Ahad, 27 Mei 2012

07 di langkap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di langkap - Google Blog Search


Puluhan Warga Asal <b>Langkap</b> Lancar Ikuti Pelatihan Online <b>...</b>

Posted: 10 Nov 2011 12:00 AM PST

Puluhan Warga Asal Langkap Lancar Ikuti Pelatihan Online Jurnalistik

Oleh Adi SumaryadiKamis, 10 November 2011 09:33 WIB | Dibaca 776 kali

Langkaplancar, myPangandaran.com - Puluhan warga yang terdiri dari bapak-bapak dan ibu-ibu asal Kecamatan Langkaplancar mengikuti workshop Jurnalisme Online di Pangandaran. Peserta ini merupakan perwakilan dari 14 desa di Kecamatan Langkap Lancar. Acara yang berlangsung di Penginapan Bahagia Pangandaran ini tampak ramai dan pesertapun sangat antusias memperhatikan pemaparan yang disampaikan oleh narasumber.

Pelatihan Jurnalisme Online ini merupakan persembahan dari MMI Institute, salah seorang narasumber yang berbagi pada acara ini antara lain adalah Yudha P. Sunandar, penulis muda yang biasa menulis tulisan-tulisan untuk Harian umum Pikiran Rakyat, aktif di Masjid Salman ITB Bandung dan bagian dari Tim Cerkas Comm Bandung.

Materi yang disampaikan oleh narasumber adalah bagaimana memanfaatkan fasilitas online yang sudah tersedia untuk berbagi informasi, membangun kemandirian informasi melalui Online Citizen Journalism. Photo by Yudha P Sunandar.

Baca Juga Berita Lainnya:

Print PDFPDF ArsipArsip
Anda ingin mengirimkan berita ataupun menjadi Citizen Journalism untuk Daerah Pangandaran dan sekitarnya? anda bisa mengirimkan berita kepada kami melalui fasilitas Kontribusi Berita

1

saji Fathurrohman
Kamis, 10 November 2011 12:20 WIB
Mantaps, Semoga cepat mengalir apa yang disampaikan dan menjadi Jurnalisme, warga di sana.

Anda dapat memberikan komentar tentang Puluhan Warga Asal Langkap Lancar Ikuti Pelatihan Online Jurnalistik dengan menggunakan form dibawah ini .


07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


Naib Ketua Pemuda Umno <b>Kampar</b> keluar parti

Posted: 18 May 2012 06:18 AM PDT

(Nizar dan Sivakumar hadir semasa Zamhuri (tengah) mengisytiharkan keluar Umno.)

BATU GAJAH: Naib Ketua Pemuda Umno Kampar, Zamhuri Md Zin hari ini mengisytiharkan dirinya keluar parti dan tidak mahu lagi dikaitkan lagi dengan parti itu.

Tindakan tersebut adalah disebabkan parti yang telah memerintah lebih 50 tahun itu gagal menjaga orang melayu dan tidak lagi releven.

"Saya hari ini mengisytiharkan keluar Umno setelah lebih 27 tahun bersama parti itu," katanya kepada Harakahdaily.

Menurutnya, rasuah di dalam pertadbiran Barisan Nasional amat berleluasa dan ditahap yang membimbangkan.

Beliau yang juga seorang pengusaha pasir telah ditipu dan dinafikan haknya setelah membayar cukai dan premium kepada kerajaan.

"Saya bayar cukai RM20,125 seperti prosedur yang ditetapkan oleh kerajaan tetapi apa yang saya dapat hanya tanah liat, bukannya pasir," ujarnya.

Ahli Majlis Daerah Kampar itu sangat kesal dengan tindakan kerajaan yang menganiaya serta menindasnya sedangkan beliau adalah 'orang kuat' menyokong kerajaan.

"Nak bagi rasuah, ajak makan, pergi karaoke, bagi amoi dari Siam barulah nak bagi luluskan pasir, dan Ketua Umno Bahagian, Datuk Radhi Manan sebentar tadi menelefon dan mengatakan pasir yang dipohon sudah diluluskan.

"Sudah terlambat, saya tetap dengan pendirian saya akan keluar umno dan saya tidak akan toleh ke belakang.

"Dah lama saya bersabar dan hari ini saya tekad keluar Umno dan bersama-sama Pakatan Rakyat," ujarnya.

Zamhuri yang juga Ketua Cawangan Umno Changkat Tin menyatakan bahawa lebih 100 ahli di cawangannya akan mengikut jejak langkah beliau.

Sementara itu, mantan Menteri Besar, Datuk Seri Nizar Jamaluddin ketika bersama-sama dalam pengisytiharan itu mengalu-alukan hasrat beliau.

Mohammad Nizar menjelaskan, di zaman pemerintahan Pakatan Rakyat selama 11 bulan, Zamhuri pernah memohon pasir dan diluluskan.

"Walaupun dia Umno tetapi Pakatan Rakyat luluskannya kerana itu hak dia sebagai penjual pasir.

"Kalaulah orang kuat Umno pun mereka tidak boleh tolong, inikan lagi orang Pakatan Rakyat.

Justeru, beliau menyeru ahli Umno yang lain turut bersama-sama mengikut jejak langkah Zamhuri dan menyertai perjuangan Pakatan Rakyat.

Hadir sama dalam pengisytiharan tersebut ialah Adun Tronoh, V Sivakumar serta penyokong Pakatan Rakyat.

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


Rumah untuk disewa <b>di teluk Intan</b> | Rumah Sewa

Posted: 21 May 2012 10:35 PM PDT

Publish date: May 22, 2012 5:35 am
Contact Name: MARLINA BINTI MOHAMED
Price: RM450
Region: Perak
Location: TELUK INTAN, PERAK
Phone: 0122427828/0195151979
Tags: ,

3 BILIK TIDUR, 2 BILIK AIR..BERDEKATAN PUSAT BANDAR DAN HOSPITAL TELUK INTAN.

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

Contact Ad Owner

RUMAH UNTUK DISEWA <b>DI TELUK INTAN</b> | Portal Rumah Sewa <b>...</b>

Posted: 21 May 2012 11:10 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]RUMAH UNTUK DISEWA DI TELUK INTAN. Listed: May 22, 2012 6:10 am; Expires: 119 days, 23 hours. image. 3 BILIK TIDUR, 2 BILIK AIR, BERDEKATAN PUSAT BANDAR DAN HOSPITAL TELUK INTAN SEBULAN : RM 450 DEPOSIT API ...

07 di seri manjung - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di seri manjung - Google Blog Search


Kerajaan lulus RM150,000 bina gelanggang futsal <b>di</b> Bandar <b>Seri</b> <b>...</b>

Posted: 22 May 2012 09:39 PM PDT

Kerajaan negeri akan terus menyediakan kemudahan riadah dan bersukan di kawasan taman perumahan dan kampung di seluruh Perak dalam usaha mengurangkan masalah sosial di kalangan golongan belia.

Terbaru, kemudahan gelanggang futsal bernilai RM150,000 akan disediakan untuk kegunaan golongan belia sekitar Taman Fasa 2H, Bandar Seri Manjung seperti yang diumumkan oleh Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, baru-baru ini.

Kemudahan gelanggang futsal itu kata Zambry, boleh dimanfaatkan untuk kegiatan riadah dan bersukan terutamanya di waktu malam.

"Kerajaan negeri menyediakan peruntukan khas RM2 juta untuk mengupayakan generasi muda dan belia di Perak dengan menganjurkan pelbagai program bersesuaian.

"Selain bantuan daripada Jabatan Belia dan Sukan, kemudahan riadah dan rekreasi juga disediakan seperti gelanggang futsal dan sepak takraw di kawasan taman perumahan dan kampung.

"Hari ini, saya ingin mengumumkan peruntukan RM150,000 untuk kegunaan belia di sekitar kawasan perumahan Seri Manjung yang dianggarkan mempunyai lebih 20,000 penduduk.

"Kemudahan riadah ini sangat penting untuk golongan belia bersukan di khususnya di waktu petang atau malam agar mereka dapat menghindar diri daripada terjebak dengan kegiatan sosial seperti penagihan dadah," katanya lagi.

Sementara itu, beberapa remaja yang ditemui berasa gembira dengan pengumuman Menteri Besar yang juga Adun Pangkor untuk menyediakan gelanggang futsal di kawasan kediaman mereka.

Shahmin Sazali, 16, berkata kegiatan bersukan di waktu lapang dapat mengeratkan hubungan dengan rakan yang lain selain baik dari segi kesihatan.

"Sudah pasti saya gembira dengan kemudahan futsal yang akan dibina di sini kerana sebelum ini, saya dan kawan-kawan terpaksa ke Stadium Manjung untuk beriadah dan bersukan.

"Apabila kemudahan ini dapat digunakan kelak, ia pasti lebih memudahkan kami untuk beriadah di waktu lapang," katanya lagi.

Rakannya, Mohd Hairi Azri Mohd Ridzuan, pula berkata dengan wujudnya kemudahan itu, masalah sosial di kalangan belia seperti melepak di kafe siber dapat dikurangkan sebaliknya masa yang terluang diisi dengan aktiviti bersukan yang lebih berfaedah.

"Kegiatan bersukan seperti bermain futsal bukan sahaja dapat menyihatkan tubuh badan tetapi dapat menghindar remaja terjebak daripada aktiviti kurang sihat seperti melepak.

"Golongan belia Bandar Seri Manjung ingin berterima kasih kepada kerajaan negeri di atas peruntukan RM150,000 untuk membina gelanggang futsal bagi kegunaan kami di sini," jelasnya.

07 di slim river - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di slim river - Google Blog Search


Ride ke Kenduri Kahwin <b>di Slim River</b> - Tungang Jang.. Jangan Tak <b>...</b>

Posted: 25 Mar 2012 12:00 AM PDT

Program kali ni adalah escort pengantin di Slim River, Perak. Asalnya  weekend ride yang dikelolakan oleh Kawasaki HQ ke Hutan Lipur Lentang, Pahang. Kami berkumpul lebih kurang jam 8.30 pagi ( 23 Mac 2012) di Kawasaki Glenmarie. Lebih kurang jam 9.15, kami ke Restoran mamak untuk menikmati sarapan pagi dulu ( kawasaki blanja  ). Wa pun tak ingat restoran ni kat mana, rasanye dekat Glenmarie ni.
Tengah seronok sarapan pagi. Ambil apa saja. Tapi janganla sampai kenyang sangat, nanti tak larat plak nak bawak motor, maklumla free.
Minah ni duduk betul-betul depan wa,  dikenali sebagai topaz, dia sorang aje rider pompuan ni. Minah ni bawak ER 6n. Badan dia lebih kurang saiz badan wa. Yang dua orang lagi tu, wa baru kenal, tapi dah lupa nama dia. Brader yang baju hitam tu baru beli motor, kalau tak silap baru jalan 500 km. belum habis pantang lagi. Tapi nak buat camno, tak tahan nak weekend ride.Yang motor merah tu ada kursus plak kat Cameron, terus aje bawak motor dia ke sana.
Motor wa yang ada huruf  L tu. Belum ada kesempatan lagi nk ambik B Full.
Taklimat keselamatan oleh Marshal. Dongar ajolah, keselamatan tetap diutamakan. Khusyuk betul brader ni dengar taklimat. Ada di antara diorang ni baru pertama kali join weekend ride, termasuklah wa.
Motor wa parking belakang motor marsahal tu. Tak pe, satu hari nanti wa plak yang akan jadi marshal, yo ko?
wa baru kenal aje brader2 ni.
Kat Petronas Slim River, rehat jap, dah sejam ride ni.
Tengok riding gear masing2, dah mcm pahlawan, hahaha
Alamak, problem plak motor brader ni. radiator bocor. Kena panggil foreman daa. Rasanye brader ni tak dpt ikut konvoi.
Parking dulu kat rumah rehat ni pasal nak tunggu pengantin. Untuk makluman, wa pun tak kenal pengantin ni. Dari sini la kami escort pengantin terus ke dewan orang ramai.Yang bikers adalah pengantin pompuan, lepas ni mungkin dua2 jadi bikers kot Tersenyum lebar betul marshal ni. Maklumla, makan free, tapi duit kepok kena bagi gak.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Sepetang <b>Di Bukit Merah</b> Laketown Resort - ANARIZALBLOG

Posted: 11 May 2012 05:09 PM PDT


 selamat berhari minggu tuk sume...urmm,kemana korang ari neh?
aku x kemana pon ari neh,lepak ngan hero2 kat umah jek...cik rizal pon
keje ari neh..lagik pulak semalam dia dh ambik cuti pon..hehehe..
jadik petang jumaat tuh,cam biasalah..klu dia cuti tuh,mmg kami x reti dok
dediam kat umah punya..ada sj lah xtvt kemana2 yang x dirancang..
eheee...lepas cik rizal balik sembahyang jumaat tuh..siap2kan diri
sendiri..anak2...terus kuar,pd hal x tau pon nk kemana..ahahh..leh gitu...
masa lam keta..kami somi isteri dok btny..nk kemana kita..ahahhh...
senang pny jwpn aku..ikut lah memana pon..ahah....
jadik cik rizal ckp p laketown bkt merah,ok?aku ok saja...
x de yg x ok klu bab bjalan neh kan ahahaaaaaaaaaaaa.....

 dah p pon ari jumaat kan..org pon mmg x ramai lah sgt...pusing2 je lah
kat situ...nk mandi pon ase cam rugi jek..sbb dh petang kan..
ase bila dh smp laketown neh,cam bersalah pulak..ahahh..sebab x terus blk 
kampong..sbb x jauh mana dah pon..ehhehe..tapi x pe kot ehh,sbb baru balik jek ri2..
kang cemuih pulak deme kt kg,asyik muka ni jek blk kg..hehheeeee!!!alasan
semata2 tuh kan....ahakkssssss...
 hero neh mmg suka lah...merata lari sana sini..sbb org x bape ada..ok lah..ibu ayah
bg kebebasan jgk..tapi masih dlm pengawasan laa..idak la dibiarkan gitu sj kan..
kang menangissss x blagu kot,owhhhh tidakkkkk.....
 aksi abg airiel nk pelok c adik..yang adik pulak..
urmm..juai mahai..jgn arap lah nk di pegangnya....urmmm!!!
 tujuan senyum..nak bodek atomen yg dia nmpk org juai kat situ..
asal atomen..apa benda pon dia sanggup...aiyakkk..ini budak kan...mcm2
eheeeeeeeee.....pd hal x dpt pon kat situ..maheiiiiii dan x bbaloi ase..
disebabkan dh alang2 smp sana...terus kami p teping....makan yong tau foo..
pas2 singgah teping jaya jap..agenda nk carik kasut tuk aidid..tapi x de yg bkenan..
yg bkenan saiz x de plak...
ngah senyum2 tgk abg airiel dok lompat kat tangga...eheeeee..

okeh..imbas kembali...tempat dating deduluuu...disini lahhh...hehehhee
owhhh...rindunyaaaaaaa masa dedulu kan....skrg dh berempat ponnn..
terlalu banyak tersimpan kenangan terindahh disini......
kerap pulak aku kesini...tapi ri2 ngan mak & akak aku..ni ngan family anarizal 
jek..hehe..urmm,pas ke teping..terus balik ke pangkal jalan balik ahahaaaaa....
balik ke penang lah...singgah pacific mall jap..tu pon agak lwt dh..
akhirnya jmp jgk..kasut dak aidid yg tbekenan di hati mak paknya
oklahh..panjang lebar plak aku melalut ehhh...apapun
selamat berhujung minggu.....:-)

Mandi-manda <b>di Bukit Merah</b> Laketown!!! - CIK JATT&#39;S DIARY

Posted: 12 May 2012 01:40 PM PDT

ok, seperti yang dijanjikan, here comes gambar bermandi-manda kitorang pulak. lamanya nak keluar part 2. memang banyak betul gambar actually sebab ada adik ipar aku bersama cameranya yang powernya itu. memang asyik bergambar jer la kitorang. anyway, layannnnnnn.....
mula2 datang, terjun tempat ni dulu
Irfan bertapa jap atas nih:)
 besar sangat pelampung ni. seksa betul nak naik

berjalan-jalan di bawah percikan air
 wife adik iparku dan anaknya, Irfan and nenek

 susah betul nak posing ngan kakak. asyik nak terjun jer dia:)

keluarga kecikku. bukan senang nak tangkap gambar satu family macam ni..

07 di chemor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di chemor - Google Blog Search


AZNi AUDiO SYSTEM: Majlis Perkahwinan <b>di Chemor</b> (26 Mei 2012)

Posted: 27 May 2012 06:58 AM PDT

Menyediakan Perkhidmatan PA System untuk majlis keraian dan keramaian seperti:

- Majlis Perkahwinan
- Majlis Pernikahan
- Majlis Pertunangan
- Hari Ulangtahun
- Hari Keluarga
- Hari Sukan
- Khidmat Deejay
- Acara-Acara Korporat
- Rumah Terbuka
- Persembahan Pentas dan sebagainya.

Alunan Muzik dari Pop Yeh-Yeh hingga masa kini. Tidak kira dimana jua majlis diadakan, di dalam DEWAN, KHEMAH, PENTAS, kami sedia memberi perkhidmatan terbaik.

Sekiranya berminat, sila berhubung dengan iJaT:-
019-5761823
ijat.azize85@gmail.com

Kami menerima tempahan di dalam Daerah KINTA, PERAK TENGAH & KUALA KANGSAR. Bagi daerah lain, ia bergantung kepada faktor masa perjalanan dan kekosongan pada hari berkenaan.

07 di changkat keruing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di changkat keruing - Google Blog Search


Ketua Cawangan MCA <b>Changkat Keruing</b> mati dibunuh

Posted: 31 Jul 2010 02:56 AM PDT

Ketua Cawangan MCA Changkat Keruing ditemui mati, dipercayai dibunuh dalam perigi di sebuah ladang ternakan ayam di Changkat Keruing, Ayer Tawar dekat sini hari ini.

Mayat Lim Ping Peng, 49, ditemui pada kira-kira pukul 6 pagi ini oleh anggota keluarga dan pasukan Rela yang mencarinya selepas dia tidak pulang ke rumah sejak semalam.

Ketua Polis Daerah Manjung ACP Mohd. Jamil Osman berkata, Lim sebelum itu keluar dari rumah untuk ke ladang ternakan ayam miliknya di Changkat Keruing yang terletak tidak jauh dari rumahnya pada pukul 8 pagi semalam.

"Mangsa yang baru lima hari dilantik sebagai anggota Majlis Perbandaran Manjung (MPM) bagaimanapun tidak pulang ke rumah seperti biasa sebelum ahli keluarga bertindak membuat laporan polis semalam.

"Selain melaporkan kejadian itu kepada polis, mereka (anggota keluarga mangsa) turut berusaha mengesan mangsa di ladang ternakan ayam itu," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Layari : Zonfiniti

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


Permanent Link to 219 mangsa banjir <b>di Taiping</b> - Perak Today

Posted: 03 May 2012 12:53 AM PDT

Gambar Hiasan:

Seramai 219 orang daripada 22 keluarga di daerah Taiping dipindahkan susulan tiga kampung dinaiki air sedalam satu meter selepas hujan lebat petang semalam.

Ketua Polis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Yusof Mohd Diah, berkata kesemua mangsa mula dipindahkan pada jam 8.20 malam tadi di tiga pusat pemindahan iaitu Dewan Orang Ramai Sungai Nibong, Sekolah Kebangsan Temerluk, Trong dan Dewan Orang Ramai Kampung Jawa, Padang Gajah.

Tiga kampung yang terbabit ialah Kampung Baru, Kampung Masjid dan Kampung Simpang Temerluk, katanya ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata, hujan lebat bermula petang semalam menyebabkan air di Sungai Bemban dan Sungai Temerluk yang berhampiran kampung terbabit melimpah.

Operasi memindahkan mangsa banjir dilakukan oleh Pasukan Jabatan Bomba dan Penyelamat, Jabatan Pertahanan Awam, polis, RELA dan Jabatan Kebajikan Masyarakat.

- BERNAMA

07 di kuala sepetang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala sepetang - Google Blog Search


Travelog aie & sha: Antara mi udang dan arang <b>di Kuala Sepetang</b>

Posted: 21 Mar 2012 09:45 AM PDT

Terletak di dalam daerah Taiping, Perak, Kuala Sepetang merupakan perkampungan nelayan berlatarbelakangkan hutan paya bakau yang sangat luas. Panorama muara sungai yang menghadap Selat Melaka itu cukup indah dinikmati ketika lewat petang. Lebih-lebih lagi ketika matahari mula terbenam di ufuk barat. Sesuai benarlah dengan nama diberi.Terlanjur ke Kuala Sepetang, rugi sekiranya tidak mencuba mi udang di sana. Sebut sahaja Kuala Sepetang, pasti mi udang yang muncul di fikiran kebanyakan mereka yang pernah berkunjung ke sana. Kedua-duanya begitu sinonim. Keenakannya membuatkan ramai yang sanggup memandu beratus kilometer demi mendapatkan mi udang terbaik di sana.

Terdapat banyak restoran mi udang boleh didapati di Kuala Sepetang. Antara yang sering mencuri perhatian adalah Mak Teh Mi Banjir Udang, Mi Udang Pak Salleh dan Mi Udang Mak Jah.

Kami sempat singgah di Mak Teh Mi Banjir Udang. Restoran ini agak popular kerana kisah mi udangnya pernah disiarkan di beberapa program di TV3 seperti Jalan-Jalan Cari Makan dan Majalah 3. Di sini, pelanggan diberi peluang untuk memilih mi udang mereka dengan tiga jenis harga. RM6 untuk udang kolam (bela) manakala RM10 dan RM12 untuk udang liar (laut). Yang membezakan mi udang RM10 dan RM12 adalah kuantiti dan saiz udangnya. Dah alang-alang sampai, kami memesan mi udang berharga RM10.

Sampai je mi udang yang dipesan, terus sahaja kami mengira udangnya dahulu. Kira-kira tujuh ekor kesemuanya. Jika mi-mi udang di tempat lain, selak mi baru jumpa udang. Namun di sini sebaliknya, selak udang baru jumpa mi. Selain udang-udangnya yang besar dan segar, perkara lain yang membuatkan mi udang tersebut bertambah sedap adalah kuahnya. Rasanya manis dan pati udangnya begitu kuat. Benarlah bagai dikata, mi udang Kuala Sepetang memang terbaik. Tidak hairanlah ia masyhur di seantero Malaysia.

Selain mi udang, ada beberapa lagi perkara menarik tentang Kuala Sepetang. Antaranya ialah industri pembuatan arang. Setelah hampir lapan dekad, arang yang dihasilkan di sini diiktiraf antara yang terbaik di Asia dan mendapat permintaan tinggi di peringkat antarabangsa khususnya dari Jepun. Sehingga kini dianggarkan terdapat lebih kurang 100 pengusaha arang di sini.

Uniknya, proses pembuatan arang di sini dilakukan sepenuhnya secara tradisional. Kayu arang yang ditebang akan dihanyutkan melalui satu laluan air di tengah-tengah kilang. Ianya kemudian dibersihkan dan kulitnya disiat sebelum dibawa ke 'Igloo' di mana ianya akan dibakar selama lebih kurang 20 hari dan mengambil masa seminggu untuk disejukkan sebelum boleh dipasarkan.

Selain berpeluang melihat sendiri kerja-kerja pembuatan arang tersebut, kilang-kilang arang di sini juga sesuai menjadi lokasi untuk peminat-peminat forografi yang ingin menambahkan koleksi karya mereka. Di segenap sudut, ada sahaja yang boleh dirakam oleh lensa kamera, lebih-lebih lagi gelagat pekerja-pekerja di sana.


Jadi jangan lupa, kalau dah ke Kuala Sepetang untuk menikmati mi udang, singgahlah juga di kilang-kilang pembuatan arang di sana. Sambil makan, kita tambah pengetahuan dan pengalaman.

07 di gerik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gerik - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Gerik</b> (MDG) - Mei 2012

Posted: 21 May 2012 08:48 AM PDT

JAWATAN:
1. Penolong Pegawai Penilaian
2. Pembantu Tadbir (P/O)
3. Pemandu Kenderaan
4. Pekerja Awam
5. Penolong Pegawai Tadbir

IKLAN JAWATAN:
http://www.gerik.gov.my/web/guest/jawatan_kosong_mdg
atau
http://gerik.gov.my/c/document_library/get_file?p_l_id=38913&folderId=41835&name=DLFE-6012.pdf

BORANG PERMOHONAN:
http://gerik.gov.my/c/document_library/get_file?p_l_id=38913&folderId=41835&name=DLFE-6011.pdf

TARIKH TUTUP : 31 Mei 2012

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung rambutan - Google Blog Search


Mi udang & ketam sempoi @ <b>Tanjung Rambutan</b>, Ipoh - Kirapu

Posted: 01 Apr 2012 02:12 AM PDT

Penah dengar tak mi ketam?? Dari dulu duk teringin nak rasa mi ketam ni. Sekarang ni baru tau kat ipoh ni ada restoran mi ketam, itupun nasib baik la ada kawan yg bawa. Restoran ni namanya ialah Restoran Mi udang & ketam sempoi yg terletak di Tanjung Rambutan area belakang Petronas (agak hujung sikit kedai ni).

Mi udang dan mi ketam kat sini rupa dan rasanya nak seakan-akan char kuey teow sikit tapi kuahnya banyak la dan pekat bukan seperti mi udang di kuala sepetang. Kat sini boleh pilih ketam dari pelbagai saiz dengan harga yg tertentu, ketam dan udang diorang memang segar dan besar.

Selain mi ketam dan mi udang, Di sini juga ada jugak makanan lain seperti nasi goreng ketam, mi udang galah dan juga ikan bakar, masak stim dan lain-lain. Untuk nasi goreng, ketamnya dibakar dan bukan digoreng. harga kat kedai ni pun boleh tahan dan kena la datang awal sebab selalu penuh.




 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved