanya pakcik google ngan makcik yahoo terus dapat nombor, call dan kebanyakan bilik dah penuh musim cuti umum katakan, tapi nasib baik mamat satu ni kata ada satu bilik kat Suria beach resort Rm 200 satu malam, alamak mahalnye, dah alang-alang tanya bagi dua malam bang,, suppp  400 kena. Dia suruh bank in dulu 200 tanda jadi, lepas bank in dia kata ok. ye la khamis tanya, tinggal jumaat sehari lagi sabtu dah nak chek in, tak mahal ape sal.
4/2/2012, sabtu. puas pujuk isteri tercinta, banyak songeh plk, tak nak pergi la, jauh la, penatla, bazir duitla, macam macam. aku plk jenis tak tanya, dah booking baru bagi tau, pujuk punya pujuk, pkl 12 thari baru betolak. rugi-rugi ..patut dah boleh chek in dah. lewat jugak la samai lumut, takut habis feri lagi. naik feri, sampai pulau dah dekat maghrib. Sampai je naik teksi nak ke hotel...van c20 rupenye, harga dah lupa.. rasanye dlm 8 ringgit kot satu van.  
menara tinjau tepi pantai
Sampai kat hotel chek in,,, alah dapat bilik macam tu je.... ok lah. satu katil twin dan satu katil single. keadaan bilik biasa je, barang lama macam tu lah.. Tapi bila sampai terus salin pakaian, tak sabar-sabar nak mandi air laut pangkor... kejap je dah maghrib. balik bilik lepas solat, keluar cari makan. Wow seronok juga teluk nipah ni, malam dia ceria, ngn tempat makan, orang nye ramai, deretan menjual pakaian dan cenderamata sampai larut malam. ingatkan sunyi sepi malam-malam. lepas pekena char kueh tiow yang best kat tepi pantai tu jalan-jalan cuci mata, balik tido.
5/2/12 Ahad: Bangun pagi-pagi nak tengok suasana pagi, beli sarapan berupa nasi lemak dan kueh muih dengan budak yg buka meja tepi simpang masuk ke hotel aku. murah la, harga biasa je. lepas sarapan, kami buat keputusan untuk mandi laut lagi. budak-budak dah teruja sangat-sangat.
sempat posing tapi muka blm mandi semua ni..he he
sambil-sambil sarapan, anak-anak dah tak sabau.. semua dah terjun laut, awalnya isteri tak nak turun, nak jaga anak kecil kat  tepi pantai je tapi bila dah lama-lama tergoda jugak.
tidak ada yang lebih membahagiakan bila dapat melihat isteri dan anak-anak gembira
Selepas main itik ni, aku tak puas hati, nak naik bot nak pergi snorkling, tapi isteri tak mahu, takutla, panasla, kesian anakla, tak boleh jadi ni.. last last aku pi tanya bot nak gi snorkling, deal punya deal dapatla Rm 60 hinggit satu family satu bot, mahal tu,,, patutnya kongsi je ngan orang lain sbb dia bukan bawak kita pegi mana pun, cuma pergi bawak dan tinggal kita kat coral island kat tengah tu je, pas tu dia gi amik orang lain pulak, nak balik  cakap je pkl berapa nanti dia datang amik, tak rugi kalau kongsi dan pakat-pakat dari awal.Tak kenal pun tak pe buat-buat kenal je.. 
bot meninggalkan daratan, muka ceria tapi macam takut je nampak
Awal-awal aku dah tanya kat mamat bot tu, ok ke bawak budak?, dia kata ok, Siap pesan jangan bawak laju sangat, aku ok je tapi isteri aku tu le... bila sampai kat pulau coral tu kami di tinggalkan dengan beberapa set google, aljawabnya aku ngan anas je lah snorklingnye tenggok ikan, yang lain main tepi-tepi jelah. 
 anas beberapa kali 'minum air' masa tengah snorkling ade ke patut, bila nampak ikan dia nak cakap "ikan..!! ikan..!!kat dalam air, mau tak minum air masin
Seronok jugak masa tengok ikan ni, maklumlah first time snorkling ni, sblm ni tengok atas bot dan dalam akuarium je, kat klcc dan langkawi. ha ha best. Tapi tak boleh pegi jauh sangat sebab anas takut-takut dan sentiasa berpaut pada aku. Apa pun airnye taklah jernih sangat tapi nampak la ikan tu...
Dua tiga jam jugalah kami kat sini, naik boring isteri yang melayan anak tiga lagi kat gigi air, nasib baik la kat pulau ni ada jual air , maggi dan burger, boleh la isi perut yang lapar bila main air tu. Kalau nak snorkling sini pun kena bawa duit juga kalau tidak lapar la jawabnya.
mardhiyyah mengisi masa boring menunggu kami tengah snorkling (tengah pulau coral)
nasib baik ada gerai kat atas pulau ni kalau tidak.. kebulur
Selepas beberapa jam dan dah penat main air dan penat tunggu bot datang akhirnya kami dapat balik, masa balik bot bawak la pusing-pusing tunjuk batu, ada yang rupa macam binatang dan macam-macamlah.
batu batan cipaan Allah yang begitu indah, sempat aku amik dan upload disini, yang lain tak larat nak upload.
Tembok besar cina, tengok je le dari bot, tak nak pegi pun..
Sampai di darat..mandi sekali lagi. balik bilik siap-siap keluar makan, char kueh tiow lagi, memang best la char kueh tiow dia, kalau petang gini,, full meja terpaksa tunggu turn.
isteri melayan kerenah anak-anak time makan.
Setiap kali makan kat sini, anak-anak aku juga akan mintak kerang rebus, paling kurang dua pinggan, pernah sekali tiga pinggan, kuat betul budak-budak ni makan kerang, yang penat kita tukang kopek.
Tapi mata aku tak boleh lelap selagi tak jelajah setiap inci pulau pangkor ni, terus ajak isteri ronda-ronda pulau, aku cadang nak sewa kereta dalam Rm 90, isteri kata tak payah, mahal dia nak tidur je. Ok le macam tu, aku ngan anas je lah pusing pulau, sewa moto buruk sebuah, abih satu pulau aku pusing.
Tempat-tempat menarik di Pulau Pangkor
Mula-mula pergi kawasan perkampungan tengok masyaraka kat sana pastu pusing-pusing lah
perahu nelayan masyarakat tempatan
sempat posing kat atas pokok, nampak macam cantik je pokok tu..
siap ada tempat kurungan tu, drama melayu pernah berlakon dan kena kurung dalam tu, ape ke tajuk aku pun tak tau
kisah tentang kota belanda ni tanya dengan pakcik google dan makcik yahoo la ye, malas nak hurai
ingatkan batu bersurat Terengganu je ade, Pangkor punya pun ade jugak
Destinasi terakhir petang tu ialah mencari ikan talang masin yang cikgu Fairuz suruh belikan, rata jugak lah cari, tapi akhirnya jumpa juga, yang melayu buat tu,
Untuk makluman, arah ke Kota belanda, batu bersurat dan ikan talang masin adalah satu jalan sahaja. Senang je nak cari. Pas tu balik ke bilik, hari dah gelap, bahaya bawak moto malam-malam, sebab jalan nak ke teluk nipah sangat bahaya lebih-lebih lagi naik moto di malam hari.
matahari terbenam di Pangkor
Malam, lepas bersiap keluar lagi, makan char kueh tiow lagi, isteri memang cukup suka ngan char kueh tiow dia ni, apa pun makan je le, jangan kasi lapar sudah. Lepas tu shoping cenderahati sikit sbb esok kan dah nak balik...
kehidupan malam di Pangkor
sambil makan dapat dengar lagu live tu, dia orang nyanyi selagu kat setiap depan kedai
aiskrim tak boleh lupa
aktiviti shoping tak boleh lupe 'memenuhkan pintu peti ais'
6/2/12 Hari ni dah nak balik, jadi apa lagi kami ambik kesempatan untuk mandi laut sepuas-puasnye. lepas layan sarapan pagi kat tepi laut, mandi dan terus mandi baby masih kecil lagi waktu ni baru 5 bulan

Selepas budak-budak dan maknya dah penat, aku hantar semuanya balik kebilik,tapi aku dan anas menyewa kayak pulak, anak jantan ni teruja nak naik pulak, maka kayuhlah dengan dia ke coral island jauh jugak tu,,, dahla bawak kamera besar gedabak, bungkus dengan plastik bodo-bodo je kalau lup dalam air melayang kamera aku..

 mula-mula anas takut takut tapi dah jauh ok je posing posing kat coral island Atas dan bawah: khazanah alam beribu tahun, kulit kerang ni dah jadi gini
Hidupan laut yang nampak pelik dan takut jugak mula-mual jumpa, rupanya ibu gamat ni, banyak betul kat pulau ni...kalau bawak balik boleh jadi usahawan gamat ni
kenangan abadi bersama anak lelaki ku anas di coral island semoga jadi anak yang lasak dan soleh

Setelah hampir sejam berjemur panas kat pulau ni, kami berdua pun pulang kedarat, bersiap2 nak balik rumah pulak. lepas chek out dan angkut barang, susah pulak nak dapatkan teksi ni, sebab time tu semua orang chek out dan berebut2 naik teksi, lain kali kalau nak chek out lewatkan satu hari ..he he.. hari bekerja lah tu, atau lepak2 dulu kat tepi pantai, dalam pukul 3 atau pukul 4 baru orang kurang.



Naik van bungkus ke jeti, berejam la jugak nak dapatkan teksi ni, tu pun pergi cari kat tepi jalan, kalau tunggu kat hotel,,hampeh tak datang-datang pueh nalipon Sedang beratur nak naik feri kat jeti

Bila turun je van,, perghhh ramainya umat nabi muhammad, dah la panas, anak menagis lagi, beg kena bimbit pulak tu, lepas ni tobat aku nak balik beli beg yang ada tayar tu la. tak larat nak bimbit ni, kena sekali time tu
jugak aliyah ngn anas nak kecing, Laiyinah si baby pulak meraung kepanasan, beg pulak kena bimbit sambil mengendong anak, jalan pulak macam semut, kejap2 berhenti, kejap berhenti, tobat rasa,,, bini pulak bawak  budak2 tu ketandas. Nasib baiklah setelah hampir separuh mati kendong anak sambil beratur dan bimbit dua beg, adalah seorang budak muda ni mintak nak tolong bimbit beg apalagi lega lah, walaupun mulanya aku kata tak 'pe lah dik' tapi dalam hati Allah je lah yang tahu. Semoga Allah membalas jasa mu.

Ada jugak budak2 pompuan yang muda2 tolong dokong anak aku, tapi al maklumlah anak aku yang ni dia kena sawan tangis, umur sembilan bulan baru ok.. Dengan orang lain tak maunye dia, mak dia jugak yang dia nak. Ya Allah... mood  dua hari ni ok tiba2 bertukar 180 darjah, separuh lagi aku simpan buat kenangan...


Bila dapat naik feri,,, Ya Allah  nikmatnya dapat duduk dan berehat

Sesampainya di jeti Lumut, kami sempat shooping makanan laut buat teman2 disekolah esok, tapi kebanyakanya cina semua yang buat, adoi beli jelah.....


  Itulah serba sedikit perkongsian dan perjalanan yang menyeronokkan tapi memenatkan.
Kami tinggalkan Pulau Pangkor dengan seribu kenangan dan sejuta harapan agar suatu hari nanti kami dapat datang kembali. Lain2 catatan perjalanan akan menyusul  

07 di seri iskandar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri iskandar - Google Blog Search


ito blues gang <b>di</b> bandar sidec <b>seri iskandar</b> - Telok Bakong Online

Posted: 30 Jan 2013 04:20 PM PST


                    ITO BLUES GANG DI BANDAR SIDEC SERI ISKANDAR 

                                                   Tarikh: 2HB FEB 2013 

                                                      Pada: 9.00 malam

                                         Tempat: SS SATAY BANDAR SIDEC SERI ISKANDAR
                                                          (HADAPAN DERETAN KEDAI )

      TURUT SERTA :SHAMSUL ISKANDAR (KETUA AMK MALAYSIA)
                                    USTAZ ZULKIFLY IBRAHIM (CALUN DUN BOTA)

                                      " SKETSA  DAN BAND ANAK MUDA"

                    MARILAH DATANG BERAMAI RAMAI .PASTI MENGHIBURKAN

07 di trolak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di trolak - Google Blog Search


Surau Rahmaniah Jalan <b>Trolak</b> , Felda <b>Trolak</b> Selatan: Majlis Tahlil <b>...</b>

Posted: 21 Jan 2013 03:49 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Wuduk adalah wasilah syarak terpenting untuk menghilangkan hadas kecil daripada anggota supaya seorang Muslim menjadi suci dan menunaikan p... Dari Abu Hamzah Anas Bin Malik R.A. · Surau Rahmaniah Jalan Trolak ...

07 di pantai remis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pantai remis - Google Blog Search


Labun Cikgu Lin: "MENTARANG". TAK KUSANGKA TERDAPAT <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 24 Jan 2013 09:59 AM PST

GERAI MENTARANG DI SEKINCAN.
Entah berapa kali aku dan keluargaku singgah di gerai menjual "MENTARANG" di Sekincan kerana yang aku tau .... di sana aje yang ada.
Minggu sudah, dalam perjalanan pulang dari Permatang Pauh ... kami melalui Pantai Remis dan memang berhajat untuk membeli IKAN SEGAR.
Tanpa diduga .... JUMPA MENTARANG .... "BESOR"harganya pun murah .... mungkin disebabkan kurang pengguna.
Berikut aku paparkan Mentarang yang kami beli dan lihatlah saiznya.
Dengan ini, tak perlulah kami ke Sekincan kalau nak makan MENTARANG.
MENTARANG DI PANTAI REMIS.
Kalaulah ada gerai seperti di Sekincan tu, tak perlulah di bawa balik untuk memasaknya dan kalau ada gerai sebagaimana Sekincan tu ... alangkah bagus.

07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


Annur Young Boys FC pasukan futsal Surau An-Nur | Dunia Futsal <b>...</b>

Posted: 18 Feb 2013 09:59 AM PST

ANNUR YOUNG BOYS

annur

Annur Young Boys FC merupakan kelab harapan pasukan futsal Surau An-Nur, Fasa 1D2, Seri Manjung, Perak. Pasukan ini merupakan salah satu projek di bawah naungan Surau Annur Fasa 1D dan KRT 7 Seri Manjung. Pasukan ini telah ditubuhkan pada tahun 2011. Tujuan penubuhan pasukan ini adalah ikhlas untuk membantu perkembangan futsal remaja tanah air agar bakat dikalangan remaja yang ada di Seri Manjung tidak terpadam hanya setakat peringkat sekolah sahaja. Oleh itu pasukan ini sedaya upaya dan berusaha untuk melaksanakan serta merealisasikan kejayaan yang akan diperolehi dalam tempoh 3 tahun mendatang (2014) agar setaraf atau setanding dengan akademi/kelab futsal remaja yang lain.

Pengurus pasukan: Muhammad Faris b Mohd Sidek

Kapten pasukan: Muhammad Amir Syazani b Saaban

SENARAI PEMAIN

Syahrul Fahmy,

Izzat Syazwan, Nasrul Hakim, Amyril Hazreel, Nafis Ashraf

Amir Syazani, Shahin, Amirul Fitri, Imran

Aiman Hanif, Wan Salim, Amar

PENCAPAIAN

Tempat ke-3 Kejohanan Futsal Bawah 15 Tahun terbuka Seri Manjung anjuran ANYC.

2nd Round Peringkat Kalah Mati, Kejohanan Futsal MILO bawah 16 Tahun Peringkat Negeri Perak

Johan ANYC CUP (1st Edition & 2nd Edition)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


Masalah Banjir Kilat Akibat Sampah <b>Di Bercham</b> - Tv3

Posted: 08 Jan 2012 04:00 AM PST

08/01/2012 20:00:00

Keluhan penduduk dari sebuah taman perumahan di Ipoh, Perak menarik perhatian Aduan Rakyat minggu ini.

Banjir kilat dari 1996 hingga ke hari ini, tidak ada kesudahan.

Pelbagai cara dibuat untuk mengatasinya, namun banjir gagal ditangani.

Lebih teruk, paras air semakin meningkat setiap kali hujan.

Penduduk lalu  berpaling ke aduan rakyat untuk menyuarakan masalah mereka bagi menagih perhatian pihak bertanggungjawab.

Ikuti laporan yang saya sediakan ini.

Sejak kebelakangan ini hujan yang kerap   meresahkan penduduk di taman perumahan desa impian.

Jika hujan lebat terutamanya hanya dalam tempoh kurang 30 minit, penduduk sudah bersiap sedia menyelamatkan barangan dan nyawa.

Banjir kilat-menjadi igauan ngeri penduduk.

Kerugian akibat kerosakkan barangan seperti perabut dan kereta sudah mencecah ratusan ribu ringgit.

Namun masih belum ada tanda-tanda masalah mereka bakal menemui penyelesaian.

Norhayati Abdullah, Penduduk: "Boleh dikatakan dalam sebulan 2-3 kali banjir. Dalam musim hujan jaga-jagalah malam tak boleh tidur. Hari tu sampai pukul lima pagi baru boleh tidur. Habis nak tidur macamana? Semua dah habis tenggelam."

Punca masalah, penduduk dakwa disebabkan sistem perparitan dari 32 taman perumahan lain di kawasan Bercham disambung ke perparitan mereka.

Menyebabkan bila hujan, longkang yang ada tidak dapat menampung jumlah air yang terlalu banyak.

Bertambah teruk apabila longkang pula jarang diselanggara.

Rumah pam ada dibina di taman perumahan itu untuk membantu pengeluaran air.

Namun masalahnya, rumah pam yang sepatutnya mengalirkan lebihan air secara automatik  ke parit sebelum ke sungai seringkali tidak berfungsi.

Apa yang mampu dilakukan penduduk membina penghadang di setiap pintu rumah.

Namun paras air yang naik kebelakangan ini mampu melepasi penghadang ini.

Khamis Othman, Penduduk: "Air dalam masa setengah jam boleh naik dua kaki. Yang baru ni satu meter, pernah hampir dua meter. Baru-baru ni lima bijik kereta tenggelam. Sebab ada penghuni yang pergi buat aktiviti harian."

Rosman Zulkifli, Penduduk: "Semua air masuk ke sini. Bila desa impian yang terpaksa tampung semua ini.  Dahlah dah ada masalah sedia ada, tambah perumahan baru tambah lagi risiko yang ada. Dulu kalai naik dua kaki. Sekarang dah 3 kaki. Mana pihak yang nak selesai masalah ini?"

Tidak tahan dengan masalah banjir tidak berkesudahan, banyak penduduk nekad berpindah.

Banyak rumah di taman perumahan ini dalam keadaan terbiar.

Aduan demi aduan telah dihantar ke pihak majlis bandaraya Ipoh.

Namun belum ada penyelesaian muktamad.

Selagi sistem perparitan tidak diubah suai, Taman Desa Impian akan terus menjadi lokasi banjir kilat yang tidak berkesudahan.

Pihak bandaraya Ipoh pula mahu penduduk memahami masalah yang berlaku.

Ini kerana rumah pam yang dibina dengan ratusan ribu ringgit sering terhadang dengan sampah sarap yang didakwa perbuatan penduduk sekitar Bercham.

Pun begitu, MBI  sedang mengusahakan penyelesaian lain-iaitu sebuah longkang monsoon sepanjang satu kilometer bagi mengalihkan aliran air ke Sungai Pinji.

Datuk Roshidi Hashim, Datuk Bandar Ipoh: "Sekurang-kurangnya air takkan pergi satu arah jee, akan terpecah kepada dua saluran. Kita sedang menanti peruntukkan."

Datuk Roshidi Hashim membuat lawatan mengejut ke sekitar perumahan Taman Desa Impian.

Penduduk mengambil kesempatan sepuas-puasnya bagi menceritakan masalah yang dihadapi kepada Datuk Bandar Ipoh itu.

Beberapa penyelesaian segera dicapai.

Sebagai penyelesaian jangka pendek sebuah lagi rumah pam bernilai lebih dua ratus ribu ringgit akan didirikan di taman perumahan itu.

Apabila peruntukan sebanyak 3 juta ringgit dari RMK 10 diluluskan, longkang monsoon yang dicadangkan akan dibina untuk megurangkan jumlah air ke Taman Desa Impian ketika hujan.

Sikap penduduk yang mengambil jalan mudah membuang sampah sarap ke dalam longkang dan sungai turut ditegur.

foto2 semalam <b>di</b> Lahad datu - RumahkuSyurgaku , Kenali <b>...</b>

Posted: 01 Mar 2013 07:26 PM PST

 Ibu rindu pelukan Inspektor Zulkifli, isteri pengsan dengar berita kematian
BESUT - Khadijah Ismail akan merindui pelukan dan kemanjaan anaknya, Inspektor Zulkifli Mamat, 30, yang sering tidur diribanya setiap kali pulang ke kampung selepas pegawai polis itu terbunuh di Lahad Datu, Sabah semalam.Khadijah, 64, berkata, anak ketiga daripada enam beradik itu adalah seorang penyayang dan sikapnya tidak pernah berubah walaupun sudah beristeri dan bakal mempunyai tiga orang anak.Isteri Zulkifli ialah Nor Aziah Nor, 28."Setiap kali balik ke kampung, perkara pertama arwah buat ialah peluk saya, Perangai arwah tidak berubah dari sebelum kahwin hingga dia sudah memiliki anak," kata warga emas itu ketika ditemui di rumahnya di Kampung Kubang Ikan dekat sini semalam.Kata wanita itu, Zulkifli, 29, yang dipanggil Ngah dalam kalangan ahli keluarga berlepas ke Sabah pada Jumaat lalu dan sepanjang berada di Sabah dia ada menghubunginya dan memaklumkan akan pulang segera."Saya tidak sangka, genap seminggu berkhidmat di Sabah hanya jasad arwah yang pulang," katanya sambil memberitahu kali terakhir dia bertemu anaknya adalah ketika Zulkifli pulang ke kampung pada 21 Januari lalu bagi menziarahi neneknya yang meninggal dunia.Bagaimanapun, Khadijah memberitahu, dia reda dengan pemergian arwah yang sudah tujuh tahun berkhidmat dalam komando polis di Ulu Kinta, Perak.Jenazah Zulkifli akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Gong Bayor pukul 11 pagi hari ini.Sementara itu, di Ipoh, Nor Aziah pengsan selepas memaklumkan berita sedih itu kepada keluarganya di Bandar Baru Putra, Bercham di sini.Nor Aziah yang hamil dua bulan merupakan seorang guru di sebuah sekolah di Tanjung Rambutan di sini.
 Situasi di pekan Lahad Datu, jarak pekan dan lokasi serangan ialah 120km.
 Kedutaan Malaysia di Filipina dikawal ketat bagi mengelak apa-apa kemungkinan.
 Keadaan di Hospital Lahad Datu
Askar berkampung di tengah bandar, orang awam di suruh balik ke rumah jadi traffic jam. Kenderaan awam tidak dibenarkan masuk ke bandar.

07 di kuala kangsar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kangsar - Google Blog Search


Apesal.com - Roti Jala Dan Popia <b>Kuala Kangsar di</b> Stadium Paroi

Posted: 27 Feb 2013 01:58 AM PST


ibadah wanita ketika haid perkara yang boleh dilakukan oleh wanita ketika haid

Skema Jawapan Soalan Objektif Setiap Sabjek PMR 2... Saya nak ucapkan semoga berjaya kepada semua calon PMR 2012 yang sedang menduduki PMR. Di ...

Ciri-ciri Lelaki Handsome Lelaki Idaman Gadis Malaysia

Kakak ni cipta beg tangan dari bra lama Rita Maria, seorang designer muda memiliki idea untuk mengubah bra (Wonderbra) – yang p...

07 di pasir salak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pasir salak - Google Blog Search


LAWAK <b>PASIR SALAK</b>: MASUK UMNO : Media Perak

Posted: 04 Mar 2013 06:46 PM PST

Oleh Yong suka kuning

Pagi itu Ulis dan Lajoh datang ke kedai makan Haji Ismail. Mereka datang menaiki motorsikal. Seperti biasa lepas mengucapkan salam mereka terus mengorder nasi lemak dan roti canai dengan teh tarik. Haji Ismail balas salam Ulis dan Lajoh walaupun tahu wajah mereka tak pernah kelihatan di surau atau masjid.

"Naik motor nampak?" Tegur Haji Ismail

"Baru baiki. Hahaha." Jawab Ulis. Nampaknya gembira bebenor dia.

Ketika duduk, Ulis dan Lajoh terpandang Usop sedang membaca surat khabar yang siapapun tak nak beli. Sebab itu surat kabar itu diberi percuma oleh orang-orang tertentu. Itupun tak setiap hari. Haji Ismail yang open-minded letak saja di kedainya untuk dibaca oleh pengunjung. Akbar Keadilan dan Harakahpun ada. Itu Haji Ismail beli.

"Kamu baca apa Usop?" Tanya Ulis.

"Hahaha…Agaknya pasal siapatu yang bertunang bini orang…Hahaha." Sampuk Lajoh.

Huh, orang kampung pun tahu skandal dan cerita artis. Demer ada Astro!

"Takdelah," Jawab Usop. "Ini aku tengah baca cerita ahli PAS masuk UMNO ni…Katanya di Pasir Salak."

"Huh? Ada gambor tak?" Ulis nampak begitu berminat.

"Ada. Tapi kurang jelas." Jawab Usop.

"Tengok…Gambor kami ada tak?" Tanya Lajoh sambil bangun dari kerusi.

"Apa kena mengena dengan kamu pulak?" Haji Ismail menyampuk dari belakang kaunter. Dia tahu Ulis dan Lajoh bukan ahli PAS.

"Akuler yang masuk UMNO tu. Hahaha. Kalau tidak, macam mana aku nak baiki motor tu…." Jawab Ulis dengan bangga.

"Betul. Dah tiga kali kami masuk UMNO. Hahaha." Kata Lajoh pula.

Ulis dan Lajoh sebenarnya Orang Asli yang tinggal di sebuah perkampungan yang terletak di Pasir Salak. Tak tahu siapa kena tipu dek Orang Asli ni.

Sumber Cerita asal: Bad Pasir Salak.

Gambar hiasan sahaja

Related posts:

Filed Under: Lain-Lain Artikel

07 di sitiawan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sitiawan - Google Blog Search


Pentas UMNO Kg.Serdang, <b>Sitiawan</b>. Perak | BLOG - BLOG PARTI <b>...</b>

Posted: 18 Feb 2013 01:36 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

1,000 ahli kelab penyokong Pas Pasir Panjang batal keahlian?

Posted: 18 Feb 2013 07:39 AM PST


Nizar Lambai menerima tamparan hebat apabila kira-kira 1,000 ahli Dewan Himpunan Penyokong Pas (DHPP) di Dewan Undangan Negeri (DUN) Pasir Panjang yang diwakili beliau membatalkan keahlian mereka dan menyatakan sokongan kepada Barisan Nasional (BN).

Kumpulan tersebut yang diketuai bekas Pengerusinya, S. Saravanan, 42, berbuat demikian setelah hilang kepercayaan kepada Pas dan Mohammad Nizar yang juga merupakan Timbalan Pesuruhjaya Pas negeri.

Menurut Saravanan, mereka nekad meninggalkan DHPP setelah merasa tertipu dengan pelbagai janji manis yang ditabur oleh Pas dan Mohammad Nizar.

"Saya sudah bersama dengan Pas hampir lima tahun dan kami semua amat menderita kerana tidak ada satu pun permintaan kami seperti meminta kemudahan lampu jalan dan taman permainan dilayan oleh wakil rakyat.

"Lebih menyakitkan hati apabila kami meminta peruntukan untuk mengadakan jamuan kecil tetapi kami dimarahi dengan alasan tiada sebarang peruntukan," katanya.

Beliau menyatakan demikian ketika ditemui pemberita selepas hadir bersama beberapa bekas ahli DHPP DUN Pasir Panjang menyerahkan borang keahlian MIC kepada Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir di majlis Perhimpunan Jentera BN Parlimen Lumut di sini semalam.

Warna-warni Politik
Torashah

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

07 di bidor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bidor - Google Blog Search


58 tahun….masih tiada kewarganegaraan! | PSM KAJANG

Posted: 24 Feb 2013 03:05 AM PST

Logo PSMPARTI SOSIALIS MALAYSIA (CAWANGAN KAJANG)
No. 8, Tingkat 2, Jalan Balakong, Batu 11, Cheras, 43000 Kajang, Selangor.
Tel/Fax: 03-87374772 @ 016-9268776

23 February 2013

Kepada,

Kementerian Dalam Negeri
Bahagian Pendaftaran Negara dan Pertubuhan
Aras 4, Blok D2 Kompleks D
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62546 W.P. PUTRAJAYA
Tuan/Puan,

SURAT RAYUAN DAN SURAT MEMINTA PENJELASAN PENOLAKAN PERMOHONAN KEWARGANEGARAAN PUAN SAROJA A/P ARJUNAN (58)

Pusat Perkhidmatan Parti Sosialis Malaysia telah menerima satu aduan dari Puan Saroja a/p Arujunan berumur 58 tahun kerana beliau sangat kecewa dengan penolakan permohonan beliau untuk mendapatkan kewarganegaraan Malaysia tanpa sebarang penjelasan rasional. Kami merujuk kepada rujukan  anda: KDN(S): 158/560/2/2-114749(5)] melalui surat bertarikh 2 Nov 2012.

Puan Saroja yang kini mempunyai kad pengenalan Pemastautin Tetap (551226-71-5190) amat kecewa dengan tindakan pihak anda memandangkan beliau telah berada di negara ini selama 58 tahun, sudah beranak dan bercucu, tidak dapat keluar dari negara ini untuk melawat anaknya sendiri yang berada di Singapura, tidak dapat membeli atau mewarisi harta dan tidak dapat mengundi dalam setiap pilihanraya.

Dari keterangan yang kami peroleh dari beliau:

  • Beliau lahir sebelum kemerdekaan, 1955 di Bidor, Perak. Ibu beliau ialah Pn. Nagamah a/p Ramasamy yang pernah bekerja di Ladang Bidor Perak ketika berumur 21 tahun dan di situlah beliau melahirkan anak keduanya, Puan Manaachy. Bapa Puan Saroja ialah En. Arujunan. Kedua-dua ibubapa telah meninggal dunia. Surat kematian ibunya menunjukkan beliau meninggal dunia pada 14 Feb 1997 di Bahau, Negri Sembilan.
  • Beliau telah kehilangan surat beranak semasa bekerja di rumah orang dari umur 8 tahun hingga 12 tahun di Perak.
  • Beliau mempunyai 3 orang adik beradik, semuanya memiliki NRIC Biru @ kewarganegaraan Malaysia (i) Puan Manaachy (tarikh lahir 20 Jan 1959) lahir di Hospital Sungkai, Perak (ii) Puan Samandispary (tarikh lahir 19 Mar 1965) lahir di New Rompin Est, Negri Sembilan dan mempunyai surat kelahiran (iii) En. Sannasi telah meninggal dunia.
  • Puan Saroja berkahwin dengan suaminya, Encik Subramaniam Mariappan ketika berumur 15 tahun. Perkahwinan mereka tidak didaftar seperti mana kebanyakan perkahwinan pada masa itu. En. Subramaniam mempunyai surat beranak yang di daftar di Negri Sembilan. Menurut surat kematian, beliau meninggal dunia pada 5 Sept 1999 di Kuala Pilah, Negri Sembilan. Beliau juga meninggal dunia tanpa memperoleh kewarganegaraan Malaysia.
  • Mereka berdua mempunyai 7 orang anak dan semua adalah warganegara Malaysia (memiliki IC biru). Mereka semua lahir di Negri Sembilan, maklumat mereka seperti berikut:

(i)    Velavan a/l Subramaniam (TL: 16 Aug 1975) yang telah meninggal dunia 8 tahun lalu,

(ii)   Prema a/p Subramanian (TL: 31 Aug  1976),

(iii)  Vimala a/p Subramaniam (TL: 29 Nov 1977),

(iv)  Anandan a/l Subramaniam (TL: 08 Nov 1979),

(v)  Muhammad Selva Bin Abdullah  yang telah bertukar agama (TL: 24 May 1981),

(vi) Mathan a/l Subramaniam (TL: 16 Jun 1984) yang telah meninggal dunia pada 2/10/2011

(vii)  Anand Kumar a/l Subramaniam (TL: 27 July 1986)

Oleh itu, kami kurang faham, apakah alasan pihak Tuan menafikan hak Puan Saroja untuk kewarganegraan. Setiap orang mempunyai hak untuk kewarganegaraan menurut konvensyen hak asasi rakyat sejagat. Kami rasa segala bukti yang ada jelas menunjukkan Puan Saroja layak untuk mendapat kewarganegaraan Malaysia. Segala dokumen dilampirkan bersama.

Menurut Puan Saroja, permohonan telah dibuat sebanyak 2 kali. Harap pihak Tuan akan meneliti semula permohonan Puan Saroja serta memberi penjelasan yang sah terhadap penolakan hak beliau untuk memperoleh kewarganegaraan.

Sekian, terima kasih.

Yang benar,

Letchimi Devi a/p Doraisamy
Biro Aduan PSM Cawangan Kajang.

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pengkalan hulu - Google Blog Search


tempat-tempat menarik <b>di pengkalan hulu</b>(kroh) - Weblog Rasmi <b>...</b>

Posted: 19 Oct 2009 11:13 AM PDT

Pengkalan Hulu sememangnya mempunya banyak tempat-tempat menarik yang boleh dikunjungi. Keindahan flora dan faunanya sememangnya memukau sesiapa sahaja yang berkunjung ke tempat-tempat pelancongan di sini. Antara tempat-tempat menarik di Pengkalan Hulu ialah:

Bukit Sejuk
Kem Motivasi & Rekreasi Gua Gendang
Lata Kasut
Dataran Gading

07 di manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di manjung - Google Blog Search


Anything I want to share with....: Felinna Inch Loss <b>di Manjung</b>

Posted: 21 Feb 2013 06:23 PM PST

Dapatkan produk Felinna sekarang!!!
Ianya berada di Manjung .... tidak perlu bank in duit secara online kalau tidak berapa yakin.
Saya akan menghantarnya sendiri ke rumah-rumah anda.
Order dulu bayar kemudian!!!
1) Massage ke 017-5720 748 untuk sebarang tempahan
2) Berikan nama dan alamat anda
>Cuba dulu anda akan yakin kemudian<

jurufoto soffiandesa photography - Iklan <b>di</b> Mudah PERCUMA

Posted: 14 Feb 2013 01:43 AM PST

Salam semua, Laman web ini akan dilancarkan tidak lama lagi. Kami memberikan perkhidmatan promosi dan pengiklanan secara online, percuma untuk anda semua. Pengiklanan di sini adalah PERCUMA Anda dikenakan RM10.00 untuk pilihan Feature on Homepage Anda dikenakan RM10.00 untuk pilihan Feature in Category Pembayaran adalah melalui PayPal


 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved