Khamis, 7 Julai 2011

07 di pangkor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di pangkor - Google Blog Search


URS GLAMOUR- STAILISTA: sejenak <b>di pangkor</b>...

Posted: 23 Jun 2011 10:49 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]bukan sekadar catatan kehidupan seorang lelaki bernama ANWAR RAZALI . Ianya melebihi dari itu. di situ ada pengalaman, ada kejayaan dan pahit maung yang menceritakan tentang realiti sebuah kehidupan di sebalik kehidupan ...

07 di behrang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di behrang - Google Blog Search


Bilamana hati mula berbicara....: Aku SENTAP.....

Posted: 04 Jul 2011 06:20 AM PDT

Assalamualaikum & Salam Sejahtera....

Dua minggu dah my hubby outstation ke Sabah...Kena extend lagi nampaknyer coz keje die belum settle.....Aku kesorangan lg di rumah....Asyik sentap je skrg...Dapat msg or call dari my hubby pun mengalir2 air mata...xtau ler nape....Isk2x nape lah aku lemah sgt neh....

Orang kata kalau pregnant, xleh sedih2x...Nanti anak dalam kandungan neh akan terikut emosi ibu die....huhu....TAPI nak buat cane???? Siannyer anak aku......Part yang paling aku sedih bile anak kecil ni bergerak2 dalam perut....X sabar sungguh aku nak tunjukkan pada my hubby yang anak die dah mula aktif.....

Alhamdulillah, skrg ni memalam kaki aku dah jarang krem....Kalau awal2 pregnant dulu memang selalu gak aku gerak my hubby tetengah malam nak suh tarikkan kaki aku yg krem.....Rindunyer aku kat suami Aku....;-(

Khamis ni lak aku kena ke klinik utk check-up.....Nampak gayanyer kali ni sensorang la aku ke klinik....Xpernah lagi aku pegi check-up sensorang.....Setiap kali, mesti suami aku akan temankan aku....Sedihnyerrr.........

Weekend lepas, terisi jugak la masa lapang aku....Coz my famili datang ke rumah aku......Diorang nak hantar adikku ke politeknik Sultan Azlan Shah di Behrang, Perak....Xde rezeki adik aku nak masuk U, mungkin combination subjek SPM die xqualified utk terus masuk U....Result die ok jugak la aku tgok, just ada 1b dan 1c & yang lenlain tu A...Xpelah usaha dari bawah yer Mamat (gelaran adik aku dalam famili), ada rezeki lepas habis diploma neh sambung la degree plak...
Semoga jadi seorang engineer elektrik yang berjaya....Aminnn.....

My famili pun bermalam di rumah aku sebelum bertolak ke behrang....Lepas jugak ler rindu dekat anak2 buah aku, Syahira & Nabila..... ;-) lama giler xjumpa, since lepas aku kahwin......Aku pun dah lama x ke rumah diorang kat melaka...Zaman2 bujang dulu selalu gak aku dtg rumah diorang....Dah kawin ni, kena tgok jadual suami sekali kalau nak ke mana2 kan...hihihi

Lepas diorang semua balik semalam, sunyi semula rumah aku.....SENTAP lagi aku....Ya Allah kuatkan lah aku.....

Ni la pic anak2 buahku weekend lepas....

Syahira dan Nabila...Xsabar2 nak mandi swimmung pool...Tiap minit duk telek swimming pool dari balkoni umah aku.....huhu

Nabila dgn pelampungnyer.....


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bercham - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bercham - Google Blog Search


mi1: Profil 6 tahanan PSM <b>di</b> bawah EO. Harap Rakyat Malaysia <b>...</b>

Posted: 01 Feb 2001 12:00 AM PST

Do feel free to provide suggestions, ideas, comments, complaints or articles. Thank you

EMAIL:
malaysianindian1@gmail.com

To post comments, you need not log in to the Google account, just click Anonymous.

BOYCOTT MALAYSIAN TV STATIONS CAMPAIGN!!!

BOYCOTT ALL ADVERTISEMENTS SHOWN IN THESE STATIONS - TV1, TV2, TV3, NTV7, TV8 & TV9

WE SHOULD TEACH THESE MORONS A LESSON.

WHY SHOULD YOU VOTE FOR THE GOVERNMENT THAT PRACTICES DISCRIMINATORY POLICIES?

Every Mondays to Fridays Singapore TV station (Vasantham) provides free programmes to Indian communities from 3.00 pm to 12.00 midnight

Every Saturdays and Sundays the programmes starts at 1.00 pm to 12.00 midnight.

Look at the contribution of Malaysian government TV (RTM), TV1 & TV2 serving Indian community in Malaysia.

Malaysian Monopolist Media Prima (TV3, NTV7, TV8 & TV9) serves "0" programmes for Indian community.

How Malaysians watch their pathetic and idiotic programmes?

How shall we deal with these racists?

They are not bothered of the existence of Indian communities in Malaysia.

How does MIC deals with this problem? As usual no issue for them.

It is high time for Indians to demand for a FREE AIR TV station for their own community as they have been deprived by their own government to serve minority community.

If Singapore government is very concerned of minority community, why not Malaysian govt. Why Malaysian govt has to practice discriminatory policies?


Vasantham: Singapore Channel E24 (Tamil)

All Indians in Malaysia should unite to overcome the discrimination towards Indians in Malaysia.

mi1 is going to highlight this issue until 13th General Election and till Indians in Malaysia been awarded a new Free air TV station from Malaysian government.


Companies that practices discrimination against minorities

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bota - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bota - Google Blog Search


SaLam KeNal SaLam SaYanG: SEPAGI BERSAMA RAMLAH RASHID <b>DI BOTA</b> KANAN

Posted: 04 Jul 2011 04:41 AM PDT

entry-content'>


Assalamualaikum.
Sudah agak lama juga saya tidak berkunjung ke teratak kesayangan saya ini. Sudah lama saya kepingin ke sini menebas dan bersantai di sini namun ada sahaja halangan menyekat langkah saya. Namun senja ini, saya gagahkan untuk terus meranduk. Rasanya bukan kerana kekangan waktu saya tidak ke sini, kerana bisa saja saya mencuri detik2 yg saya perguna utk laman sosial lain demi kasih saya pada Salam KeNal SaLam SaYang saya ini. Soalnya hati. Bukan sudah tidak sayang, namun seperti org berpoligami, mana mungkin acap kali berlaku adil, kan? Satu2 masa pastinya yang baharu juga dikunjungi. Begitu jadinya dgn saya, FB fenomena baharu lagi mudah. Saya blh saja menyingkat perbualan menjadi semudahnya dengan sebutan & ejaan terkini kerana di sana semua begitu.

Dan, kepulangan saya kali ini ke blog ini untuk mewar-warkan kepada jiran2 blogers semua, saya akan berada di SK BOTA KANAN PARIT PERAK 23 July 2011 seawal 9 pagi - 2 petang demi melunasi undangan para guru dan pencinta novel di daerah sana untuk berkongsi ilmu. Ilmu saya yang sedikit di bidang penulisan novel mahu dikongsi mereka. Maka saya dengan rendah hatinya menyambut undangan itu di samping pameran & jualan karya saya dahulu dan kini. Saya akan membawa nama KUMPULAN KARANG KRAF & tidak lupa DEWAN BAHASA & PUSTAKA yang sudah dengan ikhlasnya mendidik saya menjadi novelis kini. Meski kejayaan yang sekelumit cuma, banggalah saya menyatakan 2 nama besar dalam dunia penerbitan buku negara ini telah bertanggungjawab membena nama RAMLAH RASHID yg dahulunya hanya seorang gadis kampung yang sangat rendah keyakinan dirinya.

Dengan ini saya menjemput semua warga Parit Perak, kunjung datang ke SK BOTA KANAN PARIT di hari & masa yang diwar-warkan. Jika bengkel tidak berkesempatan, sudilah menjengah karya2 saya yang akan dipamerkan di sana. Wassalamualaikum...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di jelapang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di jelapang - Google Blog Search


Mayat lelaki berulat ditemui <b>di Jelapang</b> : N9 Kini

Posted: 25 May 2011 06:01 AM PDT

IPOH: 25 Mei – Polis menemui satu mayat lelaki dengan berpakaian lengkap dan sudah berulat di kawasan tangki air puncak Jelapang, Ipoh.

Maklumat petama diperoleh pada jam 3.50 petang apabila orang awam menemui mayat tersebut ketika hendak memotong rumput di kawasan tersebut.

Siasatan lanjut diteruskan dan keterangan lanjut akan dimaklumkan selepas bedah siasat.

- berita harian

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kuala kangsar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kangsar - Google Blog Search


Malam Kesenian Islam <b>Di Kuala Kangsar</b>, Perak (18hb Jun 2011 <b>...</b>

Posted: 15 Jun 2011 06:03 PM PDT

Hakcipta untuk setiap tulisan dalam blog ini dimiliki oleh penulis. Bagaimanapun anda boleh memetik sebahagian tulisan untuk disiarkan semula dalam blog / website anda dengan syarat anda membuat link ke sumber asal dan menyatakan sumber asal dengan jelas (contoh: Dipetik dari http://asyiqahfalah.blogspot.com/) . Ia bertujuan mengelakkan timbulnya sebarang kekeliruan dan salah faham.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di bukit merah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di bukit merah - Google Blog Search


Ex-<b>Bukit Merah</b> owner takes RM1b Lynas stake

Posted: 04 Jul 2011 03:24 PM PDT

By Shannon Teoh,  The Malaysian Insider

KUALA LUMPUR, July 5 — Japan's Mitsubishi UFJ Financial Group, part of the same group of companies which owned the Asian Rare Earth (ARE) plant in Bukit Merah, Perak, has taken a RM1 billion stake in Australian miner Lynas Corp, the Dow Jones newswire reported today.

The 9.99 per cent stake taken by Japan's largest financial group comes despite uncertainty over Lynas's rare earth refinery in Kuantan to start by year-end following a government review asking 11 recommendations to be met prior to licensing despite the plant being tagged safe.

Mitsubishi Chemicals, also part of the Mitsubishi Group, was forced to shut the ARE plant in Ipoh, Perak in 1992 following public protests over radiation pollution.

Nearly 20 years on, the company is still undertaking a RM300 million cleanup as radiation is still being linked to diseases such as leukaemia, which has killed seven in the neighbourhood in the past five years.

The move underlines Japan's economic dependence on the material crucial for high technology products such as smartphones, hybrid cars and wind turbines after a diplomatic spat with China last year.

China controls more than 90 per cent of the current market but Lynas says the plant being constructed in the Gebeng industrial zone will meet one-sixth of global demand once fully operational.

READ MORE HERE.




busyFull Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di sungai siput - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di sungai siput - Google Blog Search


mi1: Profil 6 tahanan PSM <b>di</b> bawah EO. Harap Rakyat Malaysia <b>...</b>

Posted: 01 Feb 2001 12:00 AM PST

Do feel free to provide suggestions, ideas, comments, complaints or articles. Thank you

EMAIL:
malaysianindian1@gmail.com

To post comments, you need not log in to the Google account, just click Anonymous.

BOYCOTT MALAYSIAN TV STATIONS CAMPAIGN!!!

BOYCOTT ALL ADVERTISEMENTS SHOWN IN THESE STATIONS - TV1, TV2, TV3, NTV7, TV8 & TV9

WE SHOULD TEACH THESE MORONS A LESSON.

WHY SHOULD YOU VOTE FOR THE GOVERNMENT THAT PRACTICES DISCRIMINATORY POLICIES?

Every Mondays to Fridays Singapore TV station (Vasantham) provides free programmes to Indian communities from 3.00 pm to 12.00 midnight

Every Saturdays and Sundays the programmes starts at 1.00 pm to 12.00 midnight.

Look at the contribution of Malaysian government TV (RTM), TV1 & TV2 serving Indian community in Malaysia.

Malaysian Monopolist Media Prima (TV3, NTV7, TV8 & TV9) serves "0" programmes for Indian community.

How Malaysians watch their pathetic and idiotic programmes?

How shall we deal with these racists?

They are not bothered of the existence of Indian communities in Malaysia.

How does MIC deals with this problem? As usual no issue for them.

It is high time for Indians to demand for a FREE AIR TV station for their own community as they have been deprived by their own government to serve minority community.

If Singapore government is very concerned of minority community, why not Malaysian govt. Why Malaysian govt has to practice discriminatory policies?


Vasantham: Singapore Channel E24 (Tamil)

All Indians in Malaysia should unite to overcome the discrimination towards Indians in Malaysia.

mi1 is going to highlight this issue until 13th General Election and till Indians in Malaysia been awarded a new Free air TV station from Malaysian government.


Companies that practices discrimination against minorities

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri perak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri perak - Google Blog Search


mi1: Profil 6 tahanan PSM di bawah EO. Harap Rakyat Malaysia <b>...</b>

Posted: 01 Feb 2001 12:00 AM PST

Do feel free to provide suggestions, ideas, comments, complaints or articles. Thank you

EMAIL:
malaysianindian1@gmail.com

To post comments, you need not log in to the Google account, just click Anonymous.

BOYCOTT MALAYSIAN TV STATIONS CAMPAIGN!!!

BOYCOTT ALL ADVERTISEMENTS SHOWN IN THESE STATIONS - TV1, TV2, TV3, NTV7, TV8 & TV9

WE SHOULD TEACH THESE MORONS A LESSON.

WHY SHOULD YOU VOTE FOR THE GOVERNMENT THAT PRACTICES DISCRIMINATORY POLICIES?

Every Mondays to Fridays Singapore TV station (Vasantham) provides free programmes to Indian communities from 3.00 pm to 12.00 midnight

Every Saturdays and Sundays the programmes starts at 1.00 pm to 12.00 midnight.

Look at the contribution of Malaysian government TV (RTM), TV1 & TV2 serving Indian community in Malaysia.

Malaysian Monopolist Media Prima (TV3, NTV7, TV8 & TV9) serves "0" programmes for Indian community.

How Malaysians watch their pathetic and idiotic programmes?

How shall we deal with these racists?

They are not bothered of the existence of Indian communities in Malaysia.

How does MIC deals with this problem? As usual no issue for them.

It is high time for Indians to demand for a FREE AIR TV station for their own community as they have been deprived by their own government to serve minority community.

If Singapore government is very concerned of minority community, why not Malaysian govt. Why Malaysian govt has to practice discriminatory policies?


Vasantham: Singapore Channel E24 (Tamil)

All Indians in Malaysia should unite to overcome the discrimination towards Indians in Malaysia.

mi1 is going to highlight this issue until 13th General Election and till Indians in Malaysia been awarded a new Free air TV station from Malaysian government.


Companies that practices discrimination against minorities

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

07 di kuala kurau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

07 di kuala kurau - Google Blog Search


::::::BILA CINTA BERSATU::::::: Bila saya &#39;teringin&#39; nak makan <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 06 Jul 2011 05:39 PM PDT

Saya ni nama je orang taiping,

nama je kampung mak kat parit buntar

tapi TAK PERNAH lagi makan di SINI

serius saya sangat2222 teringin nak makan kari ikan sembilang ni..

insyaallah, minggu ni nak balik taiping..

nak ziarah mak n abah mentua yang dah selamat

balik dari mengerjakan umrah..

harap2 berkesempatan la nak makan di sini..

nak ajak mak n abah saya la..

kawan2, pernah ke makan kat sini??

suasana makan di sana


'Penangan' kari ikan sembilang

MASAKAN kari ikan sembilang cukup popular bagi penduduk di utara Perak khususnya yang tinggal di sepanjang pesisir pantai dan kuala sungai.

Kuala Kurau umpamanya tidak terkecuali daripada itu dan salah satu lokasi di mana anda boleh mendapatkan kari ikan sembilang 'power' adalah di Kedai Lan Ban Pecah yang terletak di tepi pantai pemecah ombak di Kuala Sungai Burung.

Kelainan kari ikan sembilang di kedai ini adalah kerana ia menggunakan ikan segar daripada spesies sirip merah dan dimasak menggunakan periuk tembikar bagi mengekalkan aroma daripada resipi tradisi turun temurun pemilik kedai berkenaan.

Menurut pemilik kedai, Che Samlan Ismail, 40, hidangan kari ikan sembilang disediakan dalam dua pakej iaitu menikmati hidangan yang telah siap dimasak di kedai atau membuat tempahan awal menerusi telefon sebelum singgah makan di kedai tersebut.

"Untuk mendapatkan kualiti kari yang paling baik, ikan berkenaan perlu dimasak selama 20 minit. Sebab itulah, kami selalu menerima tempahan melalui telefon untuk menyediakan kari, memandangkan ia mengambil masa untuk siap dihidangkan," katanya yang telah mengusahakan kedai makan tersebut sejak 2004.

Menurutnya, ikan sembilang menjadi menu utama kerana ia merupakan ikan yang menjadi kegemaran utama penduduk di Kuala Kurau. Katanya, kelazatan menu kari ikan sembilang kini telah tersebar apabila semakin ramai pengunjung dari Ipoh dan Pulau Pinang sanggup datang menikmati kari ikan sembilang, khususnya pada cuti hujung minggu.

Pelanggan juga boleh menikmati pelbagai keistimewaan lain jika berkunjung ke Kedai Lan Ban Pecah kerana selain menikmati ikan segar, mereka akan disajikan pemandangan indah dan udara segar dari laut Selat Melaka yang terbentang luas di hadapan mata.

Jika mahu keadaan romantik, datanglah ketika senja mahu berlabuh kerana panorama matahari terbenam begitu mengasyikkan, selain dapat menyaksikan kebesaran ciptaan Tuhan.

Mereka yang ingin menikmati kari ikan sembilang dinasihatkan membuat tempahan awal dengan menghubungi Samlan di talian 014-2431773.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG PERAK

Copyright 2010 All Rights Reserved