Jumaat, 12 Ogos 2011

07 di behrang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di behrang - Google Blog Search


Warisan Bengkulu: Usuran Bengkulu Serawai <b>di Behrang</b>

Posted: 22 Apr 2011 01:26 AM PDT

Usuran ni kalu ngikut ughang tuo2 dulu...bercerita pasal salasilah keluargo.... dulu maso aku keciak2 kalau ada ughang2 tuo kawan No aku...memang rajin beusuran bilo berayak ke ghuma... terimo kasiah Amok anak Do Karim ngenjuak salasilah keturunan Dayat dengan Dukat yang ado di kawasan Behrang, ini termasuak la No aku dulu.. aku bertanyo mak aku...No dengan Nang aku betemu di mano dalam salasilah ni... kicek mak aku...di Puyang Sapu Jagat... kalu nido keruan, Puyang Sapo Jagat ni tino...tapi pahlawan gerut.... banyak ilmu Sakti ooo... bak Sapu Jagat Lang Simbar... itu namo panggilan oo baie...nama nenian ooo nido keruan... ughang ngelar oo Sapu Jagat pasal bilo dibunuah Belando...palak oo keno keghat....masiah buliah megang pisau dengan gigi... palak ooo baie melayang.... itu cerito ughang tuo2 dulu la... ta nian ta nido Allahu A'lam.... zaman puyang2 kito belum berugamao Islam lagi...

Puyang Lang Simabr ado 2 anak....Sapu Jagat anak tino...kelawai sapu jagat namo Seramin.. Seramin ni 2 bini... sughang Rajimin... sughang lagi Sinjan... Rajimin ni la asal usul keturunan Dukat dengan Dengan Dayat yang bertaburan di daerah Kg. Padang/Kg. Masjid/Kg. Paya Lebar....

Dukat ado 6 ughang anak.... Badurama, Ali Rama (Hj. bakar), Siri Arip, Siti Adip, Tisip dengan Siti Asip.... anak2 Badurama nyola keturunan Wak Una mak cikgu Baim...ramai yang duduak di Sg Choh, mak aku nido keruan... Ali Rama ni keturunan Moyang pada Cikgu Sima, Wak Pui, Wak Jambul, Wak Khalik, Wak Jadi, Wak Tawal mak Ust Yusup, Mak Wo Katik (bini arwah Hj. Nor), Wak Binap, Wak Watab.
 Siti Arip ni moyang aku. Nek aku Siti Awas ado 2 begading... sughang lagi Siti Lias, mak Wak Sai Kelan, Cik Sara gegalo tu la...
Anak beganak Siti Adip tu bak Wak Peli, sudo tu Daisa niniak Do Agok, Din Ayam, Zam dll tu.... Anak beganak Tisip tu Datuk Mana, Datuk Janok....yg lain2 aku nido keruan
Sudo tu sughang lagi anak Dukat Siti Asip ado anak namo Awaludin tapi nido datang ke Malaya.
Sudo tu pulo yang sebelah Dayat ado 5 begading, Haisarah, Rajib, Sidip, dengan Meraip (Hj. Karim).
Anak beganak Rajib arwah Datuk Nawas dengan arwah Datuk Junas. Anak Sidip antaro o Primas, mak Wak Jalal lanang. Haisarah dengan Meraip (Hj. Karim) mak aku nido kenal anak beganak oo...
sudo ni aku nak muat eluak2 usuran sebelah Nang aku pulo.... 

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di teluk intan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di teluk intan - Google Blog Search


Dua Rakan Lama <b>di Teluk Intan</b>.

Posted: 14 Jul 2011 05:00 AM PDT

Ahad , sehari lepas Bersih 2.0 , saya masih merayau, meninjau ninjau daerah daerah yang sememangnya jarang untuk saya terokai. Sepertimana saya ceritakan dahulu, daerah hilir Perak memang terlalu asing bagi saya. Terakhir menjejaki Teluk Intan sekitar tingkatan 3 bersama kawan kawan rapat saya. Dan kini sekali lagi selepas lebih 32 tahun.
Saya agak , foto ini dirakam semasa usianya 12 tahun? Tak pun muda dari itu.
Kami berada di teluk Intan tepat pukul 1230 tengahari, mengarah ke KFC untuk temujanji. Pertamakali Izzuddin melihat Menara Condong.
"TaK condong pun?" itu kata kata Izzuddin.
Tak lama menanti , Aspah Isni bersama ketiga tiga anak Arwah Zulkifly Bahrain pun memasuki KFC .
Bertemu buat pertama kali dengan anak anak Zul. Sedih, Zul tiada.
Bersama mereka penuh satu beg dengan lebih dari 10 albm foto foto lama kenangan Allahyarham Zul. Saya tak banyak bicara, terus telaah setiap album yang dititip. Ada foto foto lama alam Edwardian!
Sambil makan , saya teruskan kerja kerja saya bersama Izzuddin. Sedangkan isteri saya dan Aspah Isni terus bercerita tentang terkini serta kisah manis kenangan silam.
Acara berkenalan ini tamat sekitar 130 tengahari.
Saya teruskan dengan acara sebenar.
Seperti biasa, saya meminta agar perkembangan anak anak diberitakan selalu kepada OE81. Dan kata kata nasihat dan semangat kepada anak anak Zul supaya kuat belajar.
Memang, selalunya bila bersalaman dengan anak anak yatim ini, saya akan curi usap rambut mereka, ini acara sopan, lagi wajib!
Terus ke Taman Ros, mengarah ke Jalan Kempas. Berhenti di Resotran ini.
Tak kan nak makan lagi, baru pukul 2, tadi dah kenyangpun kat KFC. Hanya sekadar segelas air, menanti kehadiran kawan OE ni.
Laaa, ini restoran ayahnya, saya tersilap. Di restoran ini sudah menanti adiknya , Shariff, yang akan menghantar kerumah kawan kita ni.
Sekitar usia beliau 20 tahun, tulang belakang beliau terkeluar dari sendi, gara gara mewakili Malaysia dalam Bola Sepak. Terus pencen bermain, dan bernikah pada usia 21 tahun.
" Dah 2 kali kena bedah Latif, skru tak kuat, baru guna , dah patah. Doktor pakar kata, aku kena tipu, sebab doktor yang buat operasi tu guna skru 'made in China'.
Sambil beliau membawa keluar 5-6 batang skru yang sudah dikeluarkan, dan ternyata patah 2. Satu skru siap bedah dan pasang, harganya RM6,000.00 .
"Engkau kali 6 batang skru, dah menghampiri RM36,000.00 sekali operasi!"
Kadir ada memohon bantuan dari Mumtaz Jaafar selaku orang kanan ehem ehem tu, dan bantuan MB Perak, tapi.....biasalah, kena tunggu.
Mana perginya Persatuan Sukan,bekas pemain Negara ni, mereka tak ada insuran kah?
Kan saya dah kata, Kadir dulu kurus tinggi lampai, dan ditambah kaki kelakar dan senang disakat, sebab dia sporting teramat.
Saya dah kata pada Kadir, engkau kena kuruskan badan tu. Dia kata , nak buat macamana, kerja memasak, ambik bau pun dah cukup mengenyangkan, belum makan lagi. Hahaha.
Saya beredar dari rumah Kadir sekitar jam 3 petang. Moga Kadir kuat dan akan saya warwarkan untuk bantuan kepada beliau, dari rakan rakan OE .
Memandu laluan T Intan-Kampar. Ternyata jalannya lurus, dan saya meluncur laju memasuki Plus, terus pulang ke Sungai Petani.
" Tak nak singgah rumah Faridah ke?" Itu soalan dari isteri saya.
Saya menggeleng. Bukan tak sudi, nanti panjang ceritanya. esok nak kerja semula. Kena tidur awal malam ni, jaga suara.
Kepada rakan rakan OE 81, sudi sudi ziarahi Kadir , terutama yang terdekat, T Intan, Ipoh dan persekitaran.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di kampar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kampar - Google Blog Search


Gadis hilang <b>di Kampar</b>, jumpa di Batu Pahat – Utusan « Himpunan <b>...</b>

Posted: 11 Aug 2011 09:21 PM PDT

Gadis hilang di Kampar, jumpa di Batu Pahat

Seri Najwa Ferda Hasan


KAMPAR 11 Ogos – Seri Najwa Ferda Hasan (gambar), pelajar tingkatan lima yang dilaporkan hilang selepas keluar dari Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kampar di sini pada Khamis lalu, ditemui di Batu Pahat, Johor yang terletak kira-kira 440 kilometer dari rumahnya.

Ketua Polis Daerah Kampar, Supritendan Abdul Aziz Salleh berkata, gadis tersebut dijumpai di tepi jalan di Jalan Johor-Air Hitam pada pukul 9 malam tadi.

"Sejak laporan kehilangan mangsa dibuat pada 4 Ogos lalu, polis menjalankan siasatan dan hasil maklumat yang kita dapat telah membawa satu pasukan ke Johor.

"Kita berjaya menemui mangsa di tepi gerai jualan kerepek di Jalan Johor-Air Hitam bersama dengan seorang lelaki Melayu berasal dari Ipoh yang dipercayai teman lelakinya," katanya pada sidang akhbar di sini, hari ini.

Menurut Abdul Aziz, sejurus selepas itu, pihaknya telah membuat laporan menangkap dua remaja berkenaan dan membawa mereka Balai Polis Kampar bagi membantu siasatan.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di lumut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di lumut - Google Blog Search


Salam buat semua...: Kursus PPK <b>di Lumut</b>

Posted: 17 Jul 2011 10:12 PM PDT

Ari nie aku main upload gambo jer.. main copy and paste.. nak menaip tunggu ada masa dan idea yang best... hari nie target nak siapkan kerja yang melunggun atas meja yang dah hold selama seminggu.........









Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di ipoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di ipoh - Google Blog Search


Protes EO <b>di Ipoh</b>: Seorang peserta ditahan « Parti KeADILan Rakyat <b>...</b>

Posted: 10 Aug 2011 12:56 AM PDT

Posted by: tejapkr | August 10, 2011

Malaysiakini

Protes PKR Perak di hadapan sebuah balai polis daerah di Ipoh pagi ini menyaksikan seorang pesertanya ditahan.


Dalam protes bermula jam 9 pagi itu kira-kira 30 orang duduk di hadapan balai berkenaan sebagai tanda membantah penahanan seorang remaja berusia 20 tahun yang ditangkap mengikut Ordinan Darurat (EO).

Mereka yang mengambil bahagian dalam protes ini termasuk ahli parlimen Sungai Siput Dr Michael Jeyakumar Devaraj dari PSM yang baru dibebaskan bulan lalu daripada tahanan EO; ADUN Teja Chang Lih Kang; dan ADUN Simpang Pulai Chan Ming Kai.

S Nagenteran, seorang pembantu Jeyakumar dikatakan ditangkap ketika meninggalkan protes itu pada jam 10 pagi apabila dia ditahan oleh polis trafik berhampiran Ipoh Padang dan dibawa ke sebuah balai polis.

"Kami tidak pasti mengapa dia ditahan tetapi kami syaki kerana terdapat pelekat di keretanya yang menuntut pembebasan PSM6," kata Chang yang dalam perjalanan ke balai polis ketika dihubungi.

Beliau kemudian menulis di tweeter: 'Nagen telah dibebaskan, bersama keretanya. Nasib baik mereka tidak tahan keretanya di bawah EO!'

'PSM6′ merujuk kepada enam aktivis yang ditahan selama 28 hari sebelum mereka dibebaskan pada 29 Julai lalu.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Receptionist cum Offfice Administrator / <b>Bukit Merah</b> — TempServ <b>...</b>

Posted: 12 Aug 2011 09:25 AM PDT

August 12, 2011 singaporework Healthcare

Sponsored Ads
Sponsored Ads

Our client, a pharmaceutical industry located in Alexandra, is actively seeking for commited and experience individual to join them as a Receptionist cum Office Administrator.       Job descriptions :   -  Manages all incoming calls and directing/conveying all messages to the relevant parties. -  Handles all local and overseas calls politely and sensitively.  -  Receives guests/visitors and records/issuance of visitors' pass. -  Franks daily mails/postage and records postage used accurately. -  Procures and manages office stationeries, pantry and washroom supplies.  This includes liaison with vendors and preparation of purchase orders. -  Manage incoming and outgoing daily mails, faxes and courier packages (include maintaining records of incoming courier packages).  -  Performs facilities management duties such as arranging for maintenance, pest control, repair of office lighting, office equipments, water dispenser etc. - Performs meter reading for photocopiers on a monthly basis. -  Ensures proper maintenance and filing of documents pertaining to office administration. -  Coordinate the setup of phones for new employees including briefs new employees on admin procedures if necessary. - Make travel and accommodation arrangements for departments. - Assists in office renovation whenever required. - Any other ad-hoc administrative duties as assigned. Job requirements : -  Min 'O' level with 2 years relevant exp -  Good interpersonal, communication and organizational skills - Strong attention to details, good follow-through skills -  Great customer service skills Interested Singaporean or Permanent Resident candidates, please forward a detailed resume as MS Word format with a recent photo attached (DO NOT SEND BY QUICK APPLY) and email to ivyng@tempserv.com.sg     Stating : -  Each company background- products/services -  Work experiences and duties in point forms -  Reason for leaving -  Last drawn and expected salary -  Date of availability  

Related Posts:

Sponsored Ads

Comments are currently closed.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di jelapang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di jelapang - Google Blog Search


RAKYAT MARHAEN: Polis buru bukti baru <b>di</b> pejabat PSM <b>Jelapang</b>

Posted: 05 Jul 2011 06:25 AM PDT

Pejabat Parti Sosialis Malaysia (PSM) di Jelapang, Ipoh, diserbu petang tadi dalam usaha polis mencari bukti baru berhubung tangkapan enam pemimpin parti itu menurut Ordinan Darurat.

NONEMenurut pengerusi PSM Jelapang K Kunasegaran, polis datang ke pejabat mereka pada jam 12.30 tengah hari dengan membawa seorang daripada tahanan iaitu timbalan pengerusi M Saraswathy dalam keadaan bergari dan cuba memecah masuk pejabat itu.

"Tetapi Saraswathy telah menjerit dan kami sedar kehadiran polis dan membuka pintu," katanyanya sambil menambah polis juga gagal menunjukkan waran geledah.

Kunasegaran berkata anggota polis yang sebahagian besar mereka tidak memakai seragam tidak memberitahu apa yang dicari mereka tetapi mengambil dokumen parti yang berkaitan ideologi parti, minit mesyuarat dan sesalinan risalah berita parti itu.

"Saya difahamkan mereka dari (ibu pejabat polis) Bukit Aman dan sedang mencari bukti bagi mengaitkan kami dengan aktiviti subversif," katanya.

Kira-kira 50 anggota PSM kemudiannya sempat berkumpul di luar pejabat dalam serbuan selama sejam itu sambil melaungkan "hidup rakyat", kata Kunasegaran.

NONEDakwanya lagi anggota parti juga tidak dibenarkan bercakap dengan Saraswathy semasa serbuan dan mereka juga tidak dibenarkan memberinya air minuman walaupun beliau meminta sedikit air kerana kehausan.

"Saya bimbang kerana dia ada kencing manis dan masalah tiroid," kata Kunasegaran.

Saraswathy dan dua lagi tahanan, termasuk ahli parlimen Sungai Siput Dr D Jeyakumar dibawa ke Hospital Pulau Pinang apabila mereka dinafikan rawatan perubatan ketika tahanan pada 28 Jun lalu.

Saraswathy, Jeyakumar dan empat yang lain ditangkap semula mengikut Ordinan Darurat selepas dibebaskan daripada tahan reman pada 2 Julai.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Mayat lelaki berulat ditemui <b>di Jelapang</b> : N9 Kini

Posted: 25 May 2011 06:01 AM PDT

IPOH: 25 Mei – Polis menemui satu mayat lelaki dengan berpakaian lengkap dan sudah berulat di kawasan tangki air puncak Jelapang, Ipoh.

Maklumat petama diperoleh pada jam 3.50 petang apabila orang awam menemui mayat tersebut ketika hendak memotong rumput di kawasan tersebut.

Siasatan lanjut diteruskan dan keterangan lanjut akan dimaklumkan selepas bedah siasat.

- berita harian

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di kuala kangsar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kangsar - Google Blog Search


wanie wonek: Karnival Vespa <b>Di Kuala Kangsar</b>

Posted: 19 Jul 2011 05:21 AM PDT

Hai geng. Sebenarnya karnival vespa ni terjadi sehari sebelum aku naik CH. Tapi takpe, janji aku update. Tarikh bila pun aku dah lupa. Rasanya 30 April yang lepas kot. Memang tak pernah ada pengalaman langsung pergi karnival mcm2 gini. First time & mungkin last time kot. Kekeke .. 
Mmg sangat sesuai untuk korang yang tersangat minat dgn motor2 & kereta2 antik! Sebab semua kereta & motor yang join karnival ni, antik2 belaka. Untuk aku, buat cuci mata boleh ar. Mmg ramai yang join sebab 29hb tu, aku otw dari KL - Taiping, bersepah vespa tengah highway. Rasa macam best gila kalau aku dpt join diorang naik vespa tengah highway. Vespa cun2 plak tu. Warna pink pon ada tapi laki yg bawak. Kekekeke ..
Pada hari kejadian, aku pergi dgn membe sek men. Dayah & Aznah. Dayah kakak yang tersangat baik, bawak sekali adik2 dia, kak cik & syawal. Happening sbb lama tak jumpa.

** ni kami semua yang join **

** syawal, dayah & kak cik younger brother **
** kak cik, dayah younger sister **


** aku la, takkan tak kenal. kekeke **

** dayah, membe merempit **



** you'll never walk alone **
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di pasir salak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pasir salak - Google Blog Search


Ex-smgrian 1991: Sejarah ringkas pembunuhan JWW Birch <b>di Pasir Salak</b>

Posted: 17 May 2011 09:35 PM PDT


Kisah pembunuhan J.W.W. Birch, Residen British pertama di Perak bermula daripada Perjanjian Pangkor pada 20 Januari 1874.

Perjanjian tersebut adalah antara Gabenor Negeri-Negeri Selat iaitu Sir Andrew Clarke dan Raja Muda Abdullah. Perjanjian ini telah memberi kebenaran kepada pihak British untuk mencampuri urusan negeri Perak.

Perjanjian ini sebenarnya adalah satu kesilapan yang telah dibuat oleh Raja Abdullah kerana ia telah membuka peluang kepada British untuk masuk campur dalam urusan pentadbiran kerajaan negeri Perak.

Kerajaan Inggeris telah menggunakan diplomasi yang mana mereka akan mengikitiraf Raja Abdullah sebagai Sultan Perak dan pada masa yang sama memaksa kerajaan negeri Perak menerima James Wheeler Woodford Birch (J.W.W. Birch) sebagai Residen British yang akan terlibat secara tidak langsung dalam urusan pentadbiran negeri Perak.

Atas perlantikan ini Birch menjadi bongkak dan sombong dan melakukan beberapa perubahan dalam sistem pentadbiran negeri Perak. Kelakuan Birch ini telah menimbulkan kemarahan pembesar-pembesar Perak seperti Raja Ismail, Dato' Maharaja Lela dan Tok Sagor. Mereka kemudiannya telah membuat satu pakatan untuk membunuh J.W.W. Birch.

Birch kemudiannya telah dibunuh pada 2 November 1875 apabila dia datang ke Pasir Salak untuk memungut cukai. Terdapat dua versi tentang cara pembunuhan Birch. Versi yang popular adalah Birch dikatakan dibunuh sewaktu sedang mandi di sungai oleh seorang lelaki bernama Si Putum. Versi yang kedua pula mengatakan Birch dibunuh sewaktu sedang menaiki sampan (atau rakit). Penduduk-penduduk kampung bersama-sama Dato' Maharaja Lela, Si Putum dan Tok Sagor telah menunggu kedatangan Birch di tebing sungai. Apabila sampan Birch menghampiri mereka, mereka telah merejam lembing ke arah Birch dan para pegawainya. Turut terbunuh ialah kerani kepada Birch yang bernama Mat Arshad. Mayat mereka kemudian dihumbankan ke dalam sungai.

Tindakan pembesar-pembesar Melayu ini telah menimbulkan kemarahan pihak British. Akibatnya, Dato' Maharaja Lela, Tok Sagor dan mereka yang terlibat dalam pembunuhan Birch telah ditangkap oleh British dan dihukum gantung. Sultan Abdullah dan Ngah Ibrahim telah dibuang negeri ke Pulau Seychelles.

sumber: Wikipedia, Sejarah Malaysia

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di taiping - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di taiping - Google Blog Search


dating bersama Blogger Perak <b>di Taiping</b> | ::biLa haTi bErbicaRa::

Posted: 01 Aug 2011 12:45 PM PDT

tapi dari kajang da plan macam2..
sebelum balik ke taiping da plan la nak dating dgn touya, al, angah n azqar..
kebetulan.. orang cakap jodoh..
yang dari ipoh pon turun jugak..
sebelum ni da beberapa kali kami ber'gath' dan jumpa lepak2..
Blogger Perak ni da jadi sebahagian family.
da memang tagline pon We Are Family..
Tempat: Taiping Sentral, rumah saya
Aktiviti: menyumbangkan lagu beramai-ramai dan makan laksa cik reena tan. :)
ini encik reez bersama saya yang malu-malu kuceng! :p
ambik giliran ye anak-anak.. 
jeffrydin junior. hehehe! 
sampai terharu azqar tengok reez berjoget. hahahah!
al nyanyi je, ira da menguap.. touya plak tidur sambil tersenyum. hahahah!
encik angah yang otai~ nyanyi sampai......
semua sekali tertidur. hahahahaha!
#jangan marah noh angah.. :p
sukeee sangat gambo nih..
nampak sangat smart!
tenkiu kereta reez, nikon saya, also ira yang tukang ngedit. 
#awan pon smart je kann? ni baru awan nano nano nano..~
pstt~ belakang tu rumah rina la.. :)


special thanx untuk semua yang datang..
sangat best lepaking dengan korang. 
tenkiu jugak yang dari ipoh turun skali.
korang memang family yang best!


*agak-agak, ade orang jeles tak dengan entry nih? :p
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di gerik - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di gerik - Google Blog Search


MOH...KITE LAWAN YEOP!!!: Ceramah Perdana Anwar Ibrahim <b>Di Gerik</b>

Posted: 21 Jun 2011 10:09 PM PDT

 YB Dato' Seri Anwar Ibrahim Dr Muhammad Nur ManutyDr. Lee Boon Chye

Tarikh: 24/6/2011

Tempat: Dewan Hokkien Gerik Perak

Masa: 9.00 Malam

Dijemput semua datang beramai ramai ke majlis tersebut

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di tambun - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tambun - Google Blog Search


Dijual Rumah Murah Full Renov <b>di Tambun</b> Bekasi Timur OP271 <b>...</b>

Posted: 28 Jul 2011 12:00 AM PDT

Perumahan Taman Raya Bekasi Blok i No. 7, Tambun, Bekasi Timur, Jawa Barat Indonesia

Dijual Rumah Murah Full Renov di Tambun Bekasi Timur OP271

Harga: 285.000.000
Untuk: Dijual
Tipe Properti: Rumah
KT: 3
Lantai: 2
KM: 2
Listrik: 1300
Sertifikat: SHM
LB / LT (m2) : 120 / 72


Dijual Rumah Murah Full Renov di Tambun Bekasi Timur
Dekat Pasar tradisional & tol tambun
Bisa masuk mobil & Ada Garasi
Bangunan total renovasi dengan bata merah

Alamat:
Perumahan Taman Raya Bekasi Blok i No. 7, Tambun, Bekasi Timur

Spesifikasi:
- LT / LB = 72 / 120 m2
- 3 Kamar Tidur (lantai 1 ada 1 KT, lantai 2 ada 2 KT)
- 2 Kamar Mandi (1 kamar mandi ada di dalam kamar tidur)
- 2 Lantai
- Listrik 1300 Watt
- Air tanah / pompa (bening)
- Sertifikat SHM

Harga = Rp 285.000.000,- (nego)

Hubungi pemilik langsung di 0818-886779 (tanpa perantara)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di batu gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di batu gajah - Google Blog Search


Kemalangan Ngeri berlaku <b>di Batu Gajah</b>, 2 maut di tempat kejadian <b>...</b>

Posted: 02 Jun 2011 12:11 AM PDT


Satu kemalangan ngeri telah berlaku di hadapan gerai makan tepi sungai dekat pekan Batu Gajah malam tadi. Kejadian itu membabitkan sebuah bas dan sebuah motorsikal. Bas penumpang Plusliner yang cuba memotong sebuah lori digarisan berkembar kemudian bertembung dengan motorsikal yang ditunggani oleh 2 orang mangsa tersebut.

Kedua-dua mangsa dikatakan digilis oleh bas express berkenaan dan diseret hampir 100 meter. Kedua-dua mangsa dikenali sebagai Ahmad Husaini bin Abubakar 62 yahun dan Yeop Raya bin Nasi berusia 67 tahun meninggal ditempat kejadian.

Kedua-dua mangsa berasal dari Kampung Seri Rahmat baru sahaja selesai minum di sebuah gerai  memang bersahabat baik sejak dulu lagi.
YB Dato Hamidah Osman turut melawat mangsa di Unit Forensik Hospital Batu Gajah dan mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa. YB Dato Hamidah sudi  menyumbangkan sumbangan peribadi kepada kedua-dua keluarga mangsa.

Jenazah akan dituntut di Unit Forensik Hospital Batu Gajah apabila selesai proses 'post mortem' hari ini.
Al-Fatihah

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di sungkai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungkai - Google Blog Search


Budak <b>Sungkai</b>: Kenali Orang2 Melayu Terkaya <b>Di</b> Malaysia

Posted: 26 Jul 2011 01:56 AM PDT

Semalam aku dah memulakan satu kempen dan agenda untuk diriku sendiri dan juga andai ada kawan2 yang membaca entry aku semalam, sekiranya ingin menyokong sedikit usaha yang mampu kita lakukan itu...laksanakanlah, segalanya ada di tangan dan kuasa beli masing2. Aku hanya mengenengahkan salah satu jalan dan usaha untuk kita saling bantu membantu membina ekonomi sesama bangsa dan agama kita. Kalau bukan kita siapa lagi....
Berkaitan dengan entry semalam juga, ingin aku memaparkan fakta tentang ekonomi juga, cuma kali ini lebih berkisar kepada senarai orang2 Melayu terkaya yang ada di Malaysia ini. Mungkin dari situ kita mendapat semangat dan usaha untuk menjadi seperti mana mereka2 tersebut.
Majalah Malaysian Business keluaran 16 Februari 2011 telah menyenaraikan 40 individu yang terkaya di Malaysia setakat 21 Januari 2011 lalu. Kekayaan 40 individu terkaya negara ini dinilai berasaskan kepada pegangan mereka dalam syarikat tersenarai. Kajian Malaysian Business juga mendedahkan 40 individu terkaya Malaysia secara kolektifnya bernilai RM206.27 bilion pada 21 Januari itu, naik 30 peratus berbanding dengan RM156.7 bilion tahun lepas.
Dalam senarai tersebut, dinyatakan seramai 40 orang terkaya di Malaysia dan dari senarai tersebut bangsa Cina mendominasi senarai orang2 terkaya di Malaysia dengan jumlah seramai 31 orang, manakala bangsa India pula seramai 2 orang dan dari jumlah2 itu bangsa Melayu selaku majoriti di Malaysia ini mencatat jumlah jutawan seramai 7 orang sahaja. 
Itu yang aku pelik dan hairan bagaimana ada suara2 sumbang yang menyatakan bahawa Malaysia ini menindas golongan minoriti, sedangkan kekayaan dalam negara ini dibolot oleh majoritinya bangsa2 lain. Dan yang lebih janggal dan terkejut ada suara2 bangsa kita sendiri yang nak menghapuskan hak2 dan keistimewaan bangsa kita di bumi ini..Kita belum mampu untuk mencapai target dan sasaran yang telah disasar lebih 30 tahun dahulu..usaha perlu dipertingkatkan, dengki dan khianat perlu dihapuskan..
Bagaimana kita nak kategorikan orang sebegini yang memandang sinis dan penuh prasangka terhadap bangsanyer sendiri.. Ye betul, aku akui mungkin ada kepincangan dimana2..., namun salah ke? kalau kita duduk semeja berbincang dan berdiplomasi secara baik dan berhemah untuk mencari titik persamaan dan mencari jalan untuk memastikan bangsa kita boleh berjaya dan terus berjaya..Segalanya mampu dan boleh andai persengketaan dan politik sempit di tolak ketepi..
Nama2 mereka dan jumlah kekayaan mereka adalah seperti berikut :
7. Tan Sri Syed Mokhtar AlBukhary RM 8.84 billion, 59 tahun, Yayasan AlBukhary
11. Tan Sri Azman Hashim RM 3.93 billion, 71 tahun, Amcorp
19. Datuk Mokhzani Mahathir RM 1.665 billion, 49 tahun, Kencana Petroleum
28. Datuk Kamarudin Meranun RM 0.856 billion, 49 tahun, AirAsia
30. Datuk Shahril Shamsuddin RM 0.804 billion, 50 tahun, Sapura Group
31. Shahriman Shamsuddin RM 0.791 billion, 42 tahun, Sapura Group
37. Raja Datuk Eleena Raja Azlan Shah RM 0.568 billion, 50 tahun, Gamuda
* Kalau ada usaha dan keyakinan pasti ramai lagi bangsa Melayu yang akan masuk kedalam senarai2 ni dan dapat sama2 membantu orang2 Melayu yang lain agar kita dapat menjadi bangsa yang berjaya di bumi tanah tumpah darah ini....
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

07 di tanjung malim - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di tanjung malim - Google Blog Search


SiasahKini: Gambar Himpunan Anti Bersih <b>Di Tanjung Malim</b>...Ramai <b>...</b>

Posted: 02 Jul 2011 08:23 PM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved